Navodila za uporabo pralnega stroja: glavne točke

Vsaka hiša ima pralni stroj. Lahko so avtomatske ali polavtomatske, s sušenjem, predenjem in drugimi funkcijami. Razlikujejo se tudi po tehničnih značilnostih, velikostih in obliki. Komplet vedno vsebuje priročnik za uporabo pralnega stroja in garancijsko kartico. Priporočljivo je podrobno preučiti vse informacije v teh dokumentih. Na kratko, priročnik opisuje glavne prednosti izbranega modela, varnostna pravila, posebnosti, namestitev, pripravo na pranje, programe, vzdrževanje, odpravljanje težav in odpravljanje težav. Ni smiselno recitirati celotnega priročnika, vendar je vredno pozornosti na pomembne vidike. Konec koncev je v navodilu, ki opisuje, kako umiti v pralnem stroju, tako da je delal brez okvare že dolgo časa.
Namestitev in priključitev

Najprej je treba preveriti komplet. Ali pralni stroj dodaja cevi za poplavo in odtok, pritrdilne elemente, ključ, transportne vijake. Ko napravo odpeljete domov, jo morate osvoboditi iz paketa. Po preprostih korakih odvijte vijake, ki držijo boben med transportom. Zdaj potrebujete navodila za uporabo pralnega stroja. Najti morate element "Namesti". Nanaša se na najbolj optimalno mesto in glavne točke, kot so:
 • Nagib tal ne sme presegati 1 °.
 • Vtičnica ni nastavljena več kot 15 metrovnapravo
 • Med delovanjem pralnega stroja ni priporočljivo vključiti drugih naprav v vtičnico.
 • Naprava je nameščena tako, da je ob straneh razdalja približno 2 cm, od zadnje stene do stene pa 10 cm.
 • Rahlo odstopanje na tleh se lahko poravna z nogami.
 • Za priključitev pralnega stroja na vodovodni sistem je treba uporabiti le nove cevi. Optimalni tlak - 30-1000 kPa. Če je presežena maksimalna, je priporočljivo uporabiti posebno napravo za njeno zmanjšanje.


  Na dovodni cevi namestite tesnila in filter. Drenažo je mogoče priključiti neposredno na centralno odtočno cev ali uporabiti posebno kadjo ali umivalnik.

  Nadzorna plošča

  Vsako orodje je opremljeno z gumbom za vklop. Pralni stroj se samodejno izklopi. Nekateri modeli imajo gumb Start /Pause. Zahvaljujoč njej se lahko pranje ustavi, ne da bi motili nastavitev. Če želite spremeniti temperaturni način, je gumb ali regulator (odvisno od znamke). Nekateri proizvajalci imajo svoje naprave, opremljene z dodatnimi funkcijami, kot so predenje, predpranje, intenzivno izpiranje, čiščenje bobnov, način "brez zlaganja". Podrobnosti o destinaciji vključujejo navodila za uporabo pralnega stroja določene blagovne znamke. V vseh modernih napravah na nadzorni plošči je tudi mehanski regulator izbire avtomatskih programov. Praviloma nisomanj kot 10. Ko je naprava vklopljena, je izbran način, v katerem je že nastavljena optimalna temperatura, hitrost centrifugiranja, trajanje izpiranja za določeno vrsto blaga.

  Odpravljanje težav

  Najpogostejši problemi pri vseh pralnih strojih so puščanje, težave z oskrbo z vodo, ustavljanje bobna. Kako jih rešiti, pomaga pri uporabi pralnega stroja. Ima nasvete, ki vam pomagajo brez strokovnjaka, da to ugotovite. Na primer, če se je boben ustavil v procesu pranja, je najverjetneje prišlo do popačenega ravnovesja. Da bi popravili to napako, preprosto preprosto poravnajte stvari ali dodajte še nekaj drugih. Včasih se pralni stroji sploh ne začnejo. To ne pomeni vedno resne okvare motorja. Pogosto je razlog slaba oskrba z vodo. Za zagon stroja je dovolj, da očistite filtre.

  Izbira detergentov

  Trenutno se v trgovinah prodaja veliko število detergentov. Ne razlikujejo se le po proizvajalcih, ampak tudi po naročilu. Nekateri se uporabljajo za ročno pranje, drugi - za proces čiščenja, ki nosi avtomatski pralni stroj. Prah z zmanjšanim penjenjem, klimatsko napravo, mehčalcem za vodo se vlije v poseben prostor. Pomembno je omeniti, da v predalu obstajajo trije pododdelki:
 • Eden od njih je za način predpranja. "
 • Drugič - za prašek (glavna zanka) in mehčalec vode.
 • Tretjič - za klimatsko napravo.
 • Sorodne publikacije