Kako pretvoriti niz JavaScript v številko

Ni razlike v vrsti spremenljivke, uporabljene v izrazu. Če je matematični izraz, bodo vse njegove spremenljivke avtomatično interpretirane kot numerične. Če je niz obdelan, se vsi izrazi "udeleženci" obravnavajo kot vrstice. Vendar pa je naloga preoblikovanja v "niz" javascripta v veliko širšem kontekstu.

Metode javascript pretvorbe nizov v številu

Arsenalne metode za pretvorbo nizov v znesku niso velike, vendar zadostujejo v vseh preprostih primerih. Tukaj javascript (predvsem za začetnike) je način od preprostih do kompleksnih na praktičnih primerih.


V primeru so opisane štiri različne vrstice. V prvem izhodnem bloku je vrsta vsake vrste spremenljivke definirana kot niz. Nato se vsaka linija preprosto pretvori v številko. V drugem izhodnem bloku so spremembe v spremenljivkah po konverziji vidne, njihova vrsta je postala številka. Primer pretvorbe javascript parseFloat je še posebej pomemben: "12e + 3" je bil "12000".

Spremembe v konverziji med vrsticami so lahko precejšnje! Vendar so pomembni samo prvi znaki: morajo biti digitalni. Če ni digitalnega znaka, bo rezultat NaN. Inverzna transformacija niza, "postane" številka, ni vedno ista vrstica. Ta trenutek se lahko uporabi za preverjanje pravilnosti vnosa številskih informacij.

Običajne metode pretvorbe

Obstajajo cela števila in so ulomki, tj. Niz javascript v pretvori število iz:
 • parseInt;
 • parseFloat.
 • Splošni primer se izvede z uporabo preprostega nizamatematični izraz. Dovolj, da pred znakovni niz postavite znak "+", če je v njem število, potem bo rezultat izraza število. Vrednost spremenljivke se lahko spremeni, vendar se tip vedno spremeni: typeof bo prikazal številko, ne pa niza. Pomembno je razumeti, da lahko uporaba pretvorjene nizovne spremenljivke pokaže povsem drugačen rezultat.


  javascript za začetnike v tem kontekstu je zelo preprost. Težje je razumeti operacijo celoštevilskega preoblikovanja z uporabo metode pasrseInt, ker deluje v decimalnem stroju, vendar lahko interpretira niz kot oktalno ali šestnajstiško. V tem primeru ni vedno tako, odvisno od drugega parametra, ki kaže na numerični sistem. Niz string javascript se vedno pretvori v število, če pa na začetku niza v vrstici ni številke, bo rezultat NaN. Potrebujete idejo o številskih sistemih, o snemanju šestnajstiških številk (številka se začne z '0x') in osmiškimi številkami (številka se začne s '0').

  Da bi razumeli nianse metode javascript parseFloat, je dovolj, da dobimo idejo o tem, kaj je matematični zapis resničnega števila.

  Pretvorba za razvrščanje

  javascript je jezik brskalnika, zato je več kot drugi jeziki ključnega pomena za znake izven glavnega niza latinskih abeced in številk. Razvrščanje - postopek je potreben. Vendar ni vedno smiselno, da se podatki prenesejo v strežnik za namene razvrščanja, lažje in bolj praktično je opraviti delo na spletnem mestu, v brskalniku.
  Za rešitev takega problema lahko pretvorite nizove znake v njihove številske kodeali dodelite urejeno zaporedje števk črkam in številkam. Metoda charCodeAt (), ki se uporablja za linijo [var iB = 'abcd'.charCodeAt

  ], bo spremenljivki iB dodelila številčno vrednost 98, tj. Kodo črke' b '. Glede na to, da je kodna vrednost črke „a“ 97, lahko dobite številke vseh črk latinice v naraščajočem vrstnem redu z nizkimi in velikimi črkami. Podobno kot črke n abecede. Pravilno razvrščanje številk omogoča oblikovanje zahtevanih nizov znakov. Lahko npr. "Prerazporedite" cirilico ali latinico ali jih pomešate, da pustite le črke, ki so zelo različne, dodajte zavihke in presledke v nize zavihkov in prehodov.

  Oblikovanje edinstvene številke vrstice  Če je koda črke „a“ 97, je razlika med črko in številko 97 edinstvena številka črke v abecedi. Če povzamemo edinstvene številke za vsak znak v vrstici, je težko dobiti edinstveno številko za to vrstico. Če je vsakemu elementu dodeljena teža, na primer položaj:
 • 0 teža 1;
 • 1 utež 10;
 • 2 utež 100;
 • ,
 • nato pomnožimo edinstveno številko vsakega znaka v vrstici s težo položaja, v katerem je bil zaznan, in seštejemo vse številke, ki jih lahko dobimo z edinstveno številko in jo uporabimo kot enovredno ujemanje izhodne linije. To preoblikovanje vrstice v število je inverzno, kar pomeni, da lahko številka vedno dobi linijo vira. Takšna pretvorba je koristna, saj lahko s številko opravite katero koli operacijo varno v kontekstu kodiranja cirilice in drugih lokalnih lastnosti strani strani, področja uporabe, države.obiskovalec

  Izbirniki strani z rastočimi stranmi

  Pogosto je naloga ustvarjanja selektorjev na straneh strani, katerih vrednosti ni mogoče določiti vnaprej, ampak čez čas, dopolnjene. V prvi aplikaciji je prvemu obiskovalcu na voljo prazen izbirnik za vnos podatkov.
  Vsak nov vnos informacijskega niza v izbirnik (vsak obiskovalec) se pretvori v številko, ki se skupaj z izvirnikom pošlje v strežnik za shranjevanje. Ko se začne nova seja ali pride nov obiskovalec, izbirnik ni več prazen. Stran, ki jo prenašate, pride v brskalnik z ne-praznim izbirnikom. Pri vsaki novi vrednosti izbirnika samo, ko je poslana strežniku za shranjevanje in šele ko je dodeljena edinstvena digitalna koda. Za rešitev tega problema ne morete uporabiti metode javascript string. Običajne metode parseInt in parseFloat so zasnovane za drugo aplikacijo, vendar lahko dobimo algoritem za nedvoumno pretvorbo niza v število in ne nujno reverzibilen. Dovolj je, da se na različnih nizih znakov v nizu algoritem pretvorbe ne bo ponovil.

  Optimizacija prometa in analitike

  Pri razvoju strani razvijalec uporablja znatne količine informacij. Zagotavljanje obiskovalca z možnostjo vnosa informacij je dober način za znižanje ocene spletnega mesta zaradi njegove šibke funkcionalnosti in razočaranje obiskovalca. Dodeljevanje dejanj obiskovalca vodilcu dogodkov v obliki funkcije javascript za določene blokeinformacije, lahko oblikujemo filter, ki bo obiskovalcu omogočil, da natančno določi cilj, najde prave informacije, dobi želeno rešitev. Pretvarjanje podatkov o nizu je lahko tako poljubno prostorno v delu vrstice in zelo majhen del številke. Z drugimi besedami, pretvarjanje niza javascript v številne razvijalce izvaja v svojem algoritmu. Obiskovalec manipulira razumljive informacije in strežnik preide na najmanjšo količino podatkov - številko. Dinamika množice številk za vse obiskovalce v kontekstu natančno znanih informacij omogoča različno funkcijo javascripta (ne vodja), ki se odziva s strežniškega odziva prek mehanizma AJAX, da vsem obiskovalcem naenkrat v realnem času da vse potrebne informacije. Tako deluje sistem. Ta različica pretvorbe niza javascript v število je zelo iskana v razvoju spletnih iger, interaktivnih konferenc, takojšnjega sporočanja in tako naprej.

  Instrumentalna pretvorba

  javascript in CSS v kontekstu numerične obdelave vam omogočata nadzor prikaza strani brez sodelovanja strežnika. Pravila CSS so sestavljena kot podstrani, rekurzivno. Značilno je, da je parameter število, ki mu sledi nekaj črk (npr. "Px", "pt", "em",). Parameter je podniz v pravilu in pravilo vnese podniz v slogu razreda ali identifikatorju.

  Rekurzija javascript.Cena Naročilo se premakne na želeno številko, pretvori iz niza v številko, spremeni in spremeni na pravo mesto. Pravilo se spremeni s "avtomatskim strojem". To je preprosto in priročno, brez sodelovanja strežnika.

  Sorodne publikacije