Windows Update: onemogočite, omogočite in konfigurirajte. Izbira metode in načina dela

Začenši z različico operacijskega sistema Windows XP, Microsoft proizvaja neverjetno dosleden nabor nadgradenj za svoje operacijske sisteme, ki jih spodbuja k izboljšanju njihove funkcionalnosti. Namestitev praktično vseh izdanih posodobitev je bila namenjena odpravi vrzeli v varnostnem sistemu. Tudi po sprostitvi desete spremembe sistema, za katero sprostitev posodobitev sprva sprva ni bila prvotno posledica dejstva, da je Windows 10 domnevno najnaprednejši OS, posodobitev ne zahteva posodobitev, do sedaj. In ni vedno primerno uporabiti jih, v nekaterih primerih pa je bolje, da jih sploh ne namestite, da bi se izognili neuspehu samega sistema. O tem, kako onemogočiti posodobitve programa Windows, se pogovorimo o tem kasneje. Najprej pa poglejmo, kako lahko to vpliva na sistem in iz katerega je popolnoma brez bolečin.

Zakaj moram nadgraditi sistem?

Kot smo že omenili, so najbolj razviti in nameščeni posodobitveni paketi povezani predvsem z zaščito sistema pred zunanjim napadom. Vendar pa to ni vedno tako, saj nekatere posodobitve vključujejo posodobitve za druge pomembne komponente sistema Windows, ki se nanašajo predvsem na sorodne platforme, brez katerih nova strojna ali programska oprema morda ne deluje (DirectX, .NET Framework itd.). Zaradi njihove posodobitve je mogoče delno posodobiti tudi gonilnike nekaterih naprav, ki so neposredno povezane z grafičnimi pospeševalniki in vgrajenimi.v sistem virtualnih naprav.


Kaj pomeni posodobitev in da morate samodejno posodobitev popolnoma izklopiti?

In zaradi zgoraj navedenega, namestitev posodobitev ni popolnoma deaktivirana. Poleg tega je treba omeniti, da za isti Windows 10 obstaja nameščanje nekaterih kritičnih posodobitev, ki spreminjajo gradnjo z dodajanjem novih in brez nepotrebnih zmožnosti sistema, kar nas spomni na namestitev servisnih paketov. In še vedno zelo pogosto namestitev posodobitev v samodejnem načinu vodi do žalostnih posledic.
Če so bile prejšnje pritožbe povzročene predvsem zaradi nadgradnje sedme različice, po dveh večjih posodobitvah desete posodobitve po svetu, so bili računalniki, ki temeljijo na procesorjih AMD, neuspešni, nedavni paket iz aprila pa je odpravil sodelovanje uporabnika v postopku odpovedi namestitve. Ko poskusite zaustaviti računalnik iz menija, je bil ta element izgubljen in je bil zamenjan s soglasjem namestitve in poznejšim ponovnim zagonom.


Lahko pa onemogočite posodobitev za Windows. Vendar pa večinoma velja le za različice pod desetino. Ta sprememba je tako nepredvidljiva, da deluje samostojno, ne da bi upoštevala dejanja uporabnika. Tudi s popolno deaktivacijo iskanja in namestitve posodobitev v ozadju so ti procesi še vedno aktivni. Vendar pa je njihovo delovanje mogoče minimizirati, da se začne z vsaj prekinitvijo namestitve posodobitev za druge Microsoftove programske izdelke (ostanimo kasneje).

Kako onemogočiti posodobitve za Windows 7 »najlažji način?

Kot veste, lahko v vsaki različici sistema, ki zagotavlja namestitev posodobitev, najdete poseben razdelek, ki je odgovoren za te postopke (v različicah pod osmim je "Center za posodobitve"). Po privzetku je iskanje in namestitev paketov v aktivnem stanju.
Če želite onemogočiti posodobitev za Windows, lahko na seznamu izberete ustrezno postavko. Po tem lahko razpoložljive posodobitve sami preverite z ročnim načinom. Vendar ne veste vedno, kdaj se lahko pojavijo. Zato je najbolje, da nastavite način, v katerem bo sistem uporabniku ponudil izbiro z izdajo ustreznega sporočila.

Kako onemogočiti samodejno posodabljanje v operacijskem sistemu Windows 10: prejšnji koraki

Podobno kot zgoraj opisani koraki postopka v operacijskem sistemu Windows 10, lahko to storite tudi, vendar vam ni treba uporabljati nadzorne plošče, ampak oddelek parametrov, ki bo šel v ustrezen meni. Omeniti velja, da lahko tukaj nastavite želeni čas namestitve (na primer, ko je računalnik v stanju mirovanja) ali ustavite samodejno namestitev.
Kot je bilo že omenjeno, je v nastavitvah zaželeno, da se predmet odstrani iz namestitve posodobitev za druge korporacijske izdelke, kar bistveno skrajša čas namestitve večjih paketov in odpravi težave, če jih piratizira, vdira ali aktivira programska oprema tretje osebe v računalniku. (na primer, KMSAuto Net) pisarniške pakete.

Nastavitev omejitve povezave

Še en poudarek, ki vam omogoča, da onemogočite posodobitev sistema Windowsprenosni računalnik ali namizni računalnik, je sistem za goljufanje s svojimi orodji, kar pomeni omejitev trenutne povezave z internetom. Kaj to pomeni? Ampak samo to, da bo sistem menil, da je plačan vhodni in izhodni promet, in uporabnik ne želi plačati dodatnih stroškov, povezanih s prenosom datotek za posodobitve paketov. Namestitev posodobitev v tem primeru bo prekinjena, dokler povezava ne bo vrnjena v prvotno stanje ali uporabnik ne bo zahteval ročnega iskanja.

Konfiguriranje servisnih nastavitev

Kljub zgornjim korakom ni vredno veliko skušnjav. Če onemogočite posodobitev sistema Windows 10, ta način ne bo vedno deloval (to velja, na primer, za spodnje spremembe). Dejstvo je, da je celo s takšno deaktivacijo sama storitev, ki je odgovorna za iskanje in namestitev posodobitev, še vedno v aktivnem stanju in deluje v ozadju. Za to je treba deaktivirati z ustreznim razdelkom (services.msc).
Vendar pa je bilo zelo nujno onemogočiti samo "Update Center", najprej zaustaviti postopek in nato izbrati vrsto zagona, ki onemogoča, pa tudi deaktivirati povezane komponente - "Windows Installer" in "Modus Installer" (TrustedInstaller). Šele takrat bo prišlo do zaustavitve.

Uredi pravilnike skupine

Če želite za vedno onemogočiti obnovitev sistema Windows, lahko uporabite tudi nastavitve pravilnika skupine (gpedit.msc), kjer morajo upravne predloge poiskati več nastavitev samodejnega posodabljanja (običajno jesamodejno posodabljanje, samodejno posodabljanje in takojšnje dovoljenje za namestitev).
Po urejanju parametrov teh procesov je potrebno nastaviti neaktivno stanje. Ampak, da bi prepovedali uporabo kakršnih koli sredstev Centra za posodobitve, morate nastaviti vključeno stanje. Spremenite lahko tudi nekatere dodatne parametre, vendar povprečni uporabnik običajno trpi zaradi zgoraj navedenega.

Dejanja v sistemskem registru

Ko govorimo o tem, kako onemogočiti posodobitve za Windows 10 na prenosnem računalniku ali rednem terminalu, je treba omeniti sistemski register posebej. Odseki za skupinske pravilnike in nastavitve storitev v glavnem podvajajo njegove parametre, vendar ima register največjo prednost.
V urejevalniku (regedit) pojdite v vejo HKLM in v nastavitvah pravilnikov pojdite v razdelek Windows Update, kjer obstaja mapa AU (če nimate oddelka ali map, jih morate ustvariti sami). Na desni je tipka NoAutoRebootWithLoggedOnUsers, ki ji mora biti dodeljena vrednost enote. Še enkrat, če ključa ni, morate sami ustvariti parameter DWORD in nato dodeliti določeno ime in vrednost. Opomba: Za vsa opisana dejanja, začenši z razdelkom storitev v registru, lahko onemogočite posodobitev za Windows le, če se sistem po shranjevanju možnosti ponovno zažene (za register ni potreben). Ponavljajoča vključitev posodobitve se izvede z vnosom vseh parametrov v začetno stanje.

Metode programske opreme tretjih oseb

Toda tudi opisani ukrepi ustreznega učinka ne smejo biti podani tako preprosto.razlogov, da ne bodo vse povezane komponente, povezane s posodobitvami, deaktivirane. Težko bo razumeti zapletenost določanja povprečnega uporabnika. Če želite, da je to čim bolj enostavno, lahko poskusite izklopiti posodobitev za Windows (vse različice) s pomočjo pripomočkov tretjih oseb.
Kot eno od najpreprostejših in najbolj dokazanih v praksi, lahko svetujete majhnemu programu Win Updates Disabler, ki mora le označiti prepoved nameščanja posodobitev in klikniti na gumb za uveljavitev sprememb (po potrebi lahko tudi izklopite Windows Defender "In požarni zid)." Ni slaba aplikacija Windows Update Blocker, vendar je plačana. Opomba: Za upravljanje vseh takih aplikacij mora imeti uporabnik skrbniške pravice.

Povzetek

Kaj je treba uporabiti za deaktiviranje posodobitev sistema, seveda vsakdo odloči zase. Vendar pa je najlažji način uporabe programov tretjih oseb. Kljub dejstvu, da bodo uporabljali sistemske vire, nenehno delali in preprečevali zagon storitve v ozadju, je obremenitev sistema opazna pri delovanju in učinkovitosti, to pa ne vpliva. Še vedno je treba povedati, da je večina zgornjih dejanj mogoče izvesti v ukazni vrstici, vendar za lažjo uporabo takšne metode niso bile upoštevane. Kar zadeva samodejno onemogočanje posodobitev, je še vedno bolje uporabiti objavljanje s predlogi za namestitev, nekateri paketi pa lahko vsebujejo pomembne nadgradnje za te platforme indruge sistemske komponente, brez katerih uporabniški programi morda ne bodo delovali pravilno.

Sorodne publikacije