TV Samsung UE40MU6100UXRU: pregledi, testi in funkcije

Tehnični parametri nam omogočajo, da Samsung UE40MU6100UXRU TV pripišemo televizijskemu sprejemniku srednjega razreda. Mnenja o tem, način, kako ga konfigurirati, kot tudi zmožnosti vgrajenega sprejemnika bodo podrobno opisani v tem članku in obravnavani. Poleg tega bodo podane tudi njegove komunikacijske sposobnosti in stroški. Vse to bo potencialnemu kupcu omogočilo, da se odloči, v kolikšni meri njegov televizijski model ustreza njegovim zahtevam.

Kateremu razredu naprav spada?

Tako so sodobne televizijske rešitve južnokorejskega podjetja Samsung razdeljene na:
 • Začetne naprave vključujejo tiste, ki so opremljene z matricami HD ali FullHD. Njihova diagonala ne presega 32 palcev in ne podpira tehnologije SMART TV. Toda s tem je strošek takih televizijskih naprav minimalen. Zaradi te funkcije so do sedaj najbolj cenovno dostopne, vendar je njihova funkcionalnost zmanjšana.
 • Segment vmesnih televizorjev zasedajo naprave z diagonalo ne več kot 43 palcev, sliko 4K in podporo za SMART TV. Stroški za njih se znatno povečajo. In ta skupina pripada junaku tega članka.
 • Parametri odločitve o ravni premij so praktično enaki srednjemu segmentu. Razlika je v tem, da so opremljeni z zaščitno plastjo kvantnih pik (ta funkcija omogoča dolgo časa za shranjevanje nasičenih barv matrike) in ukrivljeno površino zaslona. To soInovacije, glede na proizvajalca, ki močno izboljša kakovost izhodne slike. Tudi pri takšnih napravah lahko diagonala doseže 55 palcev. V skladu s tem se stroški v tem primeru povečajo.
 • Paket

  Po ocenah ima Samsung UE40MU6100UXRU tipičen razpored dobave, tako kot pri mnogih napravah srednjega razreda. Pregledi kažejo, da nič neobičajnega v smislu konfiguracije glede na analogi, ki jih ta rešitev ne more izstopati. Ima izdelovalca tehnologije iz Južne Koreje, ki je vključil naslednje:


 • TV.
 • Nadzorna plošča.
 • Navodila za uporabo, na koncu katerih obstaja garancijska kartica.
 • Komplet baterij za nadzorno ploščo.
 • Stojalo za vgradnjo na katero koli vodoravno površino.
 • Napajalni kabel.
 • V tem seznamu manjka le sistem za namestitev na navpični površini. Po potrebi ga je treba kupiti ločeno.

  Oblika

  Osnovna barva plastičnega ohišja za Samsung UE40MU6100UXRU - črna. Mnenja hkrati kažejo na eno pomembno pomanjkljivost - gre za sijajno površino, ki postane zelo opazna plast prahu. Zato bo lastnik take naprave bolj pogosto izbrisal površino televizorja.


  Na sprednji strani je na sprednji strani prikazan zaslon z diagonalo 40 ", na njenih robovih pa je tanek plastični okvir, na spodnji strani naprave je prikazan gumb za vklop in na mestu je tudi prostor za pritrditev montažnega sistema. Vsi komunikacijski terminali so združeni na TV strani.

  Matrix Image Settings

  Največji podprt format slike za UHD na Samsung UE40MU6100UXRU - 4K. Pregledi strokovnjakov in lastnikov opozarjajo na visoko kakovost slike. Kot smo že omenili, je diagonala matrice te naprave 40 ". Največja ločljivost je 3840 x 2160. Ista matrika je izdelana s tehnologijo EdgeLED, razmerje slike v tem primeru je 16: 9, hitrost osveževanja slike pa je 1300 MHz, med drugimi pomembnimi možnostmi treba je opozoriti, da obstaja podpora za funkcijo HDR.

  Zvočni zapis

  Dva zvočnika z nazivno močjo 20 vatov sta del vgrajenega zvočnika te rešitve. Tudi na ravni programske lupine je implementirana surround funkcija na Samsung UE40MU6100UXRU TV. Mnenja o Samsungu - naprave tega modela kažejo na eno pomembno pomanjkljivost. Iz neznanih razlogov razvijalci niso opremili z vrati 35 mm. Zato se lahko vanj priključi zunanji sistem zvočnikov. Posledično lahko lastnik takšnega multimedijskega centra zanaša le na uporabo vgrajenega podsistema avdio signala.

  Tuner. Multimedija

  Ali izpolnjuje vse trenutne zahteve za leto 2017? specifikacije za Samsung UE40MU6100UXRU? Mnenja o sprejemniku kažejo, da je raven funkcionalnosti res odlična. Sposoben je sprejemati in prikazovati televizijsko napravo ne le analognega signala, temveč tudi digitalno. V slednjem primeru gre za satelit (DVB-S2), kabel (DVB-C) inlokalne (DVB-T2) televizijske oddaje. Edina slaba stran v tem primeru je pomanjkanje podpore za DVB-T kanal. Toda takšen digitalni format ni bil široko uporabljen na domačih območjih in v odsotnosti te možnosti ni nič strašnega. Toda ne samo za gledanje televizijskih oddaj, je predvidena naprava. Seznam komunikacij vključuje vrata USB. Lahko priključite bliskovni pogon ali zunanji trdi disk in predvajate različne medijske vsebine (fotografije, glasbo in celo videe). Ta okoliščina spremeni televizor v zabaviščni center.

  Komunikacijski niz

  V večini primerov lastniki opisujejo povezavo televizorja Samsung 40 UE40MU6100UXRU LED s pozitivno stranjo. Mnenja kažejo, da v njem ni 35 mm zvočne vtičnice. Ta okoliščina ne dopušča, kot je bilo že omenjeno, priključitev zunanjega avdio sistema na napravo in s tem izboljšanje kakovosti zvoka televizijskih oddaj in filmov. V drugem pa je komunikacijski seznam tega multimedijskega centra naslednji:
 • 3 priključki HDMI za priključitev zunanjih naprav. Lahko je tudi satelitski sprejemnik, DVD predvajalnik in namenski dekoder kabelskega ponudnika.
 • 2 vrata USB. Z njihovo pomočjo lahko, kot smo že omenili, priključite trdi disk ali bliskovni pogon za predvajanje posnetih večpredstavnostnih informacij.
 • 1 vhod antene za sprejem televizijskega signala.
 • 1 CI reža za namestitev posebnih razširitvenih kartic.Najpogosteje se uporabljajo za dekodiranje signala.
 • enokomponentni vhod, ki se lahko priključi na zastarele modifikacije sprejemnikov.
 • Priključek RJ-45 uporablja zvitega para za povezovanje in sprejemanje informacij iz računalniškega omrežja.
 • Seznam brezžičnih vmesnikov vključuje Wi-Fi in Bluetooth. Prva je alternativa RJ-45, vendar se pri uporabi signal prenaša brezžično. Drugi pa je zasnovan tako, da predvaja zvok v slušalke.

  SMART TV

  Podpora za funkcijo SMART TV je vgrajena v televizijski programator Samsung UE40MU6100U. Pregled in povratne informacije kažejo, da zaradi tega bistveno povečuje raven funkcionalnosti te rešitve. V vlogi operacijskega sistema v tem primeru je Tizen OS iz podjetja "Samsung". V prihodnosti lahko za to programsko platformo namestite različne mini-programe iz trgovine Južne Koreje. Ker ima Tizen OS prevladujoč položaj na trgu multimedijskih sistemov, vsebinski problemi zagotovo ne bi smeli biti.

  Poraba energije

  Poraba energije v stanju pripravljenosti za televizor Samsung UE40MU6100U je omejen na samo 05 vatov. Med delovanjem je lahko poraba energije 130 W. Ampak v povprečju je enaka 63 vatom. Letna poraba električne energije je 87 kW /h. Vse prej omenjene vrednosti veljajo za svetlost naprave pri 82%. Obstaja tudi način varčevanja z energijo, pri katerem TV porabi največ 215 W. Posledično je mogoče ugotoviti, daDanašnja zelo energetsko učinkovita rešitev je takšen multimedijski center.

  Postopek namestitve

  Skoraj vse povratne informacije o televizorju Samsung UE40MU6100UXRU kažejo, da ga je enostavno nastaviti. V ta namen izvedite naslednje korake:
 • Namestitev podpornega ali montažnega sistema. Namestitev televizorja.
 • Namestitev kabla s televizijskim signalom in njegovo povezavo.
 • Izvajamo organizacijo napajanja multimedijskega centra. V ta namen s pomočjo napajalnega kabla napajamo izmenično napetost na ustrezen priključek naprave. Nato vklopite televizor.
 • Ko je prenos končan, gremo v nastavitve menija in izberemo podpostavko »Kanali«. Po tem gremo v razdelek "Auto Search" in zaženemo to operacijo tako, da določimo vir signala (satelitski, kabelski operater ali lokalni televizijski prenos). Po zaključku shranimo rezultat.
 • ​​
 • Vrnitev v meni nastavitev. V njej najdemo točko "Network", kjer izberemo vrsto povezave (Wi-Fi ali RJ-45). Nastavimo tudi druge parametre omrežne povezave (naslov, geslo, prijavo).
 • Nato pojdite v glavni meni televizorja. Treba je najti točko v podjetju "Samsung". Prišli smo do njega.
 • Naslednji korak je namestitev vseh potrebnih mini programov. Priporočljivo je, da izberete eno, kot sta Ivi ali Tvigle. Kot v prvem primeru, v drugem pa je na voljo množica brezplačnih multimedijskih vsebin, ki jih je vsekakor nekaj izbrati.
 • Po namestitvi vsegaPotreben televizor je pripravljen za uporabo.
 • Stroški

  Skoraj 40.000 rubljev, ki jih trenutno ocenjuje Samsung UE40MU6100UXRU TV in nakupovalni center. Ocene kupcev hkrati kažejo, da lahko, če želite, najdete pomemben popust. V promocijskem obdobju je tako multimedijski center za prosti čas mogoče najti po ceni 36999 rubljev. Glede na pozicioniranje in tehnične specifikacije je ta vrednost obravnavane televizijske naprave popolnoma upravičena in utemeljena.

  Ocene

  V Samsung UE40MU6100UXRU so nekatere pomanjkljivosti. Mnenja kažejo na morebitne težave pri predvajanju vsebine 4K iz flash pogonov ali trdih diskov. Ponovno, s prilagajanjem določenih vrednosti v nastavitvah naprave je mogoče ta problem rešiti, vendar ne za vsakogar. Tudi pomanjkanje 35 mm avdio priključkov je mogoče pripisati slabostim tega modela multimedijskega centra. Če je potrebno, ga lahko izravnate s pomanjkanjem brezžičnega vmesnika Bluetooth. Naslednje je mogoče pripisati naslednjemu:
 • 4K podpora.
 • Visoka kakovost slike.
 • Nizki stroški.
 • Funkcije SMART TV.
 • Vsestranskost naprave.
 • Sklep

  Odlično ravnovesje funkcij, funkcionalnosti in stroškov se lahko pohvali z Samsung UE40MU6100UXRU. Povratne informacije večinoma to potrjujejo. No, tudi če se pojavijo nekateri problemi z njegovo uporabo, potem so povsem sposobni rešiti.

  Sorodne publikacije