Pametni telefoni "Digma": pregledi, opis, specifikacije

Digma je precej znana blagovna znamka na ruskem trgu, ki izvira iz srednjega kraljestva. Od leta 2005 se je podjetje trdno uveljavilo na policah domačih trgovin - predvsem s svojimi elektronskimi knjigami in tablicami.

Nedavno je blagovna znamka začela izdajati lastne pametne telefone "Digma". Značilnosti pripomočkov niso posebej različne, saj so bile naprave namenjene proračunu in ultraproračunskemu sektorju. Kljub takšni demokratični ceni, se naprave družbe štejejo za visoko kakovostne, skupaj z drugimi konkurenčnimi modeli iz Kitajske. Seveda je Huawei ali Xiaomi daleč stran, vendar bodite pozorni nanje.


Predstavljamo vam pregled pametnih telefonov "Digma" - priljubljenih modelov Linx C500 3G in Vox Flash 4G. Poglejmo si glavne značilnosti pripomočkov, njihove prednosti in slabosti ter primernost nakupa. Pozornost bo namenjena recenzijam uporabnikov o pametnih telefonih Digma in strokovnih mnenjih na tem področju.

Digma Linx C500 3G

Ta model se je odlikoval z najbolj demokratično ceno v seriji in zanesljivostjo njegove zasnove. Seveda, nizki stroški gadgeta pomeni nekaj kompromisa, vendar je podjetje še vedno uspelo sprostiti ne le poceni napravo, temveč tudi kakovostno komponento.
Pametni telefon Digma Linx C500 3G je dobil klasično obliko, vendar je dal le eleganco. Na ohišju ni dekorativnih elementov, razen treh prvotnih plastičnih trakov, stiliziranih za kovino.Lokacija ključev in druge funkcije lahko imenujemo tudi standard.


Oblikovanje pripomočka ni gosto, zato so na voljo dodatni vmesniki za delo s sedmimi karticami in zunanjimi SD-pogoni. Pametni telefon Digma Linx C500 3G tehta kar nekaj - samo 121 gramov z dimenzijami ohišja 72 x 142 x 9 mm.

Zaslon

Naprava je dobila najpreprostejšo matrico IPS z prevračanjem 854 x 480 pik. Na 5-palčnem zaslonu slika ne izgleda najbolje in nekatere točke so vidne s prostim očesom. Kot medu je na voljo multitouch sistem in občutljiv senzor, in žlička katrana - to je bila izbledela in nepredstavljiva slika, ki je svetila na soncu. V zvezi s tem uporabniki pustijo popolnoma negativne ocene o pametni telefonu "DIGMA" serije Linx C500 3G. Običajno je delo z zaslonom možno samo v zaprtih prostorih ali zvečer, v drugih primerih pa je potrebno zaslon prikazati z roko, da bi videli informacije.

Produktivnost

Hitrost je spet padla na ramena proračunskega procesorja Spreadtrum SC7731, grafični čip pa ustreza malemu čipu "Mali" 400 MB2 serije. Sodeč po uporabniških ocenah, pametni telefon Linx C500 3G nima težav z delovanjem vmesnika: tabele se hitro obrnejo, aplikacije se odprejo brez očitnih zamud in brskalnik ne naleti na naslednjo stran.
Pri zagonu iger in drugih "trdih" programov se začnejo težave. 512 MB RAM-a očitno ni dovolj za sodobne aplikacije. In če je multimedijsko poslovanje bolj ali manj dopustno, se igre sploh ne naložijo ali pa se zelo upočasnijo.

Samostojni čas delovanja

Baterija z zmogljivostjo 1800 mAh očitno ni dovolj za močno obremenjeno platformo Androida. V navodilih za pametni telefon "Digma Linx C500 3G" je dejal, da je naprava dovolj za 10-12 ur aktivnega dela, v resnici pa ni. Največ, na katere lahko računate, je šest ur polne obremenitve (igre, videoposnetki in internet).

Ali naj vzamem?

Vredno, če potrebujete telefon, ne zabaviščni center. Torej, na ta model lahko zaženete preproste igrače in gledati video posnetke, vendar ne morete računati na nekaj resnega za 3500 rubljev. Mnenja o pametnem telefonu "Digma Linx C500 3G" so večinoma pozitivna (4 točke na "Yandex.Market"), vendar bi morali zahtevnejši uporabniki več pozornosti nameniti drugim modelom iz proračuna in ne ultraproračunskemu segmentu.

Digma Vox Flash 4G

Ta model je nekoliko resnejši od prejšnjega odziva, vendar z neba ni dovolj zvezd. Oblikovalcem je uspelo opremiti napravo z razumnim "polnjenjem", hkrati pa vlagati minimalna sredstva. Devays lahko imenujemo eden najuspešnejših poskusov podjetja v segmentu proračuna.
Devays so v klasični plastični monoblok. Na obodu poteka lakiran trak, ki napravi dodaja izvirnost in trdnost. Lokacija kontrolnikov je standardna za pametne telefone. Ena od pomembnih lastnosti pripomočka so tipke na dotik, ki se ne nahajajo na samem telesu, ampak na zaslonu, to je že del vmesnika. V skladu z uradnim opisom pametnega telefona "Digma Vox Flash 4G" je zadnja platnica dosegla mehkejšo pokritost, v resnici pa jo moramo pustitivisokokakovostna, vendar mat plastika in ne zgoraj opisani razred škropljenja. Kljub temu naprava dobro leži v dlani in se ne trudi izriniti iz roke. Dimenzije pripomočka (71 x 143 x 8 mm) so precej primerljive s težo 127 gramov.

Zaslon

Pametni telefon je prejel zelo dober proračunski segment IPS matrike z ločljivostjo 1280 od 720 točk. Na 5-palčnem zaslonu ta postavitev izgleda bolj kot udobno in pixelation je neviden, tudi s tesnim pogledom. Vidni koti imajo tudi dober kazalnik, zato gledanje video posnetkov ali ovijanje slik v družbo enega ali dveh podobno mislečih ljudi ne more biti problem.
Zaslon deluje udobno na multitouch sistemu in sprejme do pet hkratnih dotikov. Obstaja samodejno prilagajanje svetlosti, kontrasta in korekcije barve, kar je zelo razumno. Prav tako je treba omeniti prisotnost kakovostnega stekla razreda 25 D z rahlo štrlečimi robovi. Zadnji trenutek dodaja varnostne točke, saj ko pade delovna amortizacija, in možnosti za varčevanje zaslona rastejo hkrati. Uporabniki v svojih pregledih so večkrat opozorili na prisotnost pristojne zaščite in tako kakovostno matrico v proračunskem aparatu. Torej so tu le pozitivne ocene.

Uspešnost

Kar zadeva produktivnost, je na najvišji ravni za svoj cenovni segment. Moderni procesor "Mediatek" serije MT6737 deluje v tandemu z ostrim grafičnim pospeševalnikom "Mali-T720". Gadget vmesnik lahko imenujemo strele, kot tudi multimedijske komponente (video, radio, glasba).
Kot žlico katranapomeni RAM. 1 GB RAM-a očitno ni dovolj za normalno delovanje sodobnih aplikacij. Seveda bodo na napravi tekle igre in drugi "težki" programi, vendar bo kakovost uporabe daleč od udobja. Da bi se izognili poravnavi na FPS in drugih zamikih, je treba grafične nastavitve ponastaviti na minimum.

Avtonomno delo

Devays je prejel skromno 2000 kom baterijo za obstoječi niz čipov. Močan procesor, skupaj s pospeševalnikom videa, se "poje" dobro, zato se polnjenje pri delu z napravo topi v očeh. Z rutinsko obremenitvijo naprave (klici, sporočila, internet, ura videa), baterija traja en dan, vendar se bo do večera naprava vprašala v vtičnico.

Ali naj vzamem?

Vox Flash 4G Smartphone se je izkazal za presenetljivo privlačnega za svojo cenovno kategorijo. Njegova cena, in je približno 5500 rubljev, odraža s presežkom. Če niste ljubitelj resnih in "težkih" igrač, bo ta pametni telefon odlična in poceni možnost za vsakodnevne potrebe. Poleg tega so pregledi modelov na platformah za trgovanje precej udobni in brez kritičnih pripomb.

Sorodne publikacije