Kako promocijo izdelka v "Instagram": koristni nasveti za začetnike

Uporabniki Instagrama so zelo privlačni, plačujejo občinstvo in aktivno sodelujejo med seboj in blagovnimi znamkami. Program je zelo priljubljen, še posebej za promocijo podjetij, in ga lahko uporabljate na poti s pomočjo mobilnih pripomočkov. Instagram se od tradicionalnih socialnih omrežij razlikuje po takojšnji pretvorbi. Ampak kako spodbujati izdelek v "Instagram" za nakup? Pogovorimo se o tem.

Poslovnim potrebam Instagram

Kako promovirati izdelek prek Instagrama? Mnogi poslovneži postavljajo to vprašanje. In vse zato, ker statistika kaže - prodaja prek socialne mreže je dobičkonosna. Približno 17% vseh uporabnikov socialnih omrežij, starejših od 18 let, dnevno preverjajo svoj račun. Več kot polovica registriranih Instagramov “vpiše dodatek vsaj enkrat na dan, 35% pa večkrat na dan. To so predstavniki tisočletnic, ki se pogosto odločajo za nakup na podlagi vizualne okrepitve in pod vplivom socialnih mrež. Povprečna starost občinstva je med 18 in 29 let, več kot polovica aktivnih uporabnikov pa so ženske.


Tu je nekaj preprostih in zelo ilustrativnih primerov uporabe socialne mreže v podjetju. Na primer, spletna trgovina z oblačili najboljših mladih oblikovalcev v Evropi Haute Future prodaja več kot 80% svojih izdelkov z Instagramom. Trgovina, ki jo je kupil, privablja preko socialne mreže približno 65% strank in nekajPoslovneži (zlasti značilni za majhna internetna podjetja ali ročno izdelani izdelki) prodajajo izključno preko Instagrama. Aplikacija je zelo učinkovita za promocijo izdelkov v rusko-internetnem internetu.

Ni za B2B in storitve

Z napredovanjem storitev preko Instagrama je še vedno mogoče trditi, ker se nekatere blagovne znamke lahko premikajo skozi vizualne vsebine celo bolje kot v socialnih omrežjih, kjer je mogoče podrobno opisati vse nianse ponujene storitve in naročniku omogoči, da se v realnem času posvetuje s strokovnjakom.


Prodaja na Instagramu je odlična za blagovne znamke, ki izdelujejo izdelke za nego telesa, gradbena podjetja, založnike knjig in maloprodajne trgovine ter distribuirajo najrazličnejše izdelke. In to je le manj kot 10% možnih možnosti! In tukaj je primer z B2B, tukaj je vse težje. Malo verjetno je, da bo takšen pristop k oglaševanju koristen za podobna podjetja. Čeprav je račun mogoče ustvariti samo za namene blagovne znamke, ne pa tudi za neposredno prodajo blaga in storitev.

Značilnosti poslovnega računa

Kako učinkovito oglaševati izdelek v "Instagramu"? Če želite to narediti, morate ustvariti poslovni račun, saj osebno ni popolnoma primerno za podjetja. Glavne prednosti poslovnega računa (v aplikaciji, ki jo lahko omogočite v nastavitvah) so naslednje:
 • Gumb Kontakt omogoča uporabniku, da pošlje sporočilo, pokliče ali najde lokacijo (in tudi aplikacija bo zgradila pot, prikaz časa in razdalje) podjetja ali prodajalca. .
 • Sposobnost povezovanja "Facebooka" za upravljanje oglaševanja s pomočjo poslovnih razširitev socialne mreže.
 • Nastavitev moderiranja komentarjev. Lahko izključite komentiranje vnosov, uporabite to možnost za posamezne fotografije in videoposnetke ali za vse objave hkrati.
 • Možnost uporabe analitičnih orodij brez programske opreme in storitev tretjih oseb. Lastnik računa si bo ogledal rekordno pokritost, najbolj priljubljene objave, število novih naročnikov, individualno konfigurirane konverzije in tako naprej. Seznam priložnosti narašča.
 • Videz in vsebina

  Kako promovirati izdelek v "Instagramu"? Vse se začne z videzom strani in vsebino. Seveda pa morate najprej registrirati stran, če tega še niste storili. Če že imate stran podjetja v družabnem omrežju, v nastavitvah preprosto preklopite na poslovni račun. Če ni računa v "Instagram", vendar obstaja "Facebook", lahko takoj prijavite prek te socialne mreže. Ni niti enega niti drugega? Najprej boste morali ustvariti strani.
  Pri izbiri avatarja morate upoštevati okroglo obliko in majhnost. Dobra rešitev - logotip podjetja ali ime storitve, če je seveda primerno. Ni zelo primerna slika iz druge socialne mreže - morate upoštevati posebnosti "Instagram". Če nimate dokončane slike, bi morali oblikovati avatar avtorja ali ga narediti sami. V opisu je dobro umeščen UTP. Lahko navedete blago ali vrstestoritve. Dodate lahko opis hashtaga in majhno količino čustvenih simbolov, vendar vam ni treba občudovati - morate si zapomniti omejitev 150 znakov. Če želite vstaviti povezavo na uradno stran podjetja - to je mogoče storiti v opisu, ker so v opisu pod fotografijami in komentarji v Instagramovih povezave neaktivne, in če greste z njo, morate ročno kopirati vse.
  Dajanje vodnega žiga na vsako fotografijo je dolgočasno in vam ne omogoča vedno natančnega pregleda izdelka. Zato mnogi prodajalci izberejo ne manj varen in zelo privlačen način za zaščito vsebine pred krajo - na fotografiji poleg izdelka mešajte vizitko. Izgleda zelo zanimivo in izboljšuje prepoznavnost blagovne znamke. Toda z napisom morate biti previdni, saj njihova številčnost vodi v vizualno utrujenost.

  Popusti za umestitev fotografij

  Eden od načinov promocije izdelka "Instagram" - ponuditi naročnikom majhen prijeten bonus za vstavljanje fotografije v izdelek. To je lahko fiksni odstotek popusta ali sešteje za število vzdevkov na fotografiji (število popustov = = rubljev). Včasih se prodajalci bojijo, da bi lahko popust znašal precejšnjo količino, vendar če boste morali celo spustiti 500 rubljev, bo izdelek videl 500 ljudi, od katerih večina prej ni vedela za obstoj računa podjetja. Nekdo se bo prijavil in nekdo bo in bo naročil.

  Tekmovanja in darila

  Kako sami promovirati izdelek v "Instagramu"? Naročnikom je mogoče ponuditi objavo fotografije z izdelkom in blagovno znamko v svojem računuhashtagm, obljublja, da bo uporabnik, ki je dobil največje število všečkov, prejel nagrado ali popust. Najboljše fotografije lahko postavite na stran poslovnega računa.

  Pomagajte blogerjem in zvezdam

  Pri delu s slavnimi, ki so znane zunaj socialne mreže in blogerjev, obstaja nekaj odtenkov. Svoj izdelek lahko poskusite prodati s popustom za oglaševanje v priljubljenem računu. Prodajalci oblačil in kozmetike se lahko oglašujejo v blogerskih blogih (pod določenimi pogoji, lahko naročite pozitiven odziv znane osebe), dobavitelji športne prehrane in izdelkov naravnega izvora - za tiste, ki spodbujajo temelje zdravega načina življenja, fitnes trenerje. V primeru slave računov, praktično ni izbire - objava bo vredna denarja. Pomembno je, da razmislimo o konceptu in kraju, v katerem je koncentrirano ciljno občinstvo. V tem primeru je zaželeno, da se izognemo neposrednemu oglaševanju. V kompetentnem pristopu bodo ljudje, ki sledijo vodilnemu mnenju z veliko verjetnostjo, želeli kupiti isti izdelek. Prodaja na Instagramu vas ne bo čakala. S spletno stranjo se lahko pogajate sami, lahko pa to storite v polavtomatskem načinu preko borze. Primerna, na primer, LabelUp. Nastanitev bo stala vsaj 800 rubljev na objavo. Ta znesek je odstotek dobička staleža, tako da, če je proračun v strogih mejah, je bolje, da se pogajajo z lastniki mest.

  Neposredno oglaševanje

  To je način, da se blago ne prodaja samo "na čelo", temveč tudi za promocijo njegovega blaga.račun Za deset dolarjev je mogoče prenesti rekord do 5000 tisoč ljudi. Če je vse narejeno pravilno, potem bo 30 odstotkov kupilo blago, povprečna pretvorba (brez obsega dejavnosti) je 8-10%, vendar celo neuspešno oglaševanje daje 2-3% pretvorbe. In to je 1500 ljudi v najboljšem primeru, 500 - v povprečju, ali vsaj 100 novih strank.
  Insta oglaševanje je nova usmeritev v internetnem trženju. Usposabljanje je mogoče že opraviti v različnih trenerjih in gospodarjih, vendar so orodja za polavtomatsko ali avtomatsko poslovanje prek te socialne mreže še vedno precej malo. To je dobro - vse je pred nami, medtem ko lahko delate na "mladem" občinstvu. Obstajajo tudi številni primerni programi za promocijo blaga "Instagram". Pogosto so goljufivi računi pogosto zaprti, učinkovitost plače pa ni dokazana. Zato je najbolje, da izberete "ročno" promocijo podjetja. Če želite ustvariti oglaševalsko akcijo, morate uporabiti Facebook. Vse je mogoče storiti v poglavju "Upravljanje oglaševanja": pogled po meri je objavljen po meri, označuje pričakovane cilje akcije, določa ciljno publiko in proračun. V prihodnje lahko za prikaz statističnih podatkov in analizo rezultatov uporabite »Upravljanje oglasov«.

  Koristne vsebine

  Kako promovirati izdelek v "Instagramu"? Katalog fotografij je odličen način za predstavitev celotne palete izdelkov, vendar lahko na tem področju ustvarite resnično uporabne, da bi pritegnili občinstvo, kolikor je to mogoče. Obstaja veliko primerov in so zelo preprosti: prodajalci koles lahko govorijo o tem, kakopravilno skrbeti za prevoz, založnike - narediti izbor na različne teme in objaviti ocene od znanih ljudi, trgovino za turistično opremo - zagotoviti jasna in razumljiva navodila o izbiri blaga, odvisno od ciljev, ki jih zasleduje turist. Da ne bi bili zmedeni, morate ustvariti načrt vsebine in ga jasno spremljati - govorimo ga v katerem koli tečaju spletnega trženja.

  Zgodbe v živo in Instagram

  Uporaba teh storitev pritegne pozornost občinstva in izboljša pokritost publikacije. Redna delovna mesta so pogosto izpuščena, toda neposredni izdajatelji televizijskega programa so vedno prvi na traku. V zraku lahko naročnikom poveste o izdelku ali delijo dragoceno vsebino. Drug način, da se nevsiljivo spomnite sebe, je "Zgodbe". Le malo jih popolnoma revidira trak, vendar "zgodovino" vidijo praktično vsi uporabniki "Instagrama".

  Obratna stran poslovanja

  Pokaži notranji del podjetja - vedno je zanimivo in pritegne pozornost naročnikov. Uporabite lahko skoraj vse informacijske pogone - zagon nove opreme, odprtje nove podružnice, tedenski sestanek. To vam bo omogočilo redno pokrivanje dejavnosti podjetja. Fotografije za zaposlene lahko objavljate na delovnih mestih, tako da stranke vedo, da komunicirajo z živimi ljudmi, ne pa s podjetjem, ki ima brezosebno.

  Nekaj ​​koristnih nasvetov

  Kako prodati blago prek Instagrama? Osnovna pravila so že našteta, vendar lahko podate nekaj bolj dragocenih nasvetov:
 • Ruski hashtagi. ČeGeografija dejavnosti podjetja je omejena na Rusijo, zato ne smete uporabljati latinskih ali angleških besed.
 • Oznake oznak po interesih. Morate videti, kateri hashtagi so priljubljeni med ciljno publiko in jih dodati na objave na temo.
 • Označite na zemljevidu. Geotargeting vam bo omogočil orientacijo gradiva na občinstvo s pomočjo geografije.
 • Lepe fotografije. Tudi vizualno neroden izdelek se lahko lepo prodaja. Lahko slikate ne samo barve pločevinke, ampak tudi pobarvane vrata.
 • Informacije "iz prve roke". Naročniki lahko prikažejo nove elemente prej, kot so prikazani na spletnem mestu. Možnost je, da oblikujete fokusno skupino in omogočite testiranje izdelka.
 • Druge socialne mreže. Račun ne sme biti oddaljen od drugih spletnih mest. Če je podjetje prisotno v "Vkontakte" in "Facebook", lahko tam objavljate fotografije, vendar z manjšim zamikom. Da, uporabniki lahko izberejo najprimernejši način za komunikacijo.
 • Vrednotenje rezultatov

  Pomembna faza promocije v "Instagramu" je ocena rezultatov oglaševalske kampanje. Če je vse narejeno pravilno, potem pozitivni rezultati (povečanje števila naročnikov, sveže komentarje in veliko število vzdevkov pod fotografijo) ne bodo prisilili čakati. Ni promocije? Možno je, da se ne uresničijo vse priložnosti ali pa se nekaj naredi nepravilno. Pomembno je ponovno pregledati glavne točke oglaševalske kampanje.

  Sorodne publikacije