Xiaomi Power Strip Extender: pregledi in primerjave s konkurenti

Kitajska korporacija Xiaomi je mlado podjetje, ki je pridobilo široko popularnost, predvsem zaradi svojih pripomočkov: pametnih telefonov, pametnih zapestnic, elektronskih gospodinjskih aparatov in drugih naprav. Podjetje ni zaobšlo svoje pozornosti in tako razširjene naprave, kot je običajen električni podaljšek. Kaj je posebnega pri Xiaomi napravah na ta enostaven način? Glavni "čip" naprave kitajskega proizvajalca je mogoče pripisati prisotnosti treh USB vrat, ki jih je mogoče uporabiti za polnjenje mobilnih pripomočkov. Analizirajte Xiaomi Mi Power Strip Extender funkcijo v članku in preverite, ali je vredno tega kupiti.


Vsebina paketa

Podaljšek Xiaomi Mi Power je na voljo v dolgi pravokotni škatli iz belega kartona. Oblika paketa je preprosta, brez okraskov, na zgornji strani je logotip proizvajalca. Na dnu paketa lahko preberete informacije o glavnih funkcijah naprave. Paket naprave ni bogat. Poleg samega podaljška, pakiranega v plastično vrečko, proizvajalec v škatlo vstavi samo kratko navodilo o uporabi naprave. Vendar pa so vsa vprašanja za komplet naprave Xiaomi izginila, vredno je omeniti precej demokratično ceno podaljška: na Kitajskem je približno 8 $. Seveda, pri ladijskem prometu v Rusijo in nakupu cene tukaj ni tako privlačna, vendar jo lahko preberete spodaj.

Zunanjost razširitve moči XiaomiStrip

Oblikovanje pripomočka je preprosto in zato izgleda sveže in zanimivo. Vsi elementi naprave, vključno z gumbom za vklop, so izdelani v beli barvi. Vogali razširitvenega telesa so zaobljeni, s celotno stransko površino naprave po obodu sijajnega, kar se zdi, da so mnogi uporabniki kontroverzne oblikovalske rešitve. Toda zgornji in spodnji del Xiaomi Power Strip sta izdelani iz prijetne mat plastike.


Zgornja plošča ima tri priključke za priključitev električnih naprav (univerzalne so, primerne za vse standardne vtiče), tri priključke USB in stikalo (opremljeno z osvetlitvijo ozadja). Opozoriti je treba, da so odprtine vtičnic pred otroki zaščitene s posebnimi premiki, ki izključujejo električni šok. Edina pomanjkljivost oblikovanja tega pripomočka, in še hitreje, je preveč napačna, je vilica. Ima tri zatiče, ki se nahajajo pod različnimi koti (azijska različica) in niso namenjeni za priključitev na vtičnico evropskega modela. Boste morali kupiti nekaj adapter ali sami, da ustreza drugi plug.
Treba je omeniti uporabo kakovostnega trožilnega napajalnega kabla. Dimenzije podaljška so naslednje: 225x41x26 mm. Teža naprave je 300 gramov.

Specifikacije naprave

Tu je seznam glavnih tehničnih parametrov razširitve Xiaomi iz USB:
 • mejna moč - 2500 W;
 • Napetost - do 250 voltov (delovanje je podprto pri napetosti 110 voltov);
 • tok - največ do 10 amperov;
 • prisotnost USB izhodov z napetostjo 5volt in tok do 2 amperov (odvisno od števila priključenih porabnikov energije).
 • Demontaža Xiaomi Electric Extender: Kaj je notri?

  Za samostojno razstavljanje podaljška (na primer, če uporabnik želi popolnoma zamenjati napajalni kabel z enakimi vilicami), odstranite škripce na dnu ohišja naprave in odvijte vijake, ki so skriti pod njim.
  Prva stvar, ki prijetno gleda na notranjost naprave, so uporabljeni materiali. Samo bakra se uporablja za stike, ne pa kot nekakšen prevodni nadomestek. Prav tako sem bil zadovoljen s splošno urejenostjo sestavljanja notranjosti naprave in izjemno kakovostjo spajkanja. Samo ne verjamem, da lahko tako dobro napravo napravo nizko ceno.

  Primerjava s podobnimi napravami drugih podjetij

  Za primerjavo sta bili izbrani dve napravi, ki sta najbolj podobni funkcionalnosti Xiaomi Power. Torej, spoznaj! Če želite začeti, se seznanite s podaljškom Orico DPC-4A-4U. Naprava je lažje oblikovati kot junak pregleda. Oblika Oviform je pravilen pravokotni blok izrezanih oblik. Je večji in težji od naprave Xiaomi. Toda DPC-4A-4U se ponaša s štirimi vrati USB za povezovanje zunanjih naprav. Električne vtičnice so tudi štiri, njihova zasnova je enaka kot pri podaljšku Xiaomi, torej lahko uporabite čepi za evropske, kitajske in ameriške standarde. Toda vilice so za vključitev v električno omrežje Azijestandard, morate poiskati adapter. Prednosti pripomočka je mogoče pripisati in veliko močjo USB vrat (glede na moč trenutnega - do 24 amperov).
  Drugi podaljšek MPS-EU5U4, ki ga proizvaja Ntonpower, je resnično velikanski. Dimenzije so 242x84x44 mm. To pa upravičuje prisotnost dveh serij priključkov: pet električnih vtičnic in štiri vrata USB. Napajalni kabel je zelo debel in trden. V tem so ga tekmovalci iz Xiaomija in Orica očitno izgubili. In moč v napravi ni velika, je do 24 amp na USB vrata. Izrecne prednosti naprave pred konkurenti so uporaba vtičnic in vtičev evropskega standarda. Nekoga je mogoče pripisati pomanjkljivostim, zato je pogosto treba priključiti vtič, ki je drugačen od evropskega?
  Vse naprave, ki so predstavljene na svoj način, so dobre, cena pa je v skladu z njihovimi zmožnostmi: od $ 12 na Xiaomi (čeprav jo lahko najdete in ceneje) do 28 za Ntonpower MPS-EU5U4.

  Pregledi pripomočkov

  Uporabniki se pozitivno odzivajo na naprave. Prednosti naprave so bile opisane zgoraj, zato je zaradi objektivnosti pregleda pripomoček minus:
 • majhna dolžina napajalnega kabla (15 m);
 • uporaba vilic azijskega standarda;
 • Pri priključitvi evropskega vtiča ozemljitev ne bo aktivirana prek adapterja;
 • svetli gumb za vklop, v temi nekoliko odmakne od dela;
 • Xiaomi podaljšek brez obremenitve;
 • je toplo ogreta pod osnovnim tlakom;
 • pomanjkanje moči USB za nekatere zahtevne stranke;
 • nezmožnost povezovanja naprav z novim standardom USB Type-C.
 • Povzetek

  Zanimiv in koristen pripomoček iz kitajske korporacije Xiaomi združuje funkcije razširitve in univerzalnega polnilnika za različne elektronske pripomočke. Extender ima zanimivo zasnovo, podpira povezavo električnih naprav z vilicami različnih modifikacij.
  Pomanjkljivosti podaljška vključujejo uporabo proizvajalca vilic azijskega standarda, pa tudi nezadostno dolžino kabla. In cena naprave v realnosti ruskega trga ni tako privlačna kot v kitajskih dražbah. Ampak v vsakem primeru, sodeč po pregledih na internetu, naprava je zelo priljubljena med uporabniki. Čeprav lahko analogi nudijo napredne funkcije, stanejo veliko več in imajo manj privlačno obliko.

  Sorodne publikacije