Kako izbrati internetnega ponudnika: funkcije, pristojbine in ocene

Nihče zdaj ne kupuje računalnika. Pogosto nakup spremlja ponudnik iskanja za povezavo z internetom, saj je računalnik brez dostopa do svetovnega spleta - to je kot ta avto brez koles. Vendar pa je pomembno vedeti, kako izbrati internetnega ponudnika. V velikih mestih so lahko od ducata, in vsak ponuja svoje pogoje in stroške storitev. Seveda, novinec uporabnik ne more narediti prave izbire brez nasveta.

Zakaj je pomembno

Preden izberete ponudnika internetnih storitev, morate razumeti, kako pomembno je uporabljati storitve dobre družbe, ki bo zagotavljala kakovostne storitve. Če se izkaže, da je ponudnik nezanesljiv, bodo težave z internetom potrebne in pogosto. Dejstvo, da je vzdrževanje komunikacij v normalnem stanju - kompleksno delo, ki zahteva prisotnost velikega osebja. Če pride do okvare na liniji, bo dober ponudnik lahko odpravil napako v dveh do treh urah, manj pogosto čez dan. Slab ponudnik bo moral živeti brez interneta nekaj dni, včasih pa tudi več.


Enako velja za tehnično podporo. Običajna podjetja svojim strankam pomagajo z internetnimi nastavitvami in ni nič slabega. Slednji lahko pošlje strokovnjaka na naslov, za katerega zaračuna dodatno pristojbino. In takih malenkosti je veliko, a glavna stvar je kakovost storitve. Če je najbližji naslov ponudnika internetnih storitev izbira z dvomljivim ugledompotem bo prej ali slej njegova služba v vsakem primeru morala zavrniti. Zato je pomembno, da takoj izberete pravo izbiro, kar bo prihranilo čas in živce. Oglejmo si osnovna merila, ki jih morate upoštevati pri izbiri internetnega ponudnika na naslovu.

Vrsta povezave

Podjetja lahko ponujajo različne možnosti omrežne povezave, ki so najpogosteje odvisne od lokacije stranke. Če ta živi v večetažni stavbi, kjer je nameščen namenski kabel, bo prejel hitri in kakovostni internet. Najpogosteje med hišami je polaganje optičnega kabla, ki zagotavlja visoko stopnjo prenosa podatkov. V stanovanju naročnika se začne klasični kabel z imenom twisted pair. Potrebno ga je priključiti neposredno na računalnik ali wi-fi usmerjevalnik. Povezovanje s takšnim omrežjem bo omogočilo visoko hitrost interneta. Zlasti pretok kabla s sukano parico znaša 100 Mbps. Dostop do interneta s tako hitrostjo vam bo omogočil, da prenesete film za 10 minut ali si ga ogledate na spletu.

Trenutno so vsi ponudniki zainteresirani za povečanje števila večstanovanjskih stavb, priključenih na omrežje. Zato je polaganje kablov do takih hiš nenehno. To pomeni, da imajo ljudje, ki živijo v teh domovih, možnost izbire med različnimi podjetji, ki ponujajo dostop do svetovnega spleta. Prav oni so tisti, ki morajo pogosto izbrati ponudnika, ki ga je bolje izbrati za internetZa njih obstaja veliko predlogov.

Kabelski internet

Večina ponudnikov ponuja povezljivost točk s pomočjo optičnih vlaken, nato pa preko kabla z zvitim parom, ki neposredno vstopi v stanovanje. Vendar pa obstajajo naročniki, ki živijo v zasebnih domovih. Fizično je nemogoče, da bi razširili optični kabel, in če je to mogoče, bo zaradi dolge razdalje zelo drago. V tem primeru je povezovanje z mestnim omrežjem nepraktično, vendar obstaja še en način.
Možno je tudi povezavo z internetom prek telefonske ali kabelske linije. V tem primeru morate uporabiti ADSL modem. Vendar pa je ta tehnologija zastarela, zato le nekaj ponudnikov zagotavlja povezavo do omrežja na ta način. Vendar pa v zelo majhnih mestih ali vaseh samo telefonska linija omogoča povezavo z internetom. Pomanjkljivost take povezave je zelo nizka podatkovna hitrost, ki ni enaka delu klasičnega optičnega kabla. Preden izberete ponudnika internetnih storitev v majhnem mestu, vprašajte, kako je vzpostavljena povezava. Če uporabljate telefonsko linijo, morate najprej določiti hitrost interneta. Najpogosteje je v območju 2-5 Mbps, hitrost povezave z mestnim omrežjem pa doseže 100 Mbps.

Kabelska TV + Internet

Pogostejša možnost je uporaba omrežja kabelske televizije, vendar je za to potreben kabelski modem. Tukaj je nekaj prednosti: zanesljivost, enostavnost nastavitve inpovezavo Hkrati se kakovost televizijskih oddaj sploh ne poslabša. Pomanjkanje je nizka hitrost omrežja, ki je primerljiva s hitrostjo povezave prek ADSL-modema.

Internet po zraku

V bolj ali manj velikih mestih se lahko brezžične tehnologije uporabljajo za povezovanje naročnikov v oddaljenih regijah. Naročnik mora namestiti posebno anteno, ki bo prejela signal od ponudnika. Najpogosteje mora kupiti na lastne stroške. Takšna odločitev je primerna, če ne (ali zelo draga) prinaša vlakna v hišo. Zaradi visoke frekvence prenosa podatkov je zagotovljen stabilen signal in hitrost, kar bo omogočilo uporabo popolne internetne povezave. Tarife za storitve bodo enake kot za naročnike, ki živijo v večstanovanjskih stavbah. Edini minus - oprema bo morala kupiti na lastne stroške.
Poleg tega ne bodo vsa podjetja lahko uspešno izvedla takšno idejo. Zato je treba pred izbiro ponudnika interneta pojasniti, ali bo lahko omrežje pripeljal v hišo, ki je izven dosega vlaken.

Učinkovitost dela in tehnična podpora

Stopnja dobrote povezave je odvisna od tega, kako dobri strokovnjaki delajo v državi ponudnika. Omrežne napake so vedno - nihče ni zavarovan, vendar je v vašem interesu, da izberete ponudnika internetnih storitev doma, ki lahko v primeru okvare hitro odpravi okvaro. Pomembna je tudi tehnična podpora. Če ima omrežje težave, potemTelefonska podpora bi morala pomagati pri njihovem reševanju. Slab ponudnik ne bo mogel pomagati svojim uporabnikom, zakaj bo ostal dolgo časa brez dostopa do omrežja.
O učinkovitosti servisne ekipe ponudnika in njegove tehnične podpore lahko preberete na internetu. Na drugačen način se tega ne da določiti, razen v lastnih izkušnjah.

Hitrost

Še naprej govorimo o tem, kako izbrati ponudnika internetnih storitev v Moskvi in ​​drugih regijah Rusije. Hitrost internetne povezave in stroški storitev so manj pomembni kriteriji. Skoraj vsi ponudniki ponujajo enako ceno za svoje standardne pakete. Čeprav se v nekaterih podjetjih cene povezav lahko znižajo, je cena paketov nestandardno merilo. Ko govorimo o tem, kateri ponudnik interneta in televizije izbrati, je priporočljivo najprej preučiti kakovost storitev, ki so jim na voljo. To se lahko nauči le na podlagi povratnih informacij strank.

Dodatne storitve

Včasih podjetja poskušajo pritegniti stranke s ponudbo dodatnih brezplačnih storitev ali z različnimi promocijami. Na primer, večina ponudnikov ponuja uporabnikom brezplačen IP-TV pri povezovanju z internetom. Res je, da predpona za TV odjemalca mora kupiti posebej. Druga podjetja prinašajo sezonske popuste na svoje pakete itd.

Zaključek

Skrbno se priključite na domači internet. Kateri ponudnik izbrati je vedno aktualno vprašanje za velika mesta, kjer je na ducate spletnih podjetij. VKot glavno merilo izbire uporabite učinkovitost ponudnika za rešitev problema obnovitve omrežja v primeru okvare. Prav tako je treba upoštevati pogostost okvar. Vse te informacije so na forumih. Zdaj veste, kaj iskati, ko se odločite, katerega internetnega ponudnika boste izbrali v Moskvi ali drugih mestih Rusije.

Sorodne publikacije