Kako si lahko ogledate geslo v računalniku, če ste pozabili?

Po prvi namestitvi povezave Wi-Fi računalnik preneha zahtevati ključ za brezžično povezavo in se samodejno poveže z njim. Seveda je to zelo priročno, vendar je negativni trenutek. Tako, na primer, mnogi uporabniki, ki so se navadili na avtomatsko povezavo, ne vedo, kako pogledati geslo Vaffa na računalniku, če ga je nenadoma potreboval. Pravzaprav je to enostavno in po branju tega članka se boste prepričali sami.

V katerih situacijah lahko potrebujete ključ Wi-Fi

Situacije, ko morate v računalniku ugotoviti, kje geslo glejte v Wifi, ni veliko. Toda kljub temu je včasih taka potreba, zato je bolje pripraviti se vnaprej. Zato boste potrebovali ključ omrežja WIFI, če:
 • ste operacijski sistem ponastavili. Logično je, da se pri namestitvi sistema Windows vse nastavitve iz prejšnjega OS ponastavijo. Računalnik bo "pozabil" ključ od Wi-Fi, zato ga boste morali ponovno vnesti.
 • Odločite se za priključitev nove naprave na Wi-Fi. Ko kupite tablico, telefon ali prenosni računalnik, boste seveda želeli uporabljati internet. Tukaj boste potrebovali geslo iz vafljev, brez katerega preprosto ni mogoče izvesti te operacije.
 • Želite deliti internet s sosedi. Takšna, čeprav redka, vendar tudi zgodi, in brez poznavanja gesla iz Wi-Fi tukaj ni dovolj.
 • To so najpogostejše situacije, v katerih potrebujete ključ omrežja wifi. Oglejmo si, kako se lahko naučimo v različnih različicah operacijskega sistemaWindows

  Windows XP

  V operacijskem sistemu ni ostalo veliko ljudi, vendar so še vedno tam. Zato bodo morda potrebovali informacije o tem, kako se naučiti geslo iz wifi na računalniku z operacijskim sistemom Windows XP. Poleg tega je to nekoliko bolj zapleteno kot v novejših različicah operacijskega sistema Microsoft. Za to potrebujete:


 • Najprej zaženite nadzorno ploščo z uporabo funkcije menija Start. Zdaj pojdite na razdelek "Čarovnik za brezžično omrežje" s klikom na ustrezno ikono.
 • Odpre se okno z opisom dela "Poveljnika". Pozorno preberite vse informacije in kliknite "Naprej". Nato iz dveh predlaganih možnosti izberite »Dodaj računalnike«. Ponovno kliknite gumb "Naprej".
 • "Čarovnik" vas bo pozval, da določite metodo za vzpostavitev omrežja. Označite možnost »Namesti ročno« in kliknite »Naprej«.
 • Izberite "Možnosti tiskanja".
 • Odpre se dokument z besedilom, kjer boste morali najti niz "Network Key". To je po njem in bo napisal geslo iz brezžične povezave.

  Windows 7

  Kljub dejstvu, da je "sedem" že zastarelo, se veliko uporabnikov ne mudi, da bi ga spremenili v novejše različice operacijskega sistema. Iz tega razloga je vredno omeniti, kako pogledati geslo iz wifi na računalniku z operacijskim sistemom Windows 7. Če želite to narediti:

 • Zaženite nadzorno ploščo in kliknite ustrezno ikono v razdelku »Center upravljanje omrežja ». Enako operacijo lahko opravite s pritiskom naz desno tipko miške kliknite ikono povezave WiFi v opravilni vrstici (spodnji desni kot) in izberite Nadzorni center.
 • Na levi strani okna boste videli meni, kjer morate izbrati vrstico "Upravljanje brezžičnega omrežja". Prikaže se seznam vseh shranjenih omrežij. Poiščite želeno povezavo in jo dvokliknite.
 • V oknu pojdite v razdelek »Varnost« in vklopite »Prikaz znakov«.
 • Poglejte znake v vrstici "Varnostni ključ" in si jih zapomnite (ali zapišite). To je geslo, ki ga potrebujete.

  Windows 8

  Zdaj je čas, da ugotovite, kako ugotovite, kaj je geslo wifi na vašem računalniku z operacijskim sistemom Windows 8. Če želite to narediti, naredite naslednje:
 • Pojdite na namizje in kliknite z levo tipko na Wi- Fi (spodnji desni kot opravilne vrstice), na katerega je povezan računalnik.
 • V meniju poiščite želeno povezavo (če jih je več) in jo kliknite z desno miškino tipko. Sedaj kliknite na vrstico "lastnosti".
 • Odpre se okno, v katerem boste morali iti na zavihek Varnost in aktivirati element "Prikaz znakov".
 • Geslo za omrežje wifi so znaki, ki so se pojavili v vrstici "Varnostni ključ".

  Windows 8.1 in 10

  Kot veste, sta Windows 8.1 in Windows 10 zelo podobna. Zato so informacije o tem, kako si ogledati geslo iz VAIFA na računalniku, v katerem te operacijske sisteme teče, združene v en del. Torej, če želite izvedeti ključ brezžičnega omrežja, naredite naslednje:
 • Zaženite center za upravljanje omrežja z desnim klikom miškena ikoni Wi-Fi.
 • V meniju (na desni) boste videli omrežje, na katerega je računalnik trenutno povezan. Kliknite njeno ime.
 • Pojavi se okno s stanjem brezžične povezave. V njem boste morali klikniti na gumb »Lastnosti brezžičnega omrežja«, nato pa v naslednjem oknu obiščite zavihek »Varnost«.
 • Zdaj morate omogočiti prikaz znakov, ki jih vnesete, in si ogledati, katero geslo je v vašem Wi-Fi.

  Določitev gesla s posebnim programom

  Vse zgoraj navedene metode so primerne za primere, ko je osebni računalnik že priključen na Wi-Fi. Zdaj se upošteva način, kako spoznati geslo iz Wi-Fi prek računalnika, na katerem je bila prej nameščena brezžična povezava. Preprosto povedano, boste lahko videli seznam vseh tipk iz Wi-Fi, ki ste jih kdaj uporabljali v računalniku.

  To je super za majhen program, imenovan WirelessKeyView. Če ga želite uporabiti, naredite naslednje:
 • Prenesite program s uradnega mesta razvijalca. Program ne zahteva namestitve, zato ga zaženite takoj po nalaganju.
 • Takoj, ko se odpre glavni meni programa, se prikaže seznam vseh brezžičnih omrežij, shranjenih v računalniku. Poiščite tisto, ki vas zanima, in si oglejte stolpec Key (Ascii). V njem boste našli geslo iz vaipha.
 • Upoštevajte, da prenos brezžičnega programa WirelessKeyView zahteva samo preverjena spletna mesta, drugače tvegate, da boste dobili virus.

  Nastavitev gesla prek nastavitev usmerjevalnika

  Na ta načinvam bo pomagal izvedeti, kako si ogledate geslo iz Vaiffe prek računalnika, ki je s posebnim kablom povezan z usmerjevalnikom. To storite tako:
 • Zaženite brskalnik in pojdite v nastavitve usmerjevalnika tako, da vnesete številke "1921681.1" v naslovno vrstico (včasih je lahko naslov drugačen). V oknu, v vrstici za prijavo in geslo, napišite "admin".
 • Zdaj pojdite na Wi-Fi Settings - Wireless. Na desni strani menija poiščite črto z imenom, podobnim »ključu WPA«. Vrednost, ki sledi, je vaše geslo iz brezžičnega omrežja.
 • Mimogrede, ko greste v nastavitve usmerjevalnika, ne boste le izvedeli gesla iz vašega Wi-Fi, ampak tudi sami, da ga spremenite. Res je, da to še vedno ni priporočljivo, če nimamo ustreznih veščin.

  Ponastavitev gesla

  Da bi geslo Wifi na vašem računalniku pogledali na zgoraj opisani način, ne deluje vedno, lahko nastavitve usmerjevalnika popolnoma ponastavite na tovarno. Ne pozabite, da boste morali sami namestiti brezžično povezavo. Za ponastavitev nastavitev se uporablja poseben gumb za ponastavitev, ki je najpogosteje na hrbtni strani usmerjevalnika. Pričvrstite ga s tankim predmetom (gumb je vgrajen v telo) in ga držite v tem stanju približno 10-15 sekund. To je vse, vaš usmerjevalnik se je vrnil na tovarniške nastavitve in zato je bilo geslo iz omrežja Wi-Fi opuščeno.

  Sklep

  Kljub dejstvu, da ni pretežko določiti gesla od vayfaa, je bolje, da se izogibamo situacijam, v katerih ga boste morda potrebovali. Veliko uporabnikovna primer napišite ključ iz brezžičnega omrežja na nalepko in ga nato pritrdite neposredno na usmerjevalnik.
  Tako bo vaifa geslo vedno pred vami in ga boste lahko uporabljali kadarkoli bo to potrebno.

  Sorodne publikacije