JavaScript: stikalo - izbira možnosti

Razlog je vedno eden, vrednote so verjetno številne. Mogoče pa je tudi obratno: več razlogov za nastop na eni vrednosti. V vsakem primeru morate narediti samo eno rešitev, odvisno od nekega pogoja, ali obratno. Tudi če ima rešitev lahko več možnosti, se bo za eno samo uresničevala le ena pot, vendar so poti ponavadi večkratne in morate narediti odločitve.

[img] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2016-12/javascript-switch-case-vibr-varantv_581.jpeg [/img]
Klasični pogojni operater, če (pogoj) ) {algoritem 1, če je pogoj pravilen} drugo {algoritem 2, če je pogoj napačen} daje le dve različici izbire. Toda celo preprosta realna naloga vedno daje veliko možnosti.


Enostavno "ne eno", vendar en pogoj

javascript design, stikalo case = več pogojev stanja. Podobno je mogoče dobiti z uporabo kombinacij operatorja If. Seveda pa je prva različica sintaktično in semantično bolj pravilna. Poleg tega bo formalno rešitev za drugo možnost zahtevala razvijalec z več kvalifikacijami:
http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2016-12/javascript-switch-case-vibr-varantv_702. jpeg [/img]
Tukaj ukaz if {} {} else {} try {} cath () {} zažene postopek izmenjave AJAX v algoritmu. Obdelavo odgovora opravi podoben sklop pogojnih operaterjev.

javascript stikalo primer: primer

Glavna zunanja razlika izbire enega pogoja: lahko napišete ne dva, temveč več izvršnih blokov ukaza. Izvedenih bo le eden ali samo nekaj.
[palec] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2016-12/javascript-switch-case-vibrvvarantv_993.jpeg
Zgradba stikala J avaScript omogočanapovedati več algoritmov, odvisno od vrednosti vrednosti spremenljivke izraza. Pomembno je upoštevati, da bo izbira želenega algoritma izvedena s točnim ujemanjem vrednosti pogoja v stikalu () in vrednosti, ki je določena v primeru. Simbol "1" in številka 1 nista enaki, tukaj se ne izvajajo vrste konverzij.


Izvedba več oddelkov

Značilnost zasnove stikala J avaScript je odsotnost blok-puščic - {}, ki je določena samo za določitev začetka in konca telesa tega operaterja. Vsak odsek primera se konča z operaterjem preloma, ki ne sme biti.
[thumb] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2016-12/javascript-switch-case-vibr-varantv_634.jpeg [/thumb]
primer prvega oddelka. Različica na levi strani bo dala rezultat Variant2, ker se začne z izvajanjem, in v varianti na desni bo dobil Variant1Variant2, saj bo prvi, vendar noben učinek ne bo iz drugega pogoja, poleg tega pa nič ne preprečuje operaterjev prvega odseka, nato drugega: med nimajo operaterja odmora, in dvakrat na primeru stikala javascript ne. Treba je opozoriti, da spreminjanje spremenljivke iCond v telesu strukture ne bo imelo nobenega učinka.

Resničnost kode in realnost naloge

javascript - odličen jezik, hiter, jedrnat, z izdelano in logično sintakso. Zasnova primera stikala javascript je v redu, kar vam omogoča, da jasno in natančno opišete zaželeno različico različnih pogojev.
[thumb] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2016-12/javascript-switch-case-vibr-varantv_275.jpeg
Izbirni operatorji lahko vstavijo eno eno V njihovem primeru so lahko deli pogojnioperaterji, cikli, vsi drugi modeli. Ne smete zanemariti obsega spremenljivk. Uporablja se povsod po svetu.
Vendar pa ne smete zlorabiti javascript. Stikalo stikala je veliko orodje za razvejanje, vendar ni mobilno na velikih količinah kode. Bolj kot je izbira možnosti bolj premišljena in funkcionalna, težje jo bo kasneje spremeniti. Resnična naloga nikoli ne stoji in če ne upoštevate sprememb v procesu njene rešitve od trenutka, ko je delo končano, bodo v prvih dneh izkoriščanja ustvarjenega vira očitne netočnosti in pomanjkljivosti. Naloga bo nedvomno potekala in mesto bo treba izpopolniti. S tega vidika je glavna pomanjkljivost primera stikala javascript posledica njegove velikosti in kompleksnosti. Če ga ne zlorabljate, lahko zagotovite dosežke, ki jih naredijo kompaktne in majhne izbire.

Pogoj + rešitev = nov potek gibanja

Pravilno formuliran problem približa rešitev. Čeprav naloga, po definiciji, sama ne more rešiti in približati ničesar. Pogoj se uporablja povsod (zasebna mala naloga). Izvajanje pogoja = izvedba neke kode. Uporaba javascript stikalo primeru je poklon mode in očitne potrebe. To je narejeno v vseh jezikih, ker je preprosto in priročno.
[palec] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2016-12/javascript-switch-case-vibrvvarantv_836.jpeg
Ko se je rodil "Lisp" "in" Prolog ", podobno kot njihov programski jezik. Prišlo je do bitk o operaterjih tranzicije in oznakah. Poskušal sem dobiti dostojno oceno funkcionalnega sloga pisanjaprogramov. Danes masovni razvijalec navdušeno propagira objektno usmerjene ideje. Vendar pa doslej v sodobnih delih najdemo bistveni pomen pogojnih operaterjev. Bistvo sodobnih idej pa je, da objekti sami ustvarjajo pogoje in iščejo rešitve. Konec koncev je objekt zbirka sintakse in semantike.

Sorodne publikacije

Večdimenzionalna asociativna JavaScript polja. Delo z nizi JavaScript Zakaj LED lučka zasveti, ko je stikalo izklopljeno? Optično stikalo: Pregled, opis, pogledi in pregledi Vhodno avtomatsko stikalo - funkcije, zahteve in pregledi HDMI stikalo: Pregled modelov in povratne informacije proizvajalca Avtomatsko 3-polno stikalo: področje uporabe, funkcije namestitve, priljubljene blagovne znamke