Intel Core i3-550 procesor: funkcije, primerjave s konkurenti in pregledi

Procesor srednjega razreda z dobro zmogljivostjo in sprejemljivo zmogljivostjo za računalniško platformo LGA1156 je Core i3-550. Ta čip se bo upošteval v tem materialu. Prikazali bodo tudi svoje parametre in rezultate testov v različnih sintetičnih in igralnih programih.

Namen tega procesorja. Ali je namenjena gradnji osebnih računalnikov?

V Intelovi hierarhiji procesorjev Intel je procesor Intel Core i3-550 vmesna rešitev. V nadaljevanju, tako z vidika uspešnosti kot stroškov, obstajajo proračunski Celeron in Pentium. V teh polprevodniških rešitvah so nižje hitrosti ure, zmanjšan obseg RAM-a, integriran v kristal CPU, in samo dva logična modula za obdelavo kode. No, procesorji družin i5 in i7 se lahko pohvali z izjemno zmogljivostjo in zmogljivostjo. V prvem primeru in v drugem primeru silicijev kristal vsebuje 4 bloke izvedbe kode. Vmesna povezava med proračunskimi čipi in visoko zmogljivimi procesorji je odločitev linije i3. Imajo 2 fizična jedra (povezana sta s proračunskimi CPU-ji) in 4 logične bloke (kot pri produktivnejših izdelkih). Procesorsko napravo i3-550 lahko dokaj uspešno uporabite v naslednjih primerih:


 • V srednjem igralnem računalniku.
 • V grafični postaji.
 • Večpredstavnostni računalnik.
 • Delovna postaja.
 • Sistemska enota v pisarni.
 • V prvih dveh primerihračunalniški sistem mora biti opremljen z ločeno grafično kartico. V drugih primerih lahko to storite tudi z vgrajenim grafičnim vmesnikom.

  Vrste konfiguracije procesorja in kaj vključujejo?

  Glavna različica dobave tega procesorja - VHK. Proizvajalec podjetja je vključeval naslednje:
 • škatla s podrobnimi specifikacijami procesorske rešitve.
 • Zaščitna plastična škatla s procesorjem.
 • Navodila za uporabo.
 • Nalepka-logotip družine predelovalcev.
 • Hladilnik in termična pasta z blagovno znamko.
 • Garancijska kartica.
 • Zelo redko je mogoče najti tudi v cenikih in "okrnjeni" različici celotnega sklopa. V tem primeru na seznamu zalog manjka hladilnik in termoplastika. V skladu z zasnovo podjetja je bil takšen komplet zelo zanimiv za velike zbiralnike računalnikov, ki so lahko kupovali veliko količino hladilnih sistemov po veleprodajnih cenah in s tem znižali stroške zaračunanih sistemskih enot.


  Matične plošče, konektorji procesorjev in čipi

  Core i3-550 je bil zasnovan za namestitev v procesorski konektor LGA1156. Leta 2009 je zamenjal LGA775, nato pa leto kasneje, leta 2011, zamenjal LGA1155. Matične plošče za to računalniško platformo večinoma vključujejo integrirane grafične kartice. Le v nasprotju z večino svojih predhodnikov so ti vgrajeni video pospeševalniki proizvajalca prenesli na procesor s silicijevim kristalom. Družba je izdala skupno 4 sklopa sistemske logikeIntel za LGA1156: R55 H55 Q57 in H57.

  Notranje značilnosti procesorske naprave

  Treba je opozoriti, da obravnavana procesorska rešitev sodi v prvo generacijo čipov, ki temeljijo na arhitekturi Core. Njihovo kodno ime je Clarkdale. V prihodnosti so zamenjali bolj produktivne procesorje druge generacije z isto arhitekturo. Fizično je ta procesor implementiral 2 računalniška jedra, ki obdelujejo programsko kodo. Toda zaradi tehnologije NT na ravni sistemske programske opreme so taki čipi že izgledali kot polnopravni quad-core čip.

  Organizacija pomnilniškega podsistema, ki je integriran v CPU. Njegov obseg

  Praktično ni drugačen od trenutne organizacije procesorjev predpomnilnika Intel Core i3-550. Značilnosti te odločitve kažejo na njeno tristopenjsko organizacijo. Prva raven je bila sestavljena iz dveh skupin po 64 KB. Skupna količina je vključevala 128 KB. Vsaka skupina je bila po 32 Kb razdeljena na 2 dela. Eden od njih samo shranjene podatke, in drugi - samo navodila kode. Druga raven predpomnilnika je bila sestavljena iz dveh skupin, vendar že 256 KB. Na tej ravni ni bilo ločitve trdega pomnilnika med shranjevanjem podatkov in shranjevanjem navodil. Tretja raven RAM-a je bila 4 MB. To je bil skupen za vse računalniške vire čipov.

  Upravljalni krmilnik. Njegove značilnosti

  RAM krmilnik in severni most sistemskega logičnega sklopa so se preselila v eno jedro Core i3-550. Značilnosti njega so poudarjale tolahko deluje v načinu dvojnega kanala in podpira le modulov RAM standardno DDR3. Priporočeni frekvenca delovanja modulov - 1066 ali 1333, vendar pa v praksi to CPU tudi uspešno sodeloval z več trakovi hitrosti frekvencah do 2133 MHz. Maksimalna količina RAM v tem primeru je enaka 16 GB.

  Vrednost urni frekvenci

  Druga pomembna razlikovanje od i3 i5 linije je bila, da je bil zadnji podpora dinamičnega prilagajanja ura pogostost chip TurboBust. Kot rezultat, je bila pogostost ura katerem koli reprezentativnem i3 postavitvijo fiksna in ni odvisna od kompleksnosti problema, ki ga rešujemo. Za Intel Core i3-550 3 - 20 GHz. Treba je opozoriti, da je bilo v nominalni načinu najbolj produktivni med svojimi kolegi, ampak da v primeru pospeševanja mlajše modela je pokazala večje povečanje produktivnosti.

  toplote paketa. Temperaturni nianse. Proizvodne tehnologije

  paket toplote je zdelo CPU enote, ki jih je proizvajalec na 73 vatov. Če primerjamo to z moderno CPU serije, smo dobili i3-7100 na primer 51 W ali 30 odstotkov izboljšano energijsko učinkovitost. Toda v letu 2009 vrednost porabe električne energije videti zelo dostojanstveno. Najvišja temperatura na specifikacijah za ta polprevodniški kristal - okoli 72 C. resnici nazivne načinu, ta vrednost ne presega okoli 62-63 ° C, in procesor so imeli znatno stopnjo. To je zanimiva je bila izvedena postavitev perspektivai3-550. V njenem telesu so bili takoj dva polprevodniška kristala. Eden od njih je bil v celoti iz računalniških modulov in je bil izdelan po standardih tolerance 32 nm. Drugi je vključeval vgrajen grafični vmesnik in severni most. Ta silicij kristal je bil izdelan po standardih 45 nm tehnološkega procesa. Ti dve komponenti računalniškega sistema sta bili povezani z uporabo posebnega vodila.

  Pospešeni potencial

  Intel Core i3-550 ima velik potencial za pospeševanje. Seveda, v ozadju mlajših modelov te družine, rast njegove hitrosti ni bila tako velika, vendar je bil rezultat, ki smo ga dobili manj, odvisen od možnosti matične plošče. Množitelj časovnega čipa je bil fiksen, povečanje hitrosti v tem primeru pa je bilo mogoče le s pomočjo frekvence sistemskega vodila na matični plošči. V začetnem stanju je množilnik 24 frekvenc - 133 MHz, frekvenca CPU pa je 32 GHz. Kot so pokazale izkušnje, se lahko vrednosti pnevmatike dvignejo na 185 MHz. Posledično lahko dobite CPU frekvenco približno 45 GHz. To pomeni, da je bil dobiček v odstotkih 29%.

  Vgrajen video podsistem

  Prisotnost vgrajenega podsistema vstopne ravni se lahko pohvali z Core i3-550. Njen model je HD Graphics. Ta grafični polprevodniški kristal je bil v istem ohišju z procesorskimi jedri. Njegova frekvenca je bila 733 MHz, pri čemer se ta vrednost ni spremenila. Največje število podprtih zaslonov je bilo omejeno na dve. ZaIzvajanje najpreprostejših nalog zmogljivosti takega pospeševalnika videa je bilo povsem dovolj, toda za popolno razkritje zmogljivosti i3-550 je bilo treba računalnik podvojiti z zelo in zelo produktivno grafično kartico.

  Rezultati v sintetičnih preskusih

  Primerjava i3-550 s sodobnimi procesorskimi rešitvami iste serije, na primer i3-7100, ni povsem pravilna. Tehnologija njihove proizvodnje je bistveno drugačna: 32 nm in 14 nm. Tudi hitrosti segajo od 32 GHz do 39 GHz. Toda hkrati se je velikost predpomnilnika zmanjšala na tretji ravni: namesto 4 MB je zdaj 3 MB. Kot rezultat, testi kažejo skoraj 50% prednost novega procesorja. Bolj pravilna je primerjava modela i3-550 z analogi, ki so bili z njo v letu 2010. Ta seznam vključuje i5-650 i3-530 Core 2Duo modele modelov E8500 in Athlon II X4 620. Rezultati testa PCMark 05 na teh osrednjih procesorjih so bili naslednji:
 • i5-650 je proizvedel 8595 točk.
 • i3-550 se lahko pohvali z enakim rezultatom 8595 točk.
 • E8500 je že pridobil 7941 točk.
 • Athlon II X4620 - 7862 točk.
 • I5-350 je pokazala najnižje rezultate zaradi najnižje frekvence - 7770 točk.
 • ​​V drugem sintetičnem testnem paketu CrystalMark 0.9 so bili doseženi naslednji rezultati:
 • Athlon II Х4620 - 41623 točk.
 • i5-650 -39359 točk.
 • i3-550 - 32214 točk.
 • i3-550 - 36270 točk.
 • E8500 - 31251 točk.
 • Ta dva testa kažeta na pomembno prednost rešitve, ki je bila obravnavana nad mladimi modeli te družine in nad prejšnjo arhitekturo. Prav tako lahko vidite, da ta CPU izgleda precej dostojno glede na popolne 4-jedrne čipe.Razlika med njimi ni tako velika in, kot kažejo izkušnje, jo lahko zmanjšamo z overclockingom.

  Testiranje iger

  Procesor Intel Core i3-550 se lahko ponaša z zelo dobrimi rezultati pri igralnih aplikacijah, vendar je bilo za to potrebno opremiti takšen računalniški sistem z diskretno grafično kartico. Najbolj optimalen v tem pogledu je, da je CPU uporabljal GeForce 9800 GX2 z 1 GB pomnilnika DDR3. Spodaj prikazani rezultati preskusa veljajo za ločljivost 1280X1024 z največjo kakovostjo slike. Primerjaj enako v testih igre, bo ta čip najbolj upravičen z isto CPU, kot v prejšnjem odstavku. V igri Tom Clancyja se lahko naučimo naslednjih FPS:
 • i5-650 in i3-550 - 120.
 • Athlon II X4620 - 119.
 • i3-530 - 117.
 • ]
 • E8500 - 106.
 • Položaj v Far Cry 2 je nekoliko drugačen, v tem primeru dobimo naslednje FPS:
 • i5-650 in i3-550 - 85. . x jedrski čipi. V nekaterih testih jih je celo zaobšel, kot na primer v Far Cryju 2.

  Mnenja in povzetek

  Zgornje tehnične specifikacije in rezultati testov kažejo, da je bil procesor Core i3-550 nekoč vreden izdelek. Hkrati je poudarjena pozornost in povratne informacije lastnikov v obdobju 2011–2012. V nekaterih primerih je celo prehitel dražjo CPU. Toda zdaj je Core i3-550 zastarel. Poleg tega moralno in fizično. Torej lastniki takšnega računalništvasistemi v bližnji prihodnosti smiselno razmišljati o nadgradnjah, in to so že povedali uporabniki v trenutnih pregledih tega CPU.
 • Sorodne publikacije