Neonski pas: Možnosti aplikacije, povezave in namestitve

Po mnenju strokovnjakov so dobra popravila v stanovanju le polovica preteklosti. Glavna naloga - pravilno nastavitev razsvetljave, tako da ne poudari, ampak prikrije pomanjkljivosti obdelave, ki so skoraj neizogibne. V tem primeru sta lepota in estetika pomembni. Pomoč pri tem je lahko neonska trak ali cev, čigar sijaj ne bo le ugodno poudaril zanimivo zasnovo, temveč tudi njeno oplemenitenje. Danes bo o tem izdelku.

Neon: kaj predstavlja?

Podobna osvetlitev je bila zelo priljubljena v 80. letih prejšnjega stoletja. To je cevka, ki napolni monoatomni inertni plin, ne vonja. Pri prehodu skozi ta trenutek se pojavi mehak sijaj. Princip je podoben fluorescentni svetilki, neon pa je povsem neškodljiv za ljudi.


Danes je taka osvetlitev nekoliko drugačna. V notranjosti silikonskega tulca je nameščen LED neon trak, ki je bolj praktičen, lahko ga položite v katerokoli smer, ne glede na krivine. Ni potrebe po uporabi specialnih orodij in gorilnikov, ki lahko zmehčajo steklo.

Preklapljanje neonskega traku: kako se prilega ta svetlobna plošča?

Napetost običajnega domačega omrežja z napetostjo 220 V tukaj ne ustreza - žarnica bo takoj prekinila. Za povezavo potrebujete poseben visokofrekvenčni pretvornik. Odvisno od značilnosti naprave lahko deluje od 220 ali 12 gr. Če je podobnoosvetlitev ozadja je narejena na osnovi LED, za priključitev pa se uporablja individualna napajalna enota zahtevane moči. Njegova izhodna napetost je lahko 1224 ali 36 v. Takšni trakovi imajo posebne oznake na mestih, kjer jih je dovoljeno rezati. Izkazalo se je, da če je fleksibilen neon trak dolžine 5 m prevelik, lahko odstranite nepotreben del brez poškodb funkcionalnosti.


Nianse namestitve in uporabe

Podobna osvetlitev se uporablja povsod. To ne velja le za okrasitev sten, stropov ali tal v stanovanju. Uporabljajo ga in motoristi - neon pod dnom avtomobila v temi časa ustvarja vtis, da lebdi nad tlemi. Tudi ta vrsta osvetlitve na kolesih je dobra. Mnogi se sprašujejo, kako povezati neonsko trak tako, da zasije na vozilu brez baterije. Vse je zelo preprosto - baterije so AA ali AAA baterije.

Vloga za dekorativno osvetlitev v stanovanju

Obstaja prostor, kjer divja fantazija. Mehka, kot tekoča svetloba bo ustvarila romantično vzdušje ali pa bo poudarila določene predmete. Glavno udobje neonskih trakov ali cevi je, da jih je enostavno namestiti, in tudi domači mojster, ki nima nobenih takšnih izkušenj, lahko opravi takšno delo. Prednosti takšne osvetlitve so precej. Lahko ga postavite na najbolj nedostopna mesta, izberete barve, onavarno za vid. Glavna razlika od običajnega LED traku lahko imenujemo dejstvo, da pri delu med elementi niso opazni odmori, zatemnjena območja. Velik plus je, da se med delovanjem cev praktično ne segreje.
Priporočljivo je opozoriti tiste, ki želijo namestiti neonsko svetlobo v kopalnico. Takšni ukrepi so upravičeni le v primeru postavitve cevi na strop - morda ne morejo prodreti v vodo. V ta namen lahko uporabite lepilni trak, ki shranjuje svetlobo, ki ne zahteva omrežne povezave, vendar bo vidna samo v temi. Pri drugih omejitvah, po metodi in kraju namestitve, to prispeva k stalni rasti priljubljenosti neonskih trakov.

Žice - druga vrsta neona

V zadnjem času se je na ruskem trgu pojavil izdelek, ki se je nekoliko razlikoval od videza. To je neonska žica, ki razdeli sijaj po celotnem območju. Je bakreno jedro, prevlečeno s plastjo fosforja in lupine. Pod vplivom visokofrekvenčnega pretvornika se pojavi električno polje. To povzroči, da se luminopor prižge.

Na koncu

Inženirji vsako leto ustvarijo nove vire svetlobe, ki se uporabljajo za ustvarjanje različnih prostorov za oblikovanje. Možno je, da se bo jutri pojavilo nekaj novega, vendar se do danes neonski trakovi in ​​cevi lahko imenujejo najbolj primerni za popravilo v stanovanju ali dajejo edinstvenost avtomobila.

Sorodne publikacije