Znak Ranmaru Mori je biografija, dejavnosti in zanimiva dejstva

Njegov oče je bil sodnik Mori Yoshinarija in imel je samo 5 bratov. Yoshinari, ki je živel v Gifi, je bil posedovan - Kanima-dzo. Yoshitaoka je starejši brat, boril se je z enim od Odijev in umrl. Nagaishi, povprečni brat, je lahko zatrl vstajo, ki se je začela pri Isa, vendar se je v bitki za Nagakute boril v bitki. Ode Nobunaga je Nagayashija in Toyotomija Hideashija cenil kot zelo nadarjene generale. Zanimivo dejstvo je, da beseda "rane" pomeni orhidejo, medtem ko je "maru" zgolj predpona imenu, ki se pogosto dodaja fantom. Ranmaru je drugo ime, prvotno imenovano Naritashi, ali Narithos Mori, japonska vojaška figura, ki je pridobila veliko popularnost. Njegova podoba se še vedno uporablja v Cosplayu (slika spodaj).


Spoznavanje Ode

Ko je Yoshinari prisegel Odiju, je prinesel s sinom. Takrat je bil fant star okoli 6 let. Po mnenju Ranmaruja, zelo prijaznega mladeniča, je Oda v njej videl tudi veliko kvalitet. Ko je Yoshinari umrl, se je njegova mama odločila, da gre v samostan, vendar je pred tem prosila Odo, naj razkrije skrb svojega sina. Poveljnik je otroka pripeljal k učencu, vendar je njegova mati, tudi v samostan, ostala zvesta klanu in zbrala vse dragocene informacije.

Odnosi

Dejansko nihče ne ve, kako se je to zgodilo, toda v tistih časih je bil odnos do homoseksualnega odnosa nekoliko drugačen. To je bilo tako imenovano - to je način mladeniča, in istospolna ljubezen je veljala za eno od njenih stopenj inpomembno za nadaljnje življenje in kariero. Samuraji podobno učijo svojega učenca o poštenosti in dostojanstvu, toda ljubezen do ženske lahko samo oslabi duh bojevnika. To pomeni, da je odrasel pod patronatom dečka in naj bi mu dal izobraževanje, vključno s tem. Otroke so vzgajali že v zgodnjem otroštvu, potem pa je učenec postal vojak, zgodil se je star 15-18 let.


Kushu (ali spit) - tako imenovani najstnik, ki naj bi sledil vsem navodilom svojega samuraja, da mu služi. V japonščini? ? . V mirnem življenju je bil nekdo kot uradnik, tajnik, pomočnik. Med bitko je moral na kakršenkoli način braniti lastnika, zato je moral študirati različne borilne veščine.

Kariera

Ranmaru Mori je bila zelo nadarjena oseba, pokazal je praktičnost in duhovitost. Treba je opozoriti, da je imel Odi strašno težek značaj, ki se je lahko spreminjal s hitrostjo strele. Oda nikomur ni zaupal in le redko razpravljal o svojih načrtih z nikomer. Še več, ni načrtoval vnaprej, lahko se odloči sam in zahteva, da se njegova navodila izvršijo zelo hitro, prav zdaj, včeraj! Če ne bi izvršil svojih ukazov, bi bil lahko zelo jezen, vsak, ki je zaspal, je padel pod njegovo roko. Vendar je Ranmaru ugodno vplival na njegovega lastnika in ga je lahko pravočasno pomiril. Zato, ko je bila Oda Nobunaga zelo jezna, se je bilo treba skriti za Hideasom ali Ranmarujem. Ker bi ti dve stvari lahko zadovoljili svojega gospodarja na tak način, da nanje nista zahtevali, zaKlan Oda Ranmar Mori je bil resnično neprecenljiv, lahko se je spopadel s preprosto grozno naravo Nobunage. Nihče drug ni mogel prenašati tega značaja in pogosto so bili njegovi ukazi presenečeni. Toda Mori je ugibal in bi lahko dal še želeno in potrebno, še preden je Ode ukazal. Prav tako so si ogledali različne malenkosti. Na primer, Nobanugas je ljubil rdeče vino, toda pridobivanje tega v tistem času je bilo precej težko, vendar je Ranmaru opazoval polnjenje zaloge te dragocene pijače. Dokončal je urnik dneva za svojega gospodarja, ki je bil popolnoma finiran, ustreljen s čebulo, jahanje na konju.
Kot smo že omenili, v teh dneh parah ni bil le častna dolžnost. Bilo je potrebno biti sposoben očistiti orožje svojega gospodarja, mu izročiti konja, se boriti za njega. Če je obramba padla, potem je bil daim le njihova pletenica. V tem primeru naj bi pljunek delal vsako uro, vsak dan ni imel vikendov. V vsakem trenutku ga je gospod lahko poklical, natika ni opravil službe od devetih do šestih, in kadarkoli. Zato fantje po nekaj dneh take službe niso mogli stati in so jih izrinili. Za njegovo službo je dobil nalogo Iwumura-dz za samo 17 let, in vidne so ruševine tega kraja in zdaj so v mestu z lastnim imenom, Gifovo prefekturo.

Prijatelji in sovražniki

Ranmaru in Hideashi sta komunicirala drug z drugim, čeprav je prišel iz nižje države. To mu ni preprečilo, da bi mu pokazal prijaznost, ki jo je ugodno razlikoval od drugih generalov, ki so bili ponosni na svojo aristokracijo. Prav tako je bil precej doberodnosi z drugimi generali, ki so cenili njegovo predanost Odiju in njegov talent, da bi pomiril poveljnika. Kljub temu sta bila razmerja med Mikeom Aucklandom Mitsuhideom in Ranmaruom precej težka, Mori se je zdelo, da ima plašč, in ni bil zapravljen. Ni natančno znano, vendar pravijo, da je med njimi močno sovraštvo med njimi.

Izdaja

Odin voditelj Nobunaga je odpotoval na Kitajsko, vendar se je ustavil, da bi prenočil v templju, imenovanem Honnoji. Mitsushidoujeva aketika je vedela, da je bila večina vojske okupirana v drugem delu države, medtem ko je bilo nekaj generalov. Potem je prišel z izgovorom, kot da je sledil ukazu Nobunaga, in nato pripeljal svojo vojsko v tempelj. Pomembno je vedeti, da je poveljnik pogosto prikazal svoje čete v Kjotu, zato ta meta ni povzročila nobenega suma. Napadli so tempelj, kjer so se nahajali Nobunagi, Ranmara Mori in dva mlajša brata. Po tem, ko je bila vojska zavrnjena, se je Aketi odločil za požar v templju. Spodnja slika prikazuje grobnico Ranmaruja in njegovih bratov v Gifi.
Po drugih informacijah je tempelj postavil sam Mori Ranmaru po ukazu svojega gospodarja, tako da ga ni mogel zajeti, po katerem je Oda svoje življenje končal z ritualnim samomorom - seppuku. Ranmaru ga je sledil, njegova predanost svojemu gospodarju ga je naredila ugledno osebnost v zgodovini, vendar je zanimivo, da ostanki poveljnika niso nikoli našli, zelo pogosto pa zgodovinarji in pisatelji razpravljajo o tem skrivnostnem dejstvu.

Ni znano, zakaj je Akets Mitsuhide še vedno izdal svojega pokrovitelja, čeprav obstaja teorija, dabil je osebni prekršek, morda se je bal, da se bo moral boriti za svojo posest z Odo.

Spomini

Podoba predanega samuraja je bila zelo fascinantna, tako kot Adonis v mitologiji, tako da je od obdobja Edo Mori Ranmaru - lik različnih umetniških del. Še vedno se uporablja v filmih, anime, video igrah in tako naprej. Njegov portret so napisali umetniki in upodobljeni v igrah kabukija. Kot primer lahko posnamete sliko Yushitoshi. Na sliki: Ranmaru se bori za zaščito življenja Nobunage med incidentom v templju. Umetnik - Takaoka Yoshiyuki (isti Yushitoshi - Yoshitoshi).
Tudi leta 1980 je Akira Kurosawa ustvarila film "Kagemushi". Ranmaru je postal lik serije Samurajskih bojevnikov, ki govori o obdobju združitve Japonske. Igra je temeljila na zgodovinskih virih, pa tudi na legendah in folklori. V skladu z igro Ranmaru je dobil vzdevek "Young Lion", je star 17 let in je samuraj, varuh in študent Nobunagija.
On je zelo močan, lahko popolnoma ogradi, uporablja napad z poševno mečjo, ki proizvaja nekakšno energijo, običajno lok. Igra na Mori Ranmaru je zelo velika hitrost, ki jo prinaša jekleni mašni meč. Mogoče, ko se meč vrti, povzroči energijski val. Prav tako ima možnost napada na temo. Znana je tudi v igri Sengoku Basara.
Ta igra je bila razvita tudi na podlagi dogodkov iz obdobja Sengoku, fevdalne Japonske. V dodatni seriji + 1 je bilo 4 igre. Japonska skupina KAT-TUN je ustvarila pesem "1584", ki odraža razmere v Honnojiju. Tudi v anime "Naruto" so serije,Posvečena fantu Ramarju, je bil prototip odvzet temu junaku. V igri Pokemon Conquest in seriji Manh je Wwallflower junak Ranmaruja.

Sorodne publikacije