Kako nadzorovati miško brez miške? Kako upravljati računalnik brez miške?

Kako nadzorovati miško brez miške? Nenavadno vprašanje, s katerim so uporabniki žal žal. Čeprav je predpisan, je treba opozoriti, da je nepismen. Primerneje je vprašati, kako krmiliti kazalec brez miške.

Splošne informacije

Treba je opozoriti, da vprašanje, kako nadzorovati miško brez miške, brez tipkovnice ali nadzorne plošče na dotik, pozna veliko odgovora. In ker je prva bolj razširjena kot prijateljica, ji bo glavna pozornost namenjena. Ni pomembno, kakšen je vzrok tehnične okvare - kabel USB je pokvarjen, težave z gonilnikom ali kaj drugega.


Če je tipkovnica razširjena, lahko okvaro zaobidete. Samo to zahteva varnost. Kaj se imenuje razširjena tipkovnica? Poglejte desni del - če imate ključ in številke Num Lock, potem to potrebujete. Odgovor na vprašanje, kako nadzorovati miško brez miške, je dovolj preprost, toda nikomur ni znan.

Vroče tipke

To je eden od najbolj vsestranskih načinov za nadzor kazalca. Kombinacija tipk vam omogoča, da ne zapravljate časa s programi, izberete potrebne možnosti in celo ustvarite iluzijo o prisotnosti dodatne opreme, vključno z miško. Če želite aktivirati nadzor kazalca s tipkami, morate pritisniti levo tipko Alt in, ne da bi jo sprostili, pritisnite Shift in brez dotikanja prstov, NumLock.
Po tem se prikaže pisk in prikaže se namizjeokno, v katerem boste lahko omogočili nadzor kazalca s tipkovnice. Privzeto je izbrana možnost "Da", tj. Soglasje. Če želite aktivirati to funkcijo tipkovnice, morate klikniti na gumb za vnos. Za izklop te funkcije, enkrat pritisnite NumLock. Treba je opozoriti, da v času take možnosti za vnos številk in uporabo tipkovnice podaljšanje bo nemogoče.


In kaj storiti potem?

Tisti, ki uporabljajo nasvete med branjem članka, so verjetno opazili, da je vse narejeno pravilno - način je aktiviran, vendar ni rezultatov. Dejstvo je, da gre za mehanizem tipkanja, s katerim lahko premikate dobesedno piksle. In ko govorimo o tem, kako nadzorovati kurzor brez miške, je treba opozoriti, da če želite premakniti kazalec za precejšnjo razdaljo, morate pritisniti ustrezno tipko.
Razmislite o majhnem primeru. Torej imamo naložen računalnik in kazalec je centriran na zaslonu. Moramo zagnati bližnjico programa, ki je na levi. Način tipkovnice bomo aktivirali kot miško in pod NumLockom pritisnili številko 3. Kazalec se bo najprej premaknil ali premaknil. Toda po nekaj sekundah se bo zmanjkalo do precej dobre hitrosti in lahko izberete bližnjico.

Upravljanje emulacije

Še naprej razmišljamo, kako nadzorovati miško brez miške. Že smo se naučili premikati kazalec. Toda kako se z njo komunicirati? Kako, na primer, ista bližnjica izbere in aktivira? To je podprto s številko pet, objavljenopod NumLock Oh, ja, pozabil sem reči nekaj drugega! S tipkama Shift in Ctrl lahko povečate ali zmanjšate hitrost premikanja kazalca. Če želite spremeniti te nastavitve, morate najti kazalec miške v spodnjem desnem kotu, ga izbrati in spremeniti parameter emulacije v oknu. Če želite dvakrat klikniti, vam bo pomagal gumb plus, ki se nahaja na istem NumLocku.
Uporabljajo se tudi drugi ključi. Torej, če kliknete /, bo emulacija miške prešla v način levega gumba. S pomočjo stikala "-" v desno. Če kliknete *, bo emulacija delovala v načinu obeh tipk. Če želite imeti nekaj, morate klikniti na 0. Če želite izdati, uporabite ».«. Če želite izvedeti, kakšno je trenutno stanje in aktivnost skupine, poglejte v sistemski pladenj. Vendar emulacija ni obvezna za izvajanje določenih dejanj. Kako upravljati tipkovnico brez miške? Fizična oprema vam bo pomagala izvesti določena dejanja tudi v standardnem načinu. Vprašanje je samo kaj. Je to dovolj funkcionalno?

Interakcija z običajno tipkovnico

Kako upravljati računalnik brez miške in imeti samo gumbe? Da bi to naredili, morate vedeti, s katerimi ključi ustrezajo. Torej gumb za vnos (to je Enter) uspešno nadomesti dvojni klik. Če želite element poslati v koš, vam bo pomagal izbrisati. Če je potrebno, se pomikajte med različnimi oznakami, dokumenti in datoteke morate uporabiti Tab. Ampak to so običajni gumbi, ki so najbolj znani. Ali obstaja še nekaj, kar morate vedeti? Da, into je kombinacija. Če pritisnete Win + L, bo računalnik zaklenjen. Kombinacija Win + E pomaga zagnati Explorer. Če uporabljate Win + F, bo iskalna vrstica še vedno prikazana. S klikom na Win + R lahko odprete pogovorno okno »Launch«. Če želite osredotočiti na sistemski pladenj, morate uporabiti kombinacijo Win + B. Če želite dostopati do kontekstnega menija trenutnega objekta (ali samo simulirati desni klik), lahko uporabite Shift + F10.
Kot lahko vidite, obstaja veliko različnih odgovorov na vprašanje, kako nadzorovati računalnik brez miške. Treba je opozoriti, da razporeditev tipkovnice ni pomembna. Ni pomembno, ali je kliknjeno bodisi v angleščini R ali v ruskem jeziku, rezultat pa bo enak.

Hitro aktiviranje bližnjic

Ko govorimo o tem, kako nadzorovati računalnik brez miške, je težko zaobiti zanimivo temo, kot je programski klic. To se doseže s pomočjo hotkeys in bližnjic na namizju. Za začetek odprite pogovorno okno z lastnostmi. Po tem, morate iti na jeziček "Tab" in nastaviti kurzor v polje, imenovano "Quick Call". Po tem morate pritisniti določeno kombinacijo tipk. Na primer, Ctrl +. Če niste prepričani, da se spomnite veliko vročih kombinacij, potem lahko greš na majhen trik. Najprej morate narediti ohranjevalnik zaslona na namizju, kjer bodo zapisane vse kombinacije. In takoj, ko neka kombinacija odleti z glave, jo lahko z Win + D hitro najdete. Kot lahko vidite, to ni zelo težko in težko.

Sorodne publikacije