Program Autocad - kaj je to? Kako delati v programu

Tehnične posebnosti postajajo vse bolj priljubljene. Toda rusko visokošolsko izobraževanje je urejeno tako, da je večina tako imenovanih bodočih tehnikov dolžna opraviti tečaj opisne geometrije in inženirske grafike. Strokovnjaki tehničnih profilov morajo biti sposobni izdelati risbe delov, sestaviti diagrame in pravilno narisati bloke v skladu z državnimi standardi. Ampak tehnologije niso na mestu: prej - pred nekaj desetletji - so bili inženirji izrezljani s črnilom, nato - z navadnimi svinčniki, zdaj pa je bilo mogoče s pomočjo posebne programske opreme izvesti gradnjo na računalniku.


Na ruskih univerzah najpogosteje uporabljata dva programa: "Kompas" in "Autocad". V tem članku boste izvedeli, kaj je to - program AutoCAD. Zato vam ni treba iskati informacij o seznanjanju z drugimi viri. Poleg tega boste prejeli odgovor na vprašanje, ki ga zanima veliko študentov iz več ruskih univerz: kako delati v programu "Autocad"? Seveda ta material ne bo podal popolne slike o tem, kaj lahko ta program stori. Toda kolikor je le mogoče se trudimo, da se z njim seznanimo in razumemo, kako delati v programu "Autocad". Za profesionalno uporabo je to tema celotnega individualnega tečaja, ki ga lahko najdete na spletu, kjer se ta material prodaja in poučuje brezplačno.

Program "Autocad" - kaj je to?

Preprosto povedano, "Autocad" je nepogrešljiv za vsakega inženirja-oblikovalca,oblikovalec ali oseba, ki 3D simulira vse od preprostih pravokotnih struktur do zapletenih medicinskih pripomočkov, na primer.


Uporabnik lahko zgradi risbe v 2D prostoru ali, če je potrebno, simulira mehanizme v 3D. Mimogrede, 3D-simulacija je ena najbolj iskanih veščin tehničnih strokovnjakov v bližnji prihodnosti. Razvijalci redno posodabljajo različice programa "Autocad" in mu dodajajo nove funkcije, ki olajšajo delo s to aplikacijo. Na prvi pogled se zdi, da je skoraj nemogoče obvladati osnovne spretnosti v tem programu, kar je skoraj nemogoče, vendar to ni tako: vmesnik Avtokada je intuitiven, in če ga poskusite, potem njegov razvoj ne sme trajati dolgo. Zdaj veste, kaj je to - program AutoCAD. Lahko preklopite na druge vidike, povezane z delom v tej aplikaciji.

Kako prenesti in namestiti AutoCAD?

Za začetek uporabe morate vedeti, da je Autocad program, ki ponuja nekaj odtenkov pri prenosu in namestitvi. Če želite prenesti program Autocad, morate obiskati uradno spletno stran podjetja Autodesk in tam registrirati račun, potem pa morate najti izdelek AutoCAD, ga prenesti v pravilno različico in ga namestiti. Če ste študent, to dejstvo vključite pri registraciji, tako da izpolnite prijavni obrazec na kraju študija, posebnost in druge, da dobite brezplačno triletno različico programa. To bo v veliko pomoč pri učenju: nebodo morali redno nalagati piratske različice, tvegali bodo lastno varnost sistema, vse bo samodejno posodobljeno in, kar je najpomembneje, brezplačno.

Vmesnik

Če odprete najnovejšo različico programa za računalnik "Autocad", se na zaslonu prikaže okno z napisom v sredini in zavihek v zgornjem levem kotu. Centralne kontrole se nahajajo v centru, kar vam omogoča, da odprete stare formate datotek, ki jih program podpira (če obstajajo) ali ustvarite nove projekte za delo. V zgornjem levem kotu je gumb, ki odpre glavni zavihek AutoCAD. Iz njega lahko prilagodite obliko prihodnjega dela, začnete nov projekt, odprete staro, dobite podrobno pomoč o programu in aktivirate druge osnovne funkcije, ki bodo pomagale lažje delati z AutoCAD-om.

Delo na projektu

Če v programu ustvarite nov projekt, se z njim odpre okno, v sredini katerega bo veliko delovno območje, na vrhu pa se prikaže orodna vrstica. Ta plošča ima več zavihkov, od katerih je vsak odgovoren za različne funkcije: videz, podrobnosti risanja, črte, oblikovanje geometrijskih oblik, njihovo urejanje in tako naprej. Spodaj je vrstica za vnos ukazov: podporniki starejših različic - ljudje, ki so delali z "AutoCAD" pred nekaj leti, je morda bolj priročno uporabljati. S to vhodno vrstico lahko prikažete vse ukaze, ki omogočajo lažje krmarjenje po AutoCAD-u. Treba je omeniti, da bo sam program pomagal zgraditi nekaj objektovuporabniku. Na primer, "Autocad" bo sam povezal linije v priročnih vozliščih, tako da med delom risbe in tako naprej ne bo nobenih vrzeli. Za udobje pri delu z risbo so razvijalci uvedli možnost večplastnega. Uporabnik lahko izvede začasne gradnje za udobje na eni plasti risbe in že glavne črte na drugem sloju. Torej slika ne bo pretrgana z nepotrebnimi linijami, vendar se uporabnik sam ne zmede v svojih risbah.
Obstaja veliko takšnih funkcij, ki bistveno olajšajo življenje tistim, ki delajo v AutoCAD-u. Mimogrede, lahko jih aktivirate s pomočjo hotkeys. Samo najti kombinacijo in se spomniti. Ni tako težko.

Ohranjanje projekta

Projekt Autocad je mogoče ohraniti pripravljen v več formatih: PDF, DWF, JPG, PNG. Vse so lahko tako ali drugače primerne. Na primer, format PDF je enostavno poslati uporabniku ali učitelju, da ga preveri. V formatu DWF je primerno tiskati končne risbe ali predmete. JPG in PNG vam omogočata, da delite svoje dokončano delo z osebami.

Povzetek

Zaradi tega lahko varno zagotovite, da je "Autocad" odličen program za izdelavo številk in risb, ki vsakomur olajša življenje, bodisi študent ali usposobljen projektant. Res je, da vedo vse intricacies dela s programom, in idealno, da bi obvladali ni tako enostavno, in to bolje pod vodstvom učitelja ali s pomočjo številnih tečajev usposabljanja na internetu. Nedvomno tistiStrokovnjak, ki zna dobro delati v programu Autocad risb, bo vedno v povpraševanju, študent, ki je dobro preučil vse značilnosti programa, bo vedno prejel dobre ocene za izvedbo risb v tej programski opremi in bo zagotovo lahko pomagal svojim kolegom študentom pri gradnji risbe

Sorodne publikacije