Sistem goriva za povratni ventil: vzroki in odpravljanje težav

Črpalka je eden glavnih elementov sistema za gorivo motorja. Trenutno se mehanske črpalke ne uporabljajo več, zamenjujejo jih sodobnejše elektronske variante. Mehanske konstrukcije lahko najdete samo na vozilu, ki je bilo izdano pred več kot 15 leti.

Opis

Črpalke za gorivo imajo visoko zmogljivost in zagotavljajo neprekinjeno dobavo bencina, ne glede na tovor. V tem primeru je njihovo delovanje v prostem teku nemogoče brez tako pomembnega elementa, kot je povratni ventil sistema za gorivo. Preprečuje nastanek prekomernega tlaka v sistemu in posledično razčlenitev cevi za gorivo.

Namen

Namen vakuumskega ventila je prenesti presežek bencina v rezervoar za gorivo s posebno cevjo. Ima tudi ime regulatorja goriva in je oblika, ki jo sestavljajo vzmet, membrana in sam ventil. Ohišje ima tri izhode: eno za sesalni razdelilnik in ostalo za bencinski izhod.

Odprtje ventila se pojavi zaradi premika vzmeti, ki se pojavi kot posledica redčenja s povečanjem števila vrtljajev motorja. V tem času se v rezervoarju za gorivo prikaže odvečno gorivo. Poleg standardne lokacije na rampi za gorivo je lahko tudi ventil v povratni cevi.

Zaradi nastalih okvar

Pogonski ventil sistema za gorivo VAZ pogosto ne deluje. Razlog za to je lahko uporaba napakeali slabe kakovosti. Zato je treba pri nakupu nadomestnih delov v nepreverjenih trgovinah paziti. Obstaja tudi poroka v tovarni podrobnosti domačih proračun avtomobilov. Najpogosteje pride do okvare zaradi naravne obrabe med dolgotrajnim delovanjem. Glavni vzmet in membrana sta v slabšem položaju, primeri popolne odpovedi ventilov so izjemno redki. Nizko kakovost goriva lahko povzroči tudi okvare. Po polnjenju z bencinom, zmešanim z vodo, je v regulatorju zaznana vlaga. Prav tako se lahko umakne zaradi nepravočasne zamenjave filtra za gorivo.

Kje je povratni ventil sistema za gorivo

Lokacija regulatorja je neposredno odvisna od zasnove sistema. Lahko je med vbrizgalniki goriva in rezervoarjem, na rampi ali pa je vgrajen v konstrukcijo plinske črpalke. Vrsta goriva vpliva tudi na to, kje bo nameščen protipovratni ventil sistema za gorivo. Dizel ima odlično obliko in regulator je nameščen poleg črpalke za gorivo in nizkotlačne črpalke za zagotovitev stabilnega tlaka na vstopu v črpalko. Poleg tega se lahko vgradi pred ogrevalnim sistemom, ta možnost je skupna v vozilu, ima gorivo za predgrevanje. Vbrizgavanje domačih avtomobilov ima enako lokacijo kot pri dizelskih vozilih. Hkrati pa niso vsi avtomobili opremljeni s podobno podrobnostjo, v nekaterih modelih uplinjača staro sproščanje njegove funkcije je plinska črpalka. On jezaprti izhod in nameščen na blok valjev. Ko je tesnost spuščena, se motor lahko zažene samo po ročni menjavi, ker je ves bencin v rezervoarju.

Kaj je treba opozoriti na

Obstajajo značilni znaki okvare povratnega ventila:
 • nestabilno delovanje motorja pri minimalnih obratih;
 • zagon motorja šele po dolgem vrtenju zaganjalnika in hkratnem pritisku na pedal za plin;
 • puščanje bencina iz cevi za gorivo, ki ne mine po zamenjavi in ​​izvleku sponk;
 • nenadna sprememba števila vrtljajev v prostem teku.
 • Ker ima kontrolni ventil za vbrizg goriva mehansko zasnovo, je mogoče preveriti njegovo delovanje s posebnimi napravami, ki se uporabljajo za elektronske senzorje. Hkrati pa ne razume in se ne popravi zaradi pomanjkanja prodaje posameznih delov in nizkih stroškov samega modela. Raven tlaka v sistemu za dovajanje goriva nam omogoča, da določimo uporabnost ventila. Meri se lahko z merilnikom tlaka, priključenim na oddelek, ki napaja motor. Po tem, ko ste obdržali le odčitke naprave. Za avtomobile mora biti normalni tlak približno 3 kg /cm 2. V tem primeru pri zaustavitvi motorja ne sme priti do močnega padca ravni. Hiter padec tlaka kaže, da je prišlo do okvare povratnega ventila sistema za gorivo.

  Druge diagnostične metode

  Lahko tudiPreverite povratni ventil sistema za gorivo tako, da sledite tlaku, ko pritisnete povratno cev, v tem primeru se mora dvigniti. Žal ta metoda ni primerna za vse avtomobile, saj imajo mnogi od njih kratke cevi ali pa so popolnoma zamenjani s kovino. Če motor počasi pridobiva zagon in se začne potrojiti, lahko preskusite brez merilnika tlaka. To storite tako, da pritisnete povratno cev in opazujete motor. Če se v tem trenutku zahteva potrebna moč in vsi cilindri delujejo, je potrebno zamenjati povratni ventil sistema za gorivo. Kljub navidezni preprostosti je sistem za gorivo avtomobila zapleten mehanizem, delo z njimi pa je treba opraviti le ob prisotnosti posebnih spretnosti. Z vsaj minimalnimi izkušnjami in znanjem o vseh značilnostih dizajna se lahko samostojno ukvarjate z večino problemov.

  Sorodne publikacije