Decimetrska antena za digitalno televizijo DVB-T2: namestitev, namestitev

Razvoj digitalne televizije je nujen po vsem svetu. Analogni signal se seveda razprostira na velike razdalje v primerjavi z digitalnim signalom, vendar se kakovost slike in zvoka s povečanjem oddaljenosti do antene poslabša. Iz situacije je šlo le eno - za šifriranje signala, tako da ga je mogoče sprejeti in obdelati deset kilometrov od prevajalca brez izgube kakovosti. Tako se je izbira ustavila na digitalni način prenosa informacij.


Zgodovina digitalne televizije

Analogna TV je že več kot 60 let edino sredstvo za posredovanje novic, filmov in zabavnih programov milijonom gledalcev po vsem svetu. Če je sprejemnik, tj. TV, v bližini repetitorja, sta signal in zvok sprejemljive kakovosti. Pri odstranjevanju je treba ojačati signal z različnimi antenami. Bolj kot je repetitor, več mora biti antena. Na oddaljenosti 50 kilometrov te sprejemne antene dosežejo ogromne velikosti, kot je večstanovanjska stavba. Vse zaradi več kanalov v povprečni kakovosti.
Nazadnje, leta 2009, po številnih poskusih z različnimi formati, je bil uveden moderni digitalni TV DVB-T2. Takoj so se pojavila številna vprašanja. Uporabniki kabelske in satelitske televizije se niso spremenili, vendar imajo prejemniki analognega signala nov problem. Za dekodiranje digitalnega signala,Potreben je TV z vgrajenim sprejemnikom digitalnih signalov ali predpona. Strošek slednjega doseže 50 $, kar ni za vsakogar v žepu.


Vprašanje je delno rešeno s pomočjo državnih subvencij in digitalna televizija bo verjetno v naslednjih nekaj letih popolnoma nadomestila analogno.

Kaj je potrebno za visokokakovostni digitalni televizijski sprejem

Kakovost digitalnega televizijskega signala in analognega signala je odvisna od razdalje do repetitorja. Razlika je v tem, da se bo analogna slika pri slabem sprejemu signala razlila in zvok pljuvanja. Pri digitalni televiziji slika popolnoma izgine ali pa se prikaže na zaslonu s pravokotnimi bloki. To pomeni, da je antena potrebna tudi za visokokakovosten sprejem digitalnega televizijskega signala, vendar ne tako okoren kot v primeru analognega signala. Televizijski signal se razteza v dveh območjih - merilnik (angleška oznaka VHF) in decimetr (UHF). Prvi ne dovoljuje, da se signal širi na dolge razdalje, njegovi valovi se slabo spopadajo z ovirami v obliki zgradb, sten znotraj stanovanja. Zato se večina kanalov oddaja v območju decimetra. V skladu s tem bo za kakovosten sprejem potrebna antena za digitalno televizijo DVB-T2.

Tipi decimetrskih anten

Vse antene za sprejemanje digitalne televizije so antene v območju decimetra, pa tudi metri. Tako jih lahko razdelimo v velike skupine - v zaprtih prostorih in na prostem.
Obe vrsti anten sta lahko pasivni in tako naprejaktivna. Slednji ima vgrajen ojačevalnik, ki omogoča zajemanje šibkega signala. Vendar je bolj ozko osredotočen, treba je usmeriti proti izvoru signala. Ni pasivnega ojačevalnika, ampak sprejema signal iz vseh smeri za nadaljnje napajanje ojačevalnika signala na televizorju.

Kaj izbrati anteno

Preden nastavite anteno, jo morate izbrati. Profesionalni pristop k namestitvi vključuje merjenje nivoja signala s prenosnim senzorjem. To bo zelo koristno na območjih z gosto stavbo, kjer signal ne gre samo neposredno iz repetitorja, temveč tudi reflektira na terenu ali gre od več ponavljalcev hkrati. Po prejemu karakteristik signala je potrebno preučiti navodila za uporabo antene, da se zagotovi kakovost sprejema. Če ne morete uporabljati prenosnega senzorja, lahko z uporabo splošnih priporočil dvignete anteno z vzorčenjem. Priporočila so preprosta. Za stanovanje na območju z ohlapnimi zgradbami primerna navadna, vendar kakovostna notranja antena za DVB-T2. V območju z gosto zgradbo morate uporabiti sobno anteno z ojačevalnikom signala. Na odprtem območju, to je, v koči naselij, v vikend, je treba uporabiti zunanjo anteno. Z možnostjo brezplačne zamenjave blaga v trgovini lahko samostojno konfigurirate več antenskih modelov, dokler ne najdete pravega.

Nastavitev decimetrske antene

Preden namestite anteno decimetraZa digitalno TV DVB-T2 ga je potrebno nastaviti za sprejem signala. Ko priključite antenski izhod na televizor ali priključek za dekodiranje signala, morate usmeriti anteno na stran, kjer se nahaja repetitor. Nato morate samodejno konfigurirati kanale iz menija naprave. Preverili bomo celotno frekvenčno območje. Z obračanjem na kateri koli kanal, če je njegova kakovost nezadostna, lahko s počasnim obračanjem antene najdete popoln položaj, v katerem bo signal najboljši. Običajno sprejemne naprave prikazujejo raven signala za vsak posamezni kanal DVB-T2. Ni potrebno misliti, da bodo v idealnem položaju za sprejem enega kanala vse druge dovolj kakovostne. Ko nastavite en kanal, morate iti do naslednjega in tako naprej, dokler se ne oddajajo vsi kanali.
Če sprejemnik ni našel nobenih kanalov ali je med samodejnim uglaševanjem našel manj kot polovico, v tem primeru, kako nastaviti anteno? Zavrtite ga za 180 stopinj, da prejmete odsevni signal. To pogosto najdemo v spalnih območjih, kjer veliko število stavb ovira prehod signala.
Na prostem mora biti antena usmerjena proti releju in samodejno nastaviti kanale DVB-T2 na sprejemniku signala.

Vgradnja decimetrske antene

Po uspešni nastavitvi kanala mora biti rezultat določen, to je pritrditev antene v položaju, v katerem je bil sprejem signala najboljši. Notranje antene so običajno nameščene na omare, podstavke, vendar nisoestetsko Podpira moderne antene, ki zagotavljajo prostor za pritrdilne vijake in vijake, ki jih je mogoče namestiti neposredno na steno.
Zunanje decimeter antene za digitalno TV DVB-T2 so pritrjene na nosilec ali podporo. Pribor za zunanjo anteno je običajno opremljen s sidrom, ki bo varno pritrdil zunanjo anteno na podporo. Kadar se v stanovanjih uporabljajo zunanje antene, se običajno pritrdijo zunaj doma: na balkonih ali zunanjih stenah. Potem, kot v primeru sobne antene, je potrebno v steno izvrtati več lukenj za zanesljivo pritrditev.

Delovanje decimetrske antene

Več pripomb glede delovanja decimetrskih anten za digitalno TV DVB-T2. Odvisno od vremenskih razmer (tudi v času dneva) se kakovost sprejema signala lahko razlikuje. Zato mora montaža antene omogočati vrtenje, da se prilagodi sprejem boljšega signala.
Pravilna izbira antene vam omogoča, da uživate v digitalni kakovosti televizijskega signala. Omrežje DVB-T2 se nenehno razvija in pojavljajo se novi kanali. To je odlična alternativa kabelski in satelitski televiziji, saj ne zahteva naročnine.

Sorodne publikacije