Zakaj va-datoteka na vašem telefonu ne deluje: pregled možnih razlogov

Uporabniki brezžičnega interneta občasno naletijo na težave, povezane z nezmožnostjo uporabe interneta. Obstaja več razlogov, zakaj va-datoteka ne deluje na telefonu: od pogostih napak pri vnosu gesla do globalnih - napačne nastavitve usmerjevalnika. Pogosto lahko slišite tudi pritožbe uporabnikov, da hitrost brezžičnega interneta pušča veliko želja. Kako razumeti vsako od teh situacij in v celoti uporabljati internet iz vašega pripomočka? V tem članku bomo podrobno razložili, zakaj telefon ne deluje zaradi datoteke wif in kako popraviti morebitne težave same.

Navedene so neveljavne informacije o povezavi

Ena najpogostejših situacij, povezanih z nezmožnostjo uporabe interneta, je nepravilno vneseno geslo v nastavitvah pripomočka. V današnjih mobilnih napravah, tabličnih računalnikih in pametnih telefonih je odlična funkcija - shranjevanje gesla. To bo pomagalo preprečiti napake pri vnosu kompleksnih kombinacij gesel.

Vendar pa tak ukrep ne bo učinkovit, če se spremeni geslo za dostopno točko v nastavitvah usmerjevalnika. Zakaj je Wi-Fi datoteka prenehala delovati na telefonu, če je bila povezava prej pravilna in je bilo geslo shranjeno v nastavitvah pametnega telefona? Najverjetneje je težava v tem, da je skrbnik spremenil geslo in ni opozoril na tega uporabnika.

Operacijski sistem gadgeta je infiltriral viruse

Drug odgovor na vprašanje, zakaj va-datoteka na vašem telefonu ne deluje, je lahko prisotnost virusnega programa. Ta težava se najpogosteje ukvarja z osebami, ki uporabljajo pripomočke na platformi Android. Za takšne naprave je ustvarjeno veliko število zlonamernih programov. Za pomoč pri spopadanju z virusom lahko posebni programi za "čiščenje", jih lahko prenesete prek storitve "Play Market". Prav tako opozarjamo uporabnike, da se ne bi morali soočiti s takšnim problemom in ne skrbeti, zakaj slabo delujoča vaip datoteka na telefonu ali sploh ne deluje, morate namestiti programe samo prek standardnega trga operacijskih sistemov.

Napaka pri nastavitvi datuma in časa

Napačne vrednosti v koledarju in številčnicah pripomočkov so tudi vzrok za nedostopnost brezžične dostopne točke. Podobna situacija je tudi pri osebnih računalnikih. Vse, kar mora uporabnik storiti, je, da prilagodi podatke. Po tem bo dostop do interneta potekal v običajnem načinu.

Nastavitev usmerjevalnika

Mnogi uporabniki usmerjevalnika niti ne sumijo, da ima ta oprema veliko različnih nastavitev, omejenih na vnos imena omrežja in nastavitev stopnje varnosti. Vendar se pogosto sprašujejo, zakaj va-datoteka ne deluje na telefonu. V tem primeru bo dostopna točka prisotna na seznamu, ko pa se boste poskušali povezati z njo, bodo prikazana sporočila. Kako ga popraviti? Najprej morate iti v meninastavitve usmerjevalnika - za vsak model naprave je na voljo osebna kombinacija znakov, ki jo želite vnesti v brskalnik za dostop do nje. Priporočamo, da v uporabniškem priročniku podate informacije o določenem modelu. Ko se na zaslonu računalnika odpre meni usmerjevalnika, morate v poglavju "Nastavitve brezžičnega interneta" preveriti naslednje parametre:
 • Kanal - avto.
 • Način - 11 kun Mešano.
 • Filter naslovov MAC - onemogočen.
 • Po prilagoditvi podatkov, če je potrebno, shranite nastavitve in ponovno zaženite napravo.

  Težave s programsko opremo Gadget

  Odgovor na vprašanje "Zakaj Wei datoteka ne deluje na vašem telefonu?" lahko tudi zaradi dejstva, da obstajajo določene težave v programski opremi pripomočkov. Podobne nesreče se lahko pojavijo, če posegate v operacijski sistem, na primer, če je nameščena neoriginalna vdelana programska oprema. V tem primeru je smiselno uporabiti vgrajeno funkcijo za vrnitev na tovarniške nastavitve pametnega telefona ali tabličnega računalnika. Ta funkcija je prisotna na vseh sodobnih modelih. Upoštevati je treba, da se bodo številni podatki odstranili iz pripomočka - aplikacij in datotek. Zato je priporočljivo, da pomembne informacije shranite v medije tretjih oseb. Če želite preskusiti in preveriti, ali obstaja težava s programsko opremo, priporočamo, da se poskusite povezati z več brezžičnimi internetnimi točkami.

  Vzroki nizke hitrostiBrezžični internet

  Zakaj počasi delate na Wi-Fi v telefonu? Razlogi za nizko hitrost so lahko tudi nekoliko, da navedemo najpogostejše:
 • Veliko ljudi hkrati uporablja internet. Obremenitev omrežja povzroči, da hitrost pade, v nekaterih primerih pa lahko signal občasno izgine.
 • Na ravni opreme obstajajo omejitve. To se lahko uporabi na javnih mestih za normalizacijo obremenitve omrežja.
 • Nizka hitrost kanala za prenos podatkov. Če je hitrost interneta, ki se distribuira prek usmerjevalnika, nizka, potem skozi va-datoteko, torej, popolna uporaba interneta ne bo delovala.
 • Sorodne publikacije