Quadcopter "Phantom 3": značilnost, opis

Quad-kokpit je leteči stroj s tremi ali več nosilnimi vijaki na helikopterskem sistemu. Eno od vodilnih podjetij za izdajo brezpilotnih letal (UAV) je bila kitajska družba DJI. Njena Phantom serija je postala najbolj priljubljena pri podobnih amaterskih napravah. Priljubljenost je zagotovila kakovosten razvoj in enostavnost uporabe. V skladu z navodili "Phantom 3" oddaja sliko iz fotoaparata v kateri koli mobilni pripomoček, ki ima Wi-Fi. Celotna linija "Fantom" je namenjena fotografiranju in fotografiranju v amaterskih, zabavnih in prostočasnih dejavnostih.


Letalo "Phantom 3"

Razvijalci kitajskega podjetja niso posebej "zamrznili" videza letala. Linija tretje serije se praktično ne razlikuje od druge.
Primer je predstavljen v obliki bele plastike, zelo dobre kakovosti. Na vijačnih konstrukcijskih žarkih so zlate črte. Takojšnje vijake z navojem. Tehnični opis "Phantom 3" pomeni prisotnost fotoaparata na tri-osnem vzmetenju v spodnjem delu telesa. Uporablja tudi vizualna orodja za pozicioniranje, ki omogočajo, da se ta model zrakoplova premika v zaprtem zračnem prostoru brez GPS navigacije. V vozilu se nahajajo vizualni in ultrazvočni senzorji, ki delujejo po načelu morskega sonarja. "Izgubijo"okolico pod aparatom, pri čemer ohranja zahtevano varno višino.


Posoda brez posadke ima par nosilcev za pristajanje, ki prav tako opravljajo zaščitno funkcijo fotoaparata med trdnim podestom.

Phantom 3. Pregled linije modelov

Kitajski stroj brez posadke "Phantom 3" ima več sprememb. Vgrajena kamera je zmožna fotografiranja z visoko ločljivostjo (12 MP) in snemanja videov do 4K.
Linija Phantom 3 vključuje modele, kot so:
 • Standart - ta "Fantom" je bil predstavljen širši javnosti avgusta 2015. Najcenejša sprememba iz celotne linije "Fantomi 3". Model ima možnost, da sprejme video pri kakovosti 27K.Naprava ni opremljena z izključno tehnologijo prenosa lightbridge, pretakanje video se prenaša z uporabo Wi-Fi.
 • Napredno - V skladu s tehničnimi navodili Phantom 3 te spremembe podpira snemanje video toka pri 27 K. Poudariti je treba prisotnost polnilnika z močjo 57 W.
 • Profesionalna - najdražja naprava linije tretjih "Fantomov". Odlikuje ga video snemanje z visoko ločljivostjo, kakovost do 4K. Ima lastno originalno tehnologijo prenosa signala Lightbridge, na voljo pa je tudi brezžični internet. Opremljen s 100W hitrim polnilnikom.
 • Specifikacije

  Značilnosti "Phantom 3" vključujejo naslednje kazalnike:
 • Skupne dimenzije brez velikosti lopatic (diagonalno) - 350 mm.
 • Skupna masa - 1 kg 280 str
 • Napajanje - Li-lonska baterija, 6000 mAh.
 • Hitrostdviganje v zraku naprave - 5 m /s.
 • Največja hitrost gibanja v zračnem prostoru je 16 m /s.
 • Območje meje s kvadrata "Phantom 3" - 2 km.
 • Navigacijski sistemi dron - GPS in GLONASS.
 • Delovna temperatura naprave je 0-40 °.
 • Čas letenja je približno 25 minut.
 • Vgrajena kamera na letalu ustvari fotografije JPEG in DNG. Posnetki imajo možnost nadaljnjega urejanja v programih profilov in ne zahtevajo dodatnega urejanja.
  Posnete video datoteke imajo razširitev MP4 MOV (kodek AVC /H.264). Najcenejša sprememba "Phantom 3" se izvaja po začetni ceni 799 $. V dostavo je vključeno: montaža zrakoplova, daljinski upravljalnik, baterija, polnilec, odvisno od modifikacije, rezervne vijačne lopatice s pokrovom za shranjevanje, kabel za priključitev na osebni računalnik, različna dokumentacija. Paket, razen pomnilnika, je neodvisen od modela.

  Načini uporabe

  Ena od tehnoloških inovacij v značilnostih "Phantom 3" bi morala biti izbirni način navigacije uporabnikov. Pred tem so takšno možnost že uporabljali razvijalci kitajske družbe DJI v svojih izdelkih. Takšen režim je pridobil široko priljubljenost med lastniki ekstremnih športov - snowboarderji, smučarji, motoristi, kolesarji in drugi. Takšni športniki premagujejo velike razdalje in jih gledalci pogosto niso vedno na voljo.Quadcopter vam bo pomagal pokazati svoje dosežke, uspehe ali še posebej nevarne trike, povsod ob svojem gospodarju in vse je pritrjeno na fotoaparat. V tem načinu se bo naprava premaknila na razdalji 20 m od uporabnika in na višino 30 metrov.
  Način letenja po točkah vključuje letenje s štirikolesnikom, ki je predhodno označen na zemljevidu. Drama Phantom 3 bo izvajala izmenično gibanje od markerja do markerja, uporabnik pa se lahko osredotoči na upravljanje kamere. To je zelo priročno, če želite med letom naprave posneti ugodne panoramske poglede.
  Obstaja način fiksiranja poti v Phantom 3 Quad-Counter. Ta funkcija prevzame gibanje v določeni smeri, ne glede na smer njegovega prednjega dela. Ta funkcionalna zmogljivost omogoča napravi, da leti vzdolž predmeta, ki nas zanima. Način zanimive točke. Dronov bo obkrožil določeno mesto in bo vzdržal višino do 10 metrov. Polmer leta bo 15 metrov. Takšna točka lahko služi kot oseba in vsaka zgradba.

  Quadrocopter kamera

  Kamera "Fantoma 3" ni slabša od vodilnih analogov drugih proizvajalcev. Njegova največja ločljivost je 4096 do 2160r, tako imenovana 4K ločljivost. Tukaj bo hitrost sličic 25 sekund. HD ločljivost (1920 x 1080r) je na voljo pri 60 sličicah na sekundo.
  Neposredno kamera je opremljena s širokokotnim objektivom z goriščno razdaljo 20 mm in zornim kotom 94 °. Triosna suspenzija daje sliki stabilno sliko.

  Sklep

  Linija kvadrupolnih operaterjev kitajske družbe DJI zgoraj navedenih modelov je bila uspešna. Posebej velja omeniti modifikacijo profesionalca "Fantoma 3". Povratne informacije lastnikov so polne pozitivnih pripomb glede tehničnih parametrov, konfiguracije kamere in moči polnilnika. Mnogi so se odločili za izbirne načine letenja, za nekatere ekstremiste pa je "Phantom 3" postal nepogrešljiv pripomoček v svojih razredih. Samo malo neprijetno, po mnenju potencialnih lastnikov, stroške naprave.

  Sorodne publikacije