8-polni adapter za grafično kartico. Opis, namen, povezava

Pri nakupu računalnika se lahko veliko najprej zanima diagonala monitorja, količina RAM-a, trdi disk, zmogljivost grafične kartice. Vse to je pravilno, toda pri izbiri osebnega računalnika bodite pozorni na enega od njegovih najpomembnejših komponent - napajanje. 8-polni adapter za grafično kartico opravlja glavno funkcijo - diha življenje v napravo. Njena zanesljivost je odvisna od zanesljivosti računalnika in zmogljivosti.

Kaj je to?

V večini primerov so napajalniki vključeni v prenosnik ali računalnik. Nameščeni so v ohišju računalnika. Če se kupec osredotoči na zunanje računalniške podatke in pozabi na tehnične specifikacije, lahko to v prihodnosti privede do nezmožnosti namestitve zmogljivejše grafične kartice ali dodatnega diska. Glavni razlog je lahko pomanjkanje priključkov za povezavo.Glavni elementi računalnika so priključeni na napajanje. Število priključkov je odvisno od števila priključenih naprav. Njegova glavna naloga - dobava procesorja, pomnilnika, grafične kartice, trdega diska in drugih elementov. Napajalna moč napajalnika omogoča delo v optimalnih pogojih brez preobremenitve. Danes lahko na trgu najdete bloke različnih kapacitet (od 150 do 1500 W). Povprečni razpon moči enote, ki jo je treba upoštevati, je 450 vatov. Pri nakupu prenosnega računalnika cenite njegovo težo. Če je naprava lahka, je napajanje nezanesljivo in obratno. Osnovni elementi računalnikarazdelimo na modularno in standardom. Modularni povezovalnih delov proizvajalec postavi na kablih. Ti lahko priključite in izključite po potrebi. Standardni blok spojniki nahajajo na kable, ki niso odstranjene. 8 pin - adapter se uporablja za priključitev na CPU. Veliko matične plošče imajo 4 Spojnik pin. Pogosto je sestavljen iz dveh osem štirih. Obstajajo konektorji tudi 15 pin, 8 pin, 6 pin.


od zunaj

moč izvajati preko video konektorjev vgrajena v enoto. 8 pin - adapter kabel podobna eni od katerih je osem konektorjev, na drugi strani - vezni elementi. Fiksna adapter - vgrajen. Ima osem konektorjev razporejene v dveh vrstah (štiri vsakega).
Drugi tip očitno podobni, razlika je le v prisotnosti ali odsotnosti pomožnih priključkov.

Namen

8 pin - adapter, ki je zasnovan za krmo grafične kartice, ki se nahaja v računalniku. Število porabo energije video kartice, odvisno od proizvajalca, imenovanje, serije in druge parametre. Moč se spreminja v širokih mejah. Da bi zagotovili moč grafičnih kartic in drugih komponent, potrebnih vir naprava. Najpogostejši - PCIe x16 6 pin, 8 pin. Adapter je potrebno ne samo za grafično kartico, je odvisno od drugih prehrambenih izdelkov v računalniku. To zagotavlja maksimalno zmogljivost računalnika.

Kako povezati?

Če matično ploščo ali prenosni zahtevna, 8-pin - adapter, kiZagotovite ustrezno napajanje procesorja. Če ne boste imeli osempinski priključek, vam bo pomagal odstranljiv priključek. Nekateri uporabniki zastarelih osebnih računalnikov in sodobnih grafičnih kartic se lahko soočijo s prisotnostjo osmih pinov na kartici in pomanjkanjem napajalnika. Poleg tega je 8 pin sestavljen iz šestih priključkov, ki imajo dva dodatna kontakta. To je potrebno, da se grafični kartici zagotovi dodatna moč. Priporočljivo je, da uporabljate vseh osem priključkov na adapterju, vendar to ni strogo pravilo.

Če pride do napake med zagonom sistema, to pomeni, da video adapter nima moči in da morate na napajalnik priključiti ustrezen priključek. Molex 8-polni adapter je zasnovan za napajanje video kartice. Kabel ima na eni strani osempinski priključek, na drugi pa dva vmesnika. To vam omogoča priključitev dodatne GPU in ne nakupa novega napajalnika. Ta adapter je potreben, če je treba opremo nadgraditi ali namestiti. Stroški osem-pin zanka je več kot demokratična in se začne pri 40 rubljih.

Lastnosti

Napajalnik 8-polni - zelo zmogljiv tip priključka, ki se uporablja za zahtevne grafične kartice. Računalnik dobavi 150 W dodatno napajanje. V sodobni grafični kartici mora biti enota opremljena s priključkom za napajanje. Dodatni priključki lahko povejo, da je video kartici potrebna velika moč. To kaže tudi na visoko zmogljivost računalnika ali prenosnega računalnika. Sodobne grafične kartice napaja priključekmatično ploščo, ki oddaja 75 vatov. To je dovolj za nezahtevne grafične kartice brez dodatnih priključkov z nizko zmogljivostjo.
Število priključkov na grafični kartici vam lahko pomaga izračunati, koliko energije bo porabljeno. Če je na grafični kartici več priključkov, bo z električnim kablom, ki bo priključen na vsak priključek, zagotovljeno normalno napajanje. To bo zagotovilo normalno delovanje računalnika in dobro delovanje. Če ima grafična kartica 8-polno, 6-polno, lahko prejme napajanje pri 300 W. Uporabniki lahko najdejo energetske enote, ki imajo ločene vrstice. Vsak konektor bo prejel energijo iz lastnega kanala. Strokovnjaki svetujejo pri izbiri računalnika, da bodite pozorni na vrste priključkov, če se v prihodnje ne želite soočiti z nizko produktivnostjo in pomanjkanjem moči.

Slabosti

Adapter za 8 pin za grafično kartico opravlja določeno nalogo. Dejanski pomanjkanje priključkov ne more biti, ker je ena od komponent računalnika. To je odvisno od pretoka energije in moči elementov naprave. Kakovost priključkov, kot tudi drugih delov, je odvisna od proizvajalca, materialov in načinov montaže.
Pri izbiri izmenljivega adapterja upoštevajte njegov namen, vrsto opreme, priključke na napravi, dolžino kabla, združljivost, težo, embalažo. Kakovost vmesnika bo odvisna od trajanja storitve, učinkovitosti računalnika. Kupite trmasto perje, bodite pozorni tudi na žice, pritrdilne elemente. Ne sme biti nobenih zlomov, razpok in drugih porok.

Sorodne publikacije