Kako narediti pregledno opravilno vrstico sistema Windows 7: najpreprostejše metode in nastavitve

Opravilna vrstica Transparency Effect, ki je bila v sedmi različici operacijskega sistema Windows nastavljena na privzeto, za mnoge še vedno ne počiva. Vmesnik Aero je postal tako priljubljen, da ga mnogi uporabniki poskušajo namestiti ne le v Seven, temveč v druge spremembe, ne pa tudi za Windows 7. Kako narediti opravilno vrstico pregledno? Spodaj bo predstavljen opis. Nekatere metode se bodo strinjale v prejšnjih ali poznejših različicah tega operacijskega sistema.

Kako narediti pregledno opravilno vrstico Windows 7: prejšnji koraki

V večini operacijskega sistema Windows 7, če to ni uradno, boste morali narediti nekaj korakov, da se prepričate, da je vmesnik Aero (Aero Peek) podprt.


Za izvedbo teh dejanj boste morali poklicati standardni meni Start in preko istega iskalnika, nastavitve za zmogljivost in predstavitev (lahko uporabite "Nadzorna plošča"). Tukaj je izbran zavihek vizualnih učinkov, v prisotnosti podpore pa preprosto nastavite "ptico" pred ustrezno črto.

Kako narediti "opravilno vrstico" pregledno v sistemu Windows 7 z uporabo sistemskih nastavitev?

V najenostavnejšem primeru lahko privzeto uporabite sistemske nastavitve. Vprašanje, kako narediti pregledno opravilno vrstico operacijskega sistema Windows 7, je osnovno rešeno z nastavitvijo možnosti personalizacije (meni s povezavo do nastavitev se imenuje z desnim klikom v kateri koli prosti coni namizja).
Tukaj je oddelek za izbiro temeregistracijo Ko definirate enega izmed njih, morate iti v barvno shemo oken, kjer je uporabljen parameter preglednosti.

Podobna dejanja prek "nadzorne plošče"

Na enak način je problem, kako narediti pregledno opravilno vrstico v operacijskem sistemu Windows 7, mogoče rešiti z dostopom do podatkovnih funkcij prek "nadzorne plošče", ki se imenuje iz menija Start "Ali pa iz nadzorne ukazne vrstice" Zaženi "ukazne mize.


Tukaj je najprej izbrana varnostna particija, nato pa je sistem prijavljen in potrditveno polje je nastavljeno na zavihku lastnosti sistema, kot je opisano za zgoraj prikazano možnost. Ta rešitev je popolnoma enaka kot je opisana zgoraj, vendar je tako, tako rekoč, opravljen samo dostop do želene nastavitvene funkcije, kar zahteva več časa.

Dodatni programi tretjih oseb

Ena sedma različica sistema ne omejuje zahtev mnogih uporabnikov. Nekaj ​​popolnoma pravih vprašanj je vprašanih o tem, kako narediti pregledno opravilno vrstico Windows 7 in XP.
Teh nastavitev ni mogoče določiti z lastnimi sredstvi v "razstavi" ali različicah 8 ali 10. Najlažja rešitev je uporaba tako imenovanih tweakersjev, ki vam omogočajo upravljanje sistema ali spreminjanje njegovega vmesnika na vaše lastne potrebe.
Na primer, programski paket AlphsXP Lite je zasnovan posebej za spremembe XP, nastavitev preglednosti pa se izvede z nastavitvijo "ptice" na ustrezni vrstici.
Ne manj privlačna je aplikacija TransBar, ki uporablja isto aktivacijo z namestitvijo zagona appleta ob zagonu sistema. Programi, kot je Windows Blind, so bili zelo priljubljeni, vendar je v vseh primerih, ki vključujejo programsko opremo tretjih oseb, vredno reči, da so takšni pripomočki naloženi s sistemom, ki deluje v ozadju in porabi RAM (včasih celo veliko). Podoben program lahko vidite v sistemskem pladnju, kjer se ikona prikaže neposredno na plošči ali v razdelku skritih ikon.

namesto konca

Včasih lahko vprašanje o tem, kako narediti pregledno opravilno vrstico sistema Windows 7, pomaga internetnim virom, ki so pripravljeni za prenos registrskih datotek (razširitve .reg), samodejno spreminjajo nastavitve pri registraciji Prilagajanje sistema brez posredovanja uporabnika. To je preprostejše, ker sami urejamo ključe - stvar je absolutno nehvaležna, ker je možno narediti takšne spremembe naključno, da bo celoten sistem zavrnil delo. Toda med vsemi orodji za sisteme, ki niso sedmi, je še vedno bolje izbrati programe drugih proizvajalcev (tudi za nekatere manjše spremembe sistema Windows 10, kjer je možnost nastavitve te možnosti na začetku). Naj zasedejo določeno količino RAM-a, kar ne vpliva na skupno porabo sistemskih sredstev.
Če naredimo zaključke, je vredno reči, da v "čistih" sistemih Windows sedme različice nimajo smisla za iste parametre (tako so vključeni v privzeto). Ali je mogoče?spremenite stopnjo preglednosti v nastavitvah personalizacije. V vseh drugih primerih je bolje uporabiti programe tretjih oseb. Izbira tukaj je precej široka. Pravijo nekoga, ki mu je všeč. Ta pristop je popolnoma upravičen tudi v smislu porabljenih sistemskih virov. Res je, če namestite programe, kot so Windows Blind v minimalno konfiguracijo, ki ustreza zahtevam OS, lahko enostavno dobite konflikte na ravni programske opreme.

Sorodne publikacije