SunDing kolesarski računalnik: navodila v ruskem jeziku, namestitev in konfiguracija

Sodobni kolesarski računalnik SunDing je vsestranski merilnik hitrosti za standardne, športne, gorske in električne modele. Naprava je zaščitena pred vlago, omogoča nadzor več parametrov gibanja. Z upoštevanjem priporočil v priročniku lahko napravo enostavno namestite in prilagodite sami. Pred zagonom naprave mora biti ponastavljen. To storite tako, da nekaj minut odstranite baterijo in jo vstavite na svoje mesto. Vsa pričevanja bodo enaka nič.


Ključni kazalniki

Spodaj so navedene številke za ciklični računalnik SunDing:
 • SPeeD ali SPD - označuje trenutno hitrost kolesa v območju od 0 do 99 km /h.
 • ODO (Odometer) - Celotna kilometrina (prikazuje vsoto vseh razdalj, ko je računalnik nameščen na kolo). Mejna vrednost je 9999 km.
 • DST (razdalja) - prikazana je prevožena razdalja za trenutno potovanje, pričevanje se lahko kadar koli ponastavi.
 • MXS je največja hitrost, zabeležena za trenutno potovanje.
 • AVS je povprečje podobnega parametra.
 • TM - čas potovanja, razen postankov.
 • CLK - Ura (ima dva načina - 12 in 24 ur).
 • Scan - način zaporednega prikazovanja zgoraj navedenih parametrov. Vsaka vrednost se prikaže za štiri sekunde.
 • "+ /-" - senzor, ki kaže presežek ali zmanjšanje hitrosti v primerjavi s povprečjem potovanja.
 • Pomnilnik Freeze Frame - Zamrznite trenutne nastavitve naprave.
 • Kolesarski računalnik SunDing SD 563B: navodila v ruskem jeziku

  Ko je baterija nameščena, se na zaslonu prikaže 2060. Prva vrednost bo prikazana v načinu utripanja. Iz tabele morate izbrati potreben obseg koles. Za izbiro vrednosti morate pritisniti levo tipko in ko je desni gumb aktiviran, se podatki shranijo. Z drugim pritiskom na desni gumb lahko preklopite na način namestitve km /h.


  S klikom na desni gumb se prikaže izbira parametrov km /h ali m /h. Pritisnite levi gumb, da izberete način pripravljenosti. Še ena se dotakne naprave v nastavitvi ure. Če želite namestiti računalnik za kolesa SunDing, držite levo tipko tri sekunde, da izberete 12 ali 24 ur.Za določitev časovne vrednosti boste morali aktivirati desni gumb. Ko utripa indikator ure, z levo tipko izberite želeno vrednost. Z ponovnim pritiskom na desni gumb lahko nastavite minute. Po nastavitvi časa aktivirajte desni gumb, da preklopite na nastavitve merilnika hitrosti.

  Druge nastavitve

  Kolesarski računalnik SunDing ima možnost števca prevožene poti. Za nastavitev pritisnite in držite levo delovno tipko nekaj sekund. Začetna vrednost skupnega teka kolesa bo enaka 00000. Ko ena številka začne utripati, uporabite desni gumb, da izberete pravilne vrednosti, nato pa pritisnite levi gumb, da zaklenete podatke in se pripravite.na naslednji ravni. Upoštevati je treba, da lahko pri menjavi ali odstranjevanju baterije zadnja vrednost ustreza oznakam, ki so bile pred zamenjavo baterije.
  Za ponastavitev skupne kilometrine na druge trenutne vrednosti je dovolj, da držite obe tipki nekaj sekund. Hkrati pa čas ostaja nespremenjen. Nastavitve hitrosti se stalno prikazujejo na zaslonu v območju od 0 do 999 km /h. Napaka je približno 01 km /h. Indikator "+" ali "-" se redno prikaže na zaslonu, kar kaže na prekomerno ali zmanjšano povprečno hitrost potovanja.

  Nastavitev /ponastavitev hitrosti in razdalje

  Eleganten in vsestranski kolesarski računalnik SunDing je opremljen s funkcijo za prikaz prevožene razdalje za trenutno potovanje. Če želite ponastaviti te informacije, pritisnite levo tipko s pet sekundnim zadržanjem. Potem se prevožena razdalja, povprečna hitrost in skupno trajanje ponastavijo. Če želite preklopiti v način največje hitrosti, aktivirajte gumb na levi. Položaj MXS prikazuje največjo omejitev hitrosti za trenutno potovanje. Držite levo tipko za vsaj 5 sekund, da ponastavite informacije. Nadaljnji prehod v način AVS se izvede s ponovnim pritiskom na levi gumb. Če želite ponastaviti ta indikator, ponovite manipulacijo, podobno prejšnji metodi. Pri naslednjem pritisku leve tipke lahko preklopite na splošni čas trenutnega potovanja (TM). V tem primeru se upošteva samo čas, podatke lahko ponastaviteenako velja za MXS in AVS. V naslednjem načinu se prehod izvede po naslednjem pritisku leve tipke.

  Dodatne napotke

  Kolesarski računalnik SunDing SD 563B, priročnik za ruski jezik, ki je standardno na voljo, ima možnost optičnega branja. Po vklopu se na zaslonu prikažejo vsi načini delovanja v intervalih po štiri sekunde. Za izhod iz tega načina v funkcijo ure aktivirajte gumb na desni. Način mirovanja se aktivira, če signal indikatorja ne prispe v petih minutah. Na zaslonu se prikaže samo čas. Če pritisnete levi gumb, se trenutne informacije zamrznejo. Z desno tipko kolesa SunDing SD 576A lahko preklapljate med odčitki. S ponovnim pritiskom na levo tipko napravo izbrišete iz stanja "zmrzali".
  Treba je omeniti, da desni gumb služi za preklop skoraj vseh načinov, levi gumb - za nadzor načina zamrzovanja.

  Kako namestiti kolesarski računalnik?

  Namestitev tega kompleta se izvede na naslednji način:
 • Na zunanji igli je s posebnim vijakom pritrjen magnetni senzor.
 • Čitalnik je nameščen na notranji strani omare. Lahko se pritrdi na Velcro. Razdalja med čitalnikom in koncem senzorja mora biti 20-30 mm. Končno zategovanje sponk bo povečalo razdaljo 2-3 mm, kar je normalno.
 • Nosilec računalnika s kolesom SunDing SD je pritrjen z ježkom in dvema plastičnima objemkama na volanu.
 • Ožičenje je položeno tako, da pri kateremkoli polmeru vrtenja ne ostane natezno.
 • Prikazovalnik instrumenta je nameščen na delovnem območju.
 • Preverja se delovanje naprave.
 • Pomemben trenutek

  Ko vemo, kako vzpostaviti kolesarski računalnik, moramo upoštevati pomen izračuna dolžine enega kolesa. V ta namen lahko fotoaparat črpate v delovni tlak, nanašate kredo ali barvate prečni trak v sredini pnevmatike. Potem je nujno potrebno, da se prečka razdalja, tako da kolo na cesti zapusti dve oznaki. Potrebno je iti na kolo ali si ustrezno prizadevati, da ga vozite v svoje roke. To je potrebno za primerjavo tlaka na fotoaparatu z dejansko obremenitvijo. Z uporabo rulete izmerite razdaljo med obema nalepkama in rezultat prenesite v računalnik.

  Sorodne publikacije