Asus N53SM: tehnične specifikacije, merila, primerjave s konkurenti in pregledi

Asus, ki je eden najnaprednejših proizvajalcev prenosnih računalnikov, poskuša zajeti vse povpraševanje potrošnikov v nišah, vključno s kategorijo visoko zmogljivih prenosnih računalnikov.

Pozicioniranje na trgu

Preiskovani "stroj" se nahaja na zgornji stopnji v vrstici N53S. Asus N53SM je proizvajalec postavil kot ultimatno multimedijsko rešitev, ki lahko prevzame nalogo poljubne stopnje. Računalnik bo dobro izgledal na mizi profesionalnega fotografa in namenskemu igralcu, ki ni pripravljen sprejeti nizke stopnje sličic v igrah.


Paket

Vključuje prenosni računalnik, ki je opremljen z: polnilnikom za priključitev na električno omrežje, baterijo, drugim odpadnim papirjem in garancijsko kartico za dve leti.

Oblikovanje primera

Ker je prenosnik del linije N53S, njegov videz ni drugačen od tistega v drugi seriji zvezkov, kar ni vsak okus. Enako, bizarno oblikovanje, ki je bilo zgrajeno okoli nosilca pokrova prenosnega računalnika, je preživelo. Šasija računalnika ima nenavaden kotni zavoj, ki mu daje določen čar. Dopolni splošno sliko luknje za odstranitev odvečne toplote, njen videz spominja na rešetko radiatorja. Na splošno je jasno, da so oblikovalci Asusa uporabljali enake poteze, kot jih uporabljajo oblikovalci avtomobilov, da bi svojemu izdelku poskušali dati soliden videz, kar omogoča analogije s težko opremo.
Korpusizdelana iz mat plastike, dovolj močna, ne zbira odtisov, prahu. Majhne poškodbe in poškodbe so komaj opazne. Ohišje prenosnega računalnika je kljub svoji posebni zasnovi zelo zanesljivo, zanke, nosilci zaslona in robustni. Pod pokrovom, Asus N53SM izgleda kot katera koli druga družba laptop, vse isto pobarvan aluminij okoli tipkovnice.


Komunikacija, kamera in akustika

Prenosnik je opremljen s klasičnim nizom žičnih vmesnikov. Zadnji del prenosnega računalnika se nahaja: ključ Kensington (mehanizem "antitart") in priključek za polnilnik. Na levi strani računalnika je bilo mesto za vrata HDMI, standardna vrata Ethernet, režo za kartice SDHC in dve drugi in tretji generaciji USB A vrat. Na desni strani, skupaj z DVD-pogonom, sta dva USB-A priključka druge generacije, avdio vhod in avdio izhod. Brezžični vmesniki imajo Wi-Fi, ki podpira b /n /g in Bluetooth. Nad zaslonom je spletna kamera z ločljivostjo 2 milijona slikovnih pik. To seveda ni Full HD, vendar ni VGA, zato bo dovolj za udobno komunikacijo v Skypeu.
Asus N53SM adut tokrat je postal napreden sistem zvočnikov, razvit skupaj z Bang & amp; Olufsen To so močni zvočniki, ki dodajo zvok v računalnik s posebno globino pri nizkih frekvencah in kristalno čistostjo na visoki. Na splošno je zvok nasičen, svetel, brez očitnih pomanjkljivosti, kot na drugih podobnih prenosnih računalnikih.

Tipkovnica in sledilna ploščica

Ko govorimo o orodjih za vnos, morate začeti s tipkovnico. Pravzaprav tipkovnicazato ta prenosnik ni primeren za pisarne in novinarje. V poskusih, da bi ustvarili priročno in hitro orodje za tipkanje, so oblikovalci naredili številne napake. Tipke so zelo spolzke, nestabilne in preveč blizu drug drugemu, kar neizogibno vodi do velikega števila napak v besedilu.
Sledilna ploščica je standardna. Zelo majhna plošča na dotik je bila osredotočena na vrzel. Kovinski in precej gladki. Pod njo sta dva mehanska gumba, vizualno združena v eno. Za popolno delovanje s sledilno ploščico morate namestiti gonilnike, ki so specializirani za Asus N53SM. Gonilnike lahko prenesete na uradno spletno stran proizvajalca. Zaradi njih bo sledilna ploščica dobila podporo za večplastne poteze, vključno s pomikanjem in vlečenjem.

Asus N53SM: Značilnosti

Za lažje zaznavanje so informacije predstavljene v obliki tabele

Prikaz15,6 palca, sijajen, z ločljivostjo 1366 na 768 pikprocesorIntel Core i7 Ivy Bridge, štiri jedra, frekvenca do 2200 MHz


40) RAM8 gigabajtov modul DD3 velikosti 2 gigabajta.Vgrajeni pomnilnik750 gigabajtov, hitrost 5400 rpmDiskretna grafika Nvidia GeForce GT 630M, 2 gigabajta video pomnilnikaBaterija6 celic, Zaslon je verjetno glavno razočaranje v tem zvezku. Problem ni niti v poceni matrici in odsotnosti polarizacijskih plasti, ampak vnizka ločljivost 1366 x 768 slikovnih pik - ni dovolj za udobno delovanje na zaslonu s to ločljivostjo. Uporabnik bo občutil očitno pomanjkanje prostora. Pomikanje po spletnih straneh traja dlje. Skoraj nemogoče je, da bi se dve okni postavili vzporedno, kar bo občutno vplivalo na delovanje lastnika računalnika. Sijajni premaz poslabša situacijo, brutalno ubije črno barvo in povzroča težave pri delovanju na soncu.

Produktivnost in spomin (rezultati testov)

Strojna oprema za prenosnike je impresivna. Za konfiguracijo Asus N53SM Core i5 ne obstaja. Zato je bilo jedro naprave Intel Core i7 Ivy Bridge z največjim pospeškom do 2.200 megahertzov. Quad-core procesor dobro deluje z zahtevnimi nalogami, kot je fotografiranje v Photoshopu. Dopolnjuje zmogljivo grafično kartico procesorja - Nvidia GeForce 630M in 8 gigabajtov RAM-a.
 • Med sintetičnim testom je wPrime dosegel 9 točk.
 • Med splošnim preskusom zmogljivosti PCMark je prenosni računalnik dosegel 2458 točk.
 • Med preskusom grafične zmogljivosti 3DMark11 je prenosni računalnik dosegel 1137 točk.
 • Avtonomnost in temperatura

  V klasičnem preskusu je svetlost 70%, trenutna skripta pa ponovno prenaša spletno stran enkrat na minuto - laptop je delal 5 ur. S povprečnim časom obremenitve enega polnjenja se zmanjša na 2-3 ure. Pri igranju iger je čas enega polnjenja skrajšan na 30 minut. Tudi pri visoki obremenitvi se računalnik segreje na sobno temperaturo in nič več.Zgornja temperatura je bila opazna na hladnejšem območju, kar je naravno.

  Primerjava s konkurenti

  Za lažje dojemanje so informacije predstavljene v obliki tabele

  Parametri  Asus N53SM  Acer Timeline Ultra  HP Pavilion G6  Lenovo IdeaPad Y  Teža
  106)

  2,7 kilograma  2,5 kilograma  2,5 kilograma  2,7 kilograma  zaslon  sijaj, 1366 s 768 točk  gloss, 1366 by 768 točke  gloss, 1366 na 768 točkah  gloss, 1366 na 768 točkah  Procesor  Intel Core i7 4 jedra, 2200 megahertz  Intel Core i7 2 jedra, 1700 megahertz Intel Core i7 2 jedra, 1700 MHz

  Intel Core i3 /i5 /i7 1700-2700 MHz

  Obseg RAM-a  8 gigabajtov  6 gigabajti  8 gigabajtov  8 gigabajtov  Obseg ROM-a  750 gigabajtov (HDD)

  )

  256 gigabajtov (SSD)  320 gigabajtov (HDD)  500 gigabajtov (HDD), razpršitev


  Video podsistem


  (20 8) Nvidia GeForce GT 630M  Nvidia GeForce GT 640M  AMD Radeon HD 7640G
  Nvidia GeForce GT 555M  Baterija  56W * leto  65 vatov * 233)


  47 uto *  62 uto *

  Asus N53SM: pregledi

  lastniki prenosnika se pozitivno odzivajo na računalnik. Ljudje cenijo kakovost železa inzanimiv dizajn. Toda poleg očitnih prednosti ni manj očitnih pomanjkljivosti. Zdi se, da je nizka ločljivost zaslona za premium prenosnik nepooblaščena napaka. Uporabniki naprav so ostali nezadovoljni z nizko gostoto slikovnih pik in majhnim prostorom za delo. Prekleti in trdi disk. V dragem prenosnem računalniku bi rad videl sodoben polprevodniški pogon namesto klasičnega "trdega diska" z osnovno hitrostjo.

  Asus je namesto iskanja

  uspel zgraditi bolj ali manj uravnoteženo napravo z rahlo prednostjo v smeri zunanje in računalniške moči. Pros:
 • Odličen dizajn.
 • Kvalitativna akustika.
 • Tiho delo skupaj z nizko temperaturo.
 • Proti:
 • Nizka ločljivost.
 • Počasen trdi disk.
 • Sorodne publikacije