Zakaj potrebujem račun Mi na telefonih Xiaomi? Snap in tie profil

Poleg dobrih mobilnih telefonov kitajsko podjetje Xiaomi izdeluje tudi druge elektronske pripomočke: tehtnice, tablice, zapestnice za fitnes, usmerjevalnike itd. Uporabniki običajno ne razumejo, zakaj so Mi-računi potrebni, vendar je uporaba računov zelo priročna. upravljati vse svoje naprave od Xiaomi. Nekateri ljudje imajo zapestnico tega proizvajalca in telefona. Z enim računom jih lahko sinhronizirate. Če govorimo o tem, kaj je račun Xiaomi Mi, lahko uporabite analogijo z Google Računom, ki vam omogoča dostop do pošte, družabnega omrežja, storitve YouTube in podobno. .


Zakaj potrebujem Mi-račun?

Mi Account je profil, ki uporabniku omogoča upravljanje vseh svojih Xiaomi naprav z enim samim računom. V bistvu je račun sinhronizacijsko in varnostno orodje. Poleg tega, če je za nekatere naprave (tablice, telefone) račun dodatno sredstvo za zaščito in priročno orodje za razširitev funkcionalnosti, potem za druge, je edini način, da prisilimo napravo na delo. Na primer, elektronska zapestnica Mi Band 2 ne more delovati, če lastnik nima Mi računa. Zakaj ga potrebujete v tem primeru? Da bi zagotovili povezavo s pametnim telefonom, na katerem bodo v posebni aplikaciji prikazani podatki, pridobljeni iz fitnes zapestnice. Prav tako ustvarjeno inXiaomi-Xiaomi-pooblaščeni telefon samodejno sinhronizira informacije iz različnih storitev. Neobvezne naprave pošiljajo podatke na račun in se povežejo s telefonom šele po izdaji pooblastila ali registracije.


Dodatna zaščita

Ena izmed najbolj priljubljenih uporabnih funkcij je iskanje izgubljenega pametnega telefona. Omogoča dodatno zaščito podatkov, shranjenih v telefonu. Če je pripomoček ukraden, ga lahko zaklenete na daljavo s posebnim orodjem v profilu. Ni smiselno ukrasti telefonov drugih ljudi, ki jih je mogoče kadarkoli blokirati. Prav tako povečuje možnosti za vrnitev izgubljenega pametnega telefona, ker če ga oseba najde na ulici, bo lahko klical samo eno številko, ki jo je lastnik predhodno dodelil. Tak telefon nima smisla prodati za nič ali ga zapustiti, lažje ga je vrniti za nagrado. Podobne funkcije ne bodo na voljo brez računa. Torej, zdaj smo ugotovili, zakaj potrebujete Mi-račun na Xiaomi telefonih. Govorimo o registraciji.

Ustvarjanje računa

Tudi če oseba nima naprave z blagovno znamko Xiaomi, lahko še vedno ustvari račun. Potrebujete samo dostop do interneta.
Ustvarite račun na več načinov:
 • V nastavitvah pametnega telefona.
 • Z računalniškim brskalnikom ali mobilnim telefonom Xiaomi ali drugo podjetje.
 • Pri uporabi nastavitev pametnega telefona za ustvarjanje računa je njegova registracija prek posebnegafunkcijo Če želite to narediti, pojdite na razdelek »Nastavitve«, nato se pomaknite po seznamu do dna in izberite element »Računi«. Nato morate vnesti zahtevane parametre. Profil lahko registrirate na telefonsko številko ali na obstoječi e-poštni naslov.
  Upoštevajte, da je lažje registrirati račun na vaši telefonski številki - to je osnovno. Preprosto kliknite na gumb "Registracija", vnesite vse zahtevane podatke o aplikaciji, iznajdite geslo in ga vnesite. Nato na navedeno številko pride SMS s kodo, ki jo je treba vnesti za potrditev registracije. Če je za registracijo primernejša uporaba e-pošte, naredimo naslednje:
 • Izbrati morate "Druga sredstva" in določiti e-pošto, geslo, vnesite captcha.
 • Po tem gremo v naš poštni predal in vidimo pismo Xiaomi.
 • Preglejmo povezavo v pismu in tako potrdimo registracijo Mi-računa Xiaomi. Zakaj potrebujete vse to? To je klasičen način za potrditev, da je e-poštno sporočilo, ki ga določite, vaše.
 • Po tem se vrnemo k registraciji profila in kliknemo gumb "Račun je že potrjen".
 • Če nimate telefona Xiaomi, lahko svoj profil registrirate prek običajnega brskalnika. Registracija je na uradni spletni strani Xiaomi. Mimogrede, postopek je tam približno enak, uporabnik pa se lahko odloči, ali bo profil registriral preko e-pošte ali številke mobilnega telefona.

  Kako se izključiti iz telefona akuta Mi?

  Vemo, zakaj potrebujete račun Mi in kako ga registrirati. TodaZgodi se, da je treba pri nakupu uporabljenega pametnega telefona nekdo drug račun odkleniti in vezati. To lahko naredi samo lastnik pametnega telefona. Nihče razen lastnika ne more zagotoviti odstranitve starega profila:
 • Če želite to narediti, pojdite na "Nastavitve" - ​​"Računi", izberite Mi-profil in kliknite gumb "Odjava".
 • Sistem vas bo prosil, da vnesete kontrolno kodo, ki jo pozna samo lastnik.
 • Po vnosu kode se račun prekine. Zdaj lahko pametni telefon prilagodite novemu profilu lastnika.
 • Če ste pozabili geslo

  Če so podatki iz profila banalno pobegli iz glave, jih lahko obnovite. V ta namen je na voljo gumb "Ste pozabili geslo?". Kliknite nanjo in brskalnik bo takoj odprl svojo stran za obnovitev:
 • Tam boste morali vnesti e-pošto ali telefonsko številko iz svojega računa, vnesite captcha.
 • E-poštni naslov (ali številka mobilnega telefona, če je bil profil povezan z njim) bo dobil potrditveno kodo - vnesti jo morate v okno za obnovitev gesla.
 • Po tem lahko ponovno ustvarite geslo.
 • Postopek obnovitve dostopa je standardni. V 90% primerov se obnovitev gesla izvede na ta način.

  Zaključek

  Zdaj razumete ,za katere je potreben Mi-račun. Ne samo, da razširi funkcionalnost vseh pripomočkov tega proizvajalca, temveč zagotavlja dodatno varnost, protivlomno zaščito, kar pomeni, da so kraje teh telefonov praktično brez pomena.

  Sorodne publikacije