Kako odpreti vrata 1688 za aktiviranje Windows

Aktivacija sistema Windows na domačem računalniku in v organizacijah se zelo razlikuje. Podjetja, ki imajo dobro razvito mrežo podružnic in veliko število računalniških opravil, lahko uporabljajo Microsoftove storitve upravljanja ključev. Za pravilno delovanje je potrebno odpreti vrata 1688 na vseh računalnikih omrežja podjetja. Kako to storiti in kakšne koristi ima ta vrsta aktivacije - bomo opisali v tem gradivu.

TCP /IP protokol

Da bi razumeli vlogo vrat v operacijskem sistemu, si poglejmo osnovna načela omrežnega protokola TCP /IP. Vsak računalnik v omrežju prejme izrecno ali implicitno dodeljen digitalni naslov. Računalnik sam ne komunicira z drugimi "sosedi" v omrežju. Za izmenjavo podatkov je potreben le operacijski sistem in nameščeni programi. V tem primeru prenos informacij ni spontan, ampak s pomočjo določenih pristanišč.Splošno načelo takšne elektronske komunikacije je mogoče opisati po analogiji z delom poštne službe. Za odhod iz enega mesta v drugo, iz enega omrežja v drugega, morate vedeti, kako najti prejemnika. V tem primeru IP naslov deluje kot številka hiše, in pristanišče - kot številka stanovanja. Če želite prejeti parcelo, morate odpreti vrata ali v našem primeru - odprta vrata 1688, ki so odgovorna za delovanje operacijskega sistema.

Vloga požarnega zidu

Omejevalnik za nadzor nad tem, katera aplikacija lahko uporablja omrežno povezavo in kateriNe, požarni zid je v operacijskem sistemu. Najbolj razširjen OS so bili tako imenovani paketni filtri. Načelo njihovega dela temelji na analizi informacij iz glave, ki se prenaša preko podatkovnega niza omrežja.Pri analizi so uporabljene naslednje značilnosti:
 • IP naslov pošiljatelja in naslov IP prejemnika.
 • Vrsta uporabljenega protokola prenosa podatkov.
 • Dnevniki storitev protokolov.
 • Vrata, ki jih uporabljata pošiljatelj in prejemnik.
 • Če zaključimo našo analogijo s poštno storitvijo, lahko rečemo, da požarni zid igra vlogo carinskega organa, ki določa, ali je pošiljka posredovana s pošiljko in ali jo je treba sprejeti. Ker se KMS privzeto ne uporablja na vseh računalnikih in moramo razmisliti, kako odpreti vrata 1688.

  Storitev upravljanja ključev

  Storitev upravljanja ključev ali KMS je elektronska storitev, ki jo je ustvaril Microsoft in je namenjena aktiviranju. računalniki z operacijskim sistemom Windows, ki delujejo v podjetniških omrežjih. Enostavna uporaba je, da lahko IT strokovnjaki razporedijo poljubno število opravil in samodejno izvedejo oddaljeno aktiviranje operacijskih sistemov. Za to morate odpreti vrata 1688 na oddaljenih računalnikih.
  Za zagon storitve upravljanja ključev mora biti računalniško omrežje dovolj razvito in mora vključevati vsaj 5 strežnikov in 25 odjemalskih terminalov. V tem primeru se domneva, da je dosežen prag aktivacije in vsak nov računalniksamodejno preide. Hkrati strežniku KMS ni treba dodeljevati ločenega računalnika zaradi majhne izmenjave podatkov med njim in delovnimi mesti. Po prehodu najnižjega praga se bo omrežje lahko še povečalo, največja omejitev števila dohodnih računalnikov v njem pa ni nameščena.

  Odprite vrata

  Preverimo stanje in razumemo, kako odpreti vrata 1688 za storitev KMS, da omogočimo samodejno aktiviranje novega računalnika, vključenega v omrežje. Vse operacije bomo izvajali z običajnimi sredstvi, ki so del operacijskega sistema Windows. Torej, za začetek moramo preveriti trenutno stanje vrat. Uporabili bomo program ukazne vrstice, ki je vključen v niz "Standard" tega OS. V njem bomo morali vnesti naslednjo vrstico: netstat -a Kot rezultat tega ukaza boste dobili seznam uporabljenih pristanišč OS. Če vidite, da vrata, ki jih zahtevamo, ni na tem seznamu, jo morate odpreti ročno z izdelavo posebnega pravila za to v omrežnem filtru.
  Ob upoštevanju, da strežnik KMS že obstaja, bomo razmislili, kako odpreti vrata 1688. V operacijskem sistemu Windows 8 in drugih trenutnih različicah tega operacijskega sistema, ki se izvajajo na odjemalskih računalnikih, je najprimerneje uporabljati grafični vmesnik požarnega zidu. Pokličete ga lahko na dva načina. Uporabite pripomoček "Zaženi", tako da vnesete ukaz firewall.cpl; ali pa pojdite na nadzorno ploščo in tam izberite "Požarni zid Windows". V razdelku »Napredne možnosti« ustvarite pravila za dohodne in odhodne protokole TCP /IP zaVrata 1688. V ukazni vrstici sistema Windows boste morali narediti naslednje:
 • slmgr /ipk
 • Namesti se javni ključ KMS.
 • slmgr /skms kms-server.winkey.com: 1688
 • Ime in pristanišče strežnika sta podana. Namesto winkey.com morate vnesti ime, ki ste ga dali v omrežje podjetja.
 • slmgr /ato
 • Zaženite postopek aktiviranja OS na odjemalskem računalniku.
 • slmgr /dlv ali slmgr /dlv vse
 • Preverjanje stanja sistema. Drugi ukaz bo tudi preveril aktivacijo pisarniškega paketa.

  Na koncu

  Ukrepi, opisani v tem članku, lahko pomagajo odprtemu skrbniku sistema odpreti vrata 1688 in urediti samodejno licenciranje računalnikov z operacijskim sistemom Windows.

  Sorodne publikacije