Študijski programi: Pregled. Izobraževalni programi za šolarje

Sodobna tehnologija močno olajša naše življenje. Če bi pred šolskimi otroki morali nositi s seboj veliko knjig, je danes vse znanje o svetu enostavno prilegati mobilnemu pripomočku. Seveda znanstvene budale za študente še niso odpovedale, včasih pa je veliko bolj praktično uporabljati posebne programe usposabljanja za pridobivanje znanja. Tovrstna programska oprema je precej na internetu, zato je zelo preprosto zapletati se v to celo vrsto. Da ne bi utonili v morju informacij, vam ponujamo priljubljene programe, ki so potrebni za usposabljanje. Vso to programsko opremo lahko najdete na uradnih virih razvijalcev, kot tudi v običajnih storitvah za vsako platformo - "Google Play" in App Store.


"Vaje Foxford"

Razvijalec postavi svoj izdelek kot univerzalni interaktivni priročnik za učence od 4. do 11. razreda. Eden najboljših programov usposabljanja vključuje teorijo, primere, rešitve in goljufije iz različnih disciplin. Poleg tega razvijalec kot prijeten bonus ponuja več kot 500 video vadnic z najboljšimi učitelji v državi.
Ta program usposabljanja vam omogoča, da se ne le pripravite na naslednjo lekcijo, ampak tudi na EDI, kot tudi na tematske olimpijade. Prav tako je treba omeniti, da program internetne povezave ni potreben. Torej se velikost distribucije zaradi tega močno poveča, saj je privlačen oblak spletnim mestom, vendar je za uporabnike z omejenim prometom pomemben plus.


Značilnosti programske opreme

Razvijalec je napovedal tudi namizno različico svojega izdelka. Program za trening na osebnem računalniku se praktično ne razlikuje od mobilnega analognega, le da je material na velikem zaslonu veliko boljši.
Dodatek predlaga študij 8 šolskih predmetov: matematike, biologije, ukrajinskega jezika, zgodovine, fizike, kemije, računalništva in družboslovja. Vmesnika programa za učenje ne moremo imenovati zapleteno ali zmedeno, zato ga študent ne bo težko razumel. Programska oprema je prilagojena za platforme Android, iOS, Mass in Windows.

Duolingo

Program Duolingo ima skoraj 7 milijonov prenosov s strani Google Play in gre za veliko pogovorov. Aplikacija v angleškem jeziku je resnično učinkovita in vam pomaga, da obvladate ne le osnove, temveč tudi naprednejše znanje jezika.
Program vam omogoča, da izboljšate znanje, pridobljeno v praksi: brati, govoriti in pisati. Obstajajo načini usposabljanja v formatu igre: reševanje ugank, izvajanje nalog pomočnikov itd. Aplikacija bo pomagala povečati besednjak in izboljšati slovnico. Usposabljanje, kot bi moralo biti, je od preprostih do zapletenih: glagoli, stavki, stavki in po zavezujočem jeziku. Če redno izvajate program, boste vsak dan izvedeli nekaj novega in razširili svoj besednjak. Izvajalec navaja, da je 34 ur, porabljenih v njegovi vlogi, na učinkovitosti ravni semestra. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov je primerjava nekoliko precenjena, vendar je program resnično vv veliki meri poenostavlja razvoj angleščine.
Omeniti je treba tudi, da se "Duolingo" distribuira popolnoma brezplačno. Torej, brez vseprisotnih oglasnih pasic ni stalo, ampak jih imenovati agresivne ne more. Poleg angleščine vam program omogoča študij španščine, francoščine in nemščine. Toda uporabniki ugotavljajo, da je učinkovitost študija prve s pomočjo te programske opreme bistveno višja od drugih. Aplikacija deluje na platformah Android in iOS.

MalMath

To je koristnost za reševanje matematičnih problemov. Program ponuja uporabniku podrobno analizo primerov z grafičnimi podobami, če je taka potreba. Aplikacija je popolnoma avtonomna in ni vezana na podatkovne baze. Torej razpoložljivost internetne povezave za njeno delo ni potrebna.
Program omogoča reševanje algebrskih problemov, integralov, enačb, logaritmov, derivatov, meja in je tudi močan v trigonometriji. In zahvaljujoč inteligentni vizualizaciji korak za korakom, študent ne dobi le odgovora, ampak gre v proces. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, je bila aplikacija še posebej uporabna ne le za srednješolce in študente, ampak tudi za učitelje. Starši učencev prav tako spoštujejo to programsko opremo in se uspešno uporabljajo za izmenjavo primerov s svojim otrokom.

Značilnosti programske opreme

Vmesnik programa je preprost in intuitiven, zato ga bo vsak študent razumel. Program je zelo zahteven za sistemske vire mobilnega pripomočka, tako da lastniki pametnih telefonov z RAM manj kot 1 GB bolje najdejo nekaj lažjega. Programzasnovan za delo s platformo Android.
Vloga se razdeli brezplačno, vendar z nekaterimi omejitvami. Učenci srednjega in višjega razreda nimajo težav pri reševanju problemov. Toda bolj zapletene enačbe za kolegij z blokiranimi pojasnili so blokirane. Za dostop do njih boste morali kupiti naročnino. Stroški slednjega so primerljivi s ceno običajne igrače v Googlu Play, zato študentom ne bi smelo biti resnih težav.

"Kemija"

Ta aplikacija (razvijalec Denis Chaschin) pomaga reševati kemijske enačbe in najti reakcije z eno in več neznankami. Na razpolago boste vedno imeli popolnoma Mendeljejevo mizo z mizo topnosti. V programskem meniju lahko najdete tudi zelo priročen masovni kalkulator.
Uporaba se je enako dobro izkazala pri reševanju problemov z organsko in anorgansko kemijo. Rezultat bo predstavljen v ionski ali konvencionalni obliki. V nekaterih primerih obstajajo posebne formule za organsko kemijo. Vmesnik pripomočka je preprost in razumljiv, v primeru kakršnih koli težav pa bo reševal lokalni referenčni sistem. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, program skoraj v celoti nadomešča priročnik za usposabljanje na papirju in pomaga pri pripravi ne le za dnevne razrede, temveč tudi za predajo resnih testov vzorca EDI. Aplikacija se brezplačno distribuira, zato se oglasne enote včasih pojavijo. Toda slednji se zelo redko pojavljajo in praktično ne ovirajo delovanja pripomočka. Program deluje na platformah Android in iOS.

Sorodne publikacije