Telefon "Lenovo K3": funkcije in pregledi

V svetu pametnih telefonov Android je poudarek preusmerjen na razmerje med stroški in kakovostjo. Če bi obstajala jasna razlika med visokimi, srednjimi in vhodnimi napravami glede na značilnosti, značilnosti in še posebej cene, so zdaj te meje izbrisane zaradi pojavljanja velikega števila razpoložljivih telefonov v letu 2015. Veliko jih je na Kitajskem in v Indiji, kjer jih proizvajajo različni lokalni proizvajalci, eden od teh pametnih telefonov pa je tudi srednji cenovni razred družbe Lenovo. Parametri telefona na papirju so impresivni, a kako se pojavljajo pri vsakodnevni uporabi? Odgovori na to vprašanje so namenjeni temu pregledu.

Oblikovanje

"Lenovo K3 Knout" izgleda precej preprosto, njegova zasnova pa je nerodna. Rob ni oster in model je udoben v roki. Hrbtna stran plastike je mat, zato je odporna na prstne odtise in praske. Gumb za vklop je nameščen pod gumbom za glasnost na desni. Glede na povratne informacije uporabnikov so kontrole idealno locirane, na dosegu so in so dobro oprijemljive. Zadnji pokrov je odstranljiv, kar uporabnikom omogoča dostop do nadomestne baterije, rež za kartice Micro-SD in režo za kartico SIM. Vrata Micro-USB se nahajajo na zgornji plošči poleg vtičnice za slušalke, vendar takšna nepričakovana postavitev deluje dobro, še posebej, če med polnjenjem naprave slušate glasbo prek slušalk.

Druga razlika od običajne postavitve je izbira lokacije zadnjega zvočnika, ki se nahaja v zgornjem desnem kotu in ne na dnu telefona. Kapacitivne navigacijske tipke pod zaslonom niso označene, vendar glede na povratne informacije uporabnikov ni težav pri iskanju. Nazadnje, indikator poleg sprednje kamere je opozorilna luč, ki označuje polnjenje v rdeči in zeleni v primeru neodgovorjenih klicev. Z debelino 8 mm in težo 150 g, "Lenovo K3" ni najbolj občutljivo napravo, vendar zelo priročno. Preprosta zasnova je kompenzirana s precej svetlo rumeno barvo telesa, toda za tiste, ki imajo raje bolj omejene tone, so na voljo tudi bele in črne možnosti.

Lenovo K3: karakteristike zaslona

Pametni telefon ima 55-palčni IPS zaslon z ločljivostjo 1080p, kar ustreza gostoti slikovnih pik 401 t /palec, prisotnost Full HD v modelu pod 200 $ pa je ogromna. in, na srečo, zaslon deluje hitro, natančno prenaša barve, ima ostro ostrino in koti gledanja. Žal svetlost zaslona ni najboljša in ustvarja težave z vidljivostjo na ulici, toda na splošno zaslon pušča zelo dober vtis. Dragontrail, po mnenju lastnikov, po nekaj dneh uporabe ystannya na površini zaslona najdemo nekaj manjših prask.

Performance

Pod pokrovom "Lenovo K3 Note" je nameščen 8-jedrni 64-bitni čipov MediaTek MT6752, ki deluje na 17 GHz, GPU Mali-T760MP2 in 2 GB OPERATING memory. Mikroprocesor, sevedaTo je presenetljivo glede na ceno naprave. Telefon deluje gladko, rezultati testov so razmeroma visoki, vendar se glede na povratne informacije uporabnikov včasih povečajo. Čeprav se pametni telefon vrne v upravljano stanje po 10 sekundah, je lahko zelo neprijetno, če gledate video ali brskate po spletu. Morda je to problem optimizacije programske opreme, ki bo rešen s posodobitvijo. V drugi, telefon deluje odlično s standardnimi aplikacijami, večopravilnimi in celo z nekaterimi grafično intenzivnimi igrami. Preverjanje zmogljivosti dokazuje, da ima pametni telefon dovolj energije. V testu AanTuTu, "Lenovo K3" zbira fenomenalen 45.616 točk, in Quadrant daje skupno 20.680 točk. Na srečo, strah, da lahko visoka ločljivost zaslona znatno upočasni telefon, ni potrditve. GFXBench test pokaže 15 dpi, 3DMark Ice Storm Extreme pa 6667 točk. SunSpider teče 9231 ms in Mozilla Kraken je 110889 ms. Test BrowserMark 2.1 daje tudi dober rezultat, enak 861 točkam.

Povezljivost

Lenovo K3 ima 16 GB notranjega pomnilnika, ki ga je mogoče povečati do 64 GB z namestitvijo kartice Micro-SD. Pametni telefon ima tudi standardne možnosti povezovanja, precej močan in stabilen Wi-Fi in GPS, ki delujejo tudi tam, kjer druge naprave ne morejo komunicirati. Čeprav telefon podpira 4G LTE, je modul na voljo samo na uradno podprtih trgih.

Avdio

Govornik "Lenovo K3" ocenjuje lastnike, ki hvali za presenetljivo čist zvok, vendar mu manjka glasnost. NekonvencionalnoPostavitev v zgornjem desnem kotu zadnje plošče pomeni, da se pri uporabi naprave v ležečem položaju ni lahko skriti. Ampak kot se vedno dogaja v pametnih telefonih s podobno lokacijo zvočnika, se zvok postane pridušen, ko je telefon ravno na zaslonu navzgor po zaslonu.
Lenovo K3 je opremljen z zvočnim procesorjem Dilby Atmos, ki zagotavlja izjemno kakovost zvoka za ta segment srednjega proračuna. Zvok v slušalkah je prav tako odličen - vaši najljubši ljubitelji glasbe ne bodo razočarani. Glede na povratne informacije uporabnikov, predvajanje različnih virov zvoka, kot je pretakanje zvoka pri 64 kbit /s, in skladbe visoke ločljivosti pri 320 kbit /s, daje odličen rezultat. V tem pogledu so družbe Lenovo in Dolby na visoki ravni.

Moč baterije

Pametni telefon ima odstranljivo baterijo s 3000 mAh, ki zagotavlja dovolj časa delovanja baterije. Gledanje videoposnetkov v YouTubu, zagon iger in aplikacij z največjo svetlostjo zaslona traja vsaj 14 ur, vključno z 4 urami na aktivnem zaslonu. Obstaja več načinov varčevanja z energijo, ki vam omogočajo, da iz akumulatorja stisnete še več, in seveda vedno obstaja možnost, da nosite rezervne dele. Baterija se polni relativno dolgo.

Kamere

Pametni telefon Lenovo K3 je opremljen s 5-megapixel sprednjo in 13-megapixel zadnjo kamero z dvojno LED bliskavico, ki vam omogoča, da posnamete odlične posnetke, čeprav so včasih težave s fokusiranjem. Fotografije so precej ostre in z veliko količino podrobnosti, bliskavica je zelo svetla. Kot je bilo pričakovano, vV slabih svetlobnih pogojih kamera deluje slabše, vendar na splošno kakovost slike presega povprečno raven telefonov tega cenovnega razreda. Glede na povratne informacije uporabnikov je glavni problem pri fotografiranju v slabih svetlobnih pogojih slaba stabilizacija slike. Zaklop in programska oprema delujejo hitro, enostavno in odgovorno. Snemanje videoposnetkov je dokaj enakomerno, interpolacija je vidna le pri fotografiranju hitro premikajočih se predmetov ali ostrim premikanjem pametnega telefona. Sprednja kamera je dobro posneta v dobro osvetljenem prostoru in ni slaba niti s pomanjkanjem svetlobe. Poleg tega lahko snema video, tudi ne spopade. V zvezi s programom za fotografijo ponuja preprost nabor načinov, sposobnost določanja določenih prizorov, prav tako pa vam omogoča nadzor nad ravnotežjem beline in ISO, ki jo dodeljuje med tekmece.

Programska oprema

Lenovo K3 Note deluje pod Androidom 5.0. Nad nameščenim uporabniškim vmesnikom Vibe UI 2.5 Lenovo. V zadnjem času je blagovna znamka proizvajalca bootloader precej zrela, vendar jo je treba še izboljšati. Na primer, zaklenjeni zaslon ne prikaže sporočil. Vmesnik je prikrajšan za vrstico z aplikacijami, ki ji manjkajo lastniki, ki so navajeni, zdaj pa so prisiljeni razvrstiti bližnjice za mape. Poleg tega programska oprema ni slaba. Glede na povratne informacije uporabnikov, sporočila se izvajajo bolje kot standardni Android, podpira različne geste. Končno, obstaja tematski center, ki vam omogoča, da spremenite zunanjovidez aplikacij.
Treba je upoštevati, da lahko nekatere spremembe telefona "Lenovo K3", odvisno od kraja nakupa, prihajajo z veliko količino adwarea, ki ga namestijo posredniki pri dodajanju Googlovih aplikacij, kar lahko znatno zmanjša celoten vtis pametnega telefona. Google ni na voljo v kitajski različici modela, temveč v drugih regijah prodajnih težav z uradnimi napravami z njegovo razpoložljivostjo.

Zaključek

Telefon "Lenovo K3 Note" je na voljo po ceni 160 USD in je na voljo v rumenih, belih in črnih različicah. Ta naprava je vsekakor eden najboljših poceni pametnih telefonov s čudovitim fullHD zaslonom, odlično zmogljivostjo in zmogljivo baterijo. Model nima nobenih slabosti na takih vidikih, kot sta svetlost zaslona in glasnost zvočnikov, vendar nudi vse, kar potrebuje. Osupljivo nizka cena omogoča pametnemu telefonu, da dopolni vrste fantastično funkcionalnih naprav srednjega cenovnega razreda.

Sorodne publikacije