Backup - Kaj je to? Varnostno kopiranje datotek

Trenutno so ljudje razdeljeni na dve vrsti: na tiste, ki na začetku ustvarjajo varnostne kopije, in na tiste, ki so to začeli. Bodite pozorni na besedo. Če se oseba nikoli ne sooča z izgubo pomembnih dokumentov za kakršnokoli napako, njegovo ali sistemsko, ne bo razumel humorja. Če se soočite, bo tak uporabnik daleč od smeha.

Ta incident se lahko zlahka prepreči, saj vemo, kaj je varnostna kopija. To je varnostna kopija nekaterih datotek. Preberite več.

Splošno

Varnostno kopiranje je varnostna kopija sistema ali katere koli druge datoteke. To se naredi za obnovitev potrebnih dokumentov v primeru kakršne koli napake ali okvare virusa operacijskega sistema. Varnostno kopiranje poteka ročno in samodejno s posebnimi programi. V drugem primeru morate prenesti pripomoček, ki bo storil vse za uporabnika. V prvem primeru lahko nekatere datoteke, ki so dragocene, kopirate v skladišče. Treba je opozoriti, da lahko pripomoček shrani celo celoten operacijski sistem.


In kaj je to - varnostna kopija, če je prevedena iz angleščine? Ta izraz se prevede kot zaloga. Beseda je izposojena iz tega jezika. Poleg tega lahko med drugim pomenom besede vidite, da se lahko prevede tudi kot varnostna kopija ali se ponovi. To pomeni, da je s tem izrazom mogoče opisati dejanje, v katerem se informacije prepišejo na drug medij.
Treba je omeniti, da so celo predniki vedeli, da je to rezerva.Vendar takrat še ni bil poklican. Vsi rokopisi, ki so predstavljali vrednost, so bili večkrat prepisani. V starih časih so bile knjižnice pogosto zažgane, zato je bilo zelo pomembno, da se hrani nekaj izvodov letakov. Poleg tega so stranke v sporu obvladale varnostne kopije. Vodili so sezname, v katerih so v nekaj izvodih opisali, kdo je za njih kriv.

Kdaj narediti varnostno kopijo

Treba je navesti primer za primerjavo. Kadar človeško telo ne deluje več, je neuporabno jemati tablete ali mineralne dodatke, da bi izboljšali njegovo učinkovitost. V skladu s tem lahko enako velja za postopek varnostnega kopiranja. Dokumente morate trajno hraniti. Tudi če oseba ne shrani najpomembnejših informacij na svojem računalniku, operacijski sistem deluje gladko in brez kakršnih koli napak, še vedno morate narediti kopije dokumentov.

Če želi oseba prenesti program in ga preizkusiti, vendar ga prej ni uporabil, morate varnostno kopirati operacijski sistem. To se zgodi, da pripomočki poškodujejo sistemske datoteke ali druge pomembne dokumente, ki vplivajo na zmogljivost sistema.
Razumeti je treba, da morate pred ponovno namestitvijo operacijskega sistema glasbo in filme nujno prenesti na rezervni trdi disk. Običajno monter zdaj deluje čim bolj popolno, s čimer preprečuje, da bi oseba zanj izbrisala pomembne informacije, včasih pa se zgodi, da se zgodi občasen incident. Poleg tega se ne bo nikoli več vmešavalobiti varen.

Kje shraniti varnostno kopijo

Kaj je to - varnostna kopija, ki smo jo že razumeli, potem morate ugotoviti, kje lahko varnostno kopirate? Praviloma obstajata dva najbolj zanesljiva načina za maksimiranje shranjevanja podatkov.
Treba jih je prenesti v oblak ali pisati na bliskovni pogon, disk ali drug fizični medij. Poglejmo v obe smeri, ob upoštevanju vseh njihovih prednosti in slabosti. Mesto, kjer se hranijo nahrbtniki, mora biti znano vsem.

Snemanje na zunanji disk

Značilno je, da je zmogljivost kateregakoli zunanjega pogona več terabajtov, lahko pa posname veliko število pomembnih datotek, velike arhive. Prednost te metode ni le velika zmogljivost, temveč tudi enostavnost uporabe in prevoza.
Treba je opozoriti, da je edina pomanjkljivost te metode ustvarjanja varnostnih kopij nestabilnost do mehanskih poškodb. Zato je treba kupiti dražje naprave, ki ne samo, da lahko prenesejo vse udarce, temveč tudi odporne na vlago.

Flash drive

Če želite shraniti sistemske datoteke, bo za to dovolj reden bliskovni pogon. To je precej poceni, z vsakim letom je vedno več različic z največjo zmogljivostjo na trgu, zato za njegovo uporabo ni treba namestiti gonilnikov. Zanesljivost takšne naprave bo na višini. Poleg tega so današnji moderni modeli sposobni prenesti učinek vlage.

Med slabostmi je treba opozoriti, da bliskovni pogon ne deluje. Pri temPripomočki, ki bi lahko zaznali, da bliskovni pogon ni več uporaben, preprosto ne obstaja. Čas shranjevanja podatkov na napravi ni neskončen in hitrost snemanja je nizka. Če postavite bliskovni pogon in varno pozabite na to, žal, nekje v pol leta, bo uporabnik, ki ga bo vključil, opazil, da podatki na tej napravi niso. Še posebej ta problem je pomemben za naprave z veliko prostornino, kjer se proizvajalci niso naučili pravilno zaščititi napravo pred uhajanjem informacij.

CD-ji

Kljub dejstvu, da so te naprave že izginile, so v nekaterih primerih še vedno nenadomestljive. Ni vam treba uporabljati variant 700 MB. Pomnilniški pogon skoraj 9 GB je lahko dober nosilec. Vendar je treba opozoriti, da je treba te naprave zaščititi pred temperaturo, napakami in sončno svetlobo. Ko gre za zanesljivost in zmogljivost, morate izbrati DVD-je. Takšni kuponi so precej zanesljivi. Dobri so tudi CD pogoni, vendar je njihova maksimalna zmogljivost 700 MB. Trenutno je to smešna figura. Zelo prostori so Blu-ray diski. Lahko imajo več kot 30 GB informacij. Vendar pa pogoni za branje in pisanje vanje niso nameščeni na vsaki napravi. Poleg tega so čim bolj občutljivi na mehanske vplive.

Oblak

V zadnjih nekaj letih je oblak postal zelo priljubljen. Kako narediti varnostno kopijo v tem sistemu? Morate samo prenesti potrebne datoteke v oblak in samodejno shranjevanje ne bo skrbelo za varnost prenesenih podatkov. Treba je opozoriti, da je oblak strežnikpodjetje, ki zagotavlja določeno količino ali prosti prostor za nominalno plačilo ali brezplačno.
Najbolj priljubljeni so oblaki Dropbox, Google in Yandex. Treba je opozoriti, da druga možnost za brezplačno daje uporabniku 15 GB prostora, ki bo čim več za domačo uporabo.

Kako narediti varnostno kopijo operacijskega sistema Windows

Če je oseba, ki je prej delala z operacijskim sistemom Windows 98, dobro ve, da se sistem zruši. Operacija načeloma ni bila slaba, vendar je bilo zaradi nezdružljivosti katere koli storitve 100% vedno jasno, da bi sistemska napaka privedla do ponovne namestitve operacijskega sistema. Vendar pa je v novih različicah proizvajalec še vedno zagotavljal varnostno kopijo sistema Windows. V operacijskem sistemu Vista, kot tudi pri različicah 7 in 8, je bila ta funkcija praktično popolna. Na primer, razmislite o ustvarjanju varnostne kopije operacijskega sistema Windows 7. To je mogoče storiti zelo preprosto. Pojdite na nadzorno ploščo, tukaj najdete element "Arhiviranje in obnovitev". Priporočljivo je, da kliknete na meni z levim gumbom miške in pojdete na podpostavko "Ustvarjanje slike". Ponovno se odpre okno, v katerem morate izbrati katero koli od treh možnosti varnostnega kopiranja. To lahko storite ob pljusku, nalijete v omrežje ali uporabite trdi disk. Pred točko, kjer bo oseba naredila varnostno kopijo, je treba postaviti kljukico. Po tem shranite nastavitve. Treba je opozoriti, da če je povezava z internetom slaba, kot tudi nestabilna, potem poskus shranjevanja operacijskega sistema v omrežje ne bo uspel. Vse to lahko storite tudi s posebnimi orodji. VečinaZnani programi za varnostne kopije so tisti, ki so jih ustvarili Norton in Acronis. Pogosto uporabniki uporabljajo pripomočke Nero. Treba je opozoriti, da čeprav je njihova funkcionalnost lepa, niso vsi pripravljeni plačati za to. Ampak, če oseba potrebuje večjo zanesljivost in varnost, potem še vedno morali paziti na plačane storitve. Ponavadi bo dovolj notranjih uporabnikov sistema, da bodo varnostno kopirali.

Mobilne naprave

Kako narediti varnostno kopijo na računalniku, smo že naslikali. Kaj pa mobilne naprave? Ti agregati zdaj vsebujejo veliko pomembnih informacij in ne gre samo za telefone, ampak tudi za tablične računalnike. Trenutno je najpogostejši Android sistem, gre za to in govori. Kako narediti varnostno kopijo te naprave?
Opozoriti je treba, da ne bomo kopirali običajnih fotografij in videov, programov in njihovih nastavitev. Treba je opozoriti, da če je vse to izgubljeno, potem ni dovolj časa, da bi si opomogli veliko časa, tako da ni nobene možnosti, da bodo popolnoma obnovljeni. Za začetek, morate opozoriti na odlično koristnost Titanium Backup. Z njim lahko shranite veliko število datotek in nastavitev operacijskega sistema, je čim bolj zanesljiv in bo shranjen, če bo oseba morala shraniti vse svoje osebne podatke, kot tudi narediti pripomočke za varnostne kopije.

Kaj morate narediti nazaj

Če želite začeti, morate narediti dve stvari, ki ju želite podpreti.Pridobite korenske pravice, to so skrbniške pravice. V tem trenutku skoraj ne boste videli telefonov, ki v času prodaje že imajo take pravice. Zato bo moral uporabnik malo prevarati, da bo dobil skrbniške možnosti. Druga stvar, ki jo potrebujete, je pripomoček Titanium Backup. Popolnoma se manifestira pri delu in je visoke kakovosti. Če želite ustvariti kopijo, jo morate nujno uporabiti.

Sorodne publikacije