Procesorska enota Intel Core i3 - 6006U. Značilnosti, pregled specifikacij in povratne informacije lastnika

Za uporabo v prenosnih računalnikih in ultrabook z visoko zmogljivostjo in dostopno stopnjo avtonomije, ki cilja na Intel Core i3 - 6006U. Značilnosti tega čipa omogočajo obdelavo katerekoli programske kode. Poleg tega, tudi najbolj zapleteno. Gre za to energetsko učinkovito rešitev podjetja "Intel" in bo šla še dlje.

Ali je za vse računalniške sisteme upoštevana procesorska naprava?

Idealna kombinacija učinkovitosti in energetske učinkovitosti se danes ponaša z Intel Core i3 - 6006U. Značilnosti njegove prisotnosti teh dveh lastnosti potrjujejo le. Ponovno, prisotnost indeksa "U" v označevanju CPE kaže, da je namenjen segmentu mobilnih računalnikov. Članstvo v seriji Core i3 kaže na to, da ima dokaj visoko stopnjo učinkovitosti. Rezultat je odlična kombinacija energetske učinkovitosti, avtonomije in učinkovitosti. Druga pomembna točka je demokratična vrednost. Rezultat je zelo in zelo uravnotežen procesor za prenosnike ali ultrabook, ki je brez pomembnih slabosti.


Ključne značilnosti čipa

Naslednjo generacijo CPU Skylake ima ta čip. Izdelan je po tehnoloških standardih 14nm. Nima podpore za tehnologijo Turbobust in posledično nominalne vrednosti polprevodniških kristalov Intel Core i3 - 6006U - 2 0 GHz. Značilnosti čipa kažejo na prisotnost 2realne bloke obdelave kode in 4 logične. Slednje je uresničeno s tehnologijo NT podjetja Intel in ta posebna lastnost pregledanega mikroprocesorskega izdelka mu omogoča, da zaobide vse vrste omejitev s strani aplikacijske programske opreme na parametrih strojne platforme (nekatere sodobne igre zahtevajo prisotnost 4 modulov obdelave kode). Sam proces lahko procesira v enem ciklu svojega dela, samo 8 navodil (2 jedra za 4 ukaze na taktni cikel). Poleg tega je treba opozoriti, da je toplotni paket tega procesorja le 15W, in največja vrednost njegove temperature je 100 stopinj Celzija.


Organizacija predpomnilnika

Tristopenjski predpomnilnik je opremljen s procesorjem Intel Core i3 - 6006U. Značilnosti prvega od njih kažejo na zmožnost sprejema le 128 kb. 64 kb od njih so lahko le programski ukazi in 64-podatki. Velikost drugega se poveča na 512 kb. Velikost predpomnilnika tretje ravni je 3 MB. Vse to skupaj omogoča bistveno izboljšanje delovanja računalnika, ki temelji na takem mikroprocesorju.

Operacijski pomnilniški podsistem

Intel Core i3 - 6006U se ponaša z vgrajenim krmilnikom pomnilniškega krmilnika. Značilnosti slednjih kažejo, da je sposoben delovati v dvokanalnem načinu. Prav tako lahko družba uporablja DDR4 LPDDR3 ali DDR3-L module v povezavi z njim. V prvem primeru je priporočena frekvenca RAM-a 2133 MHz. Uporabite lahko več visokohitrostnih trakov, vendar delajtebodo na isti frekvenci. V drugem primeru je priporočena frekvenca 1866 MHz, tretja pa 1600 MHz. Največji znesek, ki ga lahko upravlja CPU, je 32 GB (4 moduli po 8 GB).

Vgrajen grafični pospeševalnik

Druga pomembna značilnost obravnavane mikroprocesorske rešitve je vgrajeno grafično jedro. Njegov model je HD Graphics 520. Ta adapter je razvil Intel. Sestavljen je iz 24 izvršilnih grozdov, ki delujejo od 300 MHz do 900 MHz. Največji video buffer za to rešitev je 2 GB. Tudi tu ni namenskega video pomnilnika. Zato je del sistemskega pomnilnika dodeljen za shranjevanje grafičnih informacij. Bitni pomnilnik vodila je samo 64 bitov. Takšna GPU, kot kažejo preizkusi, je sposobna potegniti večino sodobnih igrač na minimalne nastavitve.

Ocene, stroški in proizvodnja

Intel Core i3 - 6006U je danes ocenjen na 281 dolarjev. Značilnosti istega mikroprocesorja, kakor tudi pregledi, kažejo na brezhibno ravnovesje stroškov, zmogljivosti, avtonomije in energetske učinkovitosti. Kot rezultat, preprosto odlični prenosniki ali celo ultrabook prihajajo iz svoje osnove za izvajanje različnih proizvajalcev.

Sorodne publikacije