Spotter za popravilo karoserije: vrste, opis, načelo dela

Kaj je potrebno za kakovostno karoserijo? Spretne roke, izkušnje in garažna oprema. To so najenostavnejši vidiki, od katerih je odvisna kakovost rezultata. Zahteva celoten arzenal orodij za delo s kovino. Poleg orodij za kovičenje je potrebno kupiti tudi stroj za točkovno varjenje. Še posebej uporabna naprava je razprševanje za popravilo telesa. To orodje bo zelo koristno, če boste morali izravnati zobje na mestu, ki ga je težko pobrati. Razmislite, kaj to orodje predstavlja in kako deluje.

Značilnosti stroja

Spotter za popravilo karoserije - ta naprava je enosmerno točkovno varjenje.
Po vsem svetu se imenujejo naprave za obojestransko varjenje. Toda v Rusiji tako imenovani enostranski varilni enoti. Spotter je naprava, opremljena s povratnim kladivom.

Kako deluje?

Načelo delovanja temelji na dodelitvi toplote na točki stika dveh priključnih delov med prehodom električne energije. To je načelo kontaktnega varjenja. Na mesto priključitve naprava zagotavlja električni tok od 3000 do 5000 A na 1 mm debeline kovinskega dela. Zaradi tega se v kraju stika kovina segreje do skoraj taljenja. Elementi so tesno stisnjeni s pomočjo mehanske sile ali s pomočjo pnevmoklidov za eno sekundo.

Obstajata dve tehnologiji za lomljenje vdolbin na nadgradnji. Prvi pomenistiskanje od znotraj Ampak za to morate razstaviti element. Druga tehnologija - ekstrudiranje navzven z uporabo spotterja za popravilo telesa. To je bolj pogosta možnost.

Značilnosti poravnave difuzorja

Dejansko gre za napravo za točkovno varjenje. Toda za razliko od varilnega aparata sputter nima pršic. Opremljen je z enim zaključkom - "zemlja" - ki se pridruži območju popravila. Drugi priključek je priključen na elektrodo na pištoli.
Trik je, da kovinsko telo na mestu varjenja ne bo deformirano. Tališče posebne podložke je manjše od taljenja telesa. Po prehodu toka se podložka zlahka zvija. Izravnavanje avtomobilov z razprševanjem je pranje varilcev, ki deluje kot lastnik za nadaljnje zobnenje. Sam postopek ekstrakcije poteka z uporabo inercialnega kladiva ali posebnih pnevmatskih pršic. Prizadevanja se lahko izvajajo gladko ali naporno.

Prednosti ravnanja z razprševanjem

Glavni plus poravnave vdolbin na ta način je znatno zmanjšanje časa, potrebnega za popravila. S to napravo ni potrebno razstavljati delov telesa, kot tudi pri demontaži in nadaljnji montaži. Kupci bodo zadovoljni s pogoji popravila in njegovo ceno.

Spotter za popravilo telesa vam omogoča popravilo in popravilo predmetov, ki ste jih morali popolnoma spremeniti. Znatno krajši čas dela. Z njim je mogoče uporabiti tehnologije lepil, zazaradi česar obstaja možnost popravila elementov iz aluminija. Cena Spotterja je relativno majhna, še posebej, če upoštevamo učinek njene uporabe.

Vrste

Razlikujeta se dve vrsti - inverter naprave in transformatorji. Na podlagi lastnosti popravil lahko opremo razdelite v dve skupini - neposredno za ravnanje in kontaktno varjenje karoserijskih plošč.
Za prvo se dodelijo majhne ročne naprave. V kompletu takšne opreme je kladivo za vzvratno vožnjo, kot tudi potrošni material in deli, ki jih bomo potrebovali pri popravilu avtomobila.
Za kontaktno varjenje so na voljo razpršilci z majhno močjo. Komplet vsebuje posebne pršice. Vendar pa te naprave zaradi nizke natančnosti in pregrevanja ne zagotavljajo zanesljivega varjenja. Ročno orodje je na voljo v dveh različicah. Za delovno napetost je nameščena oprema za 220 V ali 380 V. Med temi napravami ni druge razlike.

Kako izbrati razprševanje za popravilo karoserije?

Glavne značilnosti te opreme - največja možna moč, moč, kot tudi niz funkcij in zmogljivosti. Naprave, katerih zmogljivost je standardna, so namenjene le za obnovo geometrijskih značilnosti telesa. Za varjenje je mogoče uporabiti močnejše naprave. Mesto varjenja se lahko oblikuje na različne načine. Pri napravah z enosmerno tehnologijo se za to uporablja posebna elektroda. Pri dvostranskih strojih se za oblikovanje točke uporabljajo pršice.
Na primer, za varjenje in predelavo kovin v debelini od 05 do 1 milimetra je priporočljivo uporabiti eno- in dvosmerno razprševanje. Izberite poseben model za udobje uporabe in konfiguracije. S kovino debeline do 25 milimetrov delajo z obojestranskimi stroji. Sodobni pršilci lahko delujejo na dva načina.

Pregled priljubljenih modelov

Na današnjem trgu obstaja množica teh naprav. Vse se razlikujejo po tehničnih značilnostih in funkcionalnih značilnostih. Izberite nekaj priljubljenih modelov.

"Hummer"

"Pršilo Hummer" je ročna naprava, namenjena za neodvisno popravilo karoserije. Primeren je tudi za uporabo v majhnih bencinskih servisih. Naprava je varčna zaradi bakrenega ožičenja. Sodeč po povratnih informacijah, je to zelo kakovostna oprema. Zelo "priročno" je delo z "kladivom" - ustrezni indikatorji bodo vnaprej opozorili na preobremenitve.
Spotter je večnamensko, kot pravijo ocene. Z njim je mogoče zvariti zakovice, uničiti zobje, obnoviti rebra togosti. To je daleč od popolnega seznama možnih del. Še posebej lahko poudarite preprostost naprave - opremljena je s posebnim poenostavljenim sistemom prilagajanja. Za aktiviranje Spotterja morate enkrat pritisniti gumb. Za udobje je proizvajalec napravo opremil z vrtljivim gumbom, ki omogoča preprosto izbiro instrumenta in nato spremembo moči. Komplet vsebuje potreben nabor materialov za Spotter.

Ustvarjanje lastnih rok

Da bi tako koristno za lastnika avtomobila opreme lahko sami. Vsak mojster bo opravil to nalogo. Vse sestavne dele je mogoče zlahka najti. V središču naprave je varilni transformator. Obstaja tudi blok, ki napaja vse elemente električnega vezja razpršila. Par do glavne transformacije dopolnjujejo diode v obliki zložljivih in diodnih mostov. Drugi domači opazovalec vključuje tiristor in izmenični upor.
Nato, ko je sestavljen celoten električni del, morate poskrbeti za primer. Kot osnova nujno mora biti dielektrična plošča - vsebuje vse komponente. Za zaščito notranjih elementov domačega brizganja in estetskega videza lahko uporabite kovček iz stare mikrovalovne pečice. Ta postopek je zaključen.

Na koncu

je Spotter koristna stvar za lastnika avtomobila. S pomočjo večnamenskega orodja lahko rešite veliko nalog. V zvezi s samozaposlenimi, za tiste, ki poznajo tehniko, ne bo težko. Ampak, če ne želite, da se naučijo več shem in izgubili čas za proizvodnjo, lahko kupite orodje, ki je že pripravljen - to bo lažje.

Sorodne publikacije