Pametni telefon BQ BQ-5059 Strike Power: pregledi, pregledi, pregledi, specifikacije

Družba BQ je uvedla poceni pametne telefone, zasnovane za proračunski segment trga. Marca 2017 je BQ 5059 Strike Power prišel v prodajo. Mnenja o njem so se v večini primerov izkazala za pozitivna. V tem članku bomo pregledali nekatere značilnosti naprave, njene značilnosti in se naučili povratnih informacij uporabnikov.

Opis

Ta pametni telefon je na voljo v treh različnih barvah: zlati, srebrni in črni. Zasnova je preprosta, iz splošnega pogleda izstopa kot nenavadno "debelo" telo. Toda to je imelo svoje razloge, o katerih bomo razpravljali kasneje.


Zvočniki, senzorji in fotoaparat se nahajajo na vrhu sprednje plošče. Spodaj so standardni gumbi "Home", "Back", "Menu".
Na hrbtni strani se kamera nahaja v pokončnem, rahlo nenavadnem kotu. Obstaja bliskavica za fotografije z nezadostno svetlobo. Celotna plošča je iz kovine. Robovi naprave so izdelani iz plastike. Pod pokrovom sta dva priključka za sim kartice in SD kartice. Baterija ni odstranljiva.

Zaslon

Prikaz v napravi 5-palčni IPS z uporabo tehnologije OGS. Ločljivost je 1280 x 720. Na splošno je slika jasna, z dobrimi koti gledanja. Zaslon je rahlo spolzkast, svetli žarki sonca pa ga uporabnika pogledajo.

Zmogljivost

Računalniško moč zagotavlja MediaTek MT6580 s 4 jedri Cortex A7 s frekvenco 13 GHz. To ni najslabši procesor, dobavljen je za naprave srednjega razreda. Glede na urnik v tem čipuustreza priljubljenemu pospeševalniku Mali-400 MP2, ki je opremljen z najsodobnejšimi pametnimi telefoni.


Kar zadeva spomin, operativni ni toliko - 1 GB. Z aktivnim delom aplikacij bo skoraj vedno ostalo približno 300 MB ali celo manj, kar dokazujejo povratne informacije o BQ 5059 Strike Power. Vgrajeni pomnilnik je 8 GB, vendar je na voljo le polovica. Razširitev tega obsega do 64 GB s pomnilniškimi karticami je podprta. Na splošno je zmogljivost visoka. Antout test je izdal 24.500. To je zelo dobro za cenovno kategorijo pametnega telefona.

Komunikacije in vmesniki

Naprava lahko deluje v omrežjih, ki niso nad 3G. Pokrivanje velikih področij 4G je majhen, a razočarajoč minus pametni telefon. Povezovanje z drugimi napravami je Bluetooth in brezžična omrežja Wi-Fi. Pozicioniranje in definiranje lokacije poteka z vgrajenim GPS modulom.

Baterija

Verjetno je najbolj strašen del v pametnem telefonu baterija. Tukaj je res ogromna količina polnjenja - 5000 mAh. Glede na to, da je procesor ekonomičen in ločljivost zaslona ni tako velika, bo naprava lahko delovala v aktivni uporabi približno dva dni, z optimizacijo in daljšo.

Kamere

Glavna kamera ima 13 megapikslov. Spredaj - 8 MP. To je precej dobro v začetnem proračunu aparata. Delati z njimi je standardna aplikacija Googla. Kot so opozorili uporabniki v svojih ocenah BQ 5059 Strike Power, lahko nizka svetloba na fotografijah kaže rahlo mazanje.

Programska oprema

VKakovost operacijskega sistema uporablja Android 7.0. Imenovala je "čisto", to je, brez kakršnih koli lupin in vmesnikov. Obstaja več affiliate programov in druge programske opreme, ki jih je mogoče zlahka odstraniti iz sistema, če je potrebno.

Pregledi ocen BQ 5059 Strike Power

V večini primerov so pregledi pozitivni. Seveda obstajajo tisti, ki nimajo sreče z določeno stranko, vendar se to zgodi z vsako napravo.

Pozitivni komentarji

Pregledi pametnega telefona BQ 5059 Strike Power pohvalijo zaslon in splošno montažo. Kot rezultat dobre montaže - odlična trdnost naprave. Še posebej velja omeniti izjemno baterijo. Z dobro optimizacijo programske opreme se lahko raztegne do 3 dni, kot je zapisal en uporabnik v svojem opozorilu za pametni telefon BQ 5059 Strike Power. Če uporabljate telefon samo za klice in sporočila SMS, je cena morda dovolj za en teden.
Zvok zunanjega zvočnika zadostuje, na hrupni ulici klica ni mogoče preskočiti. Pogovor je tudi dober, glas sogovornika se sliši jasno, brez izkrivljanja. Glavna kamera, čeprav nima čiste 13 milijona slikovnih pik, vendar še vedno všeč veliko, sodeč po pregledih telefona BQ 5059 Strike Power. Eden od njih je dejal, da takoj po nakupu je bolje, da fotoaparat v "pošten" način 8 MP. V zvezi z uspešnostjo, potem večina sodobnih iger in aplikacij, ki delujejo z lahkoto. "Težke" 3D igre lahko preizkusite s povprečnimi nastavitvami grafike. In s spretno organizacijo dela v ozadju aplikacij mora biti dovolj 1 GB RAM-apreveč Na splošno je mogoče povzeti in poudariti glavne prednosti pametnega telefona:
 • kapacitivna baterija;
 • dobra uspešnost;
 • dve reži za sim kartico;
 • je v roki udoben;
 • moč;
 • kamera pri nizkem proračunu;
 • dober zvok zvočnikov;
 • sveža programska oprema.
 • Negativne povratne informacije o telefonu BQ 5059 Strike Power

  Negativne povratne informacije so predvsem posledica slabšega zbiranja podatkov. Vendar obstajajo tudi pravilnosti.
  Nekdo v pregledu BQ Mobile BQ 5059 Strike Power je poudaril, da 3G ni dovolj. S trenutnim razvojem tehnologije LTE in globalno distribucijo bi jo bilo mogoče vključiti v ta pametni telefon.
  Nekateri imajo nekaj težav s programsko opremo. Na primer, pogoste zamrznitve gradnikov tretjih oseb. Tudi zaslon na dotik ne ustreza vedno njegovi občutljivosti. Med delom so motnje v delovanju ali "fantomski" dotik. Navigacija tudi ni na najboljši ravni. Sateliti ne smejo biti v 4-5 minutah. Stabilnost je tudi črpana, glede na povratne informacije o BQ 5059 Strike Power Brushed Black, lahko izgubite stik tudi v dobrem vremenu brez kakršnega koli očitnega razloga.

  Glavni konkurenti

  Ena od prvih, ki so pozorni na ustrezen cenovni razpon in podobne značilnosti, je Xiaomi Redmi 4A. V povprečju je lahko njegova cena višja za 1000 rubljev. V tem primeru zaslon natančno kopira parametre prikaza junaka članka. Spomin na "Redmi" več kot dvakrat, tako operativni kot vgrajeni. V tem primeru se je mogoče povezati s 4G-omrežji. Baterija je manj zmogljiva in ima 3120 magije. Vdruga je popolnoma enaka pametnemu telefonu BQ 5059.
  Samsung Galaxy J2 Prime je tudi več kot 1000 rubljev. Ima enako velikost zaslona 5 palcev. Vendar pa je rešitev za red velikosti nižja - 960 za 540 točk. Kamera je opazno manj v megapikselih, vendar pa kakovost posnetka lahko preseže BQ 5059. Na voljo je podpora za 4G. Procesor v tem pametnem telefonu je produktivnejši, čeprav je število jeder enako - 4. Vendar je frekvenca nad 1400 MHz. Vgrajeni pomnilnik je enak, vendar operacijski sistem premaga BQ 5059 s 500 MB. Baterija je pakirana - tukaj je le 2600 mAh. V povprečju bo ta naprava znatno izgubila v avtonomiji BQ 5059. ZTE Blade A510 bo stala enako kot BQ 5059. Vendar pa so številne funkcije spodaj. Na primer, različica Android je starejša od 1 in ne 2200 mAh baterije.
  Toda naprava ima zmožnost dela na omrežjih LTE in sama nosi dober fotoaparat. Kot je za učinkovitost, potem ni najbolj proračunski 4-jedro procesor nameščen. V drugem primeru so parametri konkurenta in obravnavane naprave podobni.

  Sklepi

  Značilnosti in ocene o BQ 5059 Strike Power so pokazale, da bo ta pametni telefon zagotovo cenil ljudi, ki so na rednih potovanjih in potovanjih. Njena avtonomija bo omogočila, da se ne uporablja le kot center zabave z aktivno uporabo, temveč tudi kot "prstan". Učinkovitost seveda ne dosega vrhunskih rešitev, vendar bo dovolj, da se igrajo povprečne igre in zažene nekaj preprostih aplikacij. Foto navdušenci bodo cenili fotoaparat kot enostaven način za hitro izdelavo kup fotografij sprejemljive kakovosti. Profesionalci so enakibo malo razočaran zaradi zamegljenosti in nepravilnega prenosa barv.

  Sorodne publikacije