Pregled Explay Blaze: fotografije, primerjave s tekmovalci in recenzije

Telefon Explay Blaze izdaja vodilno rusko podjetje. Njegova vrednost se giblje znotraj 8000 rubljev. Opremljen z vsemi sodobnimi zahtevami. V asortimanskem segmentu proračuna je jasno ločena zasnova. Proizvajalec je uporabil resnično izvirno zasnovo, ki je v zadnjem času pogosto ne vidimo. Ampak ne samo to je pritegnilo pozornost tega pametnega telefona. Kupci so opozorili na velik zaslon, ločljivost glavne kamere in sposobnost za delo z dvema kartama mobilnih operaterjev. Obstajajo tudi druge ugodnosti za Explay Blaze. Firmware, čeprav ne najbolj moderno, vendar bo prosim lastnika s prijetno vmesnik. Kaj je bolj zanimivo skrito v telefonu? Katere lastnosti je proizvajalec uporabljal? Na ta vprašanja bo bralec našel odgovore v tem članku.

Paket in komplet za dostavo

Spoznavanje pripomočka se bo začelo s pregledom embalaže in embalaže. Prva stvar, ki jo bo kupec videl, je majhna škatla z ozkim kartonom. Glavna gama je naravna barva materiala (svetlo rjava). Na nadzorni plošči ni fotografije telefona po meri. Namesto tega je predstavljen s shematično risbo primera, kjer je izbrana velikost zaslona. Pod njim je velika črka - pametni telefon. Explay Blaze - Ime modela je natisnjeno na vrhu škatle in na levi strani. Uporabljena je tudi ikona na sprednji strani SIM-kartic. Na ta način je proizvajalec izpostavil vse prednosti tega modela.

Ko odprete zgornji pokrovček paketa, ga lahko vidite samiTelefon se nahaja v črni barvi. Spodaj so komponente. Ta niz vsebuje slušalke vrste vnosa. Opremljen je s kontrolnim gumbom in mikrofonom. Na voljo je tudi kabel USB, ki se uporablja za polnjenje baterije in priključitev na osebni računalnik, prenosni računalnik in druge naprave, opremljene s posebnim priključkom. Vsi dodatki v tovarni so dobavljeni v beli barvi. Telefon ima garancijo proizvajalca, kar potrjuje prisotnost kupona. Zapolnjen je s svetovalcem prodajnih mest neposredno na dan nakupa. Obstaja tudi vodnik za priporočila.

Lastnosti oblikovanja

Pri oblikovanju so ocene Explay Blaze le pozitivne. Odlična rešitev je bila kombinacija dveh barv. Črna je izbrana za sprednjo ploščo in bela za zadnjo stran. Vendar pa je prav v kombinacijski metodi rozin. Spodnji del ohišja, ki je pod zaslonom, je izdelan v beli barvi. Dimenzije telefona so težko imenovati majhne. Višina ohišja doseže 156 mm, v širini pa 77 mm. Takšne razsežnosti mu dajejo trdnost. Debelina 9 mm nekoliko pokvari videz, vendar še vedno ni kritična pomanjkljivost. Po teži (156 m) se lahko pripomoček uvrsti med povprečne kategorije. Če ne uporabljate pokrovov s kovinskim okvirjem, potem tudi med dolgim ​​pogovorom roka ne bo utrujena. Sama škatla je izdelana iz plastike. Razvijalci so prenehali z izbiro na mat površini, kar je nedvomno prednost. To je ravno rešitevzmanjšanje ravni označevanja, kolikor je to mogoče. Tudi brez prevleke primer ne bo zbiral prstnih odtisov. Prav tako, kot zagotavlja proizvajalec, površina praktično ni izpostavljena mehanskim poškodbam. Vendar pa se je vredno zavedati, da bodo pod težkimi obremenitvami nastale majhne praske.
Pomembno je, da razvijalci Explay Blaze niso zavrnili vožnje okvirja okoli zaslona. Opravlja zaščitno funkcijo. Lastnik se morda ne boji, da bi poškodoval zaslon in telefon obrnil na trdne površine. Nadzorna plošča se običajno nahaja na dnu ohišja. Sestavljen je iz treh tipk, občutljivih na dotik. Obstaja osvetlitev ozadja, s katero lahko napravo udobno uporabljate v popolni temi. Če ga želite aktivirati, se samo dotaknite gumba. Nad zaslonom bo uporabnik videl običajne elemente. To so senzorji za približevanje in nadzor svetlosti, zvočnik in objektiv kamere.
Ime modela in ime proizvajalca sta na hrbtni strani. Takoj pod napisom je luknja, v kateri je zgrajen zvočnik. Zgornji del središča ima velik objektiv glavne kamere. Na desni strani je prikazana informacija o ločljivosti optike, na levi - izhodna bliskavica. Treba je omeniti, da je leča zelo za vrstico primera, ki lahko včasih prinese neprijetnosti, če postavite napravo na zadnji strani za trdno površino. To dokazujejo povratne informacije.

Explay Blaze vključuje stranske robove. Na levi strani imajo razvijalci gumb, ki je odgovoren za prilagajanje glasnosti. Izvaja se vOblika "gugalnica", uporabljena kromirana. Na njem ni oznak. Na nasprotni strani je ključ za zaklepanje. Programirana je tudi za vklop /izklop stroja. Če želite aktivirati način, morate klikniti nanj in ga zadržati nekaj sekund. Na vrhu table so prikazana komunikacijska vrata za kabel USB in avdio naprave. Mikrofon je na dnu. Reže SIM kartice se nahajajo pod pokrovom baterije. Dva sta. Prva - standardna velikost, zgrajena neposredno pod objektivom fotoaparata. Levo od njega je drugi, usmerjen mikro format. Tu je še eno pristanišče. Uporablja se za namestitev pomnilniških kartic microSD. Nahaja se na desni strani prve reže. Za zamenjavo pogona ni potrebna baterija.

Explay Blaze: Funkcije

Ena glavnih prednosti tega pametnega telefona je velikost zaslona. Njegova diagonala je 5,5 ?. Proizvajalec postavi stroj kot začetni problem. Zaslon je izdelan s tehnologijo IPS. Deluje kot garant širokih kotov gledanja in dober prenos barv. Na žalost ločljivost zaslona po sodobnih standardih ni dovolj visoka. Je le 960 x 540 px. Razmerje do proračunske kategorije dokazuje tudi kazalnik gostote slikovnih pik. V tem modelu je 240 ppi. Nemogoče je poimenovati takšne lastnosti kot odlične, vendar situacija prihrani zadostno svetlost. Zahvaljujoč njemu bo telefon udoben tako na ulici kot v temni sobi. Seveda podzaslon je sijoč z neposredno sončno svetlobo, vendar pa v proračunskem segmentu praktično ni naprav, opremljenih s posebno prevleko.
Senzor Explay Blaze ni prejel nobenih pritožb. Lastniki opozarjajo na hitre in jasne povratne informacije. Druga prednost telefona je multitouch funkcija. Zagotavlja podporo za deset sočasnih trakov. Pozornost je treba posvetiti senzorju za samodejni nadzor svetlosti. O njegovem delu ni komentarjev. Spreminjanje ravni osvetlitve ozadja je gladko. Pomanjkljivosti so odsotnost zaščitnega premaza. Prav tako bo moral uporabnik nenehno boriti s prstnimi odtisi, kot so ga razvili razvijalci oleofobne plasti.

Strojna oprema Explay Blaze

Značilnosti delovanja pametnega telefona so pomemben kriterij pri nakupu naprave. Izbira procesorja je bila precej pričakovana. Vmesnik MediaTek, kot tudi sam telefon, se nanaša na proračunske naprave. Uporablja ga večina proizvajalcev poceni pripomočkov. Osnova modela MT6582M je postavljena štiri računalniška jedra. Vrsta jedra - Cortex-A7. Sistemski razpon je 32 bitov. Sklop čipov je izdelan v skladu s 28nm procesno tehnologijo. Uporabljena arhitektura ARMv7. Največja hitrost je 1300 MHz. Pri zmanjšanju obremenitve se zmanjša na 598 MHz, kar vam omogoča, da porabite več baterije na bateriji. Grafična slika ustreza procesorju Mali-400 MP2. Temelji na dveh jedrih, ki se pospešita na 416 MHz. Glede na te meritve lahko rečete, da pripomoček delujebrez trčenja z večino aplikacij. Odlično deluje tudi z večopravilnostjo. Hkrati lahko izvedete več dejanj, na primer gledate film in prenašate igre, naprava ne visi. Če med tem dohodnim klicem preklopite na pravičen delež sekunde. Edina stvar, s katero pametni telefon ne more ravnati, je uporaba aplikacij, razvitih v 64-bitnem sistemu.

Pomnilnik

Dober učinek Explay Blaze dokazuje tudi količina "RAM-ov". En gigabajt je dovolj za nemoteno delovanje. Vsi programi delujejo brez zamud. Lastnik lahko gleda video posnetke v kakovosti HD, kot tudi igra različne igre, kot so arkade ali dirke. Vgrajen pomnilnik je majhen - samo 4 GB. Približno polovica skladišča je napolnjena z datotekami operacijskega sistema. Dva gigabajta ni dovolj za prenos aplikacij, zato lahko uporabite zunanji pogon. Kot je bilo omenjeno zgoraj, je reža za njo nameščena pod pokrovom baterije. Naprava odlično deluje z 32 GB pomnilniškimi karticami. Ta nosilec omogoča brez omejitev prenos filmov, glasbe in drugih aplikacij.

Avtonomija

Trajanje samostojnega dela je eno od glavnih meril, ki pritegne pozornost večine kupcev. Vsakdo želi imeti resnično mobilno napravo. V modelu Explay Blaze je proizvajalec namestil nezadostno baterijo. To je odstranljiva baterija z zmogljivostjo 2350 miliamperov na uro. Izdelana je s tehnologijo litijeve polimere. Življenjska doba baterije je dovolj za povprečno 15-2 dni. Za toČe želite računati na takšno obdobje avtonomije, je treba omejiti funkcionalnost naprave na 30 minut pogovora in 20 minut fotoaparata (približno 10 slik). Ko je povezava z internetom prek povezave Wi-Fi, poraba baterije porabi približno 12% na uro. Če lastnik uporablja samo eno SIM kartico in upravlja pametni telefon s povprečno obremenitvijo, lahko računate na 3 dni dela. Med igranjem ta model ne bo pokazal fantastičnih rezultatov. Največ, kar lahko - do 4 ure brez polnjenja. Med gledanjem filmov bo baterija po šestih urah delovanja popolnoma vstavljena.

Kamera

Dobra kamera na pametnem telefonu je vsekakor prednost. Potreba, da s fotoaparatom trajno nosite fotoaparat, izgine sama od sebe. V segmentu proračuna, praktično brez pripomočkov, opremljenih s profesionalno optiko. Vendar to ne pomeni, da so lastniki takšnih naprav popolnoma prikrajšani za možnost fotografiranja nepozabnih trenutkov. V ta namen ima pametni telefon Explay Blaze zadnjo kamero. Uporablja 8-megapixel senzor. Največja velikost fotografij je 3840 x 2160 px. Da bi zagotovili kakovostno fotografiranje, je proizvajalec namestil optično stabilizacijo, samodejno ostrenje. Če ob fotografiranju ni dovolj osvetlitve, lahko vklopite bliskavico. Njeno delo nadzira meni. Na voljo so trije načini: stalno vklopljeni, samodejno, izklopljeni. Za urejanje fotografije lahko uporabite urejevalnik ali učinke. Vredno je prenehati s pozornostjo na dveh možnostih. Prvi vam omogoča, da odstranite vse predmete iz okvirja(podrobnosti), drugi - za ustvarjanje animacijskih datotek. Video posnetke visoke ločljivosti (Full HD) lahko posnamete tudi z glavno kamero. Frekvenca je 30 sličic. Matrica prednje kamere je 2 MP. Fotografija je povprečne kakovosti. Bliskavice ni.

Platforma

Pametni telefon deluje na Android 422. Trenutno je ta različica operacijskega sistema zastarela. Lastniki ne bodo mogli namestiti novih programov, vendar pa število tistih, ki so združljivi z Jelly Bean, ne bodo dovolili, da bi bili užaljeni. V programu Explay Blaze strojne programske opreme ni mogoče več samodejno posodobiti. Zdaj se morajo uporabniki zateči k določenim dejanjem. Vse potrebne datoteke se prenesejo iz interneta in nato namestijo na telefon. Pomembno je razumeti, da tako nameščanje posodobitev naredi vsakogar na lastno odgovornost. Obstaja veliko primerov, ko obstajajo težave, kot je po vdelani programski opremi Explay Blaze ne ujame omrežja ali se sploh ne vklopi. Na žalost v tem primeru naprava ni več predmet popravil. Če pa se sistemski zrušitvi začne pojavljati, je verjetno, da bo prišlo do težav z datotekami vdelane programske opreme. Seveda lahko poskusite odpraviti težavo, vendar je še vedno priporočljivo stopiti v stik s strokovnjaki.

Pregledi lastnikov

Po preučitvi številnih pregledov lahko naredimo nekaj sklepov. Pametni telefon, nedvoumno, izstopa v svoji cenovni kategoriji. Seveda je glavna prednost zaslon in dobre lastnosti delovanja. Prav tako so uporabniki opazili, da je montaža ohišja zelo kakovostna. Ni razpok in nobenih vrzeli. Zadnja stena niluffy, ima odličen nosilec. Če se močno držite tega modela, potem lahko najdete in slabosti. Vendar, zaradi pravice, opomnimo, da celo premijski pripomočki niso idealni.

Napaka v delovanju senzorja

Kaj naj storim, če Explay Blaze ne deluje po zamenjavi senzorja? V omrežju so pogosto sporočila, v katerih uporabniki govorijo o težavah z zaslonom na dotik. Postavka je v delovnem stanju. Pred namestitvijo ponovno preverite težo. Po pritrditvi plošče se senzor ne odziva na dotik. V tem primeru je priporočljivo narediti naslednje:
 • Prenesite datotečni sistem vdelane programske opreme v računalnik.
 • Telefon povežite tako, da ga najprej izključite.
 • Zagon programa.
 • Programska oprema Explay-Blaze-Wiko-Slide (format .rar) se uporablja za ponastavitev nastavitev umerjanja. Če med nadgradnjo pride do težav, morate spremeniti nastavitve. Pred tem nujno izklopi telefon iz računalnika. Zdaj lahko greš na spremembe. Če izberete Samo prenos, je priporočljivo namestiti nadgradnjo Frimware. Nato lahko ponovno priključite napravo in nadaljujete z nameščanjem posodobitev. V večini primerov to omogoča rešitev težave z občutljivostjo senzorja.

  Primerjava s konkurenti

  Upoštevajte glavne konkurente modela Blaze.
 • Alcatel POP C97047D. Tehnične značilnosti teh telefonov so precej podobne. Zaslon, procesor, ločljivost kamere so enaki. Ne razlikuje se v višini "operativnega". Pametni telefon Explay je slabši od zmogljivosti baterije Alcatel. Ne zagotavlja "vroče zamenjave" kartic SIM. Tudi prejPrednosti opisanega pripomočka vključujejo dimenzije: debelino in težo.
 • Fly IQ4601 ERA Style 2. Tekmovanje z velikostjo zaslona. V primerjavi z Explay je diagonala 6 ?. Mnogi potrošniki podkupujejo dve leti uradne garancije in trdno zaščito v kompletu. Toda če pogledate specifikacije, potem so bistveno slabše od opreme Explay. Fly proizvajalci so namestili 2-core procesor, 512 MB RAM-a. Ločljivost zaslona je samo 854 x 480 slikovnih pik, glavna kamera pa 5 MP.
 • Lenovo A850. Z isto strojno opremo ta model stane še dva tisoč več kot Explay Blaze. Razlika je le v uporabi korporacijske lupine, nameščene nad operacijskim sistemom, ki jo obvladujejo zaobljene črte.
 • Sorodne publikacije