Kaj je pritrditev v kamerah: prednosti, slabosti in kdo ustreza

Novejši fotografi in tisti, ki nameravajo prvič kupiti ogledalno kamero, bodo bolj verjetno izvedeli, kateri fotoaparat bodo izbrali. Poleg tega lahko najdejo informacije o lečah.

Navsezadnje obstajata dve vrsti: "zoom" in "fixed". Ta članek je v celoti namenjen "popravkom". Tukaj bo vsak bralec našel odgovore na naslednja vprašanja:
 • Kaj je "fiksno" in kaj se razlikuje od "povečave"?
 • Katera leča je boljša - "zoom" ali "fiksna"?
 • Prednosti "popravka" in slabosti.
 • Razdelitev leč glede na namen fotografiranja.
 • Vsak novinec fotograf naj bo prava izbira. Zato je priporočljivo, da se članek prebere do konca.


  Kaj je fiks?

  Kaj je "popraviti"? Za začetek je vredno omeniti, da obstajata dve vrsti objektivov: zoom in fix. Prvi omogoča, da povečate ali pomanjšate predmet streljanja iz sebe, tako da vam ni treba stopiti korak nazaj ali, nasprotno, približati. To pomeni, da ima fotograf možnost, da spremeni goriščno razdaljo na samem objektivu z vgrajenim obročem. Tako se brez spreminjanja lokacije poveča ali zmanjša predmet. Ravno nasprotno, "pritrditev" ne omogoča približevanja ali porazdelitve predmeta. Če želite doseči celoten okvir ali povečati motiv, se morate premakniti iz kraja v kraj, dokler ne najdete idealnega položaja.
  Kako razlikovati te leče in izbrati pravilne? "Zuma" ima tako oznako, da je bil potrošnikZnano je, kakšna je najmanjša in največja goriščna razdalja (FR) v modelu. Na primer, FR = 18-55 mm. To pomeni, da obstaja možnost, da predmet povečate ali pomanjšate za več metrov, vendar ne več kot 10-15.


  "Fix" ima oznako z eno samo vrednostjo, na primer 50 mm. To pomeni, da goriščne razdalje ni mogoče spremeniti. Na telesu leče ni regulacijskega obroča. Obstaja samo obroč za samodejno ostrenje. Tako je enostavno ločiti dve vrsti leč samo od ene oznake.

  Katero lečo izbrati - "zoom" ali "fiksno"?

  Toda to je verjetno najpomembnejši trenutek. Najprej se morate vprašati, če ste pripravljeni spremeniti lokacijo, če je to potrebno. Lahko si predstavljamo, da je fotograf na obali. Tri sto metrov od kopnega katamaranskih jader. Želim jo popraviti, vendar ne morem, ker je nemogoče narisati sliko, ostati na svojem mestu.
  Naslednje je primer nezmožnosti oddaljenosti. Na primer, lastniki stanovanj želijo prodati svoj življenjski prostor. Oglasi morajo dodati dobre fotografije za opis celotnega apartmaja. Toda "pritrditi" vam ne omogoča, da fotografijo blizu kuhinje, tako da okvir dobi toliko prostora, kot je mogoče. Na zaslonu kamere ali na končani fotografiji lahko vidite samo posamezne kraje v trgovini z živili. V tem trenutku postane jasno, za kaj se zahteva "popraviti".
  Po drugi strani pa izkušeni fotomasterji, če je mogoče, pridobijo celoten arzenal "popravkov", torej z različnimi goriščnimi razdaljami. Torej, če ima oseba sredstva in imapriložnost za izvedbo vseh spremenljivk z modelom, potem lahko ostanete na "popravkih".

  Prednosti in slabosti

  Zgoraj je bilo obravnavano, kaj je "pritrditev" v kameri, kot tudi primeri, ki lahko pripeljejo do razočaranja zaradi neuspešnega nakupa. Edina pomanjkljivost v tem primeru je, da ni mogoče prilagoditi goriščne razdalje. Vendar pa obstaja veliko prednosti. Vredno je začeti z žarnicami. Mnogi strokovnjaki raje "popravke" zaradi velikega semaforja. To pomeni, da ima fotograf možnost fotografiranja v temnem okolju, ne da bi poškodoval sliko.
  Med prednostmi je tudi kakovost fotografije, ki v mnogih pogledih presega »zoom«. Prvič, na fotografiji ni hrupa. Drugič, zamegljenost ozadja in sam predmet sta idealna. Izkazalo se je kot dobra umetniška kompozicija. Poleg tega je prenos barv veliko boljši. Torej, če želi bralec vedeti, kaj je fiksni objektiv in ga potem kupiti, je na pravi poti.

  Katere leče so primerne

  Glede na FR je treba izbrati leče za:
 • sferično streljanje ("ribje oko") - 8 mm;
 • krajina - 24 mm;
 • portret ali tihožitje - 50 mm;
 • makro streljanje - od 60 do 100 mm.
 • Zdaj je jasno, kako najti model in kaj je "fiksni" objektiv. Za Canon, Nikon in druga podjetja za fotografsko opremo lahko izberete pravo. Toda pred nakupom morate opraviti testni posnetek. Nazadnje je treba dodati, da lahko le izkušeni način razume, katera leča je primerna za določen namen.

  Sorodne publikacije