Kaj naj storim, če računalnik ne vidi odstranljive naprave? "Ni nosilca" - vzroki in načini reševanja problema

Verjetno je, da se veliko uporabnikov, ki uporabljajo prenosne naprave za shranjevanje pomembnega pomnilnika flash, pomnilniških kartic in zunanjih trdih diskov USB HDD, soočajo z zelo dvoumnim problemom pri povezovanju takšnih naprav z računalnikom ali prenosnikom ko poskušate dostopati do podatkov, shranjenih na njih, sistem nenadoma sporoči, da ni povezanih medijev. Zdi se, da izmenljiva naprava deluje, kar lahko pomeni utripajoč ali trajni indikator, vendar ga iz neznanih razlogov operacijski sistem ne prepozna. Kaj bi predlagali kot najboljšo rešitev za rešitev problema? Skupaj bomo poskušali razumeti vzroke tega, kar se dogaja, in katera orodja se najbolje uporabljajo za obnovitev normalnega delovanja katerega koli od zgornjih pogonov.


Zakaj je prišlo do napake »No Media« (ali je bliskovni pogon definiran kot izmenljiva naprava ali sploh ni prepoznan)?

Pred sprejetjem učinkovitih ukrepov za odpravo sedanjega stanja se bomo na kratko dotaknili razlogov, ki so ga povzročili. Občasno sistem poroča, da ni medija, bliskovni pogon (izmenljiva naprava) v istem "Raziskovalcu" ni prepoznan, čeprav je jasno vidno, da indikator utripa. Vendar pa lahko najdete tudi nasprotno situacijo, ko niti LED ne zagotavlja nobenih vidnih znakov življenja. Torej, poiščite temeljni vzrok, ki ga potrebujete in v katerempomnilnik in operacijski sistem. Med najpogosteje uporabljenimi trenutki lahko govorimo o naslednjih vprašanjih:


 • Vrata USB ne delujejo ali se ne ujemajo s standardnim priključenim pogonom;
 • so vrata sploh odklopljena;
 • pristanišča in pogoni nimajo moči;
 • je napravi dodeljena rezervirana črka za drugega prevoznika;
 • Gonilniki ali krmilniki USB niso nameščeni (ali niso nameščeni nepravilno);
 • ne deluje čitalec kartic;
 • vdelana programska oprema odstranljive naprave;
 • spremenjen v datotečni sistem za shranjevanje v neberljiv format RAW;
 • so bili mediji ali OS izpostavljeni virusom.
 • Napaka "No carrier" (odstranljiva naprava): kaj storiti najprej?

  Zdaj pa preidimo na odpravo težav. In prva stvar, ki jo lahko naredimo, je ustaviti flash pogone in zunanje trde diske, ki se povezujejo prek USB vmesnikov. Zakaj sistem poroča, da ni povezanih medijev (odstranljiva naprava Windows 10 preprosto manjka s seznama diskov)? Ampak samo zato, ker so najnovejše spremembe teh operacijskih sistemov precej zahtevne glede na resnost povezave v skladu s standardi, ki jih uporabljajo vmesniki in naprave. Na primer, bliskovni pogon ali izmenljivi pogon je zasnovan tako, da deluje samo z USB 3.0 in tako napravo povežete prek standarda 2.0. Jasno je, da pogon ne bo prepoznan. Toda v nasprotnem primeru je vse lahko povsem normalno.
  Torej, če je prikazano sporočilo, da ni priloženega medija, ki ga je mogoče odstranitinaprava mora biti priključena na druga vrata, nato pa preveriti njihovo delovanje.

  Nianse napajalnih tokokrogov

  Toda predpostavimo, da vsa vrata delujejo normalno in da je tudi nosilec v redu (vsaj takrat, ko se poveže z drugim računalnikom ali prenosnikom se določi brez težav). Drug razlog za sporočilo, da priključeni mediji niso prisotni (odstranljiva naprava ni prepoznana iz katerega koli razloga), je lahko najpogostejša pomanjkanje moči za pravilno delovanje tako pogona kot vrat, na katera se povezuje. V tem primeru najprej poglejte sistem oskrbe z električno energijo.
  Če je tam nastavljen način varčevanja, ga spremenite v uravnotežen ali visokozmogljiv način.
  Prav tako ne ovirajo preverjanja lastnosti vseh krmilnikov in zvezdišč USB in na zavihku za upravljanje porabe, da odstranite potrditvena polja iz dovoljenj za onemogočanje teh komponent za prihranke energije. Pri uporabi zvezdišč USB priporočamo, da odklopite vse dodatne zunanje naprave. Če uporabljate orodje DISKPART z izhodom seznama priključenih naprav za delo z zunanjim trdim diskom, se lahko pojavi tudi težava. Res je, da bo seznam prikazal nekaj podobnega kot "Disk 1 - no media". V tem primeru odstranljiva naprava morda ne bo prepoznana samo zato, ker zunanji pogon zahteva avtonomno napajanje, in napajanje, ki se prenaša preko vrat, očitno ni dovolj. V tem primeru, če obstaja takšna priložnost,je prav, da je treba nahraniti vožnje iz katerega koli drugega zunanjega vira, na primer, povezavo preko posebnega adapterja v omrežje transformatorja neposredno.

  Testiranje pristanišča v BIOS-u

  Vendar pa se lahko zaplete zaradi dejstva, da tudi v "Device Manager" lahko prikaže informacije o napakah, ki so pogosto poročali, da je naprava izklopljena. Ta ga uporabljate preko menija PTP na izbrane artikle in ne more ven, in sistem je treba dosledno opozarjamo, da ni povezana mediji. Odstranljiva naprava v tem primeru morda ne bo prepoznal samo iz razloga, da je uporaba USB-vrata onemogočen v primarnem sistemu, kot uporabnik računalniški administrator nenamerno dvignjenega svoj sistem v virusnih groženj.
  Če želite odpraviti to težavo, odprite nastavitve BIOS /UEFI takoj po vklopu stacionarni terminala ali prenosni računalnik, iskanje napredne nastavitve (Napredno), nekaj podobnega USB Legacy Support ali USB Storage zaznavanje in nastaviti aktivno stanje (omogočeno), nato shranite spremembe (F10 + Y).

  Samodejno diagnosticiranje

  Zdaj predpostavimo, da ni noben od teh ukrepov ni prinesla rezultatov, in sistem bo poročala, da je povezan ni mediji. Odstranljiva naprava lahko ali morda ne zazna sploh, ali pa, da je viden, vendar z omejenim dostopom. Kaj lahko storite?
  Da bi še globoko v džungli ročno popravljanje napak, ki jih lahko uporabite majhen pripomoček WinUSB avtomatizirano, je zasnovan tako, da opredeli inodpravljanje težav, ki jih lahko popolnoma brezplačno prenesete iz uradnega Microsoftovega vira na internetu. Možno je, da se težave ugotovijo in bodo popravljene brez vašega sodelovanja. V skrajnem primeru, če samodejno odpravljanje napak ni mogoče, bo na voljo več ukrepov, ki jih bo treba izvesti sami.

  Spremenite črko diska

  Nič manj pogosto se lahko imenuje druga situacija, ko sistem sporoči, da ni povezanih medijev. Izmenljiva naprava, Windows 7 in njegovi analogi morda ne bodo vidni, ker je črka, pod katero naj bo pogon viden v sistemu, rezervirana za drugo napravo.
  V tem primeru morate uporabiti razdelek za upravljanje diska (diskmgmt.msc), prek PCM na izbrani napravi (če je prikazan med povezanimi pogoni), pojdite na črko spremembe črke in dodelite drugo črko tako, da izberete ustrezno iz seznama. Reserve pisma, pod "F" ne more na noben način!

  Enostavno in nizko raven oblikovanja

  Zdaj pa poglejmo, kaj je mogoče storiti, ko se sistem odzove na povezani pogon, vendar izda sporočilo, da naprave ni mogoče uporabiti, ker ni formatirana. Zelo pogosto ne morete uporabljati oblikovanja (hitro ali polno) neposredno iz Explorerja. Najbolje je, da ga zaženete v razdelku Upravljanje diskov. Paradoksalno je, vendar se zgodi, da v "Raziskovalcu" ni viden isti pogon, ampak v oddelku za nadzor predstavnosti. Če standardno orodje ne zazna izmenljivega diska, poskusite narediti isto stvar za večnapredne programe. Kot eno najmočnejših orodij lahko priporočite AOMEI Partition Assistant.
  Toda kaj naj storim, če priključen disk sploh ni na voljo za oblikovanje? Predpostavimo, da sistem poroča, da ni povezanih medijev, odstranljive naprave v upravljanju diskov ali podobnih pripomočkov ni mogoče formatirati.
  V tej situaciji je bolje uporabiti to, kar naj bi bilo težko, v obliki programov, kot je HDD LLFT. Prvič, takšni pripomočki določajo vse zunanje in notranje medije, ne glede na stopnjo poškodbe, in drugič, oblikovanje nizke ravni omogoča hitro in učinkovito vrnitev naprave v življenje, tudi v primerih, ko so bile spremenjene, da spremenijo strukturo datoteke nečitljiv format RAW.

  Težave z gonilniki

  Seveda ne pozabite na gonilnike. Samo v primeru, da je vredno preveriti stanje voznikov vseh USB krmilnikov. Ko se odkrijejo težave, je potrebno programsko opremo za upravljanje ponovno namestiti ali nadgraditi. Za poenostavitev operacij lahko uporabite iDirect za uporabo iObit Driver Booster za avtomatizacijo programov, kot je iObit Driver Booster. Takšne storitve bodo neodvisno našli na internetu na straneh proizvajalcev, prenesete in namestite posodobljene gonilnike. Za namestitev posodobljenih komponent morate dati soglasje. V primeru pomnilniških kartic pa boste morali preveriti gonilnike čitalnika kartic. Pogosto je pri takih prevoznikih vse v redu, vendar sistem poroča o nezmožnosti uporabe pogona samo zaradi tegabralnik pomnilniških kartic deluje pravilno. Pogosto pa pri uporabi gonilnikov O2Micro obstaja potreba po izvedbi namestitve z namestitvenim programom EXE.
  Poleg tega bo treba nekatere datoteke INF kopirati v namestitveno mapo ročno.

  Firmware update firmware

  V bistvu, če je glavni razlog za poškodovano strojno-programsko opremo (krmilniki) za oživljanje pogona, lahko uporabite posebne pripomočke od razvijalca strojne opreme.
  Danes je mogoče za skoraj vse blagovne znamke (z redkimi izjemami), neposredno na uradnih virih, prenesti podobna orodja. Vendar pa lahko uporabite nekatere univerzalne programe, kot je D-Soft Flash Doctor.

  Virusi

  Nazadnje ne pozabite, da so bliskovni pogoni in pomnilniške kartice opremljeni z vsemi vrstami virusov. Pogosto lahko na okuženih pogonih najdete skrite predmete Autorun.inf. Zato je priporočljivo, da pri priključevanju naprave na osebni računalnik najprej preverite viruse prenosnega medija. Lahko pa tudi skenirate celoten sistem, vendar je zaželeno, da uporabite zagonske medije z aplikacijami, kot je Kaspersky Rescue Disk.

  Sorodne publikacije