"E90 BMW": funkcije, fotografije

Marca 2005 je bila na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavljena peta generacija limuzin BMW serije 3 - E90 BMW. Nova generacija je nadomestila prejšnjo serijo - E46. BMW E90 je utelešenje nove linije zmogljivih motorjev, vrhunskega dizajna, prefinjenega in dinamičnega upravljanja ter inovativnih funkcij. Dimenzije avtomobila v primerjavi z E46 so se spremenile: generacija je postala 78 mm širša, 49 mm daljša, 9 mm višja. Medosna razdalja se je spremenila in postala več kot 35 mm. Kljub temu, da je BMW 3 E90 postal večji od dimenzij, je veliko težji od prejšnjih serij.

Oblikovanje

Oblikovanje karoserije BMW E90 odlikujejo dve ostri črti na pokrovu, ki prihajajo iz logotipa BMW, in stranske črte vzdolž avtomobila od žarometov. Modificirani oboki koles in učinek, ki ga ustvarjajo linije, dajejo BMW 3 E90 posebno pozornost in športne note.

BMW serije 3 E90 je nastal na podlagi ene same ideje - izdelave primernega karoserije za športno limuzino. Visoko zmogljivi kolesni koluti s premerom 1617 in 18 palcev so nameščeni na avtomobilu, kar je mogoče zaradi kolesnih lokov. Aerodinamični koncept limuzine BMW 325 E90 upošteva vse podrobnosti telesa - od antene do vstopa zraka - kar je posledično omogočilo doseči indikator v 026, ki zmanjšuje odpornost pretoka zraka in porabo goriva pri visokih hitrostih.

Notranjost

Za BMW 318 E90 je značilen tanek zaključek, prepričan v oprijem volana in visoko kakovostno kromirano oblogo. Salon je opremljen s trinajstimi zvočnikizvok visoke kakovosti. Kalibracija prostorskega zvočnega sistema Harman Kardon je narejena čim natančneje in popolnoma skladno z notranjo arhitekturo. Standardni E90 BMW vključuje dva subwooferja, ki se nahajata pod sprednjimi sedeži.
Zaslon z multimedijskim sistemom in navigator rahlo napredujeta od sredinske konzole. Malo spodaj so ključi za nadzor klimatske naprave in multimedijskega sistema. Ergonomija je posebnost BMW E90. Fotografija notranjosti prenaša harmonijo in prefinjenost zaključnih materialov.

Ergonomija kabine je izražena v priročni lokaciji gumbov in tipk: voznik lahko brez težav nadzoruje funkcije avtomobila, ne da bi zlomil cesto. Prestavna ročica je nameščena tako, da je obremenitev zapestja in komolca pri menjavi prestav minimalna. Udobni sedeži vam omogočajo udobno namestitev, ne da bi žrtvovali ta pregled.

BMW E90: značilnosti in motorji

Nameščen je bil na dizelske in bencinske motorje BMW E90 s štiri- in šestvaljnim motorjem. Moč motorjev se lahko giblje od 116 do 306 konjskih moči. Standardni komplet dizelskih motorjev vključuje filtre, ki izpolnjujejo zahteve Euro-5. Motorji BMW E90 N46 N43 in N45 za športne različice odlikujejo povečana učinkovitost zaradi nameščenih piezoelektričnih senzorjev, ki se nahajajo med ventili v sredini motorja. Avtomatska funkcija Start Stop in podobni motorji to omogočajoDelo v različnih načinih dela veliko dlje in pri višjih vrtljajih, kar poveča produktivnost in učinkovitost. V primerjavi s prejšnjo linijo šestvaljnih motorjev je nova serija šestvaljnih bencinskih motorjev manjša teža, visoka učinkovitost in moč. Motor avtomobila je resničen odraz njegovega značaja. Šestvaljni bencinski motorji iz aluminija in magnezijeve zlitine izkazujejo nove standarde dinamike. TwinPower Turbo tehnologija zgladi motor in poudari njegovo moč. Moč motorja s turbopolnilnikom, Valvetronic in Twin Scroll doseže 306 konjskih moči, kar vam omogoča, da BMW E90 do 56 kilometrov presežete na stotine kilometrov.
Štirivaljni dizelski motor M47 v zgorevalne komore napaja natančne doze goriva, stisnjenega pod tlakom 2 tisoč barov, zaradi česar je tečaj bolj tekoč in povečuje učinkovitost motorja. Poraba goriva 320-dd bencinskega motorja na 100 km je manjša od 5 litrov. Dizelski agregati na novih avtomobilih omogočajo doseganje 100 km /hv 75 sekundah. Motor M57 s šestimi valji je idealna izvedba gladkosti gibanja, produktivnosti in moči. Neposredno vbrizgavanje goriva Common Rail, spremenljiva geometrija vnosa in uporaba aluminijastih elementov, ki so zmanjšali težo motorja za 5 funtov, so omogočili doseganje idealnih rezultatov. Največja moč motorja je 245 konjskih moči; poraba dizelskega goriva je le 57 litrov na 100 kilometrov.


StandardKomplet dizelskih agregatov BMW E90 vključuje filtre in izpolnjuje vse zahteve Euro-5.

BMW E90 xDrive

320d je prvič predstavil sistem polnega pogona xDrive, ki se razlikuje od prenosa s pogonom na zadnji kolesi z izboljšano stabilnostjo menjalnega tečaja in večjim potiskom. Prerazporeditev moči motorja med osmi sistem izvede v nekaj sekundah, s čimer se potrdi preostala ocena BMW E90. Sistem xDrive, ki vozi po suhi poti, porazdeli moč motorja, tako da 60 odstotkov pade na zadnja kolesa, preostalih 40 pa na sprednji strani. Sprva je bila konzola xi uporabljena za bencinske motorje in xd za dizel. Sistem xDrive je nameščen na modelih 335i, 325i, 330i in 330d.

Vzmetenje avtomobila

Udobna vožnja in odlična vozna dinamika sta opremljeni z aluminijasto prednjo osjo. Zadnja petosna os zagotavlja preprosto kontrolo, dinamiko in stabilnost. Konstrukcije osi so majhne teže in visoke trdnosti, kar zagotavlja natančnost in varnost avtomobila.
Uporaba inovativnih lahkih materialov, zadnjega pogona, enakomerna porazdelitev navora med osmi zagotavlja odlično vodljivost in okretnost limuzine, kar zagotavlja pravi užitek pri vožnji in vsakem zavoju. Sile, ki vplivajo na šasijo BMW, se stalno nadzorujejo in nadzorujejo s sistemom DSC (Dynamic Stability Control), ki prav tako podpira njegovo delovanje v določenih mejah. V primeru nevarnosti vstopa v avtomobil sistem uskladi gibanje z upočasnjevanjem posameznih koles. V naslednjemGeneriranje DSC sistemov vključuje ne samo sistem dinamičnega krmiljenja ABS, ampak tudi napredne funkcije. Modeli E90 so opremljeni s šestvaljnimi motorji, ki so opremljeni z naslednjimi značilnostmi naprednih DSC sistemov:
 • Zavorna obloga omogoča zmanjšanje zavorne razdalje v izrednih razmerah.
 • Povečajte odziv zavore na mokri podlagi zaradi sušenja zavor.
 • Vožnja v vzponu poteka brez ponovnega vračanja avtomobila.
 • Pri doslednem zaviranju, tudi če se zavore ogrevajo, se kompenzacija duši.
 • Zaradi mehkega ustavljanja je možno nemoteno zmanjšanje zavorne razdalje.
 • Konstruktivna natančnost in natančnost vzmetenja omogoča BMW-ju, da se enostavno in dinamično vozi tako po makadamski cesti kot po avtocesti.

  EfficientDynamics

  Inteligentni večfunkcijski sistem, ki izboljšuje porabo goriva in zmanjšuje emisije v ozračje, hkrati pa povečuje zmogljivost motorja. Različne spremembe menjalnika - funkcija Auto Start Stop, regenerativno zaviranje - vam omogočajo doseganje visoke zmogljivosti.
  Pri avtomobilih BMW E90 funkcija Start Stop samodejno izklopi motor v situacijah, ko njegovo delovanje ni potrebno in ga ponovno zažene. To zmanjšuje emisije CO in zmanjšuje porabo goriva. Podobna funkcija je na voljo pri modelih E90 s štirivaljnimi motorji in mehanskim prenosom. Euro-5 je v celoti skladen z 320d BluePerformance in 330d BluePerformance različicami v celoti zahvaljujoč vgrajenim sistemom za recirkulacijo plina in filtrov. BluePerformance je dejansko odgovorenleta 2014 za Euro 6 zahteve. Katalitični pretvornik, oksidni pretvornik in filter za saje zagotavljajo to možnost z zmanjševanjem škodljivih emisij. Takšna kombinacija ne le filtrira pretok izpušnih plinov iz mikroskopskih trdnih snovi, temveč tudi nadzira emisijo dušikovega oksida. Sistem BluePerformance je nameščen na model z mehanskim menjalnikom.

  Idrive

  Inteligentni sistem IDrive, zagotavlja nadzor nad navigacijskimi funkcijami avtomobila. Voznik ima z namenskimi tipkami dostop do najpomembnejših funkcij. Vse potrebne informacije so prikazane na nadzornem zaslonu nad sredinsko konzolo. Takšne funkcije vozniku omogočajo, da ne samo spremljajo ceste, temveč tudi da dobijo potrebne informacije. Ta možnost je na voljo samo pri navigacijskem sistemu Professional.
  BMW E90 je opremljen z mobilnimi komunikacijskimi sistemi, izdelanimi na osnovi ConnectDrive, ki povezuje zunanji svet in voznika med seboj. Potrebne informacije so pri roki, kar zagotavlja udobje, varnost potovanja, informacijske in razvedrilne storitve. Sistem ConnectDrive ponuja informacije o cestnem prometu, omogoča pošiljanje sporočil na e-pošto, povezovanje pametnih telefonov, obisk strani in strani na socialnih omrežjih, klicanje v klicne centre BMW. Stanje cest in raven njihove obremenitve lahko kadarkoli preverite s Traffic Info Plus: sistem zagotavlja informacije v realnem času. Praktičnost, visoka zmogljivost, dinamičnost in stil združeni v BMW E90leta 2006 je avto prinesel svetovno nagrado "Avto leta". Žirija je prejela nagrado, navdušena je bila z linijo dizelskih motorjev in novih kolesnih diskov.

  BMW E90 LCI

  Leta 2008 je potekala nova limuzina BMW E90. Restyling se je dotaknil skoraj vseh vozlišč in sistemov avtomobila: dobil je posodobljen dizajn zadnjega in sprednjega odbijača, masko hladilnika, ogledala, pokrov motorja, pokrov prtljažnika, zadnjo in sprednjo optiko.
  Za rokovanje s salonom prenovljene različice E90 se uporabljajo materiali visoke kakovosti. Spremembe so bile izpostavljene kontrolam. Na sprednjih sedežih so nameščeni nasloni za glavo, ki ščitijo voznika in potnike v primeru nesreče. Moč motorja 320d po restiliranju je bila 184 konjskih moči; Na modelu 325d /330d je aluminijasti motor N57 opremljen s spremenljivo geometrijo turbine in turbopolnilnikom. 335i leta 2010 je bil opremljen z motorjem N55.

  Možnosti

  BMW E90 je opremljen s športnimi sedeži s stransko oporo, ki so oblikovani za dinamičen, hitri stil vožnje. Tempomat, nameščen na limuzini, podpira določeno hitrost gibanja. Sistem zmanjšuje hitrost vozila, ko se približuje drugemu vozilu, ki vozi po isti stezi. Če gre naprej, avto zmanjša svojo hitrost, nato pa sistem ACS povrne prejšnjo hitrost brez posredovanja voznika. Odklopite sistem s kratkim pritiskom pedala za plin. Sedež E90 je opremljen z dodatno funkcijo Park Distance Control, ki olajša postopekparkirni avtomobil. Sprednji in zadnji del stroja sta opremljeni z ultrazvočnimi senzorji, ki posredujejo informacije krmilni enoti. Sistem, ki analizira prejete podatke, da zvočni signal v primeru, da se ovira približuje. Če ima avto navigacijski sistem, se na nadzornem zaslonu prikažejo vse ovire.
  Zaradi aktivnega krmiljenja je mogoče nadzorovati visoke hitrosti, enostavno manevriranje na težkih cestnih območjih in nedostopna parkirna mesta. Ta sistem aktivnega krmiljenja je opremljen z modelom E90 s šestvaljnimi motorji. Mehanski prenos E90 limuzin je dopolnjen z indikatorjem prestavljanja. Ukvarja se z izračunom stroškovne učinkovitosti uporabe določenih prenosov in vozniku zagotavlja informacije o tem, kateri prenos je najbolje opraviti v tem trenutku. Izračuni temeljijo na obremenitvah motorja, načinu vožnje in situaciji na cesti. Pravočasna sprememba menjalnika vam omogoča, da zmanjšate porabo goriva za dolge vožnje in znotraj mesta. Pnevmatike z zmanjšanim kotalnim uporom - posebne pnevmatike, ki so nameščene na modelu BMW E90. Fotografija in risba stopnic potrjujeta ne le uporabo posebnih materialov za njihovo izdelavo, temveč tudi dejstvo, da takšna guma zmanjšuje porabo goriva.

  Elektronika

  Modeli Dorestyleing BMW E90 imajo dve pomanjkljivosti. Neuspeli žarometi avtomobila so pogosto izgoreli, zaščitno steklo pa se je razbilo ne le na navadnih, temveč tudi na plinskih žarometih, ki so zamenjale velike.znesek V letu 2008 smo se s preoblikovanjem rešili tega problema in zamenjali stare žaromete s popolnoma novimi. Druga pomanjkljivost BMW E90 - izdelana na razdelilniku - blok varovalk in relejev - plus svinčena baterija. Taljenje kabelskega čevlja onemogoča žico in blok. Nepravočasne dražbe avtomobilov lahko povzročijo draga popravila v vrednosti več deset tisoč rubljev. Žice so pod dnom avtomobila in pogosto gnilobe, povzročajo škodo na izolacijo in začetek električne korozije, uničijo ne samo ožičenje, ampak tudi telo avtomobila.
  Preveč servo pogonov negativno vpliva tudi na stroške nadaljnjega popravila. Obratovalni vir pogonov za stole je kratkotrajen in se včasih zmanjša, če je vozilo opremljeno z udobno funkcijo pristanka, samodejno prilagodi položaj sedeža pri pristajanju. Pri klimatskem sistemu avtomobila se lahko pojavijo težave: ventilator in njegov nadzorni sistem se ne razlikujeta po zanesljivosti. Možni sistemski problemi se ne prelivajo v velike denarne stroške: najdražje enote - ESP in ABS - so zelo redko neprimerne. Napotitev na senzorje in senzorje se zelo hitro obnovi. Elektronika BMW E90 je precej zanesljiva in ne predstavlja posebne skrbi, vendar ima še vedno šibke točke, nekatera mesta pa se ne morejo pohvaliti z dolgo življenjsko dobo, zato morate biti pri nakupu takšnega avtomobila pripravljeni na to.

  Stroški BMW E90

  Danes se avtomobilski trgi v državi izvajajosamo stari modeli BMW E90. Avto v dobrem stanju in maksimalno konfiguracijo bo stala motorist milijon rubljev, vendar se lahko stroški razlikujejo.

  Sorodne publikacije