Huawei P9 Lite: funkcije, primerjava z analogi in pregledi

Huawei je dobro znan našim rojakom. Izdelki tega proizvajalca so v vsakem salonu mobilne komunikacije. In priljubljena je. Težko je reči, kako družba uspe preživeti ob hudem dampingu Xiaomi in Meizuja, vendar je prodaja Huawei tradicionalno visoka. Čeprav poceni izdelki ni mogoče poimenovati. Kaj privlači uporabnike na izdelke Huawei? Poskusimo odgovoriti na to vprašanje tako, da razčlenimo pametni telefon Huawei P9 Lite. Njegove značilnosti so dvoumne. Lahko se pripiše pripomočkom segmenta s srednjimi cenami in proračunskim napravam. To "mejno" stanje vpliva tudi na ceno pripomočka. Kaj je torej z napravo? Oglejmo si to podrobneje. Najprej pa nekaj besed o zgodovini podjetja.


Malo o podjetju

Telekomunikacijsko podjetje Huawei je bilo ustanovljeno leta 1987. Takoj se je lotila sprostitve različnih omrežnih naprav. Arsenal podjetja je vključeval izdelke, kot so modemi, usmerjevalniki, omrežne omarice, brezžične komunikacijske naprave in še več. Na tem področju je proizvajalec dosegel izjemne rezultate. Nekateri pa so obsodili metode, s katerimi so bili ti rezultati doseženi. Mnogi so obtožili Huavierja za industrijsko vohunjenje. Pravzaprav so bili primeri. V kompromisu je družba povedala, da gre za nesebično ukrepanje nekaterih brezvestnih zaposlenih. Vendar pa je podjetje zaradi teh ukrepov postalozasedati vodilno mesto med vsemi telekomunikacijskimi uradi.


Pametni telefoni so popolnoma drugačna zgodba. Vsi so 100% originalni. Dokaz je Huawei P9 Lite. Značilnosti te enote so res impresivne.
Treba je opozoriti, da se je mobilna enota v Huawei pojavila pred kratkim. Prvi pametni telefon na Androidu je izšel leta 2010. Takoj je postal priljubljen v Belorusiji, ker ga je lokalni operater "Life" ponudil na obroke po zelo ugodnih pogojih. Takšni modeli so bili bolj izpopolnjeni, zato so začeli uživati ​​in brez promocijske prodaje. Huawei ima zdaj pomembno mesto na trgu sodobnih mobilnih naprav. Tam se je trdno naselila in ne namerava prevzeti njihovih položajev. Podjetje je zelo močno tako v segmentu proračuna kot tudi v sektorju premijskih naprav. Tudi srednji cenovni segment je v rokah Huaweija. In svetlo dokazilo je Huawei P9 Lite pametni telefon. Njegove značilnosti so odlične, vendar so povezane s srednjim cenovnim segmentom. Upoštevajte oblikovne značilnosti te naprave.

Videz in oblikovanje

Tokrat so se oblikovalci Huawei odločili opustiti kovinske ograje. In tako je. Tako so zmanjšali končni strošek izdelka, vendar je videti, da kakovostna plastika ni slabša od kovine. Torej je P9 Lite popolnoma plastičen, hrbtna plošča pa ima strukturo, ki je zelo zaželena za klic. Huawei P9 Lite Black, katere značilnosti bomo obravnavali nekoliko kasneje in izgleda popolnoma kovinsko. SpredajPlošča je postavljena na relativno majhen zaslon (v primerjavi s sodobnimi stroji drugih znamk). Pod njim ni navigacijskih gumbov. Vsi na zaslonu posnemajo programsko opremo. Vendar pa obstaja prostor za logotip podjetja, čeprav brez tega bi bilo mogoče storiti. Nad zaslonom je zvočnik, svetlobni in bližinski senzorji ter sprednji modul kamere. Celotna sprednja plošča je prekrita s kaljenim steklom Corning Gorilla Glass.
Zadnja stena je v celoti izdelana iz plastike. Zgornji del (kjer je kamera) ima nekoliko drugačno strukturo. Narejen je za lepoto. Pod samim fotoaparatom je daktiloskopski skener precejšnje velikosti. Ta senzor se lahko uporablja tudi kot sledilna ploščica. Zato so takšne dimenzije. Pod skenerjem ni nič drugega kot logotip podjetja. Reže zvočnikov so na spodnjem koncu. Vendar pa samo eden od njih skriva zvočnik. Drugi je zgolj iz estetskih razlogov. Iz tega ni praktične koristi. Pametni telefon Huawei P9 Lite, katerega tehnične lastnosti bomo upoštevali malo kasneje, na zgornjem robu ima samo priključek za priključitev slušalk. Mehanske tipke za glasnost se nahajajo na strani zaslona, ​​kot tudi gumb za vklop. Vse je brez presenečenj. Sklop je trdna, visokokakovostna plastika. Vse je v korporativnem slogu podjetja Huawei.

Značilnosti zaslona

Nadaljujmo Huawei P9 Lite Dual Sim. Značilnosti zaslona so podobne temu. Diagonalni zaslon 52 palcev. To je povsem dovolj za vse naloge. Vendar pa je vse videti bolj hladno -polna polna HD (1080 x 1920 točk). Za takšno velikost je to elegantna resolucija. Pikselacija pisav je na splošno nevidna. Zaslon temelji na matrici IPS. To omogoča skoraj realističen prenos barv. Najpomembneje pa je, da imajo ti zasloni ogromen ogromen kot gledanja, zato barve niso izkrivljene, tudi če se pripomoček nenadoma razvalja. Zaslon je prekrit z zaščitnim steklom Corning Gorilla Glass, ki ima oleofobni premaz. Prav tako med steklom in zaslonom ni zračnega sloja, ki vam omogoča izboljšanje prenosa barve, vendar se med popravilom spremeni v težave. Namesto zamenjave stekla morate spremeniti celoten zaslon.
Zdaj o svetlosti zaslona tega zavihka. Uporabniki o tem zelo dobro posredujejo povratne informacije. Značilnosti svetlosti Huawei P9 Lite so naslednje: zaslon obravnavane naprave je precej velik. So udobne za uporabo tudi pri neposredni sončni svetlobi. Pomembno vlogo ima prevleka proti bleščanju. Medtem so nekatere naprave integrirane v operacijski sistem naprave, kar bo pomagalo prilagoditi barvni zaslon zaslona "pod njim". In s to nalogo dobro delajo. Na takem zaslonu je zelo prijetno gledati filme, da ne omenjam deskanja po internetu. Lahko rečemo, da je zaslon najboljša in najbolj kakovostna komponenta v celotni napravi. In tega dejstva ni mogoče zanikati.

Značilnosti strojne platforme naprave

Upoštevajte glavne tehnične značilnosti Huawei P9 Lite. Ima 64-bitni osemjedni procesor Huawei, imenovan HiSilicon Kirin. Urafrekvenca procesorja je 2 gigaherc. To je zelo dober rezultat. Pomnilnik operacijskega sistema je velik 3 gigabajta. Tako uspešna tandemska komponenta omogoča pripomočku, da z njimi enostavno upravljate ne le programe, ampak tudi številne sodobne igre. Bogati grafični čip Mali T830 MP2 ustreza multimedijskim zmožnostim. Ima popolno podporo za OpenGL in DirectX, ki igra pozitivno vlogo ne le pri igrah, ampak tudi pri reprodukciji videa z visoko ločljivostjo. Naprava preprosto predvaja videoposnetke Full HD v formatu MKV. In to je daleč od vseh možnosti.
Notranji repozitorij ima kapaciteto 16 gigabajtov, uporabniku pa je na voljo le 10. Lahko seveda povečate prosti prostor zaradi Micro SD kartic do 128 gigabajtov, vendar obstaja en problem. Dejstvo je, da pametni telefon uporablja hibridno režo, ki omogoča namestitev dveh SIM kartic ali pomnilniških kartic in ene kartice SIM. Ta strast za hibridne reže s strani proizvajalcev ni zelo jasna, saj omejuje funkcionalnost telefona. Druge funkcije Huawei P9 Lite Gold izgledajo takole: podpora za LTE (4G), najnovejša generacija Wi-Fi in Bluetooth oddajnikov, napredne kamere, glasen zvočnik, kapacitivna baterija, strelec za hiter prstni odtis (s funkcijo touchpad), navigacijski modul različnih senzorjev.

Kamere spredaj in glavni

Zdaj je čas, da bodite pozorni na kamero Huawei P9 Lite. Pregled značilnosti glavne kamere se izkaže nekoliko nejasen. Natančneje, ni jasno, katera kategorija pripisuje to komponento:na vrh senzorjev ali na kamere v srednjem cenovnem segmentu. Sodite sami. Naprava uporablja senzor Sony z ločljivostjo 13 milijonov pik. Širokokotni objektiv in lahek. Vendar pa glavni "čip" ni to. Za vse funkcije fotoaparata je v celoti ročno upravljanje: ISO, hitrost zaklopa, ostrenje in še veliko več. Ampak najbolj dragocena stvar v tem fotoaparatu je možnost shranjevanja fotografij v RAW formatu za nadaljnjo obdelavo v ustreznem urejevalniku. Fotografije so zelo kakovostne, jasne in realistične. V načrtu glavne kamere v Huawei je vse tako kot vedno: na najvišji ravni. Zdaj pa poglejmo sprednjo kamero.
Kot prednja kamera uporablja lahek, širokokotni modul z 8 milijoni slikovnih pik. V tem fotoaparatu ni bliskavice. Uporablja zaslon, ki se za sekundo vklopi pri polni moči in gori z svetlo belo svetlobo. Zelo dvomljiva izvedba, vendar rezultati niso slabi. Fotoaparat omogoča tudi snemanje videoposnetkov Full HD. Da, in 8 milijonov slikovnih pik - to je povsem dovolj za salfi in komunikacijo skozi skype. Obstaja tudi možnost za snemanje pri določanju nasmeha. Zelo koristen "čip" za tiste, ki so nori glede sefija. Takšne komponente za snemanje v Huawei P9 Lite. Pregled značilnosti prednje kamere kaže, da podjetje ni navajeno varčevati pri uporabnikih. Očitno so zato kitajske naprave tako priljubljene po vsem svetu. Zdaj pa preidimo na druge funkcije pametnega telefona.

Operacijski sistem

Torej pripomoček uporablja operacijski sistem Android različice 6.0ovojnica podjetja EMUI 4.1. Operacijski sistem teče precej pametno, kar ni presenetljivo, če upoštevate moč komponent "železnih" pripomočkov. Huawei P9 Lite Black, ki lahko upravlja z vsemi igrami, verjetno ne bo upočasnil med delovanjem operacijskega sistema. Podjetniški vmesnik EMUI-ja prav tako izgleda zelo lepo in še posebej ne nalaga naprave. Gladka animacija, hitri prehodi. Zlomov ni opaziti. Najbolj dragocena stvar pa je, da Huawei redno posodablja različico operacijskega sistema. To vam omogoča, da imate vedno najnovejši OS z vsemi popravki in izboljšavami.

Baterija

Pripomoček ima odstranljiv litij-ionski akumulatorski paket z 3000 mAh. Je veliko ali malo? Glede na računalniško moč naprave se zdi, da je taka baterija popolnoma nezadostna. Toda to je samo prvi vtis. Pravzaprav lahko pametni telefon ves dan deluje v načinu intenzivne obremenitve. Lahko predvaja video v 10 urah pri največji svetlosti zaslona. Glasbena naprava se predvaja 18 ur. In to ne pomeni, da prenos podatkov tudi porabi veliko energije. Toda v igri bo živel veliko manj 4-5 ur. Glede na to, kako zahtevna je igra. Načeloma so rezultati za pametni telefon te ravni precej dobri.

Primerjava s konkurenti

Najbližji konkurenti družbe P9 Lite v tem segmentu so naprave Samsung Galaxy A52016 in Sony Xperia M5 Dual. Vsi imajo podobne parametre. Vendar obstajajo razlike. Prva je cena. To sta dvekonkurent je 8000 rubljev dražji od obravnavanega pametnega telefona. Nadalje, če pogledate Huawei P9 Lite Mini, katerega značilnosti smo seznanjeni in enako ustvarjanje iz Sonyja, potem bomo videli, da slednji uporablja šibkejši procesor iz MTK, kar je pomembna pomanjkljivost. In če primerjate "Huawei" s "Samsungom", potem zadnje manj pomnilnika, manj megapikslov v sprednji kameri, šibkejši grafični čip in sam model je zastarel. Izkazalo se je, da P9 Lite ni samo močnejši od svojega najbližjega konkurenta, ampak je tudi cenejši. Seveda, v Xiaomi z Meizu obstajajo spodobni telefoni, vendar so v povsem drugačnem cenovnem razredu. In njihova kakovost še zdaleč ni enaka kot pri Huawei.

Ocene lastnikov

Mnenja - to je tisto, kar vam omogoča, da veste, kako se naprava resnično obnaša in ali sploh kupuje. Kot je za Huawei P9 Lite, značilnosti in pregledi, ki smo zdaj razstaviti, potem je vse jasno. Skoraj vsi uporabniki so navdušeni nad svojo napravo. Skoraj vsi lastniki imajo odlične rezultate tudi v najtežjih igrah. Pravzaprav je svet zabojnikov Blitz v redu pri optimizaciji grafičnih nastavitev. Tako kot Asphalt 8. Ljubitelji mobilne fotografije so navdušeni nad glavno kamero in zmožnostjo ročne nastavitve. S tem pametnim telefonom lahko ustvarite resnična umetniška dela. In to ni pretiravanje. Prav tako veliko, kot je zasnova pametnega telefona, lokacija kontrolnih elementov in kakovost materialov. Vse je narejeno dobro in kakovostno. Nekateri lastniki hvalijoakumulatorja, saj trdijo, da je njegovo polnjenje dovolj za dva dni dela. Uporabniki niso zamudili tako pomembnega pozitivnega dotika telefona kot svoje relativno nizke stroške. Kot lahko vidite, je večina pregledov o pametnem telefonu Huawei P9 Lite pozitivna. Vendar pa nekateri uporabniki upoštevajo tudi slabosti tega modela, kot je navedeno v njihovih pregledih. Huawei P9 Lite, ki smo ga podrobno pregledali, se ne sklicuje na nekatere kupce skozi plastično ohišje. Nekateri uporabniki pravijo, da bi bilo lepo narediti napravo kovinsko ohišje. Prav tako nekaterim strankam ni všeč pomanjkanje brezžičnega polnjenja in priključka tipa C. V zvezi s tem je treba upoštevati, da so takšne možnosti na voljo samo za vodilne, ki so daleč od vseh v žepu. Mnogi kupci opozarjajo, da naprava uporablja hibridni pladenj pod kartico SIM in pomnilniško kartico. Uporabniki verjamejo, da imajo proizvajalci dolgo časa, da prisluhnejo njihovim mnenjem in na koncu uporabijo hibridne reže, da bi konkurirali analognim izdelkom in ne izgubijo svojih strank. Tako lahko povzamemo vse pozitivne in negativne ocene, lahko rečemo, da je telefon Huawei P9 Lite, katerega lastnosti so zelo privlačne, zmagal v ljubezni uporabnikov.

Zaključek

Torej smo pogledali pametni telefon Huawei Honor P9 Lite. S svojimi značilnostmi je jasno, da imamo zelo kakovostno in vsestransko napravo iz srednje cenega segmenta. Toda kljub temu ima pripomoček skoraj vodilno zmogljivost in odlično kamero. Obstaja tudi precej ostrejši skenerprstnih odtisov in kapacitivne baterije. Devays bo ustrezal veliki večini uporabnikov. In nizki stroški pametni telefon, da je številka ena kandidat za nakup. Še posebej zato, ker njegovi najbližji konkurenti ne morejo prenesti nobene primerjave.

Sorodne publikacije