Sony Ericsson K800i: Funkcije in pregledi

Konec februarja 2006 je Sony Ericsson predstavil model K800i, ki je postal prvi model, ki je bil izdan pod blagovno znamko Cyber-shot. Naprava ima vgrajen 32-megapixel digitalni fotoaparat, opremljen s samodejnim ostrenjem, ksenonsko bliskavico in lastniško tehnologijo BestPic.

Oblikovanje in ergonomija

Sony Ericsson K800i je izdelan v črni barvi s srebrnimi vstavki, ki dajejo telefonu poslovno podoben videz z odtenkom evropske elegantne (izdelana je bila tudi rjava). "Čokoladni bar" v roki je dovolj dober in dovolj majhen, da se prilega v žepke hlač ali srajc. Sestavljanje telefona se zdi zanesljivo in njegova teža znaša 116 funtov in je zelo podobna velikosti in teži na telefonu Nokia N73, s katerim tekmuje za kakovost fotoaparata (ne pa tudi pametnega telefona). Jasen 2-palčni zaslon QVGA zavzema polovico sprednje plošče, z zvočnikom, konferencami VGA, fotografijskimi tipkami in kontrolnimi tipkami. Na levi strani lahko najdete majhen gumb, ki zažene spletni brskalnik in aktivira meni z levim gumbom na desni strani

Številčna tipkovnica je pod navedenimi tipkami. Ima osvetljeno ozko pravokotno obliko. Tipke so premajhne za uporabnike, ki jih lahko palce udobno potisnejo. Telefon ima zadostno število kontrol. Tipka za predvajanje /ustavitev se nahaja na levi strani z režo za karticeM2 pomnilnik desno pod njim. Gumbi za povečanje in zmanjšanje glasnosti, ki se uporabljata tudi za digitalno povečavo, sprožilec in IR vrata, so na desni strani. Za telefonom je videti kot kompaktni fotoaparat, ki izgleda kot veliko Sony Ericssonovih telefonov. Ena od prednosti fotoaparata Cyber-shot je prisotnost odstranljivega pokrova, ki odpre objektiv fotoaparata in ogledalo za zajemanje sefija. Pomanjkljivost tega je, da gre za malenkostno uslugo. Ksenonska bliskavica je nad objektivom. Zvočnik se nahaja na desni strani fotoaparata, pokrov predalčka za baterije pa levo. Če ga premaknete, lahko vidite litij-polimerno baterijo in režo za kartico SIM pod njo. Stikalo je na vrhu in vrata za polnjenje /slušalke so spodaj, skupaj z držalom za trak.

Glavne funkcije

Večina aplikacij in nalog Sony Ericsson K800i deluje hitro, tudi če jih uporablja nekaj. Predvajanje videa, 3D igre, prenos po e-pošti in drugo. Počasna hitrost prenosa podatkov vpliva na čas nalaganja spletne strani. K800i ima 64 MB notranjega pomnilnika, kar zadostuje samo za namestitev dodatnih aplikacij, shranjevanje več tonov zvonjenja, fotografij in videoposnetkov. Če jo želite povečati, lahko uporabite režo za M2 kartice, ki sta jih razvila Sony in SanDisk. Velikost kartice je približno 1/4 velikosti Pro Duo in preko adapterja je združljiva z bralnikom kartic Stick PRO. Ker model podpira večopravilnost, lahko naletite na pomanjkanje RAM-a. Če telefon ne upočasni ali vas obvesti, da "ne more"nadaljuje z delom “, je treba ponovno zagnati.

Zaslon

Telefon je opremljen z 2-palčnim QVGA zaslonom (240x320), ki lahko prikaže 262k barv. Zaslon je zmerno svetel, zelo kontrasten in nasičen. Brezplačno ga lahko prenesete s spletne strani Sony Ericsson, tam pa najdete gonilnike Sony Ericsson K800i.

Avdio

Kakovost predvajanja glasbe je dobra prek priloženih stereo slušalk. Priključek za slušalke je Sony Ericsson patentiran. Za razliko od w300i Walkman, ni 35mm jack. Podpira formate MP3 AAC, AAC + in eAAC +. Čeprav telefon ne doseže iPod-a, je jasnost zvoka in ločevanje kanalov zadostna za njegovo usposobljenost za dober predvajalnik glasbe za GSM telefon. Raven glasnosti vam omogoča, da slišite tiho klasično produkcijo, slušalke pa zagotavljajo nizke tone. Vgrajeni predvajalnik glasbe ima intuitiven uporabniški vmesnik in podpira nekatere osnovne funkcije, kot so seznami predvajanja, shuffle skladbe, neprekinjeno predvajanje in izenačevalnik. Uporabniki lahko shranjujejo skladbe na 64 MB notranjega pomnilnika in na zemljevidu. Za snemanje posnetkov v telefonu lahko uporabite aplikacijo Disc2Phone, ki je na voljo na spletnem mestu proizvajalca, ki kopira CD-je in prenaša glasbene datoteke prek povezave Bluetooth.

Radio in igre

Poleg avdio in video predvajalnika telefon ponuja vgrajen FM radio z RDS. To storite tako, da priključite slušalke, ki se uporabljajo kot antena. Samodejno iskanjemanjka preveč postaj, zato je najbolje, da uporabite ročne nastavitve. Java igre Sony Ericsson K800i podpira in v 3D formatu. FotoQuestFishing, Mini Golf: tam so nameščeni grad in teniški multiplay. Igre delujejo z dobro hitrostjo, nadzorna plošča pa odlično deluje. Drugi programi so na voljo na portalu proizvajalca, na spletnih mestih tretjih oseb ali na spletnih straneh lastnega razvijalca.

Kamera

K800i ima veliko funkcij, od katerih je glavna, seveda, kamera. Senzor za sliko z ločljivostjo 32 milijonov slikovnih pik je opremljen z objektivom AF, ki omogoča jasno nastavitev Seven in boljšo globino polja. V večini podobnih telefonov ima optika fiksno goriščno razdaljo, nastavljeno na neskončnost, zato predmet ni vedno popolnoma osredotočen. Ta ista kamera zagotavlja impresivno kakovost slik formata 4x6, ki ni slabša od okvirjev, prejetih na digitalnih fotoaparatih z 32 milijoni slikovnih pik. Sony Ericsson Cyber-Shot K800i pravilno prenaša barve z visoko nasičenostjo, ostrino, kontrastom in minimalnimi JPEG artefakti. Ksenonska bliskavica deluje tudi učinkovito.
Telefon odlikujejo njegovi konkurenti v bolj naravnih barvah kot Samsung a990 in najboljše delo v slabih svetlobnih pogojih kot Nokia N73. Z dovolj svetlobe se slike na Nokia N73 in K800i nekoliko razlikujejo. Če želite posneti fotografijo, je dovolj, da pokrov premaknete in odprete objektiv - sproži aplikacijo kamere. In obratno, zapiranje pokrova ga bo zaprlo. Telefon mora biti v ležečem položaju v ležečem položaju, medtem ko je sprožilec na desni. ZaS pritiskom na gumb fotoaparata potisnite samodejno ostrenje na zvočni signal, pri katerem je objektiv izostren.
Opcija BestPic naredi serijo 9 posnetkov (kot je bracketing), iz katerih lahko izberete in shranite najboljše. Ni na voljo, ko uporabljate bliskavico. Fotoaparat ima več nastavitev scene: samodejno, portret v somraku, pokrajina somraka, portret, pokrajina, šport, plaža /sneg in dokument. Samodejni način delovanja v večini primerov deluje zelo dobro. K800i omogoča fotografiranje v formatih: 1280x9601632h12242048h1536 in VGA. Samodejna podpora, makro in neskončne nastavitve ostrenja, zmanjšanje učinka rdečih oči, stabilizacija slike, samosprožilec, nastavitev beline, 2 načina osvetlitve (po kadru ali na mestu), več učinkov in 2 nastavitvi kakovosti. To je dovolj, da se počutite kot lastnik tega fotoaparata. Fotografije lahko natisnete prek povezave USB na tiskalnikih PictBridge ali s pomnilniške kartice. Fotoaparat lahko snema videoposnetke z zvokom in brez njega, vendar ni tako impresivno kot kakovost fotografije. V tem pogledu imata Nokia N73 in Nokia N93 prednost.

Wireless

Sony Ericsson K800i je opremljen z vgrajenim modulom Bluetooth 2.0, ki podpira priljubljene funkcije, kot so prostoročno telefoniranje, DUN, OBEX, sinhronizacija in celo A2DP za prenos visokokakovostnega sterea v brezžične slušalke. Testiranje K800i je pokazalo nekoliko utišan zvok na Cardo Scala 700, ki dobro deluje s Sony Ericsson W300i. Občutek in majhne digitalne ovire. Glasnost slušalk Bluetooth zadostuje za večino primerov, kot tudi obseg sprejema -za Scalo 700 doseže 6 m. Predvajanje glasbe preko stereo slušalk Plantronics Pulsar uživa zahvaljujoč podpori profila A2DP. Zvok je rahlo utišan, vendar so bas bolj izraziti, velike slušalke pa blokirajo zunanji hrup. Model deluje na razdalji 6 m, kar je zelo dobro. Povezavo Sony Ericsson K800i lahko uporabite kot brezžični modem, čeprav GPRS ne omogoča, da računate na visoke hitrosti prenosa. Možnost brezžičnega prenosa datotek med telefonom in računalnikom je prav tako uporabna funkcija. Hitrost je dovolj za besedilne datoteke in fotografije, glasba pa se prenaša malo dlje: datoteka z 12 MB traja približno tri minute. Bluetooth in brezžične slušalke ne praznijo baterije tako hitro kot na telefonu W300i.

Življenjska doba baterije

V Sony Ericsson K800i je baterija standardna, litij polimer, blagovna znamka BST-33 z zmogljivostjo 950 mcgs. To je malo več kot W810i in W300i. Navedeni čas pogovora je v omrežjih GSM 7 ur in do 25 ur v omrežjih UMTS. Glede na uporabniške ocene je dejansko trajanje baterije manj optimistično. V stanju pripravljenosti telefon traja 14 dni, kar je blizu realnosti, če se telefon ne uporablja. Nobena od energetsko intenzivnih nalog, kot so predvajanje glasbe, fotografiranje, sinhronizacija, dostop do informacij PIM in celo Bluetooth, ne vplivajo bistveno na raven polnjenja.

Mnenja

Po mnenju uporabnikov je Sony Ericsson K800i izvedljiva rešitev. Ima odličen sprejem in odlično digitalno kamero. Kakovost fotografij tekmuje z ostalimi 32-megapixel modeli in glas se prenaša dobro.Večopravilnost, razširljiv pomnilnik in Bluetooth 2.0 z A2DP sta vrline modela. Dober, a ne najboljši brskalnik, ki je nameščen, je odličen bralnik RSS. Do slabosti Sony Ericsson K800i pregledi uporabnikov vključujejo majhne digitalne gumbe, majhen zaslon, nezadostno količino operativnega in notranjega pomnilnika. Pomanjkanje podpore za 850. pas in EDGE omejuje njegovo področje uporabe.

Sorodne publikacije