Uporabi posodobitev iz ADB - kaj je to?

Če se odločite za prepis pametnega telefona, boste zagotovo naleteli na tak koncept, kot je Apply update from ADB. To ni vsakdo, vendar je to težko razumeti. Nekateri ljudje se bodo morali seznaniti s temo, začenši s konceptom "firmware", nekdo bo preprosto dekodiral kratico ADB.

Dodelitev

Če imate napravo Android, to ne zagotavlja, da boste morali razumeti Uporabi posodobitve iz ADB. Kaj je to - naši starši ne vedo, kdo ga v primeru preloma naprave prenese svojim otrokom ali v servisni center.Toda, če ste izkušen uporabnik pametnega telefona in imate idejo o takem postopku kot firmware, potem bo bolje, da se s tem programom ukvarjate sami. Prvič, tako da lahko ustvarite vsak telefon brez dodatnih finančnih stroškov. Drugič, spoznajte, kako pridobiti root-pravice ali sami, da spremenite sistemski vmesnik.

Program

Preden ugotovimo, katera fraza v prevodu Uporabi posodobitev iz ADB, bomo razumeli programsko opremo. ADB je sestavni del sistema, kar pomeni Android Debug Bridge. V ruskem jeziku je preveden kot "razhroščevanje most" Android "" in, seveda, lahko povem malo povprečnega uporabnika. Tako se zgodi, da je operacija Android prišla iz prej obstoječega Linuxa. Na nekdanji način oba zahtevata izkoriščanje ukazne vrstice za nekatere spremembe. Seveda so že razvili emulatorje. Toda delo z njimi je neprijetno zaradi majhnega zaslona in nekaterih omejitev. Poleg tega pogosto potrebujete sam računalnik, zato potrebujete posebno programsko opremo. Postali so uporaba ADB,ki si prizadeva povezati obe napravi in ​​tako izvajati različne operacije s sistemom Android.Firmware

Kot je bilo že omenjeno, se pogosto pogosto pojavlja med posodabljanjem Apply update from ADB. Prevajanje v ruski jezik pomeni uporabo posodobitev za most za iskanje napak "Android". Toda če je lažje reči, vam ta možnost omogoča nadzor telefona pri posodabljanju, obnavljanju ali nameščanju programske opreme. Kaj je firmware? Tako so ljudje začeli klicati vgrajeno programsko opremo. Odvisno od namena je lahko različen in opravlja določeno nalogo. Vendar je pametni telefon niz programske opreme, ki je del operacijskega sistema. Firmware pogojno nadzoruje delo strojnega dela telefona. Bolj verjetno je, da brez njega naprava sploh ne bo mogla delovati.

Obnovitev

Vprašanje o uporabi aplikacije ADB prihaja od ljudi, ko pridejo v meni za obnovitev. Vsak pametni telefon s sistemom Android ima način obnovitve. Tukaj lahko začnete vrnitev na tovarniške nastavitve, namestite posodobitve itd. Zanimivo je, da je klasični meni že malo viden, saj se je Dudtov Kushik odločil, da mu ustvari alternativo. Zdaj je to običajen meni za obnovitev, imenovan Clockworkmod Recovery. To je praktično na vseh sodobnih pripomočkov. Ta različica menija je že dobila pomožno. Ena deluje s tipkami za glasnost in napajanje, druga pa je nadzorovana z zaslonom na dotik. Na splošno, kot tretja stranka izterjavo v tem trenutku veliko. Bolje je, seveda, uporabitikaj je že v napravi brez dodatnih nastavitev programske opreme. Ta možnost je varnejša in zanesljivejša.
Za dostop do tega menija uporabite bližnjice na tipkovnici. Za različne modele so lahko različni gumbi. Toda najpogosteje morate pritisniti gumb za glasnost in napajanje. Potem se bo telefon izklopil in vstopil v ta meni.

Uporaba

Ko vidite celoten seznam nejasnih besed, med njimi bo stavek Apply update from ADB. Kaj je to, kar smo že razstavili, je še vedno razumljivo, zakaj je ta možnost potrebna in zakaj se uporablja. Pogosto je s to vrstico mogoče preprosto prenesti posodobitve z novo vdelano programsko opremo. V tem primeru mora biti telefon povezan z računalnikom. Zaslon monitorja mora imeti ukazno vrstico programa ADB. Tako lahko z upravljanjem telefona in sistema prek računalnika preprosto ustvarite vse potrebne spremembe. Vse operacije z operacijskim sistemom potekajo preko mostu za odpravljanje napak. V računalniku vnesete ukaze, ki spreminjajo pametni telefon. Pomembno je razumeti, da boste na ta način dobili dostop do možnosti, ki so skrite od proizvajalčevega uporabnika.

Priprava

Če se odločite za uporabo te metode posodobitve, jo morate vnaprej pripraviti, da v postopku ne bo težav. Napolnite pametni telefon v največji možni meri. Seveda je priporočljivo, da je vsaj polovica stroškov, vendar ni vredno tveganja. Preberite odgovore o uporabi aplikacije ADB in možnih napak na forumih. Nato morate namestiti Android SDK na svoj računalnik. To je glavni program, ki ima veliko orodij, vključno z ADB.Ne pozabite nastaviti "USB Debugging" na vašem telefonu. Mnogi ljudje pozabijo na ta korak in po vprašanju, zakaj program ali računalnik ne vidi svojega pripomočka.
Mimogrede, je "USB Debugging" pred kratkim skrit pred nekaterimi uporabniki. Vse je odvisno od modela telefona. Na primer, obstaja možnost, ko morate najti možnost »O telefonu«. Ponavadi se nahaja v sistemskih nastavitvah. Nato morate klikniti na vrstico "Zbirka" do 10-krat. Opazili boste, da bo spodaj prikazano sporočilo, da ste na pravi poti.
Če je vse pravilno, boste od sistema prejeli sporočilo, da ste postali razvijalec. Zdaj se lahko vrnete v razdelek »Možnosti razvijalcev« in bo ta možnost na voljo. Obstajajo modeli, ki preprosto skrivajo "odlog" na nenavadnem mestu. Na primer, poskusite iskati v razdelku »Pomnilnik«. Včasih se predmet skriva tam. Med usposabljanjem se morate spomniti, da morate zagnati ukazno vrstico. To storite tako, da vnesete iskalno okno cmd za Windows. Po pritisku na Enter. No, končno, preverite delovanje kabla. Pomembno je, da ne preneha in da med pametnim telefonom in računalnikom ni stalne delitve.

Ekipe

Kot že razumete, morate uporabiti ukaze za spremembe. Njihovo veliko število, vendar je malo verjetno, da bo povprečni uporabnik potreboval vse naenkrat. Pogosto se zgodi, da neizkušeni "uporabniki" najdejo ukaze v omrežju in brezbrižno vstopijo v program, ne da bi razumeli, kaj je posodobitev za Android Apply za ADB. Za spopadanje z njimi ni potrebno nadnaravno.Dovolj je, da natančno preberete njihov opis in naloge. Tukaj je nekaj pomembnih in uporabnih ukazov.

Povezava

Prvi in ​​glavni ukaz sta adb naprave. Ko vnesete v ukazno vrstico, dobite informacije o pravilni povezavi naprave. Poleg tega bo program zaznal takšne težave, nakazal bo tudi možnost komuniciranja z računalnikom prek terminalskih ukazov. Če je pripomoček pravilno povezan, se v tabeli prikaže seznam priključenih naprav. V nadaljevanju je navedena serijska številka telefona in njegova pripravljenost za delo: "na spletu" ali "brez povezave".

Transport

Naslednji ukaz je adb push. Lahko se strinja in morda ni potrebna. Toda o tem bolje veš. Ta možnost omogoča prenos datotek iz računalnika v napravo. Če želite to narediti, boste morali v ukazni vrstici podati pot, kamor bo postavljena datoteka, in mesto, od koder se začne pot. Če je dokument, ki ga potrebujete, v mapi s programom, ta naslov morda ni določen. Toda ukaz adb pull izvede obratno operacijo. Omogoča vam preprosto prenašanje datotek iz pametnega telefona v računalnik. Tako kot pri prejšnji različici morate podati dve poti. Če pa želite, da dokument pade v programsko mapo v računalniku, potem ne morete določiti naslova.

Reboot

Predstavi nam možnost Apply update from ADB iz sistema za ponovni zagon. Ukaz v programu je nekoliko spremenjen in uporabljen kot adb reboot. Potrebno je, če so bile izvedene vse potrebne prilagoditve. In na koncu, kot ponavadi, je potrebnoponovno zaženite pametni telefon. S to metodo je preprosto ponovno zagnati računalnik.

Razširitve

Za aktiviranje korenskih pravic uporabljamo možnost bootloader. Če želite to narediti, morate omogočiti obnovitev abre reboot-bootloader in adb reboot. Uporabi posodobitev ADB vam omogoča selitev na nov zagonski nalagalnik, ki je potreben za pridobitev razširjenih pravic in nadomestne vdelane programske opreme. Obstajajo modeli telefonov, ki spadajo v ta bootloader z določenimi kombinacijami tipk. Čeprav se to dogaja redko, je veliko lažje uporabiti ukaz adb reboot-bootloader. Če potrebujete dostop do menija za obnovitev, uporabite ukaz adb reboot recovery.

"Komunikacija"

Če ste prijavljeni v način bootloader, bodo vsi ukazi programa ADB prenehali delovati. Če želite to narediti, morate uporabiti še eno možnost. Za komunikacijo med napravami morate vnesti fastboot naprave. Menijo, da je ta ekipa odlično orodje za napredne uporabnike. Zato ga nekateri proizvajalci ne podpirajo, da ne bi povzročili sistemskih kršitev.
Ko vnašate fastboot naprave, se v ukaznem pozivu prikaže številka pametnega telefona. Torej so vsi aktivni in lahko uporabite naslednje kombinacije.

Odkleni

Obstajajo modeli, ki že imajo vgrajen zagonski program za odklepanje. Tako lahko na napravi namestite meni za obnovitev drugih izdelovalcev. Ampak v večini primerov, da bi odklenili zagonski nalagalnik, morate uporabiti fastboot meni. Za vse, kar potrebujete v trenutku, ko pametni telefon v načinu bootloader, vnesite ukazno vrsticofastboot oem odklepanje Telefon bo nato prikazal navodila za uporabo. Samo sledite ji. Vendar ne pozabite, da bodo vse informacije odstranjene iz sistema. Vključuje aplikacije, osebne podatke in nastavitve.

Prenosi

Tisti, ki razumejo, kaj pomeni uporaba posodobitev iz ADB, lahko uporabijo ukaze za prenos. Mednje spadajo adb install in adb uninstall. Te možnosti vam ne pomagajo le premakniti datoteke v pametni telefon, temveč vam omogočajo tudi namestitev programov s končnico APK. Če želite program odstraniti iz naprave, morate vnesti ustrezen ukaz in nato podati ime programske opreme s pripono.

Izvajanje ADB

Program ADB je v tistem času postal zelo priljubljen. Vendar niso vsi uporabniki vsakič udobno vstopili v ukaze. Trajalo je dodaten čas, včasih so bile napake in zruši. Za lažje delo s programsko opremo je bila izdelana aplikacija za ADB Run. Ta aplikacija ima enake ukaze, vendar jih ni treba vnesti. Preprosto kliknite na številke, ki ustrezajo tej ali tisti možnosti. Trenutno ima program 14 točk. Tu so vsi osnovni ukazi, ki jih potrebujejo navadni uporabniki in napredni. Na primer, vrstica "adb devices" nam je že znana pod številko "1". Šele zdaj ni potrebno posebej vnašati, ampak preprosto kliknite na enoto.
Ekipe, ki imajo več sort, imajo podkategorije. Če ste se premaknili v glavni del, lahko obstajajo tudi pododdelki, ki so oštevilčeni in ne zahtevajo vnosa ukazov.

Sklepi

Pomembno je razumeti, da vse operacije, ki jih opravljate s pametnim telefonom, delate na lastno odgovornostin tveganja. To še posebej velja za bolj zapletene procese, vključno z namestitvijo programske opreme po meri ali korenskih pravic. Takšne motnje v sistemu lahko vodijo do zrušitev. Če je bilo nekaj narobe storjeno. Poleg tega je telefon odstranjen iz garancije in nihče vam ga ne bo mogel povrniti. Zato preberite in se naučite vsega, kar je povezano s podobnimi dejanji, in se seznanite z morebitnimi napakami, ki jih imajo uporabniki pred vami.

Sorodne publikacije