Kako odpreti DOCX leta 2003 Word: Učinkovita metoda

V prvih različicah programa Microsoft Word, od leta 1997 do 2003, je bil format DOC, vseboval je vse dokumente in jih shranil. Vendar so se razvijalci na koncu odločili za uporabo naprednejših - DOCX in DOCM, ki so se začeli uporabljati pri izdaji različice iz leta 2007. \ t

Odpri DOCX v Wordu 2003

V tem članku bomo razpravljali o tem, kako odpreti DOCX v Wordu 2003. Predstavljen bo na učinkovit način, zlahka izvedljiv. Dejstvo je, da bodo vsi lahko delovali neodvisno od znanja računalnika, ker je vse, kar je potrebno - namestiti pakete datotek. In če sledite spodnjim navodilom, ne boste imeli dodatnih vprašanj.


Namestite pakete za združljivost

Če ne veste, kako odpreti DOCX v Wordu 2003, sledite podrobnim navodilom in vsi boste ven. Najprej boste morali prenesti in namestiti poseben paket združljivosti. To je tisti, ki vam bo pomagal odpreti datoteke DOCX Word 2003. Kaj je vredno omeniti, je ta paket mogoče prenesti na različne načine. Prva je najbolj nepomembna. Ko v programu odprete datoteko nove različice, se prikaže sporočilo, da datoteka ni združljiva s programom, saj je bila ustvarjena v novi različici. Prav tako boste pozvani, da prenesete paket združljivosti. Samo kliknete na gumb "V redu" in prenos se bo začel, nato pa bo samodejno nameščen. Druga metoda je bolj delovno intenzivna, vendar daje 100-odstotno zagotovilo, da bodo datoteke DOCX odprte. Potrebuješobiščite uradno spletno mesto Microsoft, kjer lahko ročno prenesete predloženi paket. Preusmerjeni boste na stran za prenos. Kliknite gumb »Prenesi« in po prenosu odprite in namestite paket.


Zdaj veste, kako odpreti DOCX v Wordu 2003. Vendar pa je vredno posvetiti nekaj pozornosti drugemu problemu.

Razlike v datoteki DOCX v Wordu 2003

Kako odpreti DOCX v Wordu 2003, že veste, toda ko je datoteka odprta, lahko naletite na nekaj netočnosti. Na kratko o njih:
 • Številčenje, ki se je pojavilo v kasnejših različicah, bo zamenjano z arabskimi številkami.
 • Napisi in vse vrste oblik se spremenijo v učinke, ki so prisotni v Wordu 2003.
 • Učinki besedila se sploh ne bodo pojavljali na listih.
 • Upoštevano bo tudi besedilo v tabelah.
 • Nove pisave se ponastavijo na standard.
 • Učinki WordArt bodo ušli.
 • Vse teme bodo postale slogi.
 • Vstavljeni diagrami bodo postali slike.
 • Formule, vstavljene v posebno oblikovalko, bodo postale slike.
 • In to je le del neskladnosti. Toda v vsakem primeru, če želite odpreti DOCX v Wordu 2003 samo za pridobivanje informacij, bo to za vas enostavno.

  Sorodne publikacije