Kako znova zagnati računalnik v varnem načinu: podrobna navodila

Ponovni zagon računalnika v varnem načinu je pogosto potreben za odpravo običajnih okvar sistema Windows. Na primer, če je zagon operacijskega sistema Windows prekinjen ali ko morate odstraniti virus. Delovanje OS v varnem načinu se izvaja z minimalnimi potrebnimi storitvami in komponentami. To zmanjšuje verjetnost okvare. Virusi, ki uporabljajo napredne zmogljivosti sodobnih operacijskih sistemov, ne bodo delovali ali pa ne bodo mogli v celoti uporabljati svojih algoritmov v zaščitenem načinu.

Windows 7: Kako zagnati v varnem načinu?

V operacijskem sistemu Windows 7 in njegovih izdajah uporabite naslednji korak, da omogočite varne načine:
 • Vklopite računalnik. Če se že izvaja, ga znova zaženite.
 • Ko sporočilo BIOS izgine, vendar se Windows ne prikaže, boste morali večkrat pritisniti gumb F8. Težko je uganiti točen čas klika, tako da morda ne bo prišel prvič. Moram reči, da obstajajo različice BIOS-a, v katerih gumb F8 vključuje način izbire zagonskih naprav. Če se to zgodi, preprosto nastavite stikalo na trdi disk in pritisnite ENTER. • Na zaslonu se prikaže meni. Besedilo njegovih odstavkov je lahko napisano v ukrajinskem, ruskem ali angleškem jeziku. Na seznamu možnosti zagona so tri vrstice, ki se začnejo z besedami "Varni način". Če želite zagnati operacijski sistem, izberite katerega od njih in pritisnite "Enter". Možnost zagona s podporo za ukazno vrstico je primerna za izkušene uporabnikeuporabniki. Ta način ne vključuje niti namizja. Celoten proces se izvaja v programu s tekstovnim vmesnikom. Vendar pa nič ne preprečuje vključitve običajne lupine. To storite tako, da vnesete explorer.exe.
 • Windows 7: Kako zagnati v varnem načinu z orodjem Msconfig?

  Pripomoček Msconfig vam omogoča, da konfigurirate računalnik tako, da se po ponovnem zagonu samodejno vklopi varen način. Zaporedje dejanj lahko izvedete v vseh izdajah sistema Windows, začenši z XP.


 • Razširi Začetek. Na dnu je polje za iskanje. Vnesite besedilo »Izvedi«. Premaknite kazalec miške na ime najdene aplikacije in kliknite. Odpre se pripomoček »Zaženi«. Lahko se zažene tudi s kombiniranjem WIN + R. V besedilno polje vnesite msconfig. Kliknite »V redu«.
 • Odpre se program, ki se uporablja za konfiguriranje sistema. Odprite zavihek »Prenos«. Ko je v računalniku nameščen več operacijskih sistemov, je treba izbrati s seznama, katere nastavitve se izvedejo. Potrdite polje poleg možnosti »Varni način« na dnu okna. Kliknite V redu.
 • Kako ponovno zagnati Windows v varnem načinu? Uporabite standardno pogovorno okno za zaustavitev tipk ALT + F4 Hotkeys. V oknu premaknite izbirnik na element "Ponovni zagon". Kliknite »V redu«.
 • Za vrnitev običajnega zagonskega tipa sledite istim korakom, toda v tem primeru morate odstraniti potrditveno polje zraven "Varnega načina".

  Windows 10

  Običajni algoritem, ki zahteva uporabo F8 v zadnjih izdajahWindows ne deluje. Vendar pa v tej različici OS obstaja še veliko več načinov za zagon varnega načina kot prejšnji. Prva metoda zahteva delovanje sistema.
 • Kliknite ikono centra za sporočila. Odprite »Možnosti«. Pojdite na "Posodobitve in varnost". V levem oknu okna kliknite besedilo "Obnovi". Kliknite »Ponovno naloži«.
 • V oknu kliknite na naslednjo "Diagnostiko" - "Osnovne nastavitve" - ​​"Možnosti prenosa". Kliknite »Ponovno naloži«.
 • Preden znova zaženete računalnik v varnem načinu, morate pritisniti tipko na tipkovnici F4 ali F6.
 • Če se namizje Windows ne zažene, lahko na zaslonu za vnos gesla odprete izbor možnosti zagona. To storite tako, da kliknete ikono hrane v spodnjem desnem kotu. Pritisnite SHIFT in kliknite "Ponovni zagon".

  Bootloader

  Če med nalaganjem pride do nesreče, še preden se prikaže zaslon za vnos gesla, morate uporabiti zagonski pogon USB ali obnovitveni disk. Pri ustvarjanju vam bo pomagal element "Recovery", ki se nahaja v "Control Panel". Kako znova obnoviti računalnik v varnem načinu z obnovitveno disketo?
 • Prenos iz pomnilnika USB.
 • S kombinacijo tipk SHIFT + F10 razširite ukazno vrstico.
 • Vnesite naslednje besedilo: bcdedit /set {privzeto} safeboot minimalno. Kliknite »ENTER«.
 • Nato zapustite ukazno vrstico (za to lahko uporabite ukaz exit) in ponovno zaženite.Pc
 • Za vrnitev v običajni način Windows uporabite tudi ukazno vrstico. Vnesti mora isti ukaz, toda besedo minimalno zamenjajte z safeboot.

  Windows 8

  Kako ponovno zagnati računalnik v varnem načinu, če se izvaja Windows 8? Za to pritisnite SHIFT + F8 na tipkovnici takoj po inicializaciji naprav v sistemu BIOS. To je zelo neprijetno, saj je težko ujeti trenutek, preden se na zaslonu prikaže logotip OS. Prvič, ker morate zdaj pritisniti dva gumba, za razliko od prejšnjih različic sistema Windows. Poleg tega so novi algoritmi prešli iz inicializacije BIOS-a, da bi zelo hitro prenesli OS. Kako znova zaženite računalnik v varnem načinu, če bližnjica na tipkovnici ne deluje? Poskusite napačno izklopiti računalnik. Na primer, izklopite napajanje ali držite gumb za vklop pritisnjen. Po tem bo OS samodejno prikazal meni. Zateči se k taki metodi naj bi le v skrajnih primerih.

  Sorodne publikacije