Nastavitve Micro. MikroTik: Nastavitev hitre dostopne točke

Obstaja več podjetij želijo, da bi napotitev omrežja, tako da je to vprašanje pomembno. Da bi združili signali morajo pravilno ravnati parameter. V tem članku bomo razpravljali o konfiguraciji usmerjevalnika MikroTik.

Splošni podatki

Na splošno so modeli tega proizvajalca se štejejo za primerne tako za dom in pisarno. Ustvarite lahko celo veliko omrežje za delo z velikim številom pisarniškega osebja. Usmerjevalnik preko njegovega delovanja bo deloval v velikih prostorih in majhen.
Naprava in njeni protokoli lahko nemoteno delujejo na različnih operacijskih sistemih. Ta usmerjevalnik velja za enega najbolj znanih na trgu Ruske federacije. Postavitev "Microtics" iz nič je dovolj preprosta.


Značilnosti

Obstaja lahko težave z omrežjem, ko je stranka zadaj NAT. V tem primeru lahko pri delu z L2TP pride do težav, kot so blokiranje paketov. Za rešitev te težave sledite navodilom v navodilih za uporabo. Ta protokol ima svoje pomanjkljivosti. Na primer, pri delu z njim se stopnja varnosti in produktivnosti močno zmanjša. Zato moram uporabiti IPSec tehnologijo. Omogoča večjo varnost. Zaradi te predstave se še bolj zmanjšuje. Na splošno te tehnologije delujejo odlično, dobro opravljajo druge možnosti,tako lahko izgubo zmogljivosti imenujemo varnostni polog.


strežnik

Za konfiguracijo strežnika usmerjevalnika "Micro" morate narediti statični tip IP. Ta odtenek je treba upoštevati v vsakem primeru, saj se naslov ne sme spreminjati. Če je dinamična, bo vedno potrebno, da vsi uporabniki uporabljajo ime DNS, kar bo povzročilo preveč nepotrebnih dejanj. Če želite ustvariti profil, pojdite na oddelek PPP. Tam bo uporabnik videl uradni meni, imenovan "Profili". Potem, ko morate oblikovati želeni profil, ki bo veljal za različne dogodivščine. Poleg tega morate uporabiti šifriranje in samodejno stiskanje podatkov. Uporabo prvega odtenka zahteva tehnologija, ki bo privzeto izbrana. Ni treba posebej poudarjati, da je konfiguracija strežnika precej zapleten proces, zato morate slediti in ne smete biti moteni. Tukaj je ena v usmerjevalniku "Microtic".

Nastavitve WiFi

Ko so profili ustvarjeni, morate konfigurirati modul Wi-Fi. To bo zahtevalo program Winbox. V njem je potrebno zagnati in izbrati možnost brezžične povezave. Nastavitev »Micro«, če gre za dostopno točko, je čim bolj preprosta. Po tem boste morali vnesti pravilne vrednosti, pojdite v lastnost VLAN1 in izberite delo z brezžičnimi dostopnimi točkami tam. Da bi bile vse nastavitve pravilne, morate izbrati možnost HTC. Morda boste morali prilagoditi nekatere podatke. Potrebujejo jihvprašajte strokovnjaka (ponudnika). Če veste, da ni potrebnih dodatnih podatkov, lahko odprete meni »Varnost«. Tukaj morate iti v razdelek Privzeto, nato pa nastaviti šifrirno shemo. Prav tako je zaželeno, da namestite šifriranje. Zahvaljujoč njemu bo lahko nastavil geslo na svoji dostopni točki. Vzpostavitev usmerjevalnika v tem pogledu je dovolj preprosta, varnost je veliko lažje vzdrževati kot druge brezžične naprave. Prav tako morate razumeti, da šifriranje ni edina stvar, ki ščiti dostopno točko, zato morate ustvariti zapleteno geslo.

Krepitev varnosti

Da bi izboljšali svojo varnost, je treba delati z WAN. V bistvu morate vse, kar morate storiti, da zaščitite dostopno točko, vnesti pravilen naslov IP ponudnika na kartici Naslov. Nastavitev "Micro" usmerjevalnika je kar se da preprosta, ko gre za vzpostavitev rednega omrežja. Poleg tega lahko nastavite prehod. Ni vam treba izbrati, ker bi morala biti privzeta. Po tem se mora začeti polno delovanje omrežja Wi-Fi. Nato ne bi smeli izdelati dodatnih nastavitev za delovanje interneta. Če želite, lahko nastavite samodejni prikaz časa v vmesniku. V ta namen boste morali določiti naslov strežnika, s katerega bo pot zahtevala čas, in nastaviti časovni pas.

Konfiguriranje omrežnih vmesnikov

Precej pogosta težava je nastavitev omrežnih vmesnikov na nekaterih usmerjevalnikih iz tegaproizvajalca. Razmislite o eni od rešitev tega problema. Preden začnete delati z usmerjevalnikom, morate ponastaviti vse tovarniške nastavitve. To pomeni, da morate iti na nadzorno ploščo, izbrati napravo in znova zagnati, spustiti vse možnosti. Po potrebi posodobite vdelano programsko opremo. Da bi usmerjevalnik deloval pravilno in zagotovil stabilno dostopno točko, morate pravilno konfigurirati omrežne vmesnike. Po želji lahko uporabite algoritem, ki omogoča samodejno ustvarjanje naslovov v usmerjevalniku. Zato je ta usmerjevalnik zelo enostaven za uporabo. V ta namen pojdite v razdelek IP, potem ko izberete funkcijo DHCP, nastavite nastavitev. Navesti morajo, da bodo strežniki NPT prikazani samodejno.

Če je povezava z internetom prek vmesnika PPPoE, potem morate izbrati meni PPP. Po tem se aktivira nastavitev "Microtic", tj. Njena stranka. Izbere možnosti, ki bodo v celoti podpirale delovanje omrežne opreme. Nekateri skrbniki omrežja raje določajo naslove IP ročno. Zato, če je sodelovanje s tem ponudnikom, potem morate iti na točko IP in po možnosti "naslavljanje" izberite potrebne nastavitve. Pogosto boste morali od ponudnika izbrati vrata, na katera je priključen kabel. Treba je opozoriti, da je treba določiti tudi masko podomrežja. V skladu s tem je treba uporabiti dokumente ponudnika in zagotoviti, da so vsi podatki pravilni. V primeru naslova IPročno nastavljene, morate privzeto nastaviti vse parametre poti. V ta namen izberete točko IP po aktiviranju želene poti. Pravilno delovanje usmerjevalnika MikroTik bo opremljeno z Wi-Fi mostom.

Sorodne publikacije