Mobitel Sony Ericsson W810i: Opis, specifikacije, navodila

Telefon Sony Ericsson W810i iz švedsko-japonskega združenja je privrženec prejšnjih generacij modelov W800i in K750i. Iz prvega pripomočka si je izposodil mladinsko-zabavne teme, od drugega pa poslovni koncept.

Poskusimo ugotoviti, kaj govorice privabljajo občinstvo (2006.) Sony Ericsson W810i. V članku bomo obravnavali značilnosti pripomočka, prednosti in slabosti serije ter stališča strokovnjakov v tej panogi. Tudi kljub častitljivi (za takšne naprave) starosti, naprava še vedno ostaja v povpraševanju.

Pozicioniranje

Pojav Sony Ericsson Walkman W810i, medtem ko je trg mobilnih pripomočkov povsem naraven. Starejša serija K750i je hit, ki je postal tako pred uradno prodajo. Ampak za koga je ta model? Telefon je namenjen predvsem poslovnim in zahtevnim ljudem, torej uporabnikom, ki upoštevajo ne le privlačen videz, temveč tudi večnamensko "polnjenje". Ljudje v tej kategoriji niso dovolj glasni slogani o osupljivi design, nešteto megapixels v kamero ali neizravnane glasbene zmogljivosti pripomočka. Naprava ne samo, da mora imeti vse te sposobnosti, ampak mora tudi delovati brezhibno, v drugem primeru pa lahko javnost takšnega načrta z lahkoto (in za vedno) izgubi.

Serija K750i (slika zgoraj) je zadostila dodeljeni nalogi, le uporabnik je bil v določeniIzbira je zmedena: na eni strani so bile slušalke W800i in dobra količina pomnilnika, na drugi strani pa je bil oblikovan poslovni model K750i in pametno "polnjenje". Videz W800i se težko imenuje oster, rdeča naprava v rokah poslovneža pa nekako ni zelo prepričljiva. Sony Ericsson W810i je pravkar dosegel soglasje, kjer vidimo produktivnost in muzikalnost pripomočka z dobrim spominom, inteligentnim naborom čipov, privlačno stereo slušalkami in vsestranskim videzom.

Vsebina paketa

Naprava je na voljo v škatli z lepo gosto in kakovostno kartonsko embalažo, ki navaja najbolj "okusne" značilnosti pripomočkov in nagrade na nekaterih razstavah. Vsi dodatki so lepo nameščeni v embalaži in ne vplivajo drug na drugega. Popolnost:
 • sam telefon Sony Ericsson W810i;
 • navodila za uporabo (vključno z ruskim);
 • litij-polimerna baterija za 900 mg;
 • omrežni polnilnik CST-60;
 • zanka tipa USB za sinhronizacijo z računalnikom z adapterjem;
 • slušalke z blazinicami za ušesa (HPM-70);
 • 512 MB SD kartica;
 • pogon z vdelano programsko opremo in firmware;
 • garancijska kartica.
 • Paket se lahko imenuje poln, tj. Kupljen in uporabljen. Če ste navajeni zelo previdni glede mobilne tehnologije, potem lahko dodatno kupite pokrov, v preostalem pa je vse tam. Kljub navideznemu pomanjkanju žic za slušalke, so zanesljive in povezave so dodatno zaščitene. Slušalke za Sony Ericsson W810i razreda HPM-70 so zgolj glasbeneopremo, tako da zvok proizvodnja je primerno - brez popačenj in motenj. Poleg tega so slušalke popolnoma potekala v ušesu in ne padejo ven tudi med intenzivno vadbo. Znamka (predvsem za Sony Ericsson W810i) Polnilec je monolitna in verodostojen, ter o vseh protiudarec ali vrzeli, pa. Na splošno, vsi dodatki, ki so vključeni, ki učinkovito in brez resnih težav.

  Zunanjost

  Mnogi ljudje zmotno mislijo, da je Sony Ericsson Walkman W810i - je preimenoval modela K750i. Ne, to ni. Gadget sestavljena na povsem drugačen nabor čipov in uporabo različnih materialov. Na primer, lahko isto K750i reciklirati s slogu in platforme W800i, medtem ko je 810 te serije ne bo delovala.
  Zadeva Sony Ericsson W810i je izdelana iz lepo je videti in mehka na dotik plastike z mat prevleko. Edina gladek vložek - modul kamere. Če pogledamo dimenzij pripomočka (100h46h20 mm /100 g), postane jasno, da je velikost in težo naprave enaka serije K750i in nekoliko debelejša (1 mm) W800i. Dejstvo je, na primer, ne more biti imenovan maščobe, ampak tudi na ultra devaysov težko izvesti.
  model Sony Ericsson W810i lahko enostavno nosite v žepu hlač, jeans (ne tesni) ali srajco, da ne omenjam, torbice, plašče in suknjiče. Verjetnost naključnega prožilni vmesnika v tesna oblačila, je zelo majhna. V napravi dlani je zelo udobno, in hvala za mat konča stroj ne zdrsne iz rok, čepravče so mokra. Za tiste, ki imajo pianistične prste, se lahko pripomoček zdi premajhen, vendar ergonomije ni. Kar zadeva kakovost montaže Sony Ericsson W810i, so lastnosti modela prijetne: ni bilo zabeleženih nobenih luvov, prask, hrupa in podobnega. Vse je na zelo visoki ravni, saj zahteva ugled blagovne znamke.
  Preostali prstni odtisi na Sony Ericsson W810i so zelo težki, kot na samem zaslonu in glavi fotoaparata. Na leči ni zaves, zato morate z nenehno brisati celico. Nekatere praske ali manjše poškodbe telefona niso grozne zaradi uporabe visoko kakovostne plastike. Kar se tiče praktičnosti, je bil ta pripomoček skoraj 100%, kar je navdušeno nad izjemnimi uporabniki Sony Ericsson W810i. Baterijo zaprete le del zadnjega pokrova, ki ponavlja rešitev, ki je že seznanjena s serijo K750i. Ploščo odstranimo s preprostim premikom "na sebi" in prav tako enostavno vzpostavimo obratno dejanje. V času odstranitve morate samo pogledati pokrov, da je strogo vzporeden z geometrijo telesa, sicer se ne bo prilegal na njegovo mesto. SIM kartica operaterja se tradicionalno vstavlja pod baterijo Sony Ericsson W810i. Baterija je tudi enostavno izvlecite in namestite, ter zmedete kontaktne skupine je zelo težko.

  Tipkovnica

  Kontrole so zelo podobne prejšnjim generacijam pripomočkov, vendar imajo kljub temu nekatere posebne značilnosti. Na primer, prejšnja serija igralnih palic ni poznana, njeno mesto pa je večnamenska navigacijska enota za pet.pozicije
  Številske tipke se izvajajo standardno in brez dodatkov: ovalne, majhne, ​​iste standardne velikosti z enakomerno razdaljo. Material gumbov je mat in prijeten na otip, podatki na ključih pa so pobarvani z visokokakovostno barvo in so jasno vidni. Digitalni indeks je skoraj dvakrat večji od črke - 15x2 mm proti 08x12 mm. Tipke Sony Ericsson W810i se odzivajo in vaši prsti niso utrujeni od klikov, tudi med dolgim ​​nizom sporočil ali iger. Na desni in levi strani navigacijske enote se nahajata funkcijska tipka za ponastavitev in klicna tipka. Izgledajo svetle in izdelane iz trdne plastike z enako kakovostnim premazom. Uporaba zgornje navigacije je zelo priročna, poleg tega pa tudi mehke tipke bistveno poenostavijo delovanje Sony Ericsson W810i. Ključavnica naprave se odklene s standardnim držanjem tipke "*" s potrditvijo desnega funkcijskega gumba. Osvetlitev ozadja je izdelana v oranžni stilistiki. Ne moremo reči, da je svetla, vendar lahko s pripomočkom delate z vsako svetlobo. Ko je tipkovnica zaklenjena, osvetlitev ozadja ne deluje.

  Dodatni vmesnik

  Vmesniški gumbi so samo trije. Na vrhu leve strani je tipka za predvajanje in pavzo. Odgovoren je za delo s predvajalnikom, radijem ali katero koli drugo aplikacijo, ki jo je ta aktiviral. V parametrih lahko nastavite specifično vezavo. Brez težav se dotaknete gumba in pomagate majhnim grbinam, ki se nahajajo ob straneh ključa, in hkrati zmanjšate tveganjenaključno klikanje Na drugem koncu je volumen, ne le za nastavitev zvoka, ampak tudi glede na stanje telefonskega načina, kjer lahko vidite trenutno raven napolnjenosti baterije, profila, pomnilnika in datuma. V načinu fotoaparata tipka igra vlogo povečave in ima tudi določene robove na straneh. Na dnu desne strani je gumb za vklop kamere. Za večje udobje je vmesnik opremljen z osvetlitvijo ozadja in ima opazno zaveso, kjer med delom kamere utripa dioda. On je odgovoren za fokusiranje med snemanjem - v natančni analogiji s K750i.

  Zaslon

  Zaslon W810i temelji na matriki TFT z overclockom 176x260 z 262144 barvami. Fizična velikost zaslona je nekoliko večja od K750i in W800 - 49 mm v primerjavi s 45. Pod neposredno sončno svetlobo slika skoraj povsem izgubi barvno nasičenost, vendar pa se osnovne informacije lahko brez težav pregledajo, naj bo to fotografija naročnika ali datum kasneje. Za prilagajanje vmesnika so na voljo štiri osnovne teme, vendar lahko dodatno prenesete teme tretjih oseb. Vse za oblikovanje namizja, ki vam je všeč v modelu K750i ali W800i, bo prišlo brez težav. V vsakem primeru lahko na uradni spletni strani blagovne znamke najdete do 50 različnih tem in vse vrste "čipov" za raznolikost, na amaterskih virih in še več. Ohranjevalnik zaslona in pozdrave imajo boleče oblikovanje, ki ga ni mogoče spremeniti, vendar ga lahko izklopite. Prilagodite svetlost petih stopenj. Korak je sorazmerno majhen, zato ne bi smeli urejati težav. Prav tako bi moralo bitiNe pozabite, da je višja svetlost, v načinu mirovanja je manj časa.

  Fotoaparat

  Fotoaparat deluje na 2 milijona slikovnih pik in omogoča snemanje pri ločljivosti 1600 x 1200 slikovnih pik. Poleg tega obstaja bliskavica in večkratna povečava. Vse to odlično deluje tako s fotografijo kot z video funkcijo.
  Modul je pravilno nameščen na hrbtni strani naprave, to je tako, da prst ali prsti med delovanjem ne prekrivajo leče. Edina pomanjkljivost, ki se jo večina uporabnikov pritožuje, je pomanjkanje zaščitne zavese, brez katere sesalnik pobere prah in drugo umazanijo. Obstaja veliko prilagoditev in funkcionalnosti za delo s fotografsko vsebino: nočni prizori, panorama, okvirji, makro, samodejni časovnik, negativni učinki, sepija, prekomerna osvetlitev, kot tudi samodejne in ročne nastavitve beline (oblak, dnevna svetloba, luči itd.). Možno je izbrati kakovost fotografije, enega od štirih zvokov zaklopa, števce brez okvirja in omogočiti "vohunski" način. Kakovost slik je dobra. Seveda, zmogljivosti naprave ni mogoče primerjati s sodobnimi pametnimi telefoni, vendar je slika povsem sprejemljiva. Video posnetke lahko snemate v visoki ločljivosti (176x144 px) ali nizko za MMS (128 x 96 slikovnih pik). Funkcija video odseka je podobna nastavitvam fotografije in praktično edina razlika je shranjena oblika 3GP ali AVI /JPEG ali BMP).

  Vmesniki

  Na dnu je vmesnik Fast-port. Videli smo tudi napravo W800i, preko katere lahko priključite polnilnik, podatkovni kabel, slušalke in drugo zunanjo napravo. Vtičidelo brez težav in konektor jih dobro drži.
  Na spodnji levi strani konca je reža za pomnilniško kartico micro-SD. Vmesnik je prekrit z gumijastim zamaškom, ki je povezan z ohišjem z močno vrvico. Pritrditev plošče je praktično tesna, tako da ni prahu ali umazanije. Infrardeči vmesnik se nahaja v bližini gumba sprožilca. Sprejemanje in posredovanje podatkov prek vmesnika INFRARED je bolj ali manj stabilno, pod pogojem, da se naprava, ki se distribuira /sprejema, nahaja nekje blizu.

  Niz čipov

  Telefon ima 20 MB notranjega pomnilnika, kar je seveda zelo omejeno za sodobno realnost, vendar ga je mogoče razširiti s pomnilniško kartico drugih proizvajalcev do 1 GB (512 MB micro SD kartica skupaj z napravo). Pomnilnik je dinamično porazdeljen, kar je dodeljeno aplikacijam, ki jih potrebuje v tem trenutku. Sam po sebi je naprava precej shustryy in vse trditve o občutljivosti vmesnika ne nastanejo in še posebej ni razloga za napenjanje - vse je zelo preprosto. Za delo z datotekami je razlagalni upravitelj, ki lahko da informacije, kot želite, kot tudi kopiranje, brisanje ali premikanje.

  Življenjska doba baterije

  Litij polimerna baterija z močjo 900 mAh lahko v stanju pripravljenosti traja do 350 ur, kar je nekoliko manj kot pri K750i in W800i (400 ur). Kljub temu, baterija traja dolgo časa, in tudi če naložite napravo, ki se imenuje, v celoti, potem bo trajalo več kot en dan. Pogovor na povprečno pol ure na dan bo baterija pripomočka trajala 3-4 dni. Uporaba telefonadrugi "narečje", lahko na splošno povečate življenjsko dobo baterije v tednu, kot je razpoložljiva energija, na splošno, samo nikjer preživeti (Hi-Res video ni tukaj, kot tudi zahtevne igrače).

  Če povzamemo

  Telefon Sony Ericsson W810i je uspešno zajel najboljše predhodnike - K750i in W800i. Če ste že prej dvomili, katero od teh dveh naprav morate vzeti, potem zdaj z njo ni težav - obstaja precej lep in vsestranski hibrid W810i. Seveda sodobna tehnologija in trendi narekujejo vse tesnejše razmere za razvojna podjetja in poskušajo zadovoljiti svoje uporabnike v vsem. Toda v primeru našega anketiranca je švedsko-japonska zveza uspela ubiti dva zajca in na več načinov sprostiti univerzalni telefon. Za tiste, ki nujno potrebujejo velike zaslone, je močnejši "železo" in visokokakovostna matrica na fotoaparatu bolje prehoditi W810i. No, poznavalci kakovosti redkost iz uglednih znamk gadget bo zagotovo všeč. Ima vse, kar je bilo ljubljeno pred desetimi leti in cenjeno danes: velika zbirka, premišljeno upravljanje, praktično nesmrtna zbornica (zdravo, "Nokia"), lep zvok na izhodu in privlačen videz. V vsakem primeru, če kupite ta model kot drugi "narečje", potem ne boste nikoli žal. Na trgu mobilnih pripomočkov model je mogoče najti po ceni približno 4-5 tisoč rubljev za novo kopijo. V evropskih skladiščih je še vedno na stotine zabojev s temi pripomočkipo želji lahko najdete "nove" W810i ali, po izbiri, dvakrat (ali več) kupite cenejši telefon.

  Sorodne publikacije