Avtomobilski alarm Pandora DXL 5000 NEW: pregledi, navodila za montažo, pregled

Signalni sistem Pandora DXL 5000 je pokazal primer večstopenjskega pristopa k zagotavljanju avtomobilskih varnostnih funkcij. Modifikacija NEW je na splošno ohranila koncept visokotehnološke zaščite z osnovnim naborom orodij za nadzor dostopa do stroja, pridobila pa je tudi nove možnosti in po nekaterih parametrih povečala obstoječi potencial. Tako ali drugače, pred končno izbiro, morate vedeti več o značilnostih in odtenkih sistema Pandora DXL 5000 NEW. Pregled signalizacije, tehnike vgradnje in povratnih informacij uporabnikov bo prav tako pripomogel k objektivnemu vtisu o tem izdelku.


Značilnosti modela

Novi kompleks temelji na stari platformi varnostne telemetrije. Pravzaprav je tehnična in funkcionalna osnova ostala enaka. Inovacija se je dotaknila majhnih strukturnih podatkov. Na primer, pri posodobitvi NEW je gumb VALET vnesel varnostno kodo za odklepanje. Obstajala je v standardni različici, vendar v manj izraziti obliki. Imam posodobitev in anteno za brezžično komunikacijo. Za njo je imela svoj priključek, organizacija interakcije centralne enote z oddajnikom pa je zdaj predmet nekaterih prilagoditev - vendar se bolj nanaša na ergonomijo kot pa na funkcionalnost. Poleg tega je vredno dodati nove senzorje in komunikacijske kanale. Prvi je alarmni sistem Pandora DXL 5000 NEWtemperaturni senzorji s podaljšanimi žicami. Komunikacijski kanali se izvajajo na račun sprejemnika GPS z radijskim signalom. Poudarek na radijskih modulih in navigacijskih pripomočkih je tudi temeljna novost tega kompleksa.


Druge različice

Izboljšanje osnovne enote bi lahko potekalo v različnih smereh, sistem NEW pa je najbolj privlačen v smislu usmeritve potrošnikov. V njej je stava narejena za udobje, funkcionalnost in vsestranskost uporabe. Obstaja pa tudi različica Pro, ki jo lahko vidimo kot nadaljevanje NEW. V tem primeru so razvijalci bolj poudarili stabilnost glavnih oddajnikov s povečano frekvenco 868 MHz. Ohranjeni so navigacijski moduli GPS in GLONASS, vendar tam, kjer niso potrebni, sistem deluje bolj učinkovito na glavnem radijskem modulu. Za primerjavo, avtomobilski alarmni sistem Pandora DXL 5000 NEW ima standardno zaščito pred utišanjem tretjih oseb, v različici Pro pa se izvaja precej ozek frekvenčni koridor, ki zmanjšuje tveganje motenj tretjih oseb. Poleg tega lahko filtracijo regulirate ročno, odvisno od pogojev delovanja sistema.

Izpolnitev

Glavni sklop komponent je ostal enak, razen za oblikovanje in zunanje kozmetične odtenke. Vsaka naprava je v ločenem polju. Najmanjša škatla ohranja krmilno tipkovnico z zaslonom s tekočimi kristali. V kompletu je tudi več radijskih sprejemnikov, pomožni keychain brez LCD, antene in modularnih naprav. Glavni keychain napaja baterija AAA in jetako se je obseg ukrepov v povprečju povečal za 30-40%, ta kazalnik je odvisen od prisotnosti ovir v okviru dejavnosti. Ločeno pa vključuje sprejemnike GPS in GLONASS ter v novih različicah - z zmanjšanim časom vročega in hladnega zagona. Opremljen z signalizacijo Pandora DXL 5000 NEW in merilnikom pospeška. Ta naprava se uporablja za odpravljanje izrednih razmer. To pomeni, da če občutljivi senzorji ne razkrijejo znakov tesnobe, hkrati pa so bile dejansko kršene določene funkcije kompleksa, potem se pospeška samodejno sproži in pošlje ustrezne signale po načelu alarma.

Načelo delovanja signalizacije

Komunikacijski proces se izvaja na račun radijskih številk. Na splošno je tehnika odklepanja vozila zasnovana na klasičnem principu prostoročnega telefoniranja. Lastnik se približa avtomobilu, po katerem alarm samodejno ujame signal in odstrani varnostno funkcijo. Druga stvar je, da lahko obstajajo različni pristopi k organiziranju interakcije med uporabnikom in sistemom. Tako kot prejšnje različice je signalni sistem Pandora DXL 5000 NEW zasnovan na najbolj napredni metodi daljinskega upravljanja na daljavo. Kot alternativo in za večjo zanesljivost lahko sistem konfigurirate za nadzor gumba. To pa ne z brezžično komunikacijo, ampak z neposrednim stikom prek ključa in etikete. Avtomobilski alarmi, ki delajo z brezžičnimi komunikacijskimi orodji, se že dolgo ne čudijo. Toda v tem primeru naj bi ne le ukazi na daljavo, ampak možnost gradnjeDialog z izmenjavo kompleksnih signalov. Izmenjava radijskih komunikacij poteka med tremi komponentami - radijsko oznako, obeskom za ključe in mikroprocesorjem Pandora DXL 5000 NEW. Navodilo označuje, da je koda dialoga popolnoma zaščitena z algoritmom za šifriranje, ki ga lahko konfigurira sam uporabnik. To pomeni, da se šifra, ki jo obdeluje procesor, vsakič pošlje ekipi. Zato je nemogoče prekiniti sistem s podobnim ključem, tudi če so načeloma združljivi.

Programska oprema

Programsko opremo zagotavlja platforma Pandora Info, ki jo upravljajo stranke za Androrid in iOS. Razvijalci so pustili isti nabor programskih orodij, ne da bi ga poskušali razširiti s funkcionalnimi dodatki, ki načeloma ne spreminjajo kompleksa storitev na bolje. Zanimiva lastnost je bila uporaba enega od gumbov strojne opreme centralne večnamenske krmilne enote. Lahko mu je dodeljena katera koli naloga v varnostnem spektru ali omogoči aktiviranje predgrevanja. Vendar pa so bili izračunani ne le strojne tipke avtomobilskega alarma Pandora DXL 5000 NEW. Navodilo kaže, da je mogoče celotno funkcionalnost nadzorovati prek iPhone-a. Poleg tega je aplikacija za pametne telefone, ki najbolje odraža zmožnosti sledenja signalizaciji. Lastniška programska oprema Pandora Info vam omogoča, da poiščete vašo napravo prek Google Zemljevidov brez avtomobilskega navigacijskega sistema, poti, zapisov podatkov v arhivih itd.
OsnovnaPostopek montaže se izvaja s centralno krmilno enoto, antenami in RF modulom. Blok mikroprocesor vgrajen ločeno od zunanjih vplivov prostora. Zaželeno je, da se ohišje odstrani iz virov povišane temperature. Pritrditev se izvede s pomočjo pritrdilnih pripomočkov, ki so vključeni v komplet. Po tem se antene pritrdijo za navigacijo in zagotovijo radijski signal. Običajno so sprejemniki nameščeni na vetrobransko steklo ali v vezje njegove povezave z ohišjem vozila. Posebno pozornost si zasluži namestitev blokirnega radijskega releja, ki je tudi del kompleksa Pandora DXL 5000 NEW. Namestitev te komponente se izvede skupaj z integriranim merilnikom pospeška ne v kabini, temveč neposredno v prostoru za motor. Zagotoviti je treba trdno in zanesljivo pritrditev na karoserijo, saj je to območje med premikanjem izpostavljeno visokim tresljajem.

Namestitev ožičenja

Med montažnimi deli se posebna pozornost posveti kabelskim vodom. Še posebej se lahko CAN-vodilo namesti šele potem, ko je napajalnik izključen iz centralne krmilne enote in, če je mogoče, z vključitvijo izolacije toplotne zaščite. Signalne signalizacije na priključnih točkah so lahko povezane z zasukom ali z oprijemom svinca. Toda v obeh primerih je pri povezovanju pomembno dati vrednost materialov preklopnih kablov in njihovo presečišče. Zmagovalna možnost je, da uporabite samo popolno objavo Pandora DXL 5000 NEW. Montaža vodov v kabini poteka s kompletno opremo,pritrdilni elementi, izolatorji in pomožna oprema. Mesta tesnil so izbrana z izračunom minimalne vlažnosti in elektrokemičnega uničenja.

Nastavitve

Sistem je sprva programiran na več področjih delovanja. Najprej mora uporabnik konfigurirati načine in varno delo. Potem lahko konfigurirate funkcije obeska za ključe, vključno z dodelitvijo univerzalnih gumbov. Nato lahko preklopite na načine delovanja v stanju zaščite. V tem delu morate določiti, kateri kanali bodo medsebojno vplivali s ključavnicami in avtomobilskim alarmom Pandora DXL 5000 NEW. Namestitev GPS antene, na primer, omogoča skoraj neomejeno komunikacijo. Za hitro krmiljenje brez zamud je priporočljivo, da nastavite osnovne radijske kanale z oznakami.

Pozitivna povratna informacija

Sistem je eden najboljših večnamenskih alarmov, predstavljenih na domačem trgu. Kot poudarjajo lastniki, je razvijalcem uspelo ponuditi visokotehnološko, moderno, uporabniku prijazno in zanesljivo orodje za varnost vozil. Poleg tega uporabniki razlikujejo tako prednosti brezžične komunikacije kot tudi električno stabilnost komponent Pandora DXL 5000 NEW. Mnenja poudarjajo izvajanje brezžičnih storitev. Posebno pozornost si zasluži programska lupina in možnost interakcije med varnostnim sistemom in pametnim telefonom.

Negativni odzivi

Kritika je predvsem posledica zapletenosti sistema. Čeprav so ustvarjalci veliko naredili za poenostavitev upravljanja alarmnega sistema,začetna nastavitev za enostavno uporabo za številne predstavlja kompleksnost. Mnogi prav tako opozarjajo na visoke stroške, pri katerih se izvaja avtomobilski alarm Pandora DXL 5000 NEW. Mnenja pravijo, da za isto 35-40 tisoč rubljev. Avto je lahko opremljen s kombinacijo mehanskih in elektronskih zaščitnih naprav.

Sklep

Nova sprememba signalizacijskega sklopa iz linije Pandora seveda zasluži pozornost navdušencev avtomobilov, ki skrbijo za varnost svoje lastnine. Med varnostnimi napravami, ki prav tako ponujajo ergonomska in tehnološka zaščitna orodja, je množici na voljo le enote. Sistem signalizacije Pandora DXL 5000 NEW je vsestranski sklop komponent, ki jih je mogoče enostavno integrirati v skoraj vsak avtomobil. Poleg tega lahko v navzočnosti celo osnovnih izkušenj z električno napeljavo sistem namestite samostojno. Ta težava je običajno povezana z veliko konfiguracijo naprav in zmožnostmi programiranja. Ta orodja se lahko uporabijo tudi za organiziranje učinkovitejšega načina delovanja sistema.

Sorodne publikacije