Kako nastaviti brezžični brezžični usmerjevalnik: vodnik po korakih, nasveti in triki

Kako vzpostaviti TIFF-WIFI usmerjevalnik - to vprašanje se pojavlja pri uporabnikih, ki so uspešno kupili in želijo vzpostaviti lastno povezavo in nastavitve za delo naročnikov lokalnega omrežja. Delo, povezano s priključitvijo opreme, se v več pogledih ne razlikuje za različne modele proizvajalca. Vprašanje postavitve različnih modelov ima svoje odtenke. Na podlagi nasvetov in priporočil vodnika po korakih bo uporabnik lahko postopoma pristopil k uspešnemu reševanju težav, ki so se pojavile v začetni fazi.

Algoritem dela

Določiti mora zaporedje dejanj uporabnikov, ključno vprašanje, kako konfigurirati usmerjevalnik TP-Link. Z natančnim upoštevanjem algoritma vam ni treba iti nazaj na korake, ki so bili izpuščeni zaradi neizkušenosti. Brez njihovega izvajanja je nemogoče doseči uspešno rešitev naloge. Glavni koraki, ki jih je treba izvesti med delom, so naslednji:


 • predhodni pregled proizvajalčevih modelov, njihovih značilnosti in funkcij;
 • preverjanje popolnosti po opisu po razpakiranju izdelka;
 • določanje lokacije usmerjevalnika v prostoru, ob upoštevanju bližine vtičnic električnega omrežja, pomanjkanje virov elektromagnetnega sevanja;
 • vklop napajalnika prek priloženega adapterja;
 • povežite usmerjevalnik Ethernet z omrežjemIzbrani ponudnik internetnih storitev, namizni računalnik (PC) ali prenosni računalnik;
 • preverjanje nastavitev računalnika v omrežni kartici;
 • nastavitev tovarniških nastavitev usmerjevalnika, preverjanje najnovejše različice vdelane programske opreme;
 • prijavljanje v glavni računalnik preko odprtega vmesnika v brskalniku računalnika;
 • zamenjava tovarniškega gesla skrbnika usmerjevalnika;
 • namestitev povezovalnih parametrov pri ponudniku internetnih storitev;
 • nastavitve brezžičnega usmerjevalnika, zaščita brezžičnega omrežja;
 • Dodatni parametri (če je potrebno).
 • Po uspehu teh korakov lahko dobite odgovor na vprašanje, kako povezati in konfigurirati usmerjevalnik TP-Link. Postopek namestitve se zaključi z resetiranjem usmerjevalnika in izbiro njegove lokacije v prostoru preko največjega območja pokritosti omrežja WI-FI. Pri uporabi mobilnega modema, da se obrnete na ponudnika, ga je treba namestiti na okensko steklo in pritrditi posebno sesalno posodo.


  Oblikovanje brezžičnih usmerjevalnikov TP-Link

  Usmerjevalniki TP-Link so najpogosteje izdelani v belih, črnih in temno modrih tonih. Sprednja plošča je serija LED indikatorjev ali osvetljenih ikon. Označujejo vključeno napajanje, stanje funkcijskih modulov in razpoložljivost priključitve potrošnikov na LAN vrata. Obstaja stalen nadzor povezave z ponudnikom internetnih storitev in uporabnost kanala usmerjevalnika WI-FI.
  Zadnja plošča je zasnovana za namestitev priključkov na njejrazlične konfiguracije. Pri sprejemanju interneta prek linije ADSL se uporablja priključek WAN tipa RJ-11. Pri uporabi tehnologije FTTx bo uporabljen priključek RJ-45. To konfiguracijo uporablja proizvajalec za LAN vrata, na katera se povezujejo potrošniki brez modulov WI-FI.
  Vrata USB se pogosto nahajajo na zadnji plošči. Lahko jih priključite na zunanje trde diske, flash pogone ali modeme mobilnih operaterjev interneta. Dodatno je na voljo priključek za napajalni adapter, gumbi za aktiviranje WI-FI oddajnika, način hitre sinhronizacije WPS in tipka za vrnitev na tovarniško nastavljene vrednosti, ki jih določi proizvajalec RESET. Število anten, nameščenih na ohišju usmerjevalnika in priključenih na visokofrekvenčne priključke, se razlikuje od enega do petih v različnih modelih. Število območij WI-FI je lahko različno.

  Glavne tehnične značilnosti usmerjevalnikov TP-Link

  Kakovost lokalnega omrežja, ki je organizirana na podlagi proizvajalca usmerjevalnika TP-Link, je v veliki meri odvisna od taktičnih in tehničnih parametrov uporabljene opreme. Ti vključujejo naslednje:
 • najvišjo hitrost prenosa podatkov v lokalnem omrežju žičnih in brezžičnih kanalov (Mbps);
 • protokoli, ki podpirajo usmerjevalnik pri prejemanju informacij od internetnega ponudnika;
 • brezžični standard IEEE 80211 (b /g /n /ac);
 • pasovna širina pristanišč (Mbps);
 • moč oddajnika WI-FI (dBm) in teoretično območje (m);
 • Pridobitev antene (dbi) in njihovo delovanjeobmočje (GHz);
 • razred zaščite informacij iz omrežja WI-FI (šifriranje podatkov);
 • Poleg teh parametrov je treba paziti na razpoložljivost požarnega zidu, namenskega strežnika DHCP, podpore za funkcijo oddajanja omrežnih naslovov NAT, dinamičnega DNS, demilitariziranega območja DMZ in prisotnosti statičnega usmerjanja.

  Nastavitev računalnika za delo v lokalnem omrežju

  Kako nastaviti usmerjevalnik TP-Link prek osebnega računalnika? V ta namen je potrebno izvesti ustrezne povezave s kabli. Priključek za omrežno kartico RJ-45 s priloženim priključnim kablom mora biti povezan z vsemi LAN priključki usmerjevalnika. V tem primeru signal ponudnika vstopi v priključek WAN vrat.
  Po vklopu usmerjevalnika z gumbom za vklop /izklop (ON /OFF) je potrebno krmiliti vžig ustrezne svetleče diode na indikatorski vrstici. Na strani omrežnih povezav računalnika morate z desno miškino tipko klikniti na simbol žične povezave računalnika z usmerjevalnikom. Ko izberete Lastnosti v kontekstnem meniju, morate v IPv4 protokolu samodejno preveriti IP naslov IP naslova in DNS naslov računalnika. V primeru neskladja ga je potrebno odstraniti in potrditi s tipko OK.

  Obnovitev tovarniških nastavitev

  Kako konfigurirati brezžični usmerjevalnik TP-Link? Tovarniške vrednosti so shranjene na kupljenih izdelkih v trgovski mreži. Postopek za njihovo obnovo je potreben za naprave, ki so bile v uporabi, od drugega uporabnika.
  Gumb RESET, ki se nahaja v globini, služi zaza ta namen. Stisnite ga na aktivirano palico na aktivirani palici in jo držite (10-15) sek. Postopek obnove se začne. O njegovem zaključku je mogoče vizualno presojati po prenehanju utripajoče LED indikatorske plošče.

  Prijava v vmesnik za nastavitev usmerjevalnika TP-Link

  Kako konfigurirati usmerjevalnik za povezavo TP-Link v lokalnem omrežju? Vse operacije za nastavitev parametrov povezave se izvedejo v spletnem vmesniku usmerjevalnika. Prijava na njene strani je narejena po vstopu v naslovno vrstico, odprto v računalniku brskalnika, IP naslove usmerjevalnika LAN. Za TP-Link morate vnesti kombinacijo številk 1921680.1 ali 1921681.1. Te informacije so na voljo na etiketi izdelka, ki je pritrjena na dno ohišja. Podaja tudi tovarniške vrednosti za prijavo in geslo (admin), ki jih je treba zapisati v pooblastitvena polja. Po potrditvi na naslednji strani pride sistemski predlog za spremembo gesla. Še naprej bo zaščitila vmesniške strani pred dostopom tretjih oseb. Spreminjanje skrbniškega gesla in potrditev, da se konča s ponovnim zagonom usmerjevalnika.

  Povezovanje z internetnim ponudnikom

  Kako konfigurirati usmerjevalnik TP-Link TD? Najprej morate natančno pregledati pogoje storitve izbranega operaterja in podatke, določene v pogodbi. Potrebni so za naslednji postopek namestitve. Ponudniki uporabljajo različne vrste povezav. Glavni so: PPPoE, PPTP, L2TP, dinamični IP, statični IP. Za preklop na nastavitev parametrov se uporablja razdelek"Omrežje (WAN) glavnega menija.
  Prve tri vrste povezav zahtevajo pri nastavitvi uporabniškega imena in gesla, ki ga dodeli ponudnik. PPTP in L2TP se uporabljata za zaščito njihovega ustvarjanja posebnega predora. Njen naslov v omrežju je prikazan v ustreznem polju. Če je naročnik povezan s statičnim ponudnikom IP, naročniku naročniku dodeli fiksno vrednost, ki jo mora navesti. Dodatni podatki so naslov prehoda in maska ​​podomrežja. Pri povezovanju z dinamičnim IP od uporabnika niso potrebne dodatne informacije. Naslov, ki ga dodeli ponudnik, se lahko spremeni z vsako novo povezavo usmerjevalnika z omrežjem.

  Konfigurirajte WI-FI omrežje

  Na primer, lahko upoštevate posebne modele proizvajalca. Kako konfigurirati usmerjevalnik TP-Link n300? Dostop do elementov menija Nastavitve brezžičnega omrežja je v razdelku Brezžični operater (Wareless) na nadzorni plošči usmerjevalnika. Stran zahteva dokončanje polja z imenom ustvarjenega omrežja, ki je izbrano poljubno, standard brezžične komunikacije (80211 b /g /n pomešano), številke kanalov (Auto), ki jih je potem mogoče spremeniti.
  Zaščita brezžičnega načina se nastavi z izbiro vrste šifriranja (WPA2-PSK) in snemanjem PSK ključa (geslo za dostop do omrežja), ki ga ne smemo zamenjevati z skrbniškim geslom za vstop v vmesnik usmerjevalnika. Geslo je kombinacija latinskih črk in številk. Dolžina mora biti dolga vsaj 8 znakov (do 25 znakov). Po izvedbi ukaza "Shrani" in ponovnem zagonu usmerjevalnika se prikaže glavna funkcijase lahko štejejo za popolne. Prav tako lahko dobite odgovor na vprašanje, kako konfigurirati usmerjevalnik TP-Link Archer.

  Napredne nastavitve

  Kako konfigurirati brezplusni usmerjevalnik? Glavni namen usmerjevalnika je zagotoviti internet naročnikom lokalnega žičnega in brezžičnega omrežja, organiziranega na njegovi podlagi. Dodatne nastavitve za usmerjevalnike TP-Link vključujejo:
 • uporabo čarovnika za nastavitev IPTV ali ročno nastavitev interaktivnih TV-parametrov ob upoštevanju zahtev ponudnika;
 • Ročna konfiguracija požarnega zidu z oblikovanjem določenih pravil;
 • z uporabo čarovnika za nastavitev navideznega strežnika;
 • Odpiranje (metanje) določenih pristanišč z uporabo sledilcev torentov ali udeležbe uporabnikov usmerjevalnika v spletnih igrah z velikim številom udeležencev;
 • filtriranje nastavitev za naslove MAC v razdelku "Varnost" WI-FI;
 • nastavitev funkcije starševskega nadzora z načrtovanjem uporabe nekaterih internetnih virov (ali popolne prepovedi).
 • Nastavitve IPTV lahko izvedete samo po povezavi ponudnika te plačane storitve, pod pogojem, da uporabljeni usmerjevalnik to funkcijo podpira.

  Sklep

  Z uporabo uradne dokumentacije o kupljenem usmerjevalniku, algoritma ukrepov, nasvetov in priporočil, navedenih v članku, bo uporabnik katerega koli modela TP-Link lahko samostojno zaključil povezavo usmerjevalnika in konfiguriral omrežje katerega koli ruskega ponudnika. Branje članka bo pripomoglo k pripravljenosti na morebitne težave inuspešno opraviti nalogo.

  Sorodne publikacije