Kaj je tiskalna kartuša? Vrste

Danes ima skoraj vsak uporabnik nepremičnega računalnika tiskalnik. Zahvaljujoč tej napravi lahko ljudje prihranijo čas. Na primer, če ste prej morali ročno napisati nekaj, morate do sedaj vtipkati besedilo na računalnik ali ga najti pripravljeno, vstaviti list papirja in klikniti na gumb. V nekaj minutah boste videli dokončano natisnjeno besedilo.

Kaj je tiskalnik

Tiskalnik je naprava za oddajanje informacij. Zasnovan je tako, da oddaja grafične in besedilne podatke na papir. Moderni osebi je težko brez tiskalnika. Prihajajo v različnih vrstah. Najpogostejši od teh je laser. Laserski tiskalnik je znan po hitrosti tiskanja in dobri kakovosti tiskanja. Pogosto je to vrsto naprave mogoče najti v pisarni ali na mestih, kjer ljudje nudijo storitve tiskanja. Načelo tiskalnika je enostavno. Zahvaljujoč laserjem prenaša sliko na papir. Dokumenti, ki so natisnjeni na laserskem tiskalniku, ne škodujejo vlagi ali bledenju. Barva, natisnjena na napravi v kartuši.


Kaj je tiskalna kartuša?

Trenutno je kartuša najpogosteje najdena v tiskalniku. Kaj je vložek? To je majhna naprava s posebnim predelkom, v katerem je barva. V barvnem tiskalniku je nameščenih več takšnih pripomočkov, vsak z drugačno barvo barve. Čeprav je prvotno prvi vložki prelil barvo ene barve, poleg tega je imel tiskalnik en predelek. On jevstavljena črna kartuša. Nadaljnje razvite tehnologije, predelki so bili večji. Vložki so se začeli polniti v različnih barvah. Vendar niso bile vse barve v oddelkih. Pri nekaterih odtenkih tiskalnik premeša črnila iz različnih kartuš in papir je že v pravi barvi.

Delo s kartušami

Zgoraj smo ugotovili, kaj je tiskalna kartuša in za kaj je namenjena. Zdaj pa si poglejmo, kako deluje v laserskem tiskalniku.
 • Zahvaljujoč laserju je na fotografijah uporabljena elektrostatična slika bodoče slike ali besedila.
 • S stensko fotografijo pritegne toner s posebno majhno luknjo.
 • Ko se zavrti, se toner nanese na papir v obliki, v kateri je bil narisan.
 • Ko se toner pritrdi na papir, se bo segrel.
 • Za uporabo barvne slike na papirju se ta postopek ponovi štirikrat.
 • Pogledali smo, kako deluje kartuša z laserskim tiskalnikom. Zdaj pa gremo na jet.

  Delo v brizgalnem tiskalniku

  Besedilo ali slika, ustvarjena na takem tiskalniku, je pikčasta. Kohler postavi pike z mikroduskami, ki gredo skozi šobe tiskalne glave.
 • Najpomembnejši udeleženec v procesu risanja slike je tiskalna glava. Lahko je ločena postavka ali pa je na kartušah.
 • Črnilo v vsakem primeru pride v papir skozi šobe. V šobi so nameščene posebne šobe, ki v določenem trenutku ogrevajo črnilo. Ko se črnilo segreje, se količina poveča invrgli se na papir.
 • Kartuše so vgrajene le v štirih barvah: črni, rumeni, rožnati, modri. Zato, da bi dobili določeno barvo ali odtenek barve, premešamo. Mešanje se zgodi, ko barve ležijo na papirju, nato pa drugi tonovi padajo na vrh.
 • Pregledali smo načelo tiskalne kartuše s tiskalno glavo in lahko zaključimo, da bo kakovost natisnjenih slik ali fotografij na inkjet tiskalniku boljša. Lasersko zmaga s hitrostjo tiskanja.

  Kaj so kartuše

  Kartuše za tiskalnik so originalne, obnovljene in ponovno napolnjene. Upoštevajte značilnosti vsake vrste. Pogosto so vključeni originalni kartuši za tiskalnik. Priporočajo uporabo proizvajalca. Običajno ne stanejo veliko. Obstajajo tudi takšni primeri, da je ena taka kartuša dražja od dejanske naprave, za katero je namenjena. Pogosto se zgodi, da niso zelo dobre kakovosti. Zato priporočamo, da kupite kartuše HP LaserJet. Njihova produkcija se je udeležila Hewlett-Packard.

  Polnilne kartuše za tiskalnik so že uporabljeni deli. Ko konča barvo, podjetja ponovno napolnijo rezervoar. Ta proces je precej zapleten in z njim se ne more spopasti vsako podjetje. Obnovo v glavnem opravljajo velika podjetja. Stroški bodo cenejši kot v izvirniku. Zdaj pa si poglejmo, kaj so obnovljene kartuše. Nad njimi se izvajajo preizkusi in ugotovi, ali so na njih napake, in če da, kaj.Testiranje pomaga ugotoviti, ali lahko uporabite vložek ali ne. Če to ni primeren za uporabo, ga zavrzite. Če to ni mogoče, potem očisti, napolni in zamenjavo sestavnih delov.

  Mnenje

  Danes, smo menili, da obstajajo vrste kartuš in kako delujejo. Izvedela, da je razlika kartuše za laserske in brizgalne tiskalnike. Priporočamo vam, da le kupiti preizkušeno tehnologijo in zanesljivih proizvajalcev. To vam bo pomagalo delo s tiskalnikom brez težav in napak.

  Sorodne publikacije