Uporaba grafične tablice: navodila in specifikacije

Kdo nikoli ni poskušal črpati? Verjetno takšni ljudje sploh ne obstajajo. Risanje se ponavadi začne v zgodnjem otroštvu, saj je to zabavna lekcija. Moraš vzeti nekaj, kar ima barvo, in začeti slikati vse okoli. Sodobna tehnologija, kljub svoji kompleksnosti, je ta proces močno poenostavila tako, da je umetnike povezala z računalnikom z grafično tablico. Danes je trg predstavljen z množico različnih modelov te vrste aparatov iz popolnoma različnih podjetij, tako da je vsak posamezen opis praktično brez smisla.


Kako uporabljati grafično tablico? Poskusimo ujeti osnovna načela dela z njim in kot primer vzemimo najpogostejši model za danes.

Osnovna načela

Vsaka grafična tableta je sestavljena iz tako imenovanega svinčnika, ki je nekakšen svinčnik ali pero in delovna površina, ki bo, kot lahko preprosto uganite, umetnikovo platno. Perje so tudi pri enaki teži, ki so izdelane, seveda za lažjo uporabo, platno pa se razlikuje po velikosti in obliki. Kakorkoli, vse spremembe vplivajo le na priročnost risanja, ne pa na uporabo grafične tablice. Vsaka tableta bo popolnoma zaskočila vaš monitor, tako da boste s peresom lahko dosegli kateri koli kot vmesnika vmesniškega programa. Pero deluje kot navadna računalniška miška, vendar bolj natančno, tako kot človekpripraviti tako, da ponudi tablico, ki je primerna v obliki.


Tablični računalnik Wacom

Kako uporabljati grafično tablico Wacom? Zelo preprosto. Če želite začeti, morate tablični računalnik priključiti na računalnik, ki prvi namesti vse, kar potrebujete za delo. Potem se morate odločiti o programu, v katerem boste delali. Ko bo program deloval in tablični računalnik uspešno priključen, se boste morali ukvarjati samo s funkcijami in dati videz njegovega notranjega Picassa! Treba je omeniti, da imajo vsi modeli Wacom funkcije, kot so:
 • radirka - omogoča takojšnjo urejanje brez iskanja programa za zahtevano funkcijo;
 • multi-touch - tabličnemu računalniku omogoča, da določi koordinate več kot ene točke na dotik, kar omogoča, da tableta deluje s prsti;
 • Papirno delo je zelo priročna funkcija, ki vam omogoča risanje, kot preko zavihka, ki razkriva ogromno ustvarjalnih možnosti.
 • Tableta Wacom Intuos

  Zdaj pa gremo na to, kako uporabljati grafično tablico Wacom Intuos. Šli bomo še malo dlje v podrobnosti, saj smo o tem, kako uporabljati grafično tablico, razpravljali v širšem smislu. Sestava Wacom Intuos je razdeljena na dve vrsti: Intuos in Intuos Pro. Vsak je razdeljen na štiri modele, ki se večinoma razlikujejo. V prvem so takšne priročne funkcije, kot so:
 • občutljivost na tlak gum - koristna stvar, ki odpira možnost uporabe posebnih tehnik risanja "na poti";
 • držalo za pisalo;
 • programabilni hotkeys;
 • multi-touch;
 • programabilne tipke na stojalu;
 • priključek za priključitev brezžičnega sprejemnika.
 • V drugem boste našli praktično enako, samo za vse ostalo:
 • dodana občutljivost naklona peresa v šestdesetih stopinjah;
 • je programirljivi štiritaktni senzorski obroč;
 • programabilne tipke večje;
 • občutljivost in natančnost sta višji.
 • Wacom Intuos je odličen za tiste, ki želijo risati, ilustracijo, skico, urejanje fotografij, animacijo, storyboarding, 2d, 3d kiparstvo itd.

  Bambusova tablica

  Malo o tem, kako uporabljati grafično tableto Wacom Bamboo. Ta naprava ima zelo priročno funkcijo, ki vam omogoča nadzor prstov: pritisnite eno - to je klik na levi gumb miške, kliknite na dva - kot na desno, razširite velik in kazalec - približajte sliko, zvijte prst - slika in se obrnite nazaj, kot želite. Glavna stvar je, da se tablete Bamboo razlikujejo, lahko sledite imenu. Vzemimo za primer modele, kot so Bamboo Touch, Bamboo Pen, Bamboo Pen & Touch, Bamboo Fun Pen & Touch.
 • Bamboo Touch je črna tableta z delovno površino 10x15. Ta naprava ima samo multi-touch, tako da peresa ni mogoče najti v kompletu. Za obdelavo fotografij, seveda, ne bo ustrezala, ampak za ogled fotografije je zelo primerna.
 • Bamboo Pen - vse enako in vnos peresa. Lahko celo naredite preprosto obdelavo fotografij.
 • Bamboo Pen & Touch - rastemo, ker vse funkcije, ki so bile v prejšnjih modelih, dodajo programabilnetipke
 • Bamboo Fun Pen & Touch je srebrna naprava, izdelana v dveh različicah: 10x15 in 216x137. Tukaj, za vse ostalo, je dodana radirka.
 • Tablet Genius

  Ne samo strokovnjaki kupujejo grafične tablice. Morda bi radi poskusili, kaj sploh je, zato naredite nekaj sprememb v svojem priljubljenem in se pogovorite o tem, kako uporabljati grafično tablico Genius. Dejstvo je, da je Wacom nesporni vodja, ki nalaga svoj vpliv na ceno svojih izdelkov. Če želite prihraniti denar, lahko na primer usmerite pozornost na izdelke Geniusa. Običajno se priporoča kot uvod v mlajšo generacijo, saj je cena nizka, osnove uporabe pa so enake kot pri konkurentih. Če so podobni modeli, je absolutno očitno, da je sklep, da skoraj vse, kar je bilo opisano zgoraj o delu z drugimi tablicami, deluje tudi tu. Edina razlika je v dodatnih funkcijah. Vseeno: povežite se z računalnikom, izberite programe za obdelavo slik ("risbe"), namestite gonilnike - in naprej.
  Zdaj natančno veste, kako uporabljati grafično tablico, ne glede na to, kako je.

  Zanimivo

  Wacom Pen ne zahteva polnjenja, ker od tablete prejmejo polnjenje iz elektronsko-magnetne resonance. Če ste utrujeni od žic, tablice Wacom ponujajo brezžične možnosti. To bo zahtevalo nakup brezžičnega modula. Wacom ponuja široko paleto naprav za vsak okus, Genius pa vam omogoča, da se brez nepotrebnih stroškov seznanite z grafičnimi tablicami. Kdaj?izbira naprave je koristno upoštevati.

  Sorodne publikacije