Kaj naj storim, če potopim telefon? Delavnice za popravilo mobilnih telefonov

Danes si skoraj vsak od nas ne predstavlja življenja brez pripomočkov, tudi brez mobilnega telefona. Trg ponuja veliko število naprav, ki se razlikujejo glede barvne odločitve, dimenzij, pomnilniške zmogljivosti, zmogljivosti baterije, kakovosti fotografij in videa, izvedenih funkcij in mnogih drugih možnosti.

Življenje mobilnih telefonov je tudi drugačno, vendar se včasih uporabnik zmanjša zaradi ne zelo skrbnega odnosa do tehnike. Glavni problem, ki vodi do popravila telefona, je vdor vode v napravo. Kaj naj storim, če ima telefon vodo? In kako pomagati pripomočku? O tem bomo govorili v članku.


Kako voda deluje na delih telefona?

V telefonu je matična plošča, skozi katero se izvaja moč naprave in zagotavlja neprekinjeno delovanje vseh komponent. Elementi plošče so lahko iz bakra, medenine in drugih kovin. Če telefon dobi vodo, vstopi v kemijsko reakcijo s kovinami, pri čemer uniči sestavne dele plošče. V primeru, da je telefon zelo moker, je lahko sam plačan. Potem je možno, da se naprava ne popravi. Kaj naj storim, če potopim telefon? O tem bomo nadalje razpravljali.

Kaj naj storim, če potopim telefon?

Če pripomoček dobi vodo, je treba napravo izprazniti, da se začne, torej odstraniti baterijo. To je mogoče pri modelih z odstranljivo baterijo. Toda kaj storiti, če v pametni telefon, kot v večini sodobnihmodeli (še posebej kitajski), baterija ni odstranljiva? Te baterije ni mogoče ločiti od doma, zato morate mobilni telefon v vsakem primeru prenesti v servisno delavnico za mobilne telefone. Če baterije ne morete odstraniti, morate telefon izklopiti s pritiskom na gumb. To se zgodi, da telefon dobi vodo, ko ste na počitnicah in ne morejo priti v servisno delavnico za mobilne telefone. Potem morate izvleči baterijo in dati napravo v suho sobo, ne vključuje najmanj tri dni.


Poleg baterije mora telefon izvleči sedem kartic, pomnilniško kartico, slušalke, odstraniti pokrov odbijača ali na splošno vse, kar lahko povzroči zastoj telefona in luknje. Z zaslona ali stekla ni treba odstraniti zaščitne folije.

Sušenje telefona doma

Če je telefon dobil majhno količino vode in ni imel časa, da bi prodrl globoko v napravo, jo lahko poskusite posušiti v hiši. Vaš pomočnik bo navaden sesalnik. Telefon postavite na kratko oddaljen od sesalnika in ga raznesite 20-30 minut. Pustite nekaj časa v razstavljeni obliki. Velika vlaga absorbira suhi riž. Kaj naj storim, če potopim telefon? Poskusite jo spustiti v zavitku riža, nato pa potopiti komponente naprave. Na ta način boste morali telefon sušiti vsaj tri dni. Po tem lahko naprava deluje.

Glavne težave, ki se pojavijo, ko je telefon poškodovan

Upoštevajte glavne napake v napravi, ko je telefon padel v vodo in ne deluje. Če pospadajo v vodo na vaši napravi ne deluje zaslon, morda je bil ščepec stikov na zaslonu. V studiu, poskusite vzpostaviti stike, vendar najverjetneje boste morali popolnoma spremeniti zaslon.
Če po padcu na telefonu zvočniki prenehajo delovati - to ni zelo resna napaka. Strokovnjaki bodo zamenjali govornika. Ali fotoaparat ne deluje zaradi vode? Kaj storiti? Vse bo odvisno od cene telefona in kakovosti. Če imate kitajsko kopijo ugledne blagovne znamke, bo popravilo zelo težko zaradi nizke kakovosti izdelkov. Na originalnih napravah (celo kitajsko izdelanih, vendar originalnih) lahko fotoaparat zamenjate, vendar morate plačati dostojno količino. Če mikrofon ne deluje, ga nežno očistite z zobotrebcem ali iglo. Če ste v dvomih glede svojih sposobnosti, je najbolje, da svojemu telefonu ponudite servisno delavnico.

Koristne informacije

Če telefon deluje v operacijskih sistemih Android, Windows Phone ali iOS in ste ga utopili, morate storiti naslednje:
 • Izključite pametni telefon iz napajanja.
 • Izvlecite baterijo.
 • Izvlecite iz pametnega telefona vse razpoložljive kartice SIM.
 • Suh pametni telefon (s sesalcem, rižem, na suhem mestu).
 • Pametni telefon - tehnika je muhasta. Pametni telefoni se ne morejo pregrevati, zato pri sušenju pametnega telefona v nobenem primeru ne uporabljajte sušilnika za lase in naprave ne postavljajte na baterijo. Najbolje je, da ga posušite v suhem, toplem prostoru.
  Najbolj nevarna stvar, ki se lahko zgodi pametnim telefonom, je vdor vodena zaslonu V tem primeru se na zaslonu pojavijo delitve pikslov, pike in proge, ki jih ni mogoče odstraniti. V tem primeru je treba popravilo utopljenega telefona zaupati strokovnjakom. Še bolj nevarno za pametni telefon - slano morsko vodo. Sol je zelo hitro erodirala različne stike in povezave, tako da odgovor na vprašanje, ali je mogoče obnoviti ležeči telefon, če je zadel morsko vodo, ne more jasno odgovoriti. Vse bo odvisno od časa in vpliva vode.

  Popraviti utopljeni telefon v delavnici

  Če od vseh zgoraj navedenih metod nobeden ni pomagal sušiti in obnoviti stroja, pojdite na delavnico. Tam bodo strokovnjaki popravili utonjeni telefon. Za začetek, morajo razstaviti telefon, pregledati mesta spajkanja za pojav korozijskih sprememb. Nato napravo očistite z ultrazvokom. V ta namen je plošča položena v določeno tekočino in obdelana. Po čiščenju se plošča posuši in pregleda pod mikroskopom za nezlomljive napake. Po tem končajo potrebno in zberejo telefon.
  Približne cene popravil za večje okvare v primeru vlage v telefonu:
 • čiščenje ultrazvoka naprave - 890 rubljev;
 • zamenjava senzorja - 990 rubljev;
 • zamenjava zaslona - 990 rubljev;
 • zamenjava oboda matrice - 890 rubljev;
 • popravilo zvočnika ali mikrofona - 500 rubljev.
 • Cene so približne, vse je odvisno od tega, kje živite, in cenovne politike določene servisne delavnice za mobilne telefone.

  Kako zaščititi telefon pred vodo?

  KajČe boste utonili telefon, je zdaj jasno. Toda kako preprečiti tako neprijetno situacijo? Na prvem mestu, naprave ne puščajte blizu možnih virov vlage. Ne vzemite telefona s seboj v kopalnico, ne postavljajte stekla ali odprtih posod z vodo, steklenic s pijačami in tako naprej. Ena napačna poteza - in telefon morda ni obnovljen. Najboljša možnost za zaščito telefona pred vodo je nepremočljiva prevleka. Na trgu dodatkov za telefone velika izbira takšnih primerov. Proizvajalci trdijo, da s to zaščito, telefon lahko potopi v vodo na globini tridesetih metrov, samo da takoj preveriti v praksi takšno pridobitev še vedno ni vredno.
  Obstajajo vodotesni pametni telefoni. S stopnjo zaščite pred vlago so različni. Obstajajo modeli, ki so zaščiteni le z majhno količino vode, vendar obstajajo tudi tisti, ki lahko dolgo časa zdržijo potapljanje za nekaj metrov. Nekateri modeli takšnih pametnih telefonov so opremljeni s posebnimi senzorji, ki kažejo, da je vlaga v primeru ali ne. V tem primeru, če želite polniti takšen telefon, se bo prikazala napaka, s čimer se boste zaščitili pred poškodbami, in ste zaradi prekomernih stroškov popravil. Vodoodporni pametni telefon je še posebej primeren za aktivne ljudi, tiste, ki se radi ukvarjajo z ekstremnimi športi, potapljanjem in lovom itd.

  Kaj izbrati je vodoodporni telefon?

  Pametni telefoni Samsung (Galaxy S7 S7 Edge) izpolnjujejo standarde zaščite. Nekateri uporabniki so pustili telefon ponoči v kozarcu z vodo,potem je še naprej pravilno deloval. Samsung Galaxy Xcover 3 poleg vsega je varno zaščiten z gumijastimi vložki. Ni slabše preizkusiti vode iPhone v 7. različici.
  Sonyjevi Xperia XZ in drugi modeli so skladni z vodoodpornimi standardi. Z3 se lahko na primer hrani v vodi več kot trideset minut in ne bo trpela. Sony Xperia M4 Aqua je namenjena za uporabo na mestih, kjer je vedno visoka vlažnost. Torej, govorili smo o tem, kaj storiti, če ste utonili telefon.

  Sorodne publikacije