Zunanja baterija Xiaomi mi 10400 Power Bank: Opis, specifikacije in pregledi

Pri nakupu prenosne baterije mobilne naprave praviloma strokovnjaki svetujejo, da se izogibate poceni modelom, zlasti tistim, katerih očala se zdijo zelo dobra, da ustrezajo ceni, po kateri se prodajajo. Občasno pa obstajajo izdelki, ki zavračajo to pravilo. Primer je Xiaomi Mi 10400 Power Bank.

Poceni in zmogljivi

Kot pametni telefoni podjetja Xiaomi (in ne samo), je cena naprave veliko cenejša od podobnih ponudb konkurentov. Za primerjavo, blagovna znamka 10.000 mAh baterije običajno stane približno 100 USD. Koliko stane zunanja baterija Xiaomi Power Bank pri 10400 mAh? Skupaj $ 1399.


Seveda obstajajo še druge razpoložljive in močne energetske banke. Kupci podjetja Taobao bodo potrdili, da so poceni zunanje baterije polne kitajskega internetnega trga (na primer Romoss), vendar lahko pride do težav z njihovo dostavo in garancijo. Torej, je Xiaomi Mi 10400 Power Bank vredna denarja, porabljenega za to?

Pregled gradnje

O zasnovi banke, poleg dejstva, da je izdelek vreden 14 $ in je sestavljen zelo dobro, lahko rečemo naslednje. Glavno telo je izrezano iz trdnega aluminijastega dela s CNC strojem in eloksirano tako, da površina postane nekoliko teksturirana in ustvarja dodaten oprijem z roko. Xiaomi trdi, da se premaz ne sesuje pod vplivom vode, ni korodiran in lahko prenese obremenitev 50 kg (čeprav uporabniki ne svetujejopreverite) Na površini je bil opravljen tudi 300-kratni test abrazije. Kovinski kovček vam omogoča, da se hitro znebite odvečne toplote, kar podaljša življenjsko dobo baterije.


Edini plastični deli Xiaomi Mi 10400 Power Bank so zgornji in spodnji konci naprave. Na enem koncu je standardna vrata USB za izhod, vhodni priključek Micro-USB, 4 LED diode in gumb za preverjanje baterije. Na drugem koncu se natisnejo specifikacije in regulativna obvestila. Predstavniki družbe Xiaomi so prepričani, da gumbi in pristanišča ne potrebujejo pojasnil, zato jih niso niti označevali.
Napajalnega stikala ni potrebno, ker se baterija samodejno aktivira in polni napravo, ko je priključena prek kabla USB. Dodelitev gumba za preverjanje rezervoarja - vklop LED indikatorjev, ki vam povejo, koliko polnjenja je ostalo. Skratka, vsak kazalnik ustreza 25% pristojbine. Ko je baterija popolnoma napolnjena, vse svetleče diode svetijo in ne utripajo. Svetlost indikatorjev je zadostna - ne preveč svetla, da bi ponoči utripala in ne preveč temna, da bi bila nevidna pri močni svetlobi.

Vsebina paketa

Xiaomi Mi Power Bank 10400 Silver se prodaja s kablom Micro-USB z belo barvo dolžine 16 cm in navodili za uporabo. Glede na to, da naprava za ponovno polnjenje ne bi smela biti preveč oddaljena, je to eden redkih primerov, kjer je taka kratka dolžina smiselna. Uporabnikom je všeč ravno kabel, saj ta oblika preprečuje njeno enostavno zmedo. Adaptermoč ni priključena.

Zanesljivost in trajnost

Nekateri tehnični podatki. Po mnenju Xiaomi lahko vrata Micro-USB zdržijo 5.000 ciklov uporabe, večja USB vrata pa naj bi bila 1500. Xiaomi je celo objavila rezultate testiranja elektrostatične razelektritve: 8 kV na stiku in 12 kV za zrak. Očitno je, da proizvajalec poskuša storiti vse, kar je mogoče, da bi prepričali potencialne kupce, da je Xiaomi Mi 10400 Power Bank visokokakovosten izdelek, kljub nizkim stroškom. V bistvu zgornji podatki niso vsi. Naprava je bila testirana v pogojih nizkih in visokih temperatur, visoke vlažnosti, temperaturnih nihanj in solne komore. Podjetje trdi, da je prenosna baterija opremljena z devetimi stopnjami zaščite. Med njimi je mehanizem za spremljanje temperature ogrevanja, vhodne in izhodne napetosti in toka, preprečevanje kratkih stikov, prekomerno polnjenje ali praznjenje, kot tudi možnost ponovnega zagona v nestabilnih zunanjih pogojih.

Zmogljivost

Model je opremljen z litij-ionsko baterijo proizvajalca LG ali Samsung z zmogljivostjo 104 A • h, ki pri 36 voltih ustreza 3744 W. Po pojasnilih strokovnjakov, zaradi izgube moči pri transformaciji napetosti in upornosti vezja, količina polnjenja, ki jo zagotavlja energetska banka, ni določena s preprosto delitvijo 10400 mAg na zmogljivost baterije, ki jo napaja naprava. Glede na podjetje Xiaomi Mi Power Bank 10400 mAh omogoča 45-krat za polnjenje telefona "iPhone 5s", 25 - 3 Mi, in eno in pol- iPad Mini Tablet. Glede na povratne informacije uporabnikov se te številke zdijo precej točne, saj so lahko napolnile polnjenje iPhone 5s, ki ima zmogljivost baterije 1560 mAh, štirikrat, in še vedno so imele malo napajanja. Tako je zmogljivost naprave približno 93%, kar daje čistim 7.000 čarovnikom. To je veliko več kot tisto, kar večina bank za oskrbo z električno energijo ponuja na trgu.

Hitrost polnjenja

Poleg tega so lastniki zelo zadovoljni z banko za vhodno in izhodno moč. Natančneje, naprava je sposobna dati izhodno moč do 21 A, kar je odlično za tablične računalnike in pametne telefone, ki lahko sprejmejo več kot standardni 1 A. Tudi polnilni vhodni priključek, zasnovan za tok do 2 A. To je nepričakovano za tako poceni banko, zato da je na trgu veliko dragih baterij, ki ne morejo vzeti več kot pol amperov. Z drugimi besedami, Xiaomi Mi Power Bank 10400 mAh se polni dovolj hitro. Po navedbah proizvajalca je potreben približno 55 ur z dvo-hitrostnim adapterjem ali približno 10 ur z adapterjem za 1 A.
Naprava lahko hkrati polni in polni. Ta funkcija je na voljo le z nekaj napajalnimi predali in je potrebna, če je število razpoložljivih vtičnic omejeno - na primer med potovanjem.

Kaj je notri?

Uporabniki, ki se niso mogli sprijazniti z dejstvom, da lahko visokokakovostni zunanji akumulator stane tako malo, ga lahko vidijo, če pogledajo, kaj je v njem. Naprava je sestavljena iz štirih elementovOskrba z električno energijo LG, od katerih ima vsaka zmogljivost 2.600 mAh, kar znaša 10400 mAh. Po navedbah podjetja se krmilniki Texas Instruments uporabljajo v energetski banki. Zunanji akumulator deluje na čipu TI BQ24195. Shema vključuje 8-bitni mikrokrmilnik Južnokorejske proizvodnje ABOV.

Prednosti in slabosti

Torej lahko priporočite zunanjo baterijo Xiaomi Mi Power Bank 10400? Vsekakor tako. In ne samo zato, ker je poceni - energetska banka je poceni in se dobro spopada s svojimi odgovornostmi. Za baterijo z zmogljivostjo 104 A • h je kompaktna, na izhodu je tok 21 A, je sposoben hitrega polnjenja z dvo-napetostnim tokom, uporabljene komponente pa so videti prepričljive. Ali ima naprava pomanjkljivosti? Če se držimo trivialnosti, potem lahko rečemo, da je za zunanjo baterijo tako velike zmogljivosti, čudno, da ima samo en izhod. To pomeni, da je nemogoče polniti več kot eno napravo naenkrat. Ponovno lahko kupite še eno prenosno banko in jo povežete z radirko - dva pristanišča in banka z zmogljivostjo 20.800 mA bosta prišla ven • leto za samo 28 $! Drugič, komplet ne vključuje napajalnika, ki lahko postane problem, če ni presežnih zalog. Končno bodo uporabniki iOS-a morali najti lasten kabel Lightning. Končno, če se iz česa preveč zdi 10400 mage, lahko kupite zunanjo baterijo istega proizvajalca z zmogljivostjo 5200 mAh. Manjši je in se zdi, da je sestavljen iz podobnih komponent, le da se število baterij skrajšado dva, izhod pa lahko dobi samo 15 A.

Sorodne publikacije