»Neveljavna klicana številka«: kaj to pomeni? Kako preveriti telefonsko številko

Besedna zveza "Številka ne obstaja ali je napačno vnesena" se pogosto sliši tako pri klicanju na neznane številke kot pri naročnikih, s katerimi nenehno komunicirate. Z lahkoto se zmotite pri vnosu številke, če pa je vključena v seznam stikov na vaši mobilni napravi, potem je možnost napačnega vnosa popolnoma izključena. Kaj se lahko zgodi za takšno situacijo kot preverjanje telefonske številke, ki je ni mogoče poklicati, bomo ta vprašanja obravnavali v tem članku.


Možni vzrok za razveljavitev

V tem članku bomo podrobno preučili vse situacije, ki lahko pri izbiranju kličejo sporočilo o samodejnih informacijah, da je bila številka napačno vnesena ali pa sploh ne obstaja, in podajte nekaj priporočil, ali kako bolje delati v tem primeru. Glavni razlogi, zakaj ne kličete, so lahko:
 • napaka pri vnosu številke;
 • obstoj preusmeritve na nedelovno številko;
 • Nezmožnost sprejemanja dohodnih klicev;
 • velika obremenitev bazne postaje, v kateri je mobilna naprava naročnika ali oseba, na katero je klic registriran;
 • izdelava številk na seznam blokiranih uporabnikov ";
 • blokiranje številk (prostovoljno ali na pobudo mobilnega operaterja).
 • Kaj pomenijo ti razlogi?

  Napaka pri vnosu številke

  Na žalost dejstva, da številka ni napačno vnesena, ni mogoče popolnoma izključiti. Navsezadnje smo vsi ljudje in lahkonarediti napako, še posebej, če je številka neznana. Možno je, da ste ga preprosto napačno razumeli ali zabeležili. V tem primeru je priporočljivo preveriti telefonsko številko osebe, ki jo mora poklicati ali pojasniti od tistih ljudi, ki ga lahko poznajo.


  Prisotnost storitve "Preusmeritev"

  Poskusite poklicati nekoga in slišati v telefonu: "Neveljavna klicana številka". Kaj to pomeni? Upoštevajte, da se lahko preusmeritev klicev aktivira na številko naročnika. To pomeni, da se pri prejemanju klicev na številko naročnika samodejno posredujejo (če so izpolnjeni določeni pogoji, na primer številka je zasedena ali prekinjena) na drugo številko. Če ste pravilno preusmerjeni in je aktivno stanje številke, na katero je nameščena, ne boste slišali napačnega izbiranja, ko kličete. Če pa sta povezava in konfiguracija te storitve brez napak ali je številka blokirana, se takšni situaciji ni mogoče izogniti. Kako se izogniti? Poskusite se povezati z naročnikom čez nekaj časa ali drugo številko, seveda, če jo imate. Možno je, da niti ne sumi, da z njim ni mogoče stopiti v stik.

  Klici na številke storitev ali številke IP telefonije

  Ko poskusite poklicati storitev, lahko slišite stavek "Neveljavna klicna številka" ("MTS", "Beeline" in drugi mobilni operaterji). Na primer, v telefonu ste našli neodgovorjen klic in poskušate poklicati določeno številko. Situacija je sprejemljiva, če je bil klicki jih opravlja telekomunikacijsko podjetje družbe za obveščanje o promocijah, storitvah itd. Takšne številke praviloma niso namenjene sprejemanju dohodnih klicev. Kako biti v tem primeru? Čakanje na odpoklic - zaposleni v podjetju običajno podvojijo klic, če prej niso mogli stopiti v stik z naročnikom.

  Nalaganje baznih postaj

  Če imajo bazne postaje, ki se nahajajo v polmeru registracije naročnika, veliko obremenitev, lahko slišite tudi sporočilo "Neveljavna klicana številka". Kaj to pomeni? Podobne situacije se pogosto pojavljajo na novoletnih praznikih, na dan velikih mestnih ali okrožnih dogodkov. Bazne postaje, ki zagotavljajo naročnikom mobilnih telefonov, so zasnovane za servisiranje določenega števila naprav. Če je z njimi masovna povezava, se postaje ne morejo izogniti. To pa pomeni, da lahko nekateri naročniki sploh ostanejo brez dotika. V tem primeru lahko slišite sporočilo o napačnem vnosu številke kot klicatelja in tistega, ki poskuša klicati. Kako narediti v podobni situaciji? Poskusite poklicati pozneje ali uporabite številko drugega mobilnega operaterja ali stacionarnega telefona.

  Iskanje naročnikove številke na črnem seznamu

  O storitvi "Črni seznam" poznajo skoraj vse naročnike mobilnih operaterjev. To je ena izmed priljubljenih in razširjenih možnosti. To bo omogočilo naročniku, da se znebite klicev iz nezaželenih številk. Nekajmobilna podjetja zagotavljajo blokiranje in dohodna sporočila naročnika, ki so vpisana na črni seznam. Če ste prepričani, da ne morete priti v podoben "blokirni" email in vprašati, zakaj pravite: "Neveljavna klicana številka" - priporočamo, da opravite preizkusni klic s katere koli druge številke. Če zaslišite ton zvonjenja, to pomeni, da klicatelj ne želi sprejemati klicev z vaše številke.

  Zaklepanje številke

  Blokiranje številke mobilnega operaterja je lahko na pobudo naročnika, na primer z določitvijo prostovoljnega zaklepanja za določeno obdobje ali v primeru izgube kartice SIM. Za izvedbo takih dejanj se mora uporabnik obrniti na urad podjetja ali preko kontaktnega centra. Če takih dejanj naročnik ne izvede, ko pa se predvaja klic številke, se predvaja sporočilo "Neveljavna klicana številka". Kaj to pomeni?
  Če zgoraj navedenih pogojev ni, lahko to pomeni, da je mobilni operater blokiral številko. V skladu s pogoji pogodbe, če se v določenem obdobju ne izvede cestnina, se lahko enostransko prekine. V nekaterih mobilnih operaterjev, to obdobje je 3 mesece (na primer, MegaFon), v drugih - 4 mesece (na primer, Tele2). Nepravilno vnesena številka - kaj to pomeni? Zato je nemogoče jasno odgovoriti na to vprašanje, saj obstaja več različic situacij, ki bi lahko privedle do tega. Če ste prepričani, da ni razloga za vaš primer, potem moratepokličite podporo strankam in pojasnite, zakaj se sliši sporočilo "Neveljavna klicana številka", kaj to pomeni? Upoštevajte, da lahko na vprašanje odgovori le lastnik zadevne številke.

  Sorodne publikacije