Transkripcija je prevod govora iz avdio ali video v besedilo

Obstaja veliko poklicev, o katerih je slišal samo eden. Nekateri ljudje lahko rečejo, kaj dela transcriptionist. Ta prostor lahko zapolni spodnji članek. To bo zanimivo za vsakogar, ki želi najti lahno, oddaljeno delo.

Kaj je to?

Transkripcija je prevod govora iz avdio ali video formata v besedilo. Z drugimi besedami, to se imenuje ustvarjanje tiskanega, logično povezanega besedila, primernega za nadaljnje urejanje iz avdio ali video. Mimogrede, s primeri prepisovanja, vsi vedo. Verjetno je vsakdo vsaj enkrat videl video material s podnapisi.


Glavna stvar, ki je potrebna za tiste, ki so se odločili, da bodo zaslužili prepis, je dobra obravnava, ki nam omogoča, da jasno razumemo ruski ali tuji jezik. Poleg tega potrebujete možnost, da vtipkate besedilo na tipkovnici računalnika. Zato za zagotovitev "dekodiranja" avdio ali video datotek ni potrebe po posebnih spretnostih in znanju, zlasti pri delu z gradivom v svojem jeziku. Edina stvar, ki vam lahko prepreči zaslužek z zagotavljanjem storitev prepisovanja, je počasna tipizacija. Ne pozabite, da hitrost in spretnost prihajajo hitro skupaj s prakso.

Prepisovanje zvoka v besedilo: ugodnosti

Ti razredi so izbrani, če obstaja potreba po zaslužku, vendar ni mogoče dobiti dostojne zaposlitve in ni izobrazbe. Poleg tega transkripcija pomaga:
 • se naučiti hitrejšega tiskanja na tipkovniciz zavezanimi očmi;
 • za razvoj pomnilnika, saj je potrebno hitro zapomniti velike zvočne fragmente;
 • postanejo bolj pozorni, težji, bolj potrpežljivi;
 • se naučijo kompetentnega pisanja.
 • Še en plus, ki je del transkripcije, je sposobnost za delo na daljavo, to je ob primernem času za vas in brez vsakodnevnega dela, porabe denarja in časa na cesti. Zaradi te okoliščine je ta razred izjemno privlačen za matere v odloku in za študente s polnim delovnim časom.


  Proti

  Glavna pomanjkljivost prepisa je relativno nizka cena storitev. Vendar pa v vsakem primeru, če ste vzeli resen pristop, boste lahko dobili dober denar, glede na to, da vam ne bo treba delati zunaj doma. Slabosti vključujejo potrebo po dolgo časa sedenja na enem mestu in dejstvu, da v tej lekciji ni prostora za ustvarjalnost.

  Kdo naroča

  Transkripcijo zvoka v besedilo običajno izberejo tisti, ki intervjuirajo, organizirajo konference, se ukvarjajo s klici strank, informacijsko poslovanje in drugo. V tem primeru je kakovost snemanja zvoka ali videa od kupca lahko dobra in zelo slaba kakovost. Za avdio posnetke, opravljene med:
 • telefonskimi pogovori, je potreben prepis;
 • seminarji /spletni seminarji;
 • intervjuji;
 • zvočne tone;
 • TV oddaje.
 • Poleg tega je veliko ljudi različnih poklicev, ki lažje napišejo svoje misli na snemalnik zvoka, nato pa zahtevajo, da zapisnik sestavi zvočni članek ali knjigo.

  Kaj želijo stranke?

  Tisti, komupotreben prepis pogovorov, predavanj ali drugega zvoka v besedilo so lahko različne zahteve, odvisno od nalog, ki so jim dodeljene. V najenostavnejšem primeru je treba natisniti slišane stavke, deliti besedilo na stavke in pravilno ločiti ločila. Če prepišete dialog ali pogovor več ljudi, morate navesti, kdo govori. Ponavadi se to stori z namestitvijo oznak, kot so "prvi (drugi) glas", "človek", "ženska" in drugi.
  Če se besedilo pripravlja za objavo, ga je treba popraviti. Običajno v takšnih primerih stranke zahtevajo, da iz njega odstranijo parazitske besede. Včasih morate besedilo urediti tako, da odstranite besedne zveze iz zapisa.

  Kje lahko najdem stranke?

  Če vas zanima pridobivanje denarja za transkripcijo, je iskanje zaposlitve najboljše mesto za izmenjavo zunanjih sodelavcev. Obstaja skoraj vsak dan naročila za prevod video in avdio datotek v besedilo. In samostojni novinar lahko na internetu objavlja obvestila o svojih storitvah na tematskih spletnih straneh. To ni najhitrejša pot, vendar boste morda lahko kupili za stalno delo. Najpomembnejše je, da v oglasu ne pišete, da delate po pogodbeni ceni. Bolje je, da jasno določite, katere storitve ste pripravljeni zagotoviti, in njihove stroške. Sčasoma se lahko prijavite za posebna podjetja in jim ponudite svoje storitve. Če prideš gor, ne bo treba iskati naročila. Poleg tega so v takih podjetjih cene običajno celo večje od stroškov storitevnaročena prek izmenjave svobodnih delavcev.

  Koliko lahko zaslužite?

  Brez napetosti lahko sledite 2 uri zvoka na dan, tudi če je to zelo slaba kakovost. Trenutno je na trgu samostojnih storitev povprečna cena 1 minute prevoda zvoka v besedilo približno 10 rubljev. Pri velikih količinah naročil svetujemo, da se izkušeni transkripcionisti strinjajo z nižjo tarifo. Osem rubljev za 1 minuto obdelave zvoka pod stalnim delom - to je povsem dopustno. Vendar pa se naročilo pod tem cenovnim razredom ne sme sprejeti, saj prejeti znesek ne bo mogel vrniti porabljenega časa.
  Recimo, da ste našli redno stranko. Potem vaš zaslužek, tudi po ceni 8 rubljev na minuto prepisovanja, je približno 1000 rubljev na dan, če delate le 2 uri. In to sploh ni slabo, zlasti za prebivalce pokrajine.

  Kaj določa cena

  Stroški naročila za avdio prepis bodo višji kot običajno, če
 • je kakovost snemanja zelo slaba in obstajajo ovire;
 • "dešifrira" pogovor več posameznikov in težko je razumeti, kdo govori;
 • stavki so dolgi in sedanji izrazi, ki jih je težko razstaviti nepoučenega človeka;
 • "dešifrira" besedilo v tujem jeziku brez ali hkrati z njegovim prevajanjem (v slednjem primeru je plačilo precej visoko);
 • besedilo je treba urediti na poseben način (določiti časovne kode, opraviti ustni prevod itd.);
 • nujno opraviti delo.
 • Kako ne postati žrtevbrezvestni kupci

  Glavno tveganje za prepisovanje so brezvestni kupci. Na žalost so bili ves čas prisotni prevaranti, ki so želeli brezplačno uporabiti sadove dela nekoga drugega. Še posebej veliko jih je bilo raztresenih po internetu, kjer se je lahko "izgubiti" takoj, ko svobodni delavec pošlje naročilo. Te goljufe je težko prepoznati, saj so zelo vljudni in ne zahtevajo pretiranih zahtev. Glavna značilnost "freelancerja" je visoka cena in nedavna registracija na izmenjavi. Dejstvo je, da žalostni uporabniki radi ustvarjajo račune za 1-2 goljufivih naročil, ki se nikoli več ne uporabljajo. Kaj storiti? Delo samo s tistimi strankami, ki so že dolgo na izmenjavi Freelance, ne oklevajte in zahtevajte predplačilo. Naročila lahko pošiljate tudi v delih z ločenim plačilom za vsako od njih. V nekaterih primerih je bolje, da to naredite: transkript najprej pošlje stranki zaslon besedila, besedilo pa samo po prejemu plačila. Priporočamo, da kupec najprej preveri in plača besedilo besedila, potem pa mu pošljete pripravljen dokument z besedilom.

  Kdo ustreza

  Najprej je prepisovanje dobra izbira za začetnike. Tovrstni spletni zaslužek je idealen za študente in študente, ki nimajo ničesar drugega. To ne zahteva nobenih naložb in vam omogoča, da hitro začnete zaslužiti.

  Programi za transkripcijo

  Seveda lahko začnete prepis s katerim koli multimedijskim predvajalnikom inurejevalnik besedil Word. Vendar, kot je bilo že omenjeno, bodo vaši prihodki neposredno povezani s stopnjo izvršitve naročila, zato priporočamo, da uporabite posebne programe, kot je Express Scribe. Čeprav nima ukrajinske jezikovne različice, lahko vsakdo z najbolj primitivnimi veščinami v računalniški programski opremi razume vmesnik. Glavne prednosti programa Express Scribe so:
 • prisotnost polja z besedilom, ki odpravlja potrebo po stalnem preklapljanju med okni igralca in dokumentom z besedilom;
 • možnost spreminjanja hitrosti predvajanja zvoka;
 • prisotnost prilagodljivih hotkeys, ki vam omogočajo, da začasno ustavite, predvajate in previjate posnetek.
 • prilagodljivost za delo z urejevalnikom Word Word.
 • Dobre rezultate lahko dosežete, če uporabite LossPlay. Ta program, tako kot prejšnja programska oprema za prepis, lahko brezplačno prenesete. Njegove prednosti so skoraj enake kot v Express Scribe, včasih pa boste morali preklapljati med okni, kar ni vedno priročno. Zdaj veste, kakšna je transkripcija, in razumete značilnosti te vrste samostojnih.

  Sorodne publikacije